geridoss írta:Rettentően csalódott vagyok, és haragszom az egész csapatra, de nem azért, mert kikaptunk, hanem ahogy! Számomra egyszerűen értelmezhetetlen, hogy a világ legjobb csapata ilyen gyötrelmes játékkal rukkoljon elő egy idén várakozáson alul teljesítő Milan ellen.
Ilyen alibi lélektelen játékot még nem emlékszem, hogy láttam volna. Nem kell kifogásokat keresni, nem kell a talajra, a bíróra fogni. Ez a csapat nem ezt érdemli, ennek a csapatnak újra Európa trónján a helye, de ahhoz úgy is kell hozzáállni!
Nem csak a mai meccsből kiindulva, de a támadószekcióban nagyon elférne egy változtatás, még ha ez azzal is járna, hogy Messi kevesebb gólt lő. Írta valaki, hogy a Messi-Eto'o-Henry triónál nem volt erősebb a közelmúltban. Teljesen egyetértek! Ott megosztották a gólokat, és ha Messit levették a pályáról, Henry vagy Eto'o szinte biztos, hogy betalált. Ezzel a Messi-orientált játékkal magunk alatt vágjuk a fát, ezt már több alkalommal láthattuk, ha egy komolyabb csapattal kerülünk össze, ráküldenek Messire 3-4 embert, és vége, meg vagyunk halva. Nem tudom mikor veszik ezt már végre észre.. Vagyis mikor tesznek ellene valamit.
Egyetértek!
Gyalázat volt, amit tegnap műveltek. Ki lehet kapni így is, meg ki lehet kapni úgy is, ahogy tavaly a Cselszkijtől. Ott meghaltak a pályán, 26 kaput eltaláló lövés volt, Messi tizit hibázott. De tegnap.... EGY!!!!!! kaput eltaláló lövésünk volt, az a Xavi-féle gyenguszka lövés.
Messit levették a pályáról? Nem hiszem. Egyszerűen alibizett mindenki. A gól után kezdtek el vakaródzni, de akkor már késő volt, a Milán fel lett tüzelve, és a hulla fáradt játékosok is új erőre kaptak.
Én láttam ilyen gyalázatosan játszani a Barcát, Rijkard utolsó évében, mikor el lettek kapatva nagyon a játékosok. Roura nem megfelelő ember a kispadra, nem tudja kézben tartani az eseményeket.
És igen, még ha hülyének tartotok is, vége a korszaknak. Pep tudod váratlan húzni, meg tudta lepni az ellenfeleket új felállásokkal, feladatokkal, és tudta tüzelni, motiválni a játékosokat. Ebben rejlett az ereje. Igaz, hogy a taktika ugyanaz maradt, de ezt már túlságosan kiismerték.
Ahogyan meg lehet mondani Murinnyónál a cseréket, nálunk is ugyanez a helyzet.
Hihetetlen, hogy itt a fórumon -velem egyetemben- már többeknek szúrja a szemét az, hogy Fabre és Xavi nem férnek meg egymás mellett, ráadásul Fabre egyszerűen nem találja a formáját. Volt egy-két meccs, mikor úgy tűnt, hogy na, de mégsem. Ráadásul mindketten nagyon lassúak és körülményesek voltak, Fabre rengeteg lasztit eladott.
Ininek nem volt kedve focizni (jó, kapott pár rúgást, meg visszahúzást, amit a bíró nagyvonalúan elnézett), de máskor három ilyen védőt megesz reggelire, most meg nem vállalta be a cseleket. Messi alibizett.
Kiment a szélre, ott szépen el tudott menni többször is, aztán visszament mégis középre. Pedro is nulla volt, az ő gyorsasága itt semmit nem ért, nem volt egy jó megmozdulása sem. Xavi is inkább alibizett, hátrafelé passzolgatott. Egyszerűen nem volt előrejátékunk,
MI A JÓ BÜDÖS LÓPIKULÁÉRT NEM LEHET ELLŐNI AZT A ROHADT BŐRBOGYÓT 20 MÉTERRŐL? INI, MESSI, ALVES, FABRE is jól lő messzről. Egyszer volt erre példa az egész meccsen, Ini lövésénél. Beállnak 11-en a tizire, és bekkelnek. Egy Milan ezt simán megoldja, láthattuk. Itt nem fogják tudni bepasszolgatni az ötösre a lasztit, mert még Messi sem tud csodát tenni ott, mikor hatan veszik körbe.
Egyszerűen nincs kit kiemelni a csapatból.
JA, de van! Puyol hajtott egyedül.
A második gólnál meg hihetetlen volt a védekezésünk. A gólpasszt adó csókát öten fogták, a gólt rúgót meg senki! Nevetséges volt, na!
Igen, anno az a hármas szép volt, megosztották a gólokat. Most túlságosan Messi-függők lettünk.
Akkoriban Messi nagyon sokszor kiszolgálta a többieket, volt, hogy a legtöbb gól mellett a 2. legtöbb gólpasszt is ő adta.
De most kire támaszkodjunk? Pedrora? Hát nem tudom mi van vele itt, kiherélték őt, az biztos. A válogatottban rúgja szépen a gólokat, de itt...
Alexis.... hát ő meg... hát tudjátok. Ő még a gólvonalról, üres kapuba sem képes berúgni. Villa meg szerencsétlen, képtelen formába lendülni. Állandóan valami baja van.
Ráadásul ez a "nincs szükségünk csatárra" szlogen is egy mekkora baromság. Akkor minek Villa, Pedro, Alexis? Arra, hogy kimenjenek a szélre? Onnan hogy rúgjanak gólokat? Elvégre az lenne a feladatuk, nem?
Arra ott van Tello, pl, meg Ini is. Cuenca is remekelt szerintem, mikor lehetőséget kapott, kár hogy kölcsönadták.
Következő meccsen nem akarom a pályán látni Fabregast, helyette jöjjön Thiago, és PEdro helyett Tello.
Most már 100000%, hogy ugyanez a bunkerfoci lesz a visszavágón is.
És előre látom, hogy nálunk meg a kényelmes passzolgatás fog menni.
Roura nagyon gyenge kezű, sosem lesz belőle igazi edző.
És nem értem, hogy lehet így kimenni a pályára, ilyen felfogásban?
Tényleg az volt, hogy csak ne kapjunk gólt. Hát kaptak kettőt.
Ha én lennék az edző, fognám, és 3 napon át csak a távol lövéseket gyakoroltatnám velük órákon át, hogy megtanulják: rá lehet lőni azt a rohadt bogyót messziről is!
RELOAD írta:. Minden tiszteletem Titoé, de, ha beteg és ilyen sokáig távol van akkor nem kéne elgondolkozni egy új edzőn? Akárki akármit mond nem lehet személyes jelenlét nélkül irányítani és hatni a játékosokra. Bízom a csapatban és remélem otthon behúzzák!
Pont erre gondoltam én is! Ha nincs más, megkérni Pepet, hogy ugorjon be erre az egy-két hónapra. Bár ez úgy is lehetetlen dolog, de eljátszottam a gondolattal. Ha nincs más, legalább a meccsek előtt ugorjon be az öltözőbe, és tegye rendbe a fejeket.