Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
HummelsBob_Marley írta:Én meg kiegészíteném hogy nem csak drága egy középső védő, hanem ráadásul eléggé limitált kik jöhetnek szóba, Ranocchia-t pl mint Interért is szorító azonnal le is vennék egy ilyen listáról.
1. Miből?Örülök, hogy itt egyre többen belátják azt amit sokszor írtam: egy rakás sz.r a védekezésünk, igazolni kell minőségi középső védőt!
Mondjuk a Hummels vs. Subo kettősből tényleg jöhetett volna valaki.Én még Ranocchiának is örültem volna az interből, de ezen már kár keseregni itt van nekünk Song bácsi.Alcantara írta:Örülök, hogy itt egyre többen belátják azt amit sokszor írtam: egy rakás sz.r a védekezésünk, igazolni kell minőségi középső védőt!
Nem hiszem el, hogy a szakvezetés ezt nem akarja észrevenni, inkább arra gondolok, hogy nem ismerik be azt, hogy hibáztak a nyáron a keret kialakításánál, egy középső védőre költeni kellett volna!
Lehet itt Neymarokra félretenni pénzt, ha a hátsó alakzat működése egy bohózatba illik!
leszögezném az elején: a góljaink NEM gyermeteg gólok voltak!! sőt a második a meccs legszebb támadása volt(sajnos) nyolc érintésből született és MINDENKI aki tőlünk be akart avatkozni - zakót kapott!Barcelona UnityIsStrenght írta:Kész és pont. Ezzel 100%-ig egyetértek!csababarca írta:Volt a jó alapnégyesünk. Alves-Puyol-Piqué-Abidal.
Puyol már öreg,Abidalt tudjuk,Piqué ingatag.
Abidal helyett mondjuk jött Alba,de védekezésben nem az a szint,Puyol helyett meg be lett egy idegen közegbe erőltetve Masch.
Sokat romlott így a védekezésünk minősége,nem tudom minek kell történnie ahhoz,hogy ráeszméljen a vezetőség,hogy védelmet össze kell rakni,és ha kell vásárolni kell embereket hátra. Mert ez nonszensz,hogy ilyen gyermeteg gólokat kapunk.
nem méltó a barcához.
A szuperkupa meccs után valaki írta a fórumra, hogy ,,olyan gólokat kapunk amit megye 2-ben kiröhögnek"hát igen, ez sajna tényleg így van.
Az a baj, hogy a belső védelem kérdésével, valóban úgy látszik, hogy nem foglalkozott a vezetőség. A nyáron sokat pihent Puyol, gondolom abban reménykedtek, hogy bírni fogja és így elegen leszünk hátul. De ez sajna nem így látszik.
Igaz, ezért nem is lehet igazán a pénzre fogni ezt. Ennyi idő alatt már rég kitudtak volna nevelni egy remek belső védőt. Busquets-et kb. 1 szezon alatt faragták egy kiváló védekező középpályássá. (igaz voltak kisebb hibái, de orvosolva lettek) A dolog egyszerű. A mi prioritásunk a támadó foci. A védelemmel első sorban ezért nem foglalkoztak. Aztán nem is számoltak azzal, hogy ennyi sérült lesz. Gondolták idő közben még Abidal is visszatér... És megleszünk valahogy. De ez azért most kezd látszani, hogy nem ilyen egyszerűDelaBarca írta:Barcelona UnityIsStrenght írta:És ez már évek óta így megy. Song nem volt rossz vásár, de a védelem lenne most a legfontosabb.csababarca írta:Volt a jó alapnégyesünk. Alves-Puyol-Piqué-Abidal.
És ez már évek óta így megy. A jó alapnégyesünk idejében is meg tudom számolni a kezemen, hányszor tudott egy szezonban a védelem így felállni. Most meg egy alapnégyes sincs, nemhogy azokat közel egyenértékűen helyettesítő játékosok. Song nem volt rossz vásár, de a védelem lenne most a legfontosabb.Barcelona UnityIsStrenght írta:Kész és pont.csababarca írta:Volt a jó alapnégyesünk. Alves-Puyol-Piqué-Abidal.
Az a baj, hogy a belső védelem kérdésével, valóban úgy látszik, hogy nem foglalkozott a vezetőség. .
Kész és pont. Ezzel 100%-ig egyetértek!csababarca írta:Volt a jó alapnégyesünk. Alves-Puyol-Piqué-Abidal.
Puyol már öreg,Abidalt tudjuk,Piqué ingatag.
Abidal helyett mondjuk jött Alba,de védekezésben nem az a szint,Puyol helyett meg be lett egy idegen közegbe erőltetve Masch.
Sokat romlott így a védekezésünk minősége,nem tudom minek kell történnie ahhoz,hogy ráeszméljen a vezetőség,hogy védelmet össze kell rakni,és ha kell vásárolni kell embereket hátra. Mert ez nonszensz,hogy ilyen gyermeteg gólokat kapunk.
nem méltó a barcához.
Hát az biztos, hogy abból a "fillérekből" nem nagyon lehet költekezni.margarin írta:Igen ez elég fura,de azt sem felejtsük el,nekünk van egy keretünk amiből gazdálkodhatunk,"Margitéknál" lehet költekezni ott van mögöttük egy Királyi család,kifogyhatatlan anyagi kerettel bár ez már inkább politika,lásd Spanyol hon elég nagy gányában van,ne menjünk bele.Mindenesetre nekünk annyiból kell gazdálkodni ami van,láttuk 2 éve,hova jutunk ha eszetlenül költekezünk...Vakmacska írta:Egy biztos: a csapnivaló védekezésben mindenki egyet ért.
És furamód a Barcánál mintha ezügyben vakok lennének. Sőt! Még ki is jelentik, hogy nem kell védő. Ezen nem tudok elmenni....
ott a pont! ennyi....recrea írta:Pedig kiszúrja a szemünket: AbidalStalkyard írta:...És ez már második éve tart, egyszerűen nem tudom, mi változott meg, de a tavalyi szezon óta óvodás hibák tömkelegét követjük el hátul, és ez korábban a Pep érában egyáltalán nem volt jellemző.
Pedig kiszúrja a szemünket: AbidalStalkyard írta:...És ez már második éve tart, egyszerűen nem tudom, mi változott meg, de a tavalyi szezon óta óvodás hibák tömkelegét követjük el hátul, és ez korábban a Pep érában egyáltalán nem volt jellemző.
Igen ez elég fura,de azt sem felejtsük el,nekünk van egy keretünk amiből gazdálkodhatunk,"Margitéknál" lehet költekezni ott van mögöttük egy Királyi család,kifogyhatatlan anyagi kerettel bár ez már inkább politika,lásd Spanyol hon elég nagy gányában van,ne menjünk bele.Mindenesetre nekünk annyiból kell gazdálkodni ami van,láttuk 2 éve,hova jutunk ha eszetlenül költekezünk...Vakmacska írta:Egy biztos: a csapnivaló védekezésben mindenki egyet ért.
És furamód a Barcánál mintha ezügyben vakok lennének. Sőt! Még ki is jelentik, hogy nem kell védő. Ezen nem tudok elmenni....
Akkor majd nézd vissza a szitút ,egyébként is innen marha könnyű mindent megmagyarázni....DelaBarca írta:Villa-nak nem "döntést" kellett volna hozni, hanem kicsit megemelni a labdát. Valóban csinált valamit: a hosszabbításban kis híján gólpasszt az ellenfélnek.margarin írta: Az meg hogy Villa nem csinált semmit! És abban a helyzetben a legjobb döntést hozta,az hogy belevetődtek nem az Ő hibája.
Villa-nak nem "döntést" kellett volna hozni, hanem kicsit megemelni a labdát. Valóban csinált valamit: a hosszabbításban kis híján gólpasszt az ellenfélnek.margarin írta: Az meg hogy Villa nem csinált semmit! És abban a helyzetben a legjobb döntést hozta,az hogy belevetődtek nem az Ő hibája.
Ezt Pep már párszor meghúzta, hogy hagyta, hadd játsszon kicsit az ellen, aztán kontra. Sajna én most félteném a csapatot egy ilyen játéktól. Ez a hátvédsor.... nincs is hátvédsorunk! Csak középpályások voltak fent, miután már Alves is lejött.recrea írta:Vakmacska írta:Egyetértek, mondok is:mess2009 írta:Pique , Alves?!!!
És védőt kell szerezni sürgősen.
- ha látjuk az első negyed órában, h az ellenfél 10 emberrel 30 méterre védekezik, csalja a focit, kontrákra rendezkedik be, ugyan miért nem adunk nekik területet, hagyjuk őket támadni, higgyék el, h jól játszanak, netán irányítanak. Aztán rájuk mérünk pár kontrát, mert elöl gyakorlatilag csak sprintereink vannak, öt passzból ott lennénk a kapujuknál
- aztán Alexis bejöveteléig center nélkül játszottunk, esetleg ezt is lehetett volna korábban (Villa, Alexis nagyszerűen érzi a bemozgásokat a védők közé, ehelyett a széleken pazaroljuk el őket)
- továbbá nem biztos, h mindig jó, ha tömörülünk, kicsit hagyhatnánk hosszabbra is a pályát, nagyobb területeket hagyva magunknak, hátha hajlandó az ellenfél feljebb tolni a védekezését
Szerintem is Pedrot kellett volna lekapni.Pavel írta:i.
Titonak jár a piros pont a cseréért. Alexis döntő volt. Villánál én Pedrót kaptam volna le.
Tello-tól pedig ezt várom, hogy döntő szitukban ne remegjen a lába. Jó lesz az, csak így tovább.