Barça a Bajnokok Ligájában

Helyt áll-e csapatunk a BL-ben? Megnyerjük-e a Bajnokságot? Mi a helyzet a Király Kupával? Kellenek-e a barátságos mérkőzések? Hol lehet nézni a meccset? - Távkapcsolóval a kézben. Ha mondanivalód van, kerülj beljebb!
Gareth Tello
Az Év fórumozója 2013

2012.09.21. 17:39:04

Bob_Marley írta:Én meg kiegészíteném hogy nem csak drága egy középső védő, hanem ráadásul eléggé limitált kik jöhetnek szóba, Ranocchia-t pl mint Interért is szorító azonnal le is vennék egy ilyen listáról.
Hummels :D
Asszem, ez már elég részletesen le lett tárgyalva a nyáron. Velünk (mondjuk úgy, hogy a többséggel) ellentétben Titóék úgy látták jónak, ha nem vesznek védőt, erre tessék...
A Bartra-Mascherano kettős érdekes lesz, remélhetőleg előbbi nem fog elhaMarcodott döntéseket hozni, Masch pedig hozza tavalyi formáját. Ez esetben nem lehetnek óriási gondok.
2013 nyarán pedig: Hummels.

Téged kérdezlek, mint Interért szorító, Ranocchia milyen mostanában? Régebben hallottam róla, hogy mekkora tehetség, láttam is játszani párszor, jelenleg viszont az ismeretlenség homályába vész számomra. :oops: :D
Bob_Marley
Presidente del Barça

2012.09.21. 16:42:40

Én meg kiegészíteném hogy nem csak drága egy középső védő, hanem ráadásul eléggé limitált kik jöhetnek szóba, Ranocchia-t pl mint Interért is szorító azonnal le is vennék egy ilyen listáról.
Kép
Kép
Kép
Lego
Jugador del Barça

2012.09.21. 15:24:14

Örülök, hogy itt egyre többen belátják azt amit sokszor írtam: egy rakás sz.r a védekezésünk, igazolni kell minőségi középső védőt!
1. Miből?
2. Kit? (mivel jelen pillanatban nincs minőségi védő a piacon)

Amúgy tényleg kéne vki...csakhátna :roll:
Sajnos minden klubnál csoportosul egy maroknyi idióta, aki arra törekszik, hogy bemocskolja más csapatok hírnevét" – Brendan Rodgers.
K900
Jugador d'estrella

2012.09.21. 15:16:14

Alcantara írta:Örülök, hogy itt egyre többen belátják azt amit sokszor írtam: egy rakás sz.r a védekezésünk, igazolni kell minőségi középső védőt!

Nem hiszem el, hogy a szakvezetés ezt nem akarja észrevenni, inkább arra gondolok, hogy nem ismerik be azt, hogy hibáztak a nyáron a keret kialakításánál, egy középső védőre költeni kellett volna!

Lehet itt Neymarokra félretenni pénzt, ha a hátsó alakzat működése egy bohózatba illik!
Mondjuk a Hummels vs. Subo kettősből tényleg jöhetett volna valaki.Én még Ranocchiának is örültem volna az interből, de ezen már kár keseregni itt van nekünk Song bácsi. :roll:
Horthy Gabi:"Madridban akkor szokták a legtöbb kávét főzni, hogyha a barcelona ott jár."
Alcantara
Director del Fútbol

2012.09.21. 14:47:52

Örülök, hogy itt egyre többen belátják azt amit sokszor írtam: egy rakás sz.r a védekezésünk, igazolni kell minőségi középső védőt!

Nem hiszem el, hogy a szakvezetés ezt nem akarja észrevenni, inkább arra gondolok, hogy nem ismerik be azt, hogy hibáztak a nyáron a keret kialakításánál, egy középső védőre költeni kellett volna!

Lehet itt Neymarokra félretenni pénzt, ha a hátsó alakzat működése egy bohózatba illik!
mess2009
Director del Fútbol

2012.09.20. 08:58:03

Barcelona UnityIsStrenght írta:
csababarca írta:Volt a jó alapnégyesünk. Alves-Puyol-Piqué-Abidal.
Puyol már öreg,Abidalt tudjuk,Piqué ingatag.
Abidal helyett mondjuk jött Alba,de védekezésben nem az a szint,Puyol helyett meg be lett egy idegen közegbe erőltetve Masch.
Sokat romlott így a védekezésünk minősége,nem tudom minek kell történnie ahhoz,hogy ráeszméljen a vezetőség,hogy védelmet össze kell rakni,és ha kell vásárolni kell embereket hátra. Mert ez nonszensz,hogy ilyen gyermeteg gólokat kapunk.
nem méltó a barcához.
Kész és pont. Ezzel 100%-ig egyetértek!
A szuperkupa meccs után valaki írta a fórumra, hogy ,,olyan gólokat kapunk amit megye 2-ben kiröhögnek" :D hát igen, ez sajna tényleg így van. :(
Az a baj, hogy a belső védelem kérdésével, valóban úgy látszik, hogy nem foglalkozott a vezetőség. A nyáron sokat pihent Puyol, gondolom abban reménykedtek, hogy bírni fogja és így elegen leszünk hátul. De ez sajna nem így látszik.
leszögezném az elején: a góljaink NEM gyermeteg gólok voltak!! sőt a második a meccs legszebb támadása volt(sajnos) nyolc érintésből született és MINDENKI aki tőlünk be akart avatkozni - zakót kapott!
az okokról: már sokszor leírtam, ugyan de sajna ismételten igazolódik, bizony ez a védtelenségünk a kontrák ellen a csapat taktikájából következik. a masszív, sokszor 15-20 perces tili-toli blokkok során a teljes csapat beáll erre a lassú előre mozgásra, a védők elől kolbászolnak, hogy az oktalanul hátratett labdákat adogassák vissza, és amikor egy kontra beindul RENDRE ROSSZ POZÍCIÓBAN ÁLLNAK(?!). azt is leírtam már , hogy a kontratámadás, ha elég gyors és elég kreatív, a mai labdarúgás leg hatékonyabb fegyvere, tehát amíg erre nem tudunk jobban !!!! felkészülni(teljesen semlegesíteni a dolog logikájából adódóan nem is lehet) addig sajnos ilyen gólokat fogunk kapni.
a személyekről: Alves védőmunkája cak akkor lenne stabil, ha erre utasítanák, a felfutkározásaival áll elő az a pozíciós hátrány amit feljebb írtam, a tegnapi gólban inkább a baloldalunk volt a hunyó ő "csak" hibázott.Pique nekem nagyon nem tetszik az utobbi időben, sem a formája sem a hozzáállása! valahogy nem éreztem igaznak ahogy le sétált, persze ez nagyon szubjektív, lehet hogy tévedek. az összeállítás és a cserék ismét nem lehettek okai a bekapott két gólnak, Tito az én szememben egyelőre kellemes csalódás, az csak hab a tortán amit Tellóról írtam a Getafe meccset követően. még Villaáról: a helyzeténél egyszerűen lassan reagált! egy másodperccel kellett volna gyorsabban rá robbanni, és gól.Messi: nem csak hogy nagyon rá álltak, de sajna elég ügyesek is voltak a védői, és neki az ugyebár nem igen fekszik, csak a "zsenije" jött be és hozott két gólt.
Barcelona UnityIsStrenght
Jugador del Barça

2012.09.20. 00:12:55

DelaBarca írta:
És ez már évek óta így megy. Song nem volt rossz vásár, de a védelem lenne most a legfontosabb.
Igaz, ezért nem is lehet igazán a pénzre fogni ezt. Ennyi idő alatt már rég kitudtak volna nevelni egy remek belső védőt. Busquets-et kb. 1 szezon alatt faragták egy kiváló védekező középpályássá. (igaz voltak kisebb hibái, de orvosolva lettek) A dolog egyszerű. A mi prioritásunk a támadó foci. A védelemmel első sorban ezért nem foglalkoztak. Aztán nem is számoltak azzal, hogy ennyi sérült lesz. Gondolták idő közben még Abidal is visszatér... És megleszünk valahogy. De ez azért most kezd látszani, hogy nem ilyen egyszerű :?
Barcelona Unity is Strenght!
DelaBarca
Barça C

2012.09.19. 23:55:06

Kész és pont.
Az a baj, hogy a belső védelem kérdésével, valóban úgy látszik, hogy nem foglalkozott a vezetőség. .
És ez már évek óta így megy. A jó alapnégyesünk idejében is meg tudom számolni a kezemen, hányszor tudott egy szezonban a védelem így felállni. Most meg egy alapnégyes sincs, nemhogy azokat közel egyenértékűen helyettesítő játékosok. Song nem volt rossz vásár, de a védelem lenne most a legfontosabb.
Barcelona UnityIsStrenght
Jugador del Barça

2012.09.19. 23:39:32

Abidal helyett mondjuk jött Alba,de védekezésben nem az a szint,Puyol helyett meg be lett egy idegen közegbe erőltetve Masch.
Sokat romlott így a védekezésünk minősége,nem tudom minek kell történnie ahhoz,hogy ráeszméljen a vezetőség,hogy védelmet össze kell rakni,és ha kell vásárolni kell embereket hátra. Mert ez nonszensz,hogy ilyen gyermeteg gólokat kapunk.
nem méltó a barcához.
Kész és pont. Ezzel 100%-ig egyetértek!
A szuperkupa meccs után valaki írta a fórumra, hogy ,,olyan gólokat kapunk amit megye 2-ben kiröhögnek" :D hát igen, ez sajna tényleg így van. :(
Az a baj, hogy a belső védelem kérdésével, valóban úgy látszik, hogy nem foglalkozott a vezetőség. A nyáron sokat pihent Puyol, gondolom abban reménykedtek, hogy bírni fogja és így elegen leszünk hátul. De ez sajna nem így látszik.
Barcelona Unity is Strenght!
Bob_Marley
Presidente del Barça

2012.09.19. 23:27:58

És Puyol :D
Azt azért nem szabad elfeledni ez egy komplex csapatvédekezés, s nagyon fontos, hogy egyszerre tudja mindenki hol a helye adott szituban, így tudunk labdát szerezni az ellenfél térfelén, megy a kiszorítás az oldalvonal felé, ehhez nagyon fontos a 2 szélső védő és támadó helyezkedés, azt látom elég régóta elcsúszunk, s megvannak az üres helyek, az ellenfél kijön a labdával, s lsd most is egy gyors ember elől és az megkavarja az egészet.Puyol és Abidal tökéletes helyezkedése nagyon hiányzik, plusz a kapitány a társakra is olyan hatással van, hogy 1-1 dorgálás és mindenki tudja hol a helye.

Visszatérve kevés klasszikus értelemben vett belső védőt lehet találni a piacon aki ezt a játékot ismerné és tudná játszani, hirtelen Hummels eszembe jut, de ő mozdíthatatlan volt nyáron, Aggerre emlékszem hogy hírbe hozták velünk, őt meglehetett volna nézni testfelépítésre nagyon kellett volna, de a gyorsaságával neki is vannak gondok.1 szó mint szá igen a védelem most lukas, de a komplex csapatvédekezés is vele együtt, ezeken lehet javítani de tényleg a folyamat sérülések kiesések nem segítik ezt elő.Song bedobása is jól mutatja, hogy nem olyan egyszerű ez.A csávó ha saját helyén is játszott eddig hozott egy jó szintet, de azért sokszor még idegenként mozgott ami nem meglepő teljesen új játékrendszer számára, viszont így belül Pique helyén meg elveszett nem volt aki kisegítse.

Ismét egy tanulságos meccs volt, s bizony a tavalyi jelek megvannak továbbra is, sérüléshegyek, s védekezés.S ezt az összes meccsünkre igaz, teljesen mindegy hogy 5:0 az eredmény vagy 1:0 mert persze az eredmények jönnek, s ez nagyon jó, de hosszútávon az össz csapatjáték a mérvadó, s az akadozik.
Kép
Kép
Kép
Vakmacska
Llegenda del Barça

2012.09.19. 23:25:38

margarin írta:
Vakmacska írta:Egy biztos: a csapnivaló védekezésben mindenki egyet ért.
És furamód a Barcánál mintha ezügyben vakok lennének. Sőt! Még ki is jelentik, hogy nem kell védő. Ezen nem tudok elmenni....
Igen ez elég fura,de azt sem felejtsük el,nekünk van egy keretünk amiből gazdálkodhatunk,"Margitéknál" lehet költekezni ott van mögöttük egy Királyi család,kifogyhatatlan anyagi kerettel bár ez már inkább politika,lásd Spanyol hon elég nagy gányában van,ne menjünk bele.Mindenesetre nekünk annyiból kell gazdálkodni ami van,láttuk 2 éve,hova jutunk ha eszetlenül költekezünk...
Hát az biztos, hogy abból a "fillérekből" nem nagyon lehet költekezni.
Igaz, hogy Albát megvették, de őt Abidal helyére, és most ő is kidőlt.
Azért biztos lehetne találni egy jó középhátvédet, aki megbízhatóan teljesít, mégha csak egy iparos, nem csinál semmi extrát.

Csak ne Elek Ákos legyen
:lol: :lol:
ZolTano
Jugador d'estrella

2012.09.19. 23:20:55

recrea írta:
Stalkyard írta:...És ez már második éve tart, egyszerűen nem tudom, mi változott meg, de a tavalyi szezon óta óvodás hibák tömkelegét követjük el hátul, és ez korábban a Pep érában egyáltalán nem volt jellemző.
Pedig kiszúrja a szemünket: Abidal
ott a pont! ennyi....
kristop
Entrenador del Barça

2012.09.19. 23:20:50

simán meggondolnám addig a 343at, amíg piqué vissza nem tér. adriano, alves már játszott a hátsó hármasban és mindkettő gyors, alba meg majd beleszokik, középen meg nyilván masch. vagy nem tudom, de se song, se busquets, se bartra nincs még kész a nagyobb meccsekre a négyes hátvédsorhoz. busquets, xavi, thiago, fabregas. és az utolsó kettő lenne, akik visszazárhatnának a szélek felé, ők tudnak védekezni is. ha meg busquets megy hátra egy darabig, akkor 433ra visszaállunk. sehogyse igazán jó.
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2012.09.19. 23:20:42

Volt a jó alapnégyesünk. Alves-Puyol-Piqué-Abidal.
nem méltó a barcához.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
recrea
Llegenda del Barça

2012.09.19. 23:18:48

Stalkyard írta:...És ez már második éve tart, egyszerűen nem tudom, mi változott meg, de a tavalyi szezon óta óvodás hibák tömkelegét követjük el hátul, és ez korábban a Pep érában egyáltalán nem volt jellemző.
Pedig kiszúrja a szemünket: Abidal

Szerk: tegnap unikó be merte tenni a 19 éves gyereket, mi miért nem?! Olyan érzésem van, h előbb hozza hátra Messit, mint egy fiatal védőt. Pedig ha valakinek az a posztja és saját nevelés, neh már egy "idegen" középpályás jobb legyen nála. Nem is volt....
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára recrea 2012.09.19. 23:22:45-kor.
margarin
Jugador del Barça

2012.09.19. 23:17:27

Vakmacska írta:Egy biztos: a csapnivaló védekezésben mindenki egyet ért.
És furamód a Barcánál mintha ezügyben vakok lennének. Sőt! Még ki is jelentik, hogy nem kell védő. Ezen nem tudok elmenni....
Igen ez elég fura,de azt sem felejtsük el,nekünk van egy keretünk amiből gazdálkodhatunk,"Margitéknál" lehet költekezni ott van mögöttük egy Királyi család,kifogyhatatlan anyagi kerettel bár ez már inkább politika,lásd Spanyol hon elég nagy gányában van,ne menjünk bele.Mindenesetre nekünk annyiból kell gazdálkodni ami van,láttuk 2 éve,hova jutunk ha eszetlenül költekezünk...
19 éves koromig játszottam a Barca csapatában aztán felébredtem:):):)):):
Pavel
Entrenador del Barça

2012.09.19. 23:15:09

Amíg eggyel többet lövünk, hibázhatnak.
Viccet félretéve már unalmas, hogy a védelem egy átjáróház.
Vakmacska
Llegenda del Barça

2012.09.19. 23:12:51

Egy biztos: a csapnivaló védekezésben mindenki egyet ért.

Piqué mellé kell valaki: Masch középpályás, Song is az. Bartra még éretlen, Puyol 20 perc játék után állandóan kidől már hetekre. És ha nincs pályán, azt megérzi a csapat.

De ki lenne Puyi helyére megfelelő ember?
Barca96
Jugador del Barça

2012.09.19. 23:09:09

Villa nem hibáztatható, jött a labda, ő meg rálőtte, és blokkoltál, ennyi.
Szerintem nem az ő hibája.
”A bajnokságban nagyon nehéz dolgunk lesz, mert a Madrid nagyon jó állapotban van. De nyerjék meg ők maguknak, mi nem fogjuk még meg is lökni őket a cél felé.”
margarin
Jugador del Barça

2012.09.19. 23:06:09

DelaBarca írta:
margarin írta: Az meg hogy Villa nem csinált semmit! És abban a helyzetben a legjobb döntést hozta,az hogy belevetődtek nem az Ő hibája.
Villa-nak nem "döntést" kellett volna hozni, hanem kicsit megemelni a labdát. Valóban csinált valamit: a hosszabbításban kis híján gólpasszt az ellenfélnek.
Akkor majd nézd vissza a szitút ,egyébként is innen marha könnyű mindent megmagyarázni....
DelaBarca
Barça C

2012.09.19. 23:04:00

margarin írta: Az meg hogy Villa nem csinált semmit! És abban a helyzetben a legjobb döntést hozta,az hogy belevetődtek nem az Ő hibája.
Villa-nak nem "döntést" kellett volna hozni, hanem kicsit megemelni a labdát. Valóban csinált valamit: a hosszabbításban kis híján gólpasszt az ellenfélnek.
Stalkyard
Director del Fútbol

2012.09.19. 23:02:00

Az egyedüli dolog, ami rossz szájízt hagy maga után a meccsel kapcsolatban, az a védekezésünk. Lehet, hogy ez kicsit erős, de szerintem a BL-re esélyes csapatok közül sajnos a mi védekezésünk a leggyengébb. És ez már második éve tart, egyszerűen nem tudom, mi változott meg, de a tavalyi szezon óta óvodás hibák tömkelegét követjük el hátul, és ez korábban a Pep érában egyáltalán nem volt jellemző.
Az éjjel soha nem érhet véget!

Klopp on Coutinho bid: "I think tomorrow they (Barcelona) will offer a McDonald's Happy Meal and we get the toy as well!?"
Vakmacska
Llegenda del Barça

2012.09.19. 23:01:08

recrea írta:
Vakmacska írta:
mess2009 írta:Pique , Alves?!!!

És védőt kell szerezni sürgősen.
Egyetértek, mondok is:

- ha látjuk az első negyed órában, h az ellenfél 10 emberrel 30 méterre védekezik, csalja a focit, kontrákra rendezkedik be, ugyan miért nem adunk nekik területet, hagyjuk őket támadni, higgyék el, h jól játszanak, netán irányítanak. Aztán rájuk mérünk pár kontrát, mert elöl gyakorlatilag csak sprintereink vannak, öt passzból ott lennénk a kapujuknál

- aztán Alexis bejöveteléig center nélkül játszottunk, esetleg ezt is lehetett volna korábban (Villa, Alexis nagyszerűen érzi a bemozgásokat a védők közé, ehelyett a széleken pazaroljuk el őket)

- továbbá nem biztos, h mindig jó, ha tömörülünk, kicsit hagyhatnánk hosszabbra is a pályát, nagyobb területeket hagyva magunknak, hátha hajlandó az ellenfél feljebb tolni a védekezését
Ezt Pep már párszor meghúzta, hogy hagyta, hadd játsszon kicsit az ellen, aztán kontra. Sajna én most félteném a csapatot egy ilyen játéktól. Ez a hátvédsor.... nincs is hátvédsorunk! Csak középpályások voltak fent, miután már Alves is lejött.
Valahogy ki kell csalogatni a védőket a tiziről. És ez nehéz, mert ha fegyelmezettek, nem fognak onnan elmozdulni.
Ezért mondom, hogy próbálkozzanak távoli lövésekkel. Lásd ma Tellot tizirő vágta be, vagy Adriano is rúgott onnan gólokat. Sőt, egyik legkedvesebb gólom az, amit Villa akasztott be Casillasnak.
Lehetne esetleg próbálkozni más felállással is, nem csak a 4-3-3-al.
Vakmacska
Llegenda del Barça

2012.09.19. 22:53:45

Pavel írta:i.
Titonak jár a piros pont a cseréért. Alexis döntő volt. Villánál én Pedrót kaptam volna le.
Tello-tól pedig ezt várom, hogy döntő szitukban ne remegjen a lába. Jó lesz az, csak így tovább.
Szerintem is Pedrot kellett volna lekapni.

És nem csak a széleket kellene eröltetni, hanem az átlövéseket is.
margarin
Jugador del Barça

2012.09.19. 22:53:17

Szerintem Song tökéletes lesz hátul,idő kell neki hisz most érkezett és nem érzi még a dolgokat,de simán el tudom képzelni Masch mellett.
Az meg hogy Villa nem csinált semmit! És abban a helyzetben a legjobb döntést hozta,az hogy belevetődtek nem az Ő hibája.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára margarin 2012.09.19. 22:57:28-kor.
Válasz küldése