2018.09.28. 10:28:53
A kisebb csapatokat kitömni általában 2 módon tudtuk: vagy már az első negyed órában betaláltunk, így borult a buszozós taktikájuk, és ki kellett támadniuk, amit mi megbüntettünk, vagy a 60-70 perc körül elfáradtak, és akkor törtük meg őket. Utóbbi esetén azért ritkán volt 5 gól, inkább csak 2-3 gól fért bele a végén.
A passzolgatós játék önmagában nem rossz, de ahhoz hogy az ellenfér fáradjon tempó is kell bele. Azzal, hogy körbepasszolgatjuk a felállt védelmüket, nekik néhány métert kell tolódni csak (hogy Pinyő szavaival éljek). Ha nincs a passzokban tempó, csak a körbepassz megy, mint a kéziben, hogy aztán odaadjuk Messinek, aki megpróbál 5-6 védőn áttörni, az nem megoldás, még úgy sem, hogy ő képes erre.
Viszont a védekezésünket nem lehet felmenteni. 6 meccsen 7 kapott gól a bajnokságban. Nyilván ez nem csak a hátsó 4es hibája, de amellett hogy simán több alkalommal is többen vezették rá a védőinkre a labdát, azért feltűnően sok volt az egyéni hiba is. Piqué padot érdemelne pár meccsre, mert botrány, viszont attól még ugyanúgy lerohannának minket. Ezt EVnek kellene rendben tennie. Kérdés, hogy képes-e rá.
Amúgy a rotációval nekem nem volt bajom, és nem is lehet erre fogni a vereséget, vagy döntetlent. Alba helyén Verma kevés volt, én is megnéztem volna Mirandát inkább, de el kellett volna bírni ezt is a csapatnak. Munir meg nem volt rosszabb, mint az idei Suarez (leszámítva az utolsó meccsét). Előtte az X-es meccsnél Semedo, Arthur és Vidal sem lógott ki, nem voltak rosszak, csak ugye jött az a fránya kiállítás, amire nem lehetett előzetesen felkészülni.
Én két kiutat látok ebből, ami közül EV választani fog. Lenne több is, pl Busi kihagyása...de ilyen nem lesz. Szóval vagy az lesz, hogy visszaállunk 4231-re, a Busi, Rakitic középpálya előtt Demb, Messi, Coutinho lenne. Mivel Coutinho és Demb is jól tolja minkét oldalon, ezért kivitelezhető a dolog, bár én Dembelét vinném jobbra, mert Alba a bal oldalt be tudja futni. Ehhez a játékhoz amúgy a padon is meg vannak az embereink. De vélhetően nem ez lesz, hanem marad a 433, de középre e kihagyhatatlan Busi mellé lesz még Rakitic és szerintem Vidal fog bekerülni. Így lesz egy erőszakosabb középpályánk, ahol Busi mellett 2 melós játékos lesz. Ennek viszont a levét Dembele fogja meginni, mert az ő helyére fog bekerülni Coutinho. Ezzel sem lenne semmi gond, ha Messi és Suarez is lecserélhető lenne, mert akkor mindig kaphatna 30 perceket valamelyik elől játszó kárára Dembele.
A gond az ezzel a 433-mal szerintem, hogy mikor visszazárunk, akkor a bal oldalunkon Coutinho beljebb húzódik, és Dembele megy a helyére szélre védekezni, Rakitic meg kiszorul jobbra a vonal mellé. Ilyenkor kb így néz ki a középpályás sorunk: Dembelé, Cou, Busi, Rakitic...azzért az a bal oldal mögöttük egy Albával nem az igazi védekezés szempontjából. Ezért talán jobb lehetne a 4231, ahol legalább a pálya közepén nem lenne változás, és láttuk, hogy Rakiticnek fekszik ez a dolog, míg kitolva jobbra annyira nem érzi jól magát. De mint írtam szerintem Dembelé fogja meginni a levét a középpálya stabilizálásának.