haze71 írta:Már egyszer megkaptam a magamét ez ügyben, de tartom a véleményem, hogy bárki, akit érdekel a foci, az 3000 ft/hó-ért előfizethet műholdas DIGI-re. Lehet, hogy a hűségnyilatkozat miatt nem lehet lemondani a már meglévőt, de aki több BL meccset akar nézni, az szánjon rá még 3000-ret és élvezze. Egyébként több, mint két éve van a DIGI "uralma" ezen a téren, tehát akiknek akkor hűségnyilatkozatos problémájuk volt, azoknak már rég váltani lehetett volna.
Tényleg??!! Nah, ne mondd már...
Milyen indíttatásból élsz te abban a hitben, hogy a műsholdas DIGI az üdvözítő megoldás?
Nincs hozzá internet. A kábeles verziójához van, de annak az országos kiépítésének véget vetett a parlament által megszavazott Távközlési adó, így a DIGI nem tud lakótömbönként ingyen beszerelni, ha pl.: egy 13 lakásos lépcsőházból 5 lakás igényli.
Ha felmondom a FiberNetes szerződést és kipengetem a kötbért és köttetek DIGIT / +10ezer a második beltéri / akkor a mostani internetem, mivel azt meg kell tartanom, mivel nincs műholdas DIGI net - nálunk legalábbis nincs - a jó kis árukapcsolásnak hála a kábeltv+net kombóból kivállik a tv és emiatt 3150 ft-os netem mindjárt 8500 ft-ba fog fájni havonta!
Viszont mivel a FiberNetet, ami egy nagy fhos, most beolvasztotta az Invitel csoport és október - november hónapokban állítólag! javítanak a kábeltv csatornakiosztásának ár/érték arányán, ami jelenleg egy nagy nulla.
Arról pedig már beszélgettünk az idén, hogy mennyire nem pontosak a nézettségi adatok, mivel ma már minden háztartásban minimum 2 darab tv készülék van. Amikor leszerződesz, hogy megfigyelhetik a tv nézési szokásaidat 1 hónapig, akkor abból egy darab készülékre kötik az adatrögzítő boxot és ha azon a készüléken pont anyu nézi minden este a Barátok köztöt, akkor az az adat fut be.
Amúgy a TV2 azon is elgondolkodhatott volna, hogy azon emberek körében, akik DIGI Sporttal is rendelkeznek vajon miért nézhették többen a Digis közvetítést? Jah, de a [auto_cenzúra] kommentátorok miatt - közületek is többen említették, hogy bár lehet a TV2-őn nézni, de a kommentátorok miatt nem a TV2-őn nézitek vagy némára veszitek le. De ők nem találgatnak: aki nem a meccset nézte náluk, az nem nézte máshol sem, mert a BK-t nézte a RetekKlubon és kész.
Viszont ha azt vesszük, akkor nagyon is logikus döntés, hogy az újonan induló testvércsatornának jópár "finom falatot" átdobnak, a RetekKlub is ezt tette anno a Cool indulásakor és a Viasat6 is többet ér szinte, mint a Viasat3, több a jó sorozat. Így valóban a Szolgáltatókat késztetik arra, hogy vásárolják meg a jogokat, hoyg a programcsomagjaikban tudhassák az új adókat, amik manapság gombamód szaporodnak. A szolgáltatók pedig szívják a fogukat, mivel a megnövekedett költségeket a hűségszerződések miatt nem háríthatják át azonnal a fogyasztókra, csak hosszabbításkor.