Barça a Bajnokok Ligájában

Helyt áll-e csapatunk a BL-ben? Megnyerjük-e a Bajnokságot? Mi a helyzet a Király Kupával? Kellenek-e a barátságos mérkőzések? Hol lehet nézni a meccset? - Távkapcsolóval a kézben. Ha mondanivalód van, kerülj beljebb!
d
Entrenador del Barça

2011.04.24. 23:30:16

Hát a neccesebb BL párharcainkban mostanában rendre az a gond, hogy az első meccsen [auto_cenzúra] helyzetbe kerülünk és aztán futhatunk az eredmény után. Többek közt emiatt is vagyunk különösen sebezhetőek a romboló focival szemben. Tavaly ilyenkor az Inter ellen is volt egy jó részeredményünk, amit - játékvezetés ide vagy oda - el is szórakoztunk egy kicsikét, aztán futhattunk az eredmény után.
Nem szabad erre lehetőséget adni, idegenben ki kellene szenvedni egy ikszet, lehetőség szerint idegenben lőtt góllal, vagy gólokkal.
ElBartimaeus
Director del Fútbol

2011.04.24. 23:12:44

LM10 írta:Nagyon kíváncsi leszek majd a hadrendre szerdán.
Én amúgy lehet Keitát a kezdőbe tenném a bl odavágón. Nem ártana egy kicsit jobban szűrni hátul, mert néha nagyon nagyon könnyen átjátszottak minket, persze csak kontrából, de még ebben is segíthet ő. Ráadásul ő előszeretettel faltol kp-n, ha kell. És ezzel a lendületük is megtörne sokszor. A másik, ami mellette szólna, hogy most az összes támadónkból nincs 3 elég jó formában. Sokkal többre mennénk egy Keitával kp-n, mint egy szenvedő Pedroval mondjuk. És akkor lehetne 4-3-2-1-t játszani, ahol védők adottak, a hármasban Xavi, Keita és Busquets lenne, a kettesben Messi és Ini, előttük pedig a remélhetőleg már gólveszélyes Villa. Ezzel a kp-t mindenképp erősítenénk, talán könnyebb is lenne átjátszani az első védelmi sort, mert Messi is alapból hátrább van rendelve. Eközben meg persze szélről érkezne a támogatás, de nem lenne így sem túl üres a csapat védekezésben.

Az egyetlen igazán nagy ellenérv most szerintem, hogy Pedro bármikor képes eldönteni egy meccset és amúgy is kegyetlen mezőnymunkát végez, nagyon kiveszi a részét a védekezésből. Meg az ellenfél védelmét még1 csatárral jobban meg lehet mozgatni, mint egy Keitával. Én most megpróbálkoznék egy kicsit védekezőbb felállással az odavágón, hogy aztán hazai pályán tudjunk dönteni. Addigra lehet jobb formába is kerülünk némiképp. :)
El fanático
Entrenador del Barça

2011.04.24. 19:15:15

A Real a mostani csoportkörben is kapott már portugál bírót, a Real - AC Milan meccset vezette, nevezetesen: Pedro Proença...
Kép
Fecooo
Llegenda del Barça

2011.04.24. 16:34:02

igen, ezt azért nem emeltem ki külön, mert mindenki tudja... (azt is, h jóhaverja...)
maradjunk annyiban, h kicsit fura lenne ismét portugál bírót kapni JM ellen idegenben...
ab1daL
Director del Fútbol

2011.04.24. 16:28:40

Fecooo írta:vannak olyan hírek, melyek szerint esélyes, h portugál bírót kapunk szerdára...
nagyon jól tudom, h az az egészséges, ha nem foglalkozunk a bíróval, de az elmúlt két meccsen láttuk, h azért igenis nagyon sokat számít a bíró személye jm ellen... ha engedi a mészárlást, akkor ebben a formában sajnos könnyedén kieshetünk a BL-ből is... :(

mindenesetre bízzunk a fiúkban!

Tavaly az Inter elleni odavágón szintén portugál bíró volt, nevezetesen Benquerença. :roll:
„Kritizálják a stílusunkat? Képzeljék el, mi lett volna, ha a legutóbbi öt idényben csak egy bajnokságot és egy Király-kupát nyerünk”

ter Stegen - Fort, Araujo, Cubarsí, Baldé - Bernal, Pedri, Gavi - Lamine Yamal, Lewandowski, Raphinha
AndrésGerardHernandez
Jugador del Barça

2011.04.24. 15:46:32

Azt hiszem eredetileg is rossz topikba kezdtem irkálni a classicókkal kapcsolatban, mert ott csak a trollkodás megy, így inkább áttérek az éppen aktuális témakörbe.
Sajnos bármennyire is nehéz ezt egy focit (abból is a szebbet) kedvelőnek, mint amilyen én is volnék beismerni, a bl mérkőzések, azaz a Barca - Real külön párharc 3. és 4. menete teljes mértékben (na jó! 98%-ban) a bíró kezében van. Ez alatt nem feltétlenül részrehajlást szeretnék kihangsúlyozni, hanem inkább stílus beli különbséget (mármint a játékvezetők ténykedésének stílusát). A fő kérdés az, hogy milyen az alapvető hozzáállása az illetőnek a focihoz, engedi-e a durva játékot, esetleg csírájában elfojtja, illetve a második az, hogy mennyire befolyásolható a meccs iramában. Az eléggé egyértelmű, sőt még Mourinho is elismerte tulajdonképp, hogy tiszta játékban a Barca verhetetlen, ergo nem is fognak tisztán játszani, mint ahogy nem is tették eddig sem. A másik fél (tehát a katalánok) részéről, pedig láthattuk nem fognak változtatni semmit a taktikán (jó kérdés, hogy ilyen szintű rögzültség után képesek lennének-e egyáltalán), márpedig a bíró határozott állásfoglalása nélkül nem fogják megtörni a Madridot, minthogy nem tudták anno a Kelszit :wink: , Intert sem.
Egy szó, mint száz: bármilyen furcsa is ilyen hamar (főleg az elmúlt idények tükrében) kijelenteni, az esélyes nem a barca és ez nem túlzás véleményem szerint. Az egyetlen ami változik, vagy változhat e két csapat összecsapásain az a játékvezetés, a győztesnek nincs oka, a vesztesnek pedig nem fűlik a foga ahhoz, hogy változtasson, tiszta a kép és érthető is mindkét fél részéről.
Esetleg az összeállításokkal lehet babrálni, a Barcánál, e téren én mindenképpen játszatnám Keitát már bizonyított kemény helyzetekben, Masceranot nem játszatnám max. csereként a végén, ő köz- és ön- veszélyes is lehet, ha nincs több opció inkább dobnám be Fontast, meg Tiagot (remélem jól írom, még nem tanultam meg őket) és úgy variálnék a pozíciókkal. Ők tehetségesek, motiváltak (egyébként minden mérkőzésen), nem fáradtak és még nem kiismertek, ami nem utolsó egy ilyen párharc során, bármi újjal zavarba lehet hozni esetleg a másikat, ha az már úgy érzi ismeri az ellenfelet a fülétől a farkáig.
Várom a meccseket és bár nincs jó előérzetem továbbra is:
HAJRÁ BARCA!!!
Fecooo
Llegenda del Barça

2011.04.24. 12:20:22

vannak olyan hírek, melyek szerint esélyes, h portugál bírót kapunk szerdára...
nagyon jól tudom, h az az egészséges, ha nem foglalkozunk a bíróval, de az elmúlt két meccsen láttuk, h azért igenis nagyon sokat számít a bíró személye jm ellen... ha engedi a mészárlást, akkor ebben a formában sajnos könnyedén kieshetünk a BL-ből is... :(

mindenesetre bízzunk a fiúkban!
LM10
Director del Fútbol

2011.04.24. 11:19:32

Amúgy tegnap sem 4-3-3 volt a játékunk. Afellay nagyon sokat volt Villa mögött.

Támadáskor ez volt elől:

----------------Villa-----------
Jeffren-----Afellay-----Alves

Szvsz az lenne a legjobb megoldás, ha Messi és Villa is középen lennének, erre pedig a már tavaly is bevetett 4-2-3-1 alkalmas lenne. Nagyon kíváncsi leszek majd a hadrendre szerdán.
Gauchomester
Entrenador del Barça

2011.04.24. 11:13:50

Andris írta:Hoppá, figyeltetek a végén? :P
Simán felraknám őket szerdán így.
Ilyet a Kazany elleni hazai BL-meccsen próbálgatott Pep. Én azt mondom, valamit újítani kell, pláne így, hogy a hátsó alakzat közel sem egészséges. És ha bejönne istencsászár lenne.

És ha már mindenki, akkor én is: :D

----------------V.V.-----------------

Puyol---------Piqué--------Mascherano

-------Busquets-------Keita--------

Alves---------Xavi-----------Iniesta--

--------Messi-----------------------

----------------------Villa------------

Az öt védekező játékos stabilabb lehetne a kontrákkal szemben, mint a négy védős, ahol ráadásul Alves támadó felfogású. Így Dani mehetne nyugodtan, Busi meg nem a pály közepén lenne, hanem Keitával elosztanák ketten, Xavi meg előttük mindig megjátszható lenne. Aztáltal, hogy a középpályán egy kicsit hátrébb lennénk a két védekező felfogású játékos miatt, a Real, hogy mindenkinek meglegyen az embere, előrébb kell jönnie, és akkor az Alves, Ini, Messi, Villa négyes szétszedné őket. Maschrano meg a jobb szélen száguldhatna Rinyáldóval kedvére.

Még tisztán emlékszem olyanra, mikor a madridika megtapsolták a Barca vezérét, sőt olyanra is, hogy 10 perccel a meccs előtt hazaindultak. Nem mondom, szívesen megnéznék egy ilyen most szerdán is :D
Drigo
Eurobarca Staff

2011.04.24. 11:12:22

LM10 írta:Az idegenbeli meccsen ha nyerni tudnánk
Azért arra kíváncsi lennék, hogy mit alkotna Mourinho, a Camp Nouban, hátrányban...

Már csak ezért is nyerni kell, ők meg már csak azért is 10 emberrel fognak védekezni.
http://www.ZALNER.eu" target="_blank
LM10
Director del Fútbol

2011.04.24. 11:02:22

Már szerdára gondolva:

V.V.-Alves-Piqué-Puyol-Maxwell-Busquets-Xavi-Iniesta-Messi-Villa-Pedro

Ha nem lesz Maxwell:

V.V.-Alves-Piqué-Mascherano-Puyol-Busquets-Xavi-Iniesta-Messi-Villa-Pedro

Az idegenbeli meccsen ha nyerni tudnánk, akkor az nagy lépés lenne, és egy támadó focit láthatnánk mindkét csapattól. Én egy gólgazdag döntetlennel sem lennék szomorú, csak ne kapjunk ki, főleg ne több góllal.
Andris
Adminisztrátor

2011.04.23. 22:24:29

Mármint az elsőt, nem? :)
Bár egészében is hasonlított, de Maxwell nem illett a képletbe igazán.
"Az a baj az Interneten terjedő idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e."
- József Attila
ab1daL
Director del Fútbol

2011.04.23. 22:23:03

Andris írta:Hoppá, figyeltetek a végén? :P
Én is figyeltem a végén a hátsó alakzatot, eszembe is jutottál. :D Csak nem olvassa Pep a fórumot? Vagy te adtad neki az infót? :P :D
„Kritizálják a stílusunkat? Képzeljék el, mi lett volna, ha a legutóbbi öt idényben csak egy bajnokságot és egy Király-kupát nyerünk”

ter Stegen - Fort, Araujo, Cubarsí, Baldé - Bernal, Pedri, Gavi - Lamine Yamal, Lewandowski, Raphinha
Andris
Adminisztrátor

2011.04.23. 22:15:49

Hoppá, figyeltetek a végén? :P
"Az a baj az Interneten terjedő idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e."
- József Attila
TT
Capitá del Barça

2011.04.23. 17:03:57

------------------------------Valdes---------------------------
-----------Puyol------------Puyol------------Puyol----------
----------------Masch---------------Masch-------------------
------------------Xavi--------------Iniesta-------------------
--------Messi-----------------Messi--------------Messi------

8)
messideco
Presidente del Barça

2011.04.23. 16:42:32

Mindenkiben ott van a kis menedzser, aki terveket tud szőni :) Ez így van rendjén.

Én Thiagot nem erőltetném a Real ellen, szerintem még sok neki egy Clasico.
4-2-3-1-es hadrendet képzeltem el:

----------Valdes-----------
Alves---Piqué--Puyol---Max
---------Busi---Masch-------
Pedro-------Xavi------Iniesta
-------------Messi-------------

Kissé defenzívnek tűnhet, de szerintem tűrhető kezdő lenne, és tökéletes szűrés lenne a kp-n. Xavira kulcsszerep hárulhatna.
Kép
"And my heart will leave you never."
Andris
Adminisztrátor

2011.04.23. 16:36:17

Nem túl nagy fáradság, annyira ritkán csinálok ilyet. :)
Pláne ritkán gondolom úgy hogy valami egész más típusú dolog egészbiztosan jobb lenne mint ami valszeg lesz.
- József Attila
messideco
Presidente del Barça

2011.04.23. 16:27:56

Ne fáradj, Andris, úgysem ez lesz :P
Amúgy nem lenne rossz taktika :)
Kép
"And my heart will leave you never."
Andris
Adminisztrátor

2011.04.23. 16:23:32

Szerintem engem ott értetek félre esetleg, hogy a felállások rajzával én nem szoktam variálni. arra van csak h látszódjon, alapvetően ki védő ki középpályás ki támadó. :)

A 4 középpályást a gyakorlatban úgy gondoltam, hogy Sergi a megszokott posztján mozog, ahogy Keita és Xavi is, Thiago pedig inkább a Messi-Alves-Iniesta sorral cserél. De azt gondoltam ez evidens, nyilván nem úgy gondoltam hogy Sergi és Keita statikusan állnak valahol és annyi a dolguk h a közvetlen előttük álló Xaviéknak felpasszoljanak 3 métert.
De amúgy asszem írtam is hozzá némi magyarázatot, amiből világosnak kéne lennie, hogy Xavi-Iniesta-Thiago-Messi-Alves, gyakorlatilag akármelyikük akármelyik másik posztján képes jó teljesítményre, ez volt eleve a cél, hogy a legkreatívabb, gyorsabb és komplexebb játékosokat rakjam előre a csatáraink helyett.

visca el barca, én nemtudom hogy mit látsz abban a védelemben, amit 'felrajzoltam', de nemértem amit írsz. kit vernének meg a gyors szélsőik szélre feldobott labdákkal, ha egyszer nincs ott senki ?

Nemtom kinek tűnt fel, kinek nem, a jól megszokott kamu négyvédős rendszerünkben játszottuk az elmúlt két clasicot, és a szélen lévő aktuális védő, legyen az bárki, mindig alul maradt. Szerintem pontosan azt kell elérni, hogy a saját térfelünkön végig középen tömörüljön a védelmünk. Pontosan az a játékuk és játékosaik előnye, hogy szélen verik az embereinket. ha szélről befelé nincs terület és szabad ember, akkor tőlem nyargalászhatnak védő nélkül is a tacsvonalon.
Talán nem annyira nyilvánvaló, de szerintem pontosan azt kell engedni, hogy a szélen fussanak, és középen zárni teljesen.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Andris 2011.04.23. 16:29:12-kor.
- József Attila
bali 15
Director del Fútbol

2011.04.23. 14:42:43

Messithebest írta:Vagy az is jó ötlet lenne hogy, 3-5-2 a 2 "szélső" középső hátvéd kicsit kijjebb a megszokottnál, és Messi és Pedro is picit kijjebb, valahogy így:
------------------VV------------------
----Masch------Puyol------Piqué----
---------------Busquets--------------
----Alves------------------Maxwell--
-----------Xavi------Iniesta---------
--------Messi-------------Pedro-----

Szerintem így a Madrid szélső játékát abszolút meglehetne fogni, Messi nyakán sem lógna folyton ott Pepe. Mit gondoltok erről?
Igen én is ilyenre gondoltam az előbb. De Xavi maradjon csak Busqers mellett. Mélységből irányíthat. Ini meg majd ugratja Messit és Pedrot. Bár Pedro helyett én Affelaynak jobban örülnék.
Messithebest
Director del Fútbol

2011.04.23. 14:37:26

Vagy az is jó ötlet lenne hogy, 3-5-2 a 2 "szélső" középső hátvéd kicsit kijjebb a megszokottnál, és Messi és Pedro is picit kijjebb, valahogy így:
------------------VV------------------
----Masch------Puyol------Piqué----
---------------Busquets--------------
----Alves------------------Maxwell--
-----------Xavi------Iniesta---------
--------Messi-------------Pedro-----

Szerintem így a Madrid szélső játékát abszolút meglehetne fogni, Messi nyakán sem lógna folyton ott Pepe. Mit gondoltok erről?
Kép
"I don't know, why the man above gives me the hardest road, but... the man above don't put you in situations that you can't handle." - LeBron James
Tocy
Director del Fútbol

2011.04.23. 14:33:51

S.Agüero írta:------------------------------VV------------------------------
-----Alves-----------Piqué--------Puyol----------Maxwell----
---------------------------Busquets--------------------------
---------------Thiago--------Xavi------Iniesta---------------
-----------------Messi----------------Pedro-----------------
Ez is tetszik :)
MatyiG
Adminisztrátor

2011.04.23. 14:29:11

------------------------------VV------------------------------
-----Alves-----------Piqué--------Puyol----------Maxwell----
---------------------------Busquets--------------------------
---------------Thiago--------Xavi------Iniesta---------------
-----------------Messi----------------Pedro-----------------
isti010
Jugador del Barça

2011.04.23. 14:14:27

Valdes

Alves Piqué Puyol Maxwell

Busquets
Xavi

Messi Thiago Iniesta

Villa

Egy ilyen sem lenne rossz ötlet ha Messi befelé húzna és úgy lőne esetleg kiugratná Villát.
LaPulga
Barça B

2011.04.23. 14:12:33

MessiFan írta:
S.Agüero írta:
...AC... írta:Vki elmondaná az okát annak, hogy Messi mért olyan hátravonva játszik?
Mert ha nagyon elöl lenne alig kapna labdát, így többet tud labdával megindulni.
szvsz
Igen ezért van. Elől nem tudna labdákat kapni mert rögtön rajta lenne 4 ember viszont ha a félpályánál kap labdát akkor könnyebben tud mozogni.
Még annyit tennék hozzá hogy a középpályáról rátudja vinni az ellenfél védősorára a labdát lendületből ami szerintem fontos elem az ő és a Barca játékának ebben a szezonban!!
Válasz küldése