Barça a Bajnokok Ligájában

Helyt áll-e csapatunk a BL-ben? Megnyerjük-e a Bajnokságot? Mi a helyzet a Király Kupával? Kellenek-e a barátságos mérkőzések? Hol lehet nézni a meccset? - Távkapcsolóval a kézben. Ha mondanivalód van, kerülj beljebb!
Bob_Marley
Presidente del Barça

2011.04.25. 11:44:02

Én is megpróbálnám Keitát, mert ha betömörülnek megint, akkor az ő jó fejjátékára szükség lehet!Nehéz meccsre számítok, s fontos, hogy lesz egy visszavágó, idegenben gólt lehetőség szerint gólokat kellene lőni!Egy 1-1el már nem lennék elégedetlen, de titkos vágyam egy 1-2!Nehéz lesz, láthattuk mennyire szervezett, modern jó focit játszik az ellenfél!
Kép
Kép
Kép
TT
Capitá del Barça

2011.04.25. 11:37:10

http://www.uefa.com/uefachampionsleague ... index.html
Csak jobb lesz a portugál p.csnél.
Lionel85
Llegenda del Barça

2011.04.25. 10:42:49

samy85 írta:Ugye egyre többen foglalkoznak a Madridi BL elődöntő játékvezetői kilétével.
sokan tudni vélik hogy mint-akár tavaly Milánóban-úgy ismét Portugál lesz a mérkőzés játékvezetője... Tavaly elég rosszul sült el a részünkre.... Remélem idén nem...Ám ha valaki tudja, akkor árulja el hogy honnan szedték hogy a spori egyáltalán ki lesz, mert az Uefa még a hivatalos oldalán nem nevezi meg, csak a S04-MU-é Ő Carballo lesz.
A jól értesült újságírók derítették ki azt, ki lehet a meccs bírája, még azelőtt, hogy az UEFA oldalán hivatalosság lett volna. Ennyire egyszerű.
Kép
Kép
Kép
szajko
Director del Fútbol

2011.04.25. 10:10:23

Fecooo írta:ha jól értelmeztem a mai híreket, akkor valóban Proenca lesz a spori...

nincsenek nagy elvárásaim a bíróval szemben, egyszerűen csak annyit kérek, h ne engedje a hentelést... ha ez így lesz, akkor már nagy baj nem lehet...
ezzel az a gond,hogy ő portugál... miért nem tudnak küldeni egy olasz vagy angol bírót vagy akár kassait,aki mindkét fél részére semleges,ez hihetetlen...
samy85
Capitá del Barça

2011.04.25. 09:51:20

Ugye egyre többen foglalkoznak a Madridi BL elődöntő játékvezetői kilétével.
sokan tudni vélik hogy mint-akár tavaly Milánóban-úgy ismét Portugál lesz a mérkőzés játékvezetője... Tavaly elég rosszul sült el a részünkre.... Remélem idén nem...Ám ha valaki tudja, akkor árulja el hogy honnan szedték hogy a spori egyáltalán ki lesz, mert az Uefa még a hivatalos oldalán nem nevezi meg, csak a S04-MU-é Ő Carballo lesz.
Kép
Nincs nappalom, de kárpótol ezeregy éjszaka!
"Foglalkoztat a jövőm, mivel hátralévő napjaimat ott szeretném eltölteni."
Fecooo
Llegenda del Barça

2011.04.25. 09:48:14

ha jól értelmeztem a mai híreket, akkor valóban Proenca lesz a spori...

nincsenek nagy elvárásaim a bíróval szemben, egyszerűen csak annyit kérek, h ne engedje a hentelést... ha ez így lesz, akkor már nagy baj nem lehet...
Leomessi14
Entrenador del Barça

2011.04.25. 09:29:22

torrestoni írta: Ha a védelem adott, s legyen ez esetben Piqué-Puyol tengely, akkor Keitának körülbelül a kispad mellett van a helye. Az alapvető elgondolás nem rossz, csakhogy egy Real Madrid ellen épp egy Mascherano az, aki hozzá tud tenni védekezésben. És valóban, Sergi és Xavi, majd Iniesta már a támadóharmad környékén. Keita egész egyszerűen maximum akkor tudna érdemben hozzátenni, s akkor várhatnánk optimistán, ha csatárnak küldené be Pep. A középpálya bármelyik részének tabu kell, hogy legyen a neve.
Igen,ez szep es jo, de ha nem lesz balvedonk,akkor Masch vagy Busi kell a vedelem tengelyebe menjen, es akkor,ha erdemileg szeretnenk valtoztatni a taktikat akkor 2 szuro kell hozza.Akkor pedig mar csak Keita marad...A masik,mit csinalunk,ha Puyol se tud jatszani?Azthiszem Milito is serult...Ossze tehetjuk a kezunket egy "X"-ert sztem... :?

----------------------Valdes------------------------
Puyol(Busquets)--------Masch---------Pique

---------------Busquets--------------Keita-------------
----------------------------Xavi------------------------

Dani------------------Messi------------------Iniesta

-----------------------Villa---------------------------

Igy eros lenne a pad is lenne egy Pedronk es egy Thiago....

:)
Kép
Lui1698:Ibra ugy kovetkezmenyei!

2011 Nyar:Dani Alves az Inter játékosa! A milánói klub 15+4 köbméter homokot és Alexandre Pato e-mail címét adja a braziért cserébe.
2012:az angolok valamivel több, mint 6 liter málnaszörpöt fizetnek az argentínért
torrestoni
Entrenador del Barça
Kapcsolat:

2011.04.25. 08:56:12

ElBartimaeus írta: Én amúgy lehet Keitát a kezdőbe tenném a bl odavágón. Nem ártana egy kicsit jobban szűrni hátul, mert néha nagyon nagyon könnyen átjátszottak minket, persze csak kontrából, de még ebben is segíthet ő. Ráadásul ő előszeretettel faltol kp-n, ha kell. És ezzel a lendületük is megtörne sokszor.
Milyen lendületről beszélünk? Ja, hogy arról, ha labdát szereznek egy töketlenkedő középpályásunktól, esetleg egy eladott labdából. Nos, Keita nemhogy a "lendületük" csillapítaná, még csak elő is segítené. Nem beszélve arról, hogy igazán nekünk kellene lendület, Keita viszont egy Osasuna ellen sem volt képes kettő értelmeset egymás után, vagy egy értékelhetőt előre felé passzolni. És nem, nem beszélhetünk arról, hogy előszeretettel faltol, egyszerűen nem tud normálisan szerelni.
A másik, ami mellette szólna, hogy most az összes támadónkból nincs 3 elég jó formában. Sokkal többre mennénk egy Keitával kp-n, mint egy szenvedő Pedroval mondjuk. És akkor lehetne 4-3-2-1-t játszani, ahol védők adottak, a hármasban Xavi, Keita és Busquets lenne...
Ha a védelem adott, s legyen ez esetben Piqué-Puyol tengely, akkor Keitának körülbelül a kispad mellett van a helye. Az alapvető elgondolás nem rossz, csakhogy egy Real Madrid ellen épp egy Mascherano az, aki hozzá tud tenni védekezésben. És valóban, Sergi és Xavi, majd Iniesta már a támadóharmad környékén. Keita egész egyszerűen maximum akkor tudna érdemben hozzátenni, s akkor várhatnánk optimistán, ha csatárnak küldené be Pep. A középpálya bármelyik részének tabu kell, hogy legyen a neve.

Egyébként a Madrid ellen úgy sem lehet meghatározott, kőbe vésett formációval felállni. Szép és jó, hogy 3-1-2-1-2-1, vagy akármi, lényegében csak a szélsőhátvédek és a kapus fogja tartani a papíron megírt posztot.

Más: kínkeserves meccs lesz, és ha megmarad ilyen impotensnek a támadójáték, nem igazán van miről beszélnünk. Az eddigi két klasszikuson akárhogy is állt hozzá a két csapat, akármi is volt a célkitűzés, a Barça kb. 30%-át tudta megvalósítani, azt sem volt eredményes, viszont a Madrid amit akart, ~80%-ban elérte. Addig nincs miről beszélni, és kitörölhetjük 70%-os labdabirtoklással, alibizéssel, kb. ugyanannyi nagy helyzettel.
"As I walk through the valley of the shadow of death, I have no fear because I am the meanest motherfucker in the whole valley" - Gen. George S. Patton
AndrésGerardHernandez
Jugador del Barça

2011.04.25. 08:30:28

Szerintem sem jó a döntetlen, nyerni kellene. Nem telhetetlenségből mondom, de a Barca egy győztes mentalitású csapat és a számolgatás nem kedvez nekik. Az "egyszerű" és nyílt játék sajnos nem összeegyeztethető a túlzott taktikázással, legalább is eddig nem láttam ilyet tőlük. Az lesz a mérvadó véleményem szerint, hogy meg tudja-e szerezni a vezetést a katalán brigád, valamint ha igen akkor mennyire vesz vissza a meccs uralásából, mert ha egy fél fokkal is többet a kelleténél, azt a Madrid kegyetlenül meg fogja torolni és már megint futhatunk az eredmény után, onnantól meg Fortuna veszi a kezébe a dolgokat és senkinek egy szava se lehet majd. "Egyszerűen" el kell nyomni a Realt mindkét találkozón, nem hagyni őket szóhoz jutni akkor el mehet a kedvük, hibázhatnak abban a kevés időben amikor náluk van a labda. Keita egy kulcs lehet a madridi lakathoz nem győzöm hangsúlyozni neki játszani kellene.
Gauchomester
Entrenador del Barça

2011.04.25. 08:14:30

Rivaldo11 írta:Szerintem az iksz kiszenvedése murinnyó célja lesz. Nekünk épp hogy nyerni kéne...
A 0:0 már nekik jó, így ha iksz, akkor azt lőtt góllal, gólokkal kell elérni. De nyernünk kellene, és lehetőleg nem 1:0-ra, hanem mondjuk 2:1-re...
Így van. Nagyon jó lenne, ha 2 gólt össze tudnánk hozni a Bernabeuban, és hát miért ne tudnánk. A madridnak támadnia kell, mert előnnyel kell a Camp Nouba érkezniük. Szóval egy kicsivel nyíltabb focit várok. Nem nagyon, ismerjük Jo5ét, de a hosszabbításra nem várhat, mint múlt héten. És a legjobb az lenne, hogy előnnyel menjünk a visszavágóra, mert akkor hazai pályán játszva, úgy hogy a madrid az életben maradásért támad, hát szétszedné őket a támadósorunk.
Rivaldo11
Llegenda del Barça

2011.04.25. 00:39:33

Szerintem az iksz kiszenvedése murinnyó célja lesz. Nekünk épp hogy nyerni kéne...
A 0:0 már nekik jó, így ha iksz, akkor azt lőtt góllal, gólokkal kell elérni. De nyernünk kellene, és lehetőleg nem 1:0-ra, hanem mondjuk 2:1-re...
Rivaldo-A Legnagyobb.
d
Entrenador del Barça

2011.04.24. 23:30:16

Hát a neccesebb BL párharcainkban mostanában rendre az a gond, hogy az első meccsen [auto_cenzúra] helyzetbe kerülünk és aztán futhatunk az eredmény után. Többek közt emiatt is vagyunk különösen sebezhetőek a romboló focival szemben. Tavaly ilyenkor az Inter ellen is volt egy jó részeredményünk, amit - játékvezetés ide vagy oda - el is szórakoztunk egy kicsikét, aztán futhattunk az eredmény után.
Nem szabad erre lehetőséget adni, idegenben ki kellene szenvedni egy ikszet, lehetőség szerint idegenben lőtt góllal, vagy gólokkal.
ElBartimaeus
Director del Fútbol

2011.04.24. 23:12:44

LM10 írta:Nagyon kíváncsi leszek majd a hadrendre szerdán.
Én amúgy lehet Keitát a kezdőbe tenném a bl odavágón. Nem ártana egy kicsit jobban szűrni hátul, mert néha nagyon nagyon könnyen átjátszottak minket, persze csak kontrából, de még ebben is segíthet ő. Ráadásul ő előszeretettel faltol kp-n, ha kell. És ezzel a lendületük is megtörne sokszor. A másik, ami mellette szólna, hogy most az összes támadónkból nincs 3 elég jó formában. Sokkal többre mennénk egy Keitával kp-n, mint egy szenvedő Pedroval mondjuk. És akkor lehetne 4-3-2-1-t játszani, ahol védők adottak, a hármasban Xavi, Keita és Busquets lenne, a kettesben Messi és Ini, előttük pedig a remélhetőleg már gólveszélyes Villa. Ezzel a kp-t mindenképp erősítenénk, talán könnyebb is lenne átjátszani az első védelmi sort, mert Messi is alapból hátrább van rendelve. Eközben meg persze szélről érkezne a támogatás, de nem lenne így sem túl üres a csapat védekezésben.

Az egyetlen igazán nagy ellenérv most szerintem, hogy Pedro bármikor képes eldönteni egy meccset és amúgy is kegyetlen mezőnymunkát végez, nagyon kiveszi a részét a védekezésből. Meg az ellenfél védelmét még1 csatárral jobban meg lehet mozgatni, mint egy Keitával. Én most megpróbálkoznék egy kicsit védekezőbb felállással az odavágón, hogy aztán hazai pályán tudjunk dönteni. Addigra lehet jobb formába is kerülünk némiképp. :)
El fanático
Entrenador del Barça

2011.04.24. 19:15:15

A Real a mostani csoportkörben is kapott már portugál bírót, a Real - AC Milan meccset vezette, nevezetesen: Pedro Proença...
Kép
Fecooo
Llegenda del Barça

2011.04.24. 16:34:02

igen, ezt azért nem emeltem ki külön, mert mindenki tudja... (azt is, h jóhaverja...)
maradjunk annyiban, h kicsit fura lenne ismét portugál bírót kapni JM ellen idegenben...
ab1daL
Director del Fútbol

2011.04.24. 16:28:40

Fecooo írta:vannak olyan hírek, melyek szerint esélyes, h portugál bírót kapunk szerdára...
nagyon jól tudom, h az az egészséges, ha nem foglalkozunk a bíróval, de az elmúlt két meccsen láttuk, h azért igenis nagyon sokat számít a bíró személye jm ellen... ha engedi a mészárlást, akkor ebben a formában sajnos könnyedén kieshetünk a BL-ből is... :(

mindenesetre bízzunk a fiúkban!

Tavaly az Inter elleni odavágón szintén portugál bíró volt, nevezetesen Benquerença. :roll:
„Kritizálják a stílusunkat? Képzeljék el, mi lett volna, ha a legutóbbi öt idényben csak egy bajnokságot és egy Király-kupát nyerünk”

ter Stegen - Fort, Araujo, Cubarsí, Baldé - Bernal, Pedri, Gavi - Lamine Yamal, Lewandowski, Raphinha
AndrésGerardHernandez
Jugador del Barça

2011.04.24. 15:46:32

Azt hiszem eredetileg is rossz topikba kezdtem irkálni a classicókkal kapcsolatban, mert ott csak a trollkodás megy, így inkább áttérek az éppen aktuális témakörbe.
Sajnos bármennyire is nehéz ezt egy focit (abból is a szebbet) kedvelőnek, mint amilyen én is volnék beismerni, a bl mérkőzések, azaz a Barca - Real külön párharc 3. és 4. menete teljes mértékben (na jó! 98%-ban) a bíró kezében van. Ez alatt nem feltétlenül részrehajlást szeretnék kihangsúlyozni, hanem inkább stílus beli különbséget (mármint a játékvezetők ténykedésének stílusát). A fő kérdés az, hogy milyen az alapvető hozzáállása az illetőnek a focihoz, engedi-e a durva játékot, esetleg csírájában elfojtja, illetve a második az, hogy mennyire befolyásolható a meccs iramában. Az eléggé egyértelmű, sőt még Mourinho is elismerte tulajdonképp, hogy tiszta játékban a Barca verhetetlen, ergo nem is fognak tisztán játszani, mint ahogy nem is tették eddig sem. A másik fél (tehát a katalánok) részéről, pedig láthattuk nem fognak változtatni semmit a taktikán (jó kérdés, hogy ilyen szintű rögzültség után képesek lennének-e egyáltalán), márpedig a bíró határozott állásfoglalása nélkül nem fogják megtörni a Madridot, minthogy nem tudták anno a Kelszit :wink: , Intert sem.
Egy szó, mint száz: bármilyen furcsa is ilyen hamar (főleg az elmúlt idények tükrében) kijelenteni, az esélyes nem a barca és ez nem túlzás véleményem szerint. Az egyetlen ami változik, vagy változhat e két csapat összecsapásain az a játékvezetés, a győztesnek nincs oka, a vesztesnek pedig nem fűlik a foga ahhoz, hogy változtasson, tiszta a kép és érthető is mindkét fél részéről.
Esetleg az összeállításokkal lehet babrálni, a Barcánál, e téren én mindenképpen játszatnám Keitát már bizonyított kemény helyzetekben, Masceranot nem játszatnám max. csereként a végén, ő köz- és ön- veszélyes is lehet, ha nincs több opció inkább dobnám be Fontast, meg Tiagot (remélem jól írom, még nem tanultam meg őket) és úgy variálnék a pozíciókkal. Ők tehetségesek, motiváltak (egyébként minden mérkőzésen), nem fáradtak és még nem kiismertek, ami nem utolsó egy ilyen párharc során, bármi újjal zavarba lehet hozni esetleg a másikat, ha az már úgy érzi ismeri az ellenfelet a fülétől a farkáig.
Várom a meccseket és bár nincs jó előérzetem továbbra is:
HAJRÁ BARCA!!!
Fecooo
Llegenda del Barça

2011.04.24. 12:20:22

vannak olyan hírek, melyek szerint esélyes, h portugál bírót kapunk szerdára...
nagyon jól tudom, h az az egészséges, ha nem foglalkozunk a bíróval, de az elmúlt két meccsen láttuk, h azért igenis nagyon sokat számít a bíró személye jm ellen... ha engedi a mészárlást, akkor ebben a formában sajnos könnyedén kieshetünk a BL-ből is... :(

mindenesetre bízzunk a fiúkban!
LM10
Director del Fútbol

2011.04.24. 11:19:32

Amúgy tegnap sem 4-3-3 volt a játékunk. Afellay nagyon sokat volt Villa mögött.

Támadáskor ez volt elől:

----------------Villa-----------
Jeffren-----Afellay-----Alves

Szvsz az lenne a legjobb megoldás, ha Messi és Villa is középen lennének, erre pedig a már tavaly is bevetett 4-2-3-1 alkalmas lenne. Nagyon kíváncsi leszek majd a hadrendre szerdán.
Gauchomester
Entrenador del Barça

2011.04.24. 11:13:50

Andris írta:Hoppá, figyeltetek a végén? :P
Simán felraknám őket szerdán így.
Ilyet a Kazany elleni hazai BL-meccsen próbálgatott Pep. Én azt mondom, valamit újítani kell, pláne így, hogy a hátsó alakzat közel sem egészséges. És ha bejönne istencsászár lenne.

És ha már mindenki, akkor én is: :D

----------------V.V.-----------------

Puyol---------Piqué--------Mascherano

-------Busquets-------Keita--------

Alves---------Xavi-----------Iniesta--

--------Messi-----------------------

----------------------Villa------------

Az öt védekező játékos stabilabb lehetne a kontrákkal szemben, mint a négy védős, ahol ráadásul Alves támadó felfogású. Így Dani mehetne nyugodtan, Busi meg nem a pály közepén lenne, hanem Keitával elosztanák ketten, Xavi meg előttük mindig megjátszható lenne. Aztáltal, hogy a középpályán egy kicsit hátrébb lennénk a két védekező felfogású játékos miatt, a Real, hogy mindenkinek meglegyen az embere, előrébb kell jönnie, és akkor az Alves, Ini, Messi, Villa négyes szétszedné őket. Maschrano meg a jobb szélen száguldhatna Rinyáldóval kedvére.

Még tisztán emlékszem olyanra, mikor a madridika megtapsolták a Barca vezérét, sőt olyanra is, hogy 10 perccel a meccs előtt hazaindultak. Nem mondom, szívesen megnéznék egy ilyen most szerdán is :D
Drigo
Eurobarca Staff

2011.04.24. 11:12:22

LM10 írta:Az idegenbeli meccsen ha nyerni tudnánk
Azért arra kíváncsi lennék, hogy mit alkotna Mourinho, a Camp Nouban, hátrányban...

Már csak ezért is nyerni kell, ők meg már csak azért is 10 emberrel fognak védekezni.
http://www.ZALNER.eu" target="_blank
LM10
Director del Fútbol

2011.04.24. 11:02:22

Már szerdára gondolva:

V.V.-Alves-Piqué-Puyol-Maxwell-Busquets-Xavi-Iniesta-Messi-Villa-Pedro

Ha nem lesz Maxwell:

V.V.-Alves-Piqué-Mascherano-Puyol-Busquets-Xavi-Iniesta-Messi-Villa-Pedro

Az idegenbeli meccsen ha nyerni tudnánk, akkor az nagy lépés lenne, és egy támadó focit láthatnánk mindkét csapattól. Én egy gólgazdag döntetlennel sem lennék szomorú, csak ne kapjunk ki, főleg ne több góllal.
Andris
Adminisztrátor

2011.04.23. 22:24:29

Mármint az elsőt, nem? :)
Bár egészében is hasonlított, de Maxwell nem illett a képletbe igazán.
"Az a baj az Interneten terjedő idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e."
- József Attila
ab1daL
Director del Fútbol

2011.04.23. 22:23:03

Andris írta:Hoppá, figyeltetek a végén? :P
Én is figyeltem a végén a hátsó alakzatot, eszembe is jutottál. :D Csak nem olvassa Pep a fórumot? Vagy te adtad neki az infót? :P :D
„Kritizálják a stílusunkat? Képzeljék el, mi lett volna, ha a legutóbbi öt idényben csak egy bajnokságot és egy Király-kupát nyerünk”

ter Stegen - Fort, Araujo, Cubarsí, Baldé - Bernal, Pedri, Gavi - Lamine Yamal, Lewandowski, Raphinha
Andris
Adminisztrátor

2011.04.23. 22:15:49

Hoppá, figyeltetek a végén? :P
"Az a baj az Interneten terjedő idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e."
- József Attila
Válasz küldése