Barça a Bajnokok Ligájában

Helyt áll-e csapatunk a BL-ben? Megnyerjük-e a Bajnokságot? Mi a helyzet a Király Kupával? Kellenek-e a barátságos mérkőzések? Hol lehet nézni a meccset? - Távkapcsolóval a kézben. Ha mondanivalód van, kerülj beljebb!
Tocy
Director del Fútbol

2011.04.23. 14:10:17

Andris írta:Tocy, szerintem valamit kicsit elirtal! :)
Ket szelso kp es ket szelso tamado gyakorlatilag ertelmetlen.
Viszont 4kp egymás seggében még annál is értelmetlenebb :D Az is jó, amit írnak itt páran, hogy Messit vissza a szélre, ott nincs, aki megfogja. De onnan ugyanúgy befelé húzna, mindenesetre ezt is jónak tartom. Pedrot mindenképp kezdetném, Villát viszont valahogy ki kéne hagyni. Ez az alap :D A Madrid középen nem nagyon tud játszani, a szélekre dobják ki a labdát, és ott próbálnak elfutni, ez ellen kell valamit kitalálni, ami ellen nem lenne szerintem hülyeség a két szélső kp+két szélső támadó, akik visszazárnak. Középen Busquets, és esetleg Xavi meg tudja állítani azt a keveset, amit ott nyom a Real, mögöttük pedig még mindig ott van Masch-Piqué-Puyol.
MessiFan
Llegenda del Barça

2011.04.23. 14:05:49

S.Agüero írta:
...AC... írta:Vki elmondaná az okát annak, hogy Messi mért olyan hátravonva játszik?
Mert ha nagyon elöl lenne alig kapna labdát, így többet tud labdával megindulni.
szvsz
Igen ezért van. Elől nem tudna labdákat kapni mert rögtön rajta lenne 4 ember viszont ha a félpályánál kap labdát akkor könnyebben tud mozogni.
MatyiG
Adminisztrátor

2011.04.23. 14:02:01

...AC... írta:Vki elmondaná az okát annak, hogy Messi mért olyan hátravonva játszik?
Mert ha nagyon elöl lenne alig kapna labdát, így többet tud labdával megindulni.
szvsz
...AC...
Barça B

2011.04.23. 13:58:30

Vki elmondaná az okát annak, hogy Messi mért olyan hátravonva játszik?
Logan10
Jugador d'estrella

2011.04.23. 13:34:05

Andris írta:Szerintem simán meglephetnénk kicsit a Bernabeut úgy is, hogy nem adjuk fel a stílusunkat.
Egyszerűen a játékrendszerünket kell feladnunk féligmeddig, nem pedig a támadó szellemű focinkat. Csináltunk már ilyet, méghozzá elég sikeresen, több nagy meccsen a hiányzók miatt 3 középső védővel +Alvessel játszottunk. Ezt elővenném újfent, méghozzá kiegészítve azzal, hogy a góllövőinket, akik hónapok óta nem lőnek gólt, becserélném kreatív emberekre.
A védelmet tehát kicsit át lehetne rendezni a kontrák megfogására, elől pedig csupa játékmester tenné egymásnak a labdát, és mindig az lőné a gólt, aki épp arra jár. Nem mellesleg fontos eleme az elképzelésemnek, hogy Messit kivesszük középről és feltoljuk a 16os vonalára, így nem Pepével kell harcolnia, a róla befújt szabálytalanságok máris sokkal több lehetőséget rejtenek. Sajnos ebből kell kiindulni, a henteskedés nem fog eltűnni.
----------------------------Valdes---------------------------
---------Masch------------Puyol------------Piqué---------- (P és P cserélhet)
-----------------Sergi---------------Keita-------------------
-----------------Thiago--------------Xavi-------------------
-----Alves-----------------Messi--------------Iniesta------

Nem gondolom, hogy problémát okozna a két igazi támadónk hiánya, egyrészt mert bármikor az öt támadó játékosunk közül bárki helyetcserélhet bárkivel, másrészt pedig Villa és Pedro az utóbbi időben még csak annyit sem jelentettek, hogy egynél több védőt elvittek volna, ezzel tehermentesítve Messit, vagy Iniestát, vagy épp Alvest (főleg), ahogy általában.
Szerintem ezzel valóban meglepnénk a Reált :D De Maschot ás Piquét jobban kivinném szélre és Sergit és Keitát kicsit hátrébb valamint Thiagot kicsit jobban a szélre :P
Csak a Barça
bali 15
Director del Fútbol

2011.04.23. 13:21:02

Komoly változtatásokra lesz itt szükség mert nagy bajban vagyunk. El kell ismerni, hogy most már mindenki tudja az ellenszert a játékunkra. Illetve eddig is világos volt csak most valakinek ezt megvalósítani is sikerült ezt:S Bár Pep egy jó makacs ember, ebből kifolyólag nem fog változtatni semmit sem. Azért vannak ötletek.
Én szerintem nagyon jól illene hozzánk a 2002-es Brazil csapat felállása.
Az olyan volt, hogy Scolari 3 védőt állított hátra. A két szélső védőt R.Carlost és Cafut felküldte a középpályára szélsőnek, de a védőfeladataikat is jól el tudták látni. Kettejük között meg 2 romboló vkp volt akik focizni is tudtak azért. Előttük irányítóban Ronaldinho, előtte meg két csatár Ronaldo és Rivaldo. Asszem ez olyan 3-5-2. Bár a mostani felállásunk sem különbözik ettől annyira.

Puyol-Pique-Mascherano
Alves-Iniesta-Busi-Maxwell
Xavi
Messi Pedro/Villa?

De mondom ez csak egy ötlet, erre gondolni se fog Pep :D ,de a mai labdarúgás viszonylatai között nemigen tartható sokáig az a két irányítós rendszer amit mi csinálunk. Sajnos. Max annyiban tudtuk megoldani, hogy azok a középpályások akik támadnak, vagyis Xavi és Ini a védekezésből is kiveszi a szerepét.
Fecooo
Llegenda del Barça

2011.04.23. 13:07:30

annyiban mindenképpen egyetértek Andrissal, h annyi változtatás, h Villa helyett Afellay nem lesz elég, ettől még a Madrid ugyanazt fogja és tudja majd játszani...

már a bajnoki topicban is kifejtettem, de akkor most "rajzzal" is:

---------Alvés-------Piqué-------Puyol---------Maxwell
--------------------------Sergi/Maszk----------------------------------
--------------Messi---------------------Iniesta------------
------------------------------------------------Pedro------------------

természetesen a rajzzal csak azt szeretném érzékeltetni, h Iniestának Messiéhez hasonló szerepkört lehetne adni, csak bal oldalon, tehát nem balszélsőnek, hanem olyan középpályás-támadó hibrid...

Pedrot azért hagynám a pályán, mert összjátékban jelenleg még mindig hozza úgy-ahogy azt a szintet, amivel helyzetbe tud kerülni, ráadásul ki tudja, mikor sül el a lába... Dani állandóan egyedül van jobbszélen, így külön jobbszélsőt sztem jelenleg felesleges használni, Messi szépen mozogjon csak ki oda, amikor kell, a bal oldalon levő támadótöbblet miatt Maxwell tudna eleget foglalkozni a védekezéssel, mert ha ő felmászkálna, cét ő úgy nem tudja megfogni, ahogy Abidal és Adriano, ebben a felállásban viszont felesleges lenne Dani-szinten támadnia...

lehet hülyeség, amit kitaláltam, de azt tartom, h a mostani játékrendszerünkhöz nincs elég használható ember, a középpálya kreativitásán viszont tudunk javítani...

vélemények?

(szerk: a fifában 3-4-3-at játszom, ahol Dani és Maxwell két szélső középpályást játszik, középen 1 vkp és egy irányító, hátul Piqué-Puyol-Abidal, ez hasonlít arra, amit Bali írt fölöttem :D )
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Fecooo 2011.04.23. 13:24:46-kor.
visca el barca
Presidente del Barça

2011.04.23. 12:51:22

Andris írta: ----------------------------Valdes---------------------------

Andris remélem nem haragszol meg, de én ennél komolyabb embernek gondoltalak :D

lehet hogy csak a rajz nem jó, vagy én nem értem mit akarsz, de ez így totál csőd. a madrid a szélre kidobált labdákkal meg fog ölni minket, c ronaldo, meg di maria mindenkit le fog futni. másrészt messit hiába teszed fel pár méterrel előrébb, pepe ugyis ott lesz a nyakán. busi, keita, thiago, meg xani meg egymás nyakán lesz?

ennyire nem kell ezt tulbonyolitani. messit vissza kell tenni oda ahova való, a jobb oldalra, ezzel pepe már letudva, ráadásul nem kell neki másik 8 emberen átverekdie magát. pedro helyettt betenni afellayt és kész.
sztem
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
Andris
Adminisztrátor

2011.04.23. 12:45:30

Hat esetleg Pedro, o azert hasznosabb mezonyben. De Villa szerencsetlenkedesevel mar nem kockaztatnam tovabb az idenyunket.
"Az a baj az Interneten terjedő idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e."
- József Attila
Messithebest
Director del Fútbol

2011.04.23. 12:27:31

MessiFan írta:
Tetszik ez az ötlet.

--Xavi----Iniesta--
Alves-Messi-Pedro
Osztom.

VV
Masch-Piqué-Puyol
Busquets-Keita
Xavi-Iniesta
Alves-Messi-Pedro/Villa

Masch helyére jobb lenne egy középső védő ami ugyebár max Fontás,mert Milito lomha...talán még őt tudnám ott elképzelni....
Kép
"I don't know, why the man above gives me the hardest road, but... the man above don't put you in situations that you can't handle." - LeBron James
messideco
Presidente del Barça

2011.04.23. 12:18:38

MessiFan, nagyon jól leírtad.
Ez a két meccs nagyon sok mindenről fog dönteni. A továbbjutó sem mondható biztos győztesnek, hiszen ott van a United vagy a megleptéscsapat, a Schalke.
Addig még van egy Osasuna elleni kőkemény meccs...
Kép
"And my heart will leave you never."
MessiFan
Llegenda del Barça

2011.04.23. 12:14:45

S.Agüero írta:
Ezen a BL elődöntőn fog eldőlni, hogy melyik csapat a jobb.
ha kiejtenek minket az nem azért lesz mert jobb a madrid nálunk...
hanem azért mert mou egy jó taktikát kieszelt.
Ha kiejtik a Barcát egy jobb taktikával akkor jobbak. Ha viszont úgy ejtik ki, mint a kupadöntőn (bár az nem kiejtés volt :D) akkor nem jobbak mert ott is csak egyetlen támadáson múlt az egész.
MatyiG
Adminisztrátor

2011.04.23. 12:12:36

Ezen a BL elődöntőn fog eldőlni, hogy melyik csapat a jobb.
ha kiejtenek minket az nem azért lesz mert jobb a madrid nálunk...
hanem azért mert mou egy jó taktikát kieszelt.
MessiFan
Llegenda del Barça

2011.04.23. 12:09:22

Tetszik ez az ötlet.

Viszont szerintem Iniestának jobb helye lenne középen labdákat szerezni, osztogatni.

--Xavi----Iniesta--
Alves-Messi-Pedro

Én valahogy így képzelném el. Ha Messi nem fog lazsálni akkor villámgyorsan vissza fogják tudni az elvesztett labdát 5-en, és ha mégsem akkor ott van hátul Sergi és Keita + a 3 védő.
Egy olyan Messit várok mint a Shaktar elleni.

Ezen a BL elődöntőn fog eldőlni, hogy melyik csapat a jobb. Természetesen ehhez 2 jó formában lévő csapat kell.
Forca Barca!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára MessiFan 2011.04.23. 12:13:23-kor.
Andris
Adminisztrátor

2011.04.23. 11:52:58

Tocy, szerintem valamit kicsit elirtal! :)
Ket szelso kp es ket szelso tamado gyakorlatilag ertelmetlen.
"Az a baj az Interneten terjedő idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e."
- József Attila
Initom
Entrenador del Barça

2011.04.23. 11:43:08

fcjoc írta:
lluisllach89 írta:..Ráadásul nálunk nincs veszélyeztetett játékos, míg náluk Carvalho nem játszik, míg sárga esetén Albiol, Ramos, Di Maria és Ronaldo kihagyná a visszavágót...
Carv ok h nem játszik, de nem volt sárga lap "törlés"? szal most mindenki tiszta lap, nem?!
Az elődöntőre az nem vonatkozik.Csak a döntőre.
Abi & Tito
fcjoc
Entrenador del Barça

2011.04.23. 11:31:47

lluisllach89 írta:..Ráadásul nálunk nincs veszélyeztetett játékos, míg náluk Carvalho nem játszik, míg sárga esetén Albiol, Ramos, Di Maria és Ronaldo kihagyná a visszavágót...
Carv ok h nem játszik, de nem volt sárga lap "törlés"? szal most mindenki tiszta lap, nem?!
Tocy
Director del Fútbol

2011.04.23. 11:18:51

Andris írta:Szerintem simán meglephetnénk kicsit a Bernabeut úgy is, hogy nem adjuk fel a stílusunkat.
Egyszerűen a játékrendszerünket kell feladnunk féligmeddig, nem pedig a támadó szellemű focinkat. Csináltunk már ilyet, méghozzá elég sikeresen, több nagy meccsen a hiányzók miatt 3 középső védővel +Alvessel játszottunk. Ezt elővenném újfent, méghozzá kiegészítve azzal, hogy a góllövőinket, akik hónapok óta nem lőnek gólt, becserélném kreatív emberekre.
A védelmet tehát kicsit át lehetne rendezni a kontrák megfogására, elől pedig csupa játékmester tenné egymásnak a labdát, és mindig az lőné a gólt, aki épp arra jár. Nem mellesleg fontos eleme az elképzelésemnek, hogy Messit kivesszük középről és feltoljuk a 16os vonalára, így nem Pepével kell harcolnia, a róla befújt szabálytalanságok máris sokkal több lehetőséget rejtenek. Sajnos ebből kell kiindulni, a henteskedés nem fog eltűnni.

Nem gondolom, hogy problémát okozna a két igazi támadónk hiánya, egyrészt mert bármikor az öt támadó játékosunk közül bárki helyetcserélhet bárkivel, másrészt pedig Villa és Pedro az utóbbi időben még csak annyit sem jelentettek, hogy egynél több védőt elvittek volna, ezzel tehermentesítve Messit, vagy Iniestát, vagy épp Alvest (főleg), ahogy általában.
Jó gondolatok, mindenképp valami ilyesmi kell ahhoz, hogy nyerjünk. Én speciel Pedrot nem tartom rossznak, őt kezdetném. Villa pad. kb tehát:
------------------Valdes-------------------
-----Masch-------Puyol------Piqué-------
-----------------Busquets-----------------
--Alves-----------Xavi---------Maxwell--
----------Pedro-------------Iniesta
-------------------Messi-------------------

Én is lényegesnek tartom, hogy Messit szakítsuk el Pepétől, és a középpálya darálástól, bár a legtöbb csapatnál a védelemtől kellett távolabb tartani, itt ez pont fordított. Sztem ha Pepe-Lass mögött labdát kap, onnan könnyen helyzetbe tud kerülni, vagy helyzetbe hozni Pedrot-Alvest-Iniestát, esetleg a fellépő Xavit.
Andris
Adminisztrátor

2011.04.23. 11:00:34

Szerintem simán meglephetnénk kicsit a Bernabeut úgy is, hogy nem adjuk fel a stílusunkat.

- József Attila
lluisllach89
Director del Fútbol

2011.04.22. 15:15:34

Ambivalens érzések.. :D

Szóval az tény, hogy Copa ide vagy oda, mi vagyunk a világ legjobb csapata. Na de megmutatta J.M a sablont, ami alapján minket meg lehet állítani. Csak és kizárólag ezzel a """focival""".

Ami aggaszt, hogy nincs B terve a csapatnak, ha belesz.rnak a palacsintába akkor megáll a tudomány. Lehet Chelsea, Inter példákat felhozni, bírókat, így meg úgy. Két iszonyatosan necces meccs, és utolsó percben meg(nem)adott gólok nem azt mutatják hogy fel tudnánk magukat találni.

Mourinho megmutatta, miként lehet minket megállítani. Ha a Madrid lövi az első gólt, kiestünk. És ezt nem azért mondom, mert egy lutri meccsen - nem akartam ezzel lekicsinyíteni a Madrid sikerét - alulmaradtunk. Motiváltabbak lesznek, a Bernabeu nem lesz egy barátságos helyszín, és nem hiszem hogy a barbárkodást most állítaná meg a bíró.

Továbbá zavar a Madrid védekezése. Hogy lehet az hogy rengetegszer vagyunk létszámhátrányban mikor mindenkinél többet futunk, mozgunk?

Egy (v)kp visszaszorul, oldalváltás, Piqué megindulgat, de Messinek is vissza kell lépnie folyamatosan, míg Pedro és Villa amíg nem képesek megoldani egy 1 vs 1-t, 1 kényszerítőt, addig nem reménykedem túlzottan.

Az első meccs kemény lesz, remélem tanultunk az Inter elleni hibából(ezek már a pozitívumok). Nem feltétlenül kell kinyílnunk, jöjjenek ők, nehogy lekontrázzanak 0-0-nál mert megőrülök. Továbbá nem hiszem el hogy ne piszkálták volna kicsit föl a srácokat. Ráadásul nálunk nincs veszélyeztetett játékos, míg náluk Carvalho nem játszik, míg sárga esetén Albiol, Ramos, Di Maria és Ronaldo kihagyná a visszavágót.

Viszont bármi történjék, ha Pep feltalálja magát, és nem tudják megölni a játékunkat, én nagyon leiszom magam :D
Kép
"Azért mert valaki hibázott nem a futballt kellene megbüntetni.
Hibáztam és megfizettem érte. De a labda nem lett mocskos."- Maradona
Barcaman14
Director del Fútbol

2011.04.14. 15:37:37

Bányász írta: Nem tettem szemrehányást. :) Én abszolút megértem miért játszottak takarék lángon.Azt nem értem miért dicsérik halomra a csapatot ezúttal. :)
Nem is azt írtam hogy nem tehetsz szemrehányást, hanem hogy nem tehetünk! :wink: Szóval csak tudatosítani akartam azokban, akik esetleg úgy gondolták hogy ettől több kellett volna Donyeckben, hogy sorsdöntő meccsek előtt állunk, és nem egy már eldőlt párharc visszavágóján kell 100%-ot nyújtani. Sokszor hangzik el hogy miért veszünk vissza stb.. Ezek a megjegyzések majd akkor lesznek helytállóak szerintem ha setleg egy klasszikuson ellazázzuk a 2. félidőt, de az ilyen meccseken nem!
No mindegy, lehet hogy félreérthető voltam. :)
Kép
„Ez a Barça ezzel a generációval értékesebbé teszi a labdarúgást, egyedülállóbb rangot ad neki." Josep Guardiola-GRÁCIES PEP!

Fc Barcelona ***-Més Que un Club-***
Bányász
Rendfenntartó - moderátor

2011.04.14. 01:33:43

Barcaman14 írta:
Bányász írta:Úgy látom egyedül vagyok a véleményemmel miszerint nem játszottak jól a fiúk tegnap.Nagyon takaréklángon égtek...

Kíváncsian várom,h hétvégére sikerül e felpörögni a srácoknak.
Azért ez érthető szerintem. Ráadásul még így is nyertünk idegenben, nyilván nem adott ki magából mindent a csapat, amikor sorsdöntő meccsek előtt állunk. Egy ilyen meccsen való tartalékolásért nem tehetünk szemrehányást, abban pedig biztosak lehetünk hogy kellő képpen fel fogunk pörögni a szombati Clásicóra! :wink:

Visca el Barca :!:
Nem tettem szemrehányást. :) Én abszolút megértem miért játszottak takarék lángon.Azt nem értem miért dicsérik halomra a csapatot ezúttal. :)
Kép
"Akinek rózsaszín a világ az hazug,aki mindent imád nem látta még úgy a tengert ha zúg..."

"A szívem a Barçában van, és egy nap ismét magamra öltöm majd ezt a mezt." Yaya Toure
Alberto10
Capitá del Barça

2011.04.13. 20:08:25

messideco írta:Fele akkora stadion, mint a Barcáé. Az Eb-döntőt vagy a nyitómeccset játsszák itt?
Az egyik elődöntőt játsszák itt, a döntőt nem. Nyitómeccset nem tudom.
messideco
Presidente del Barça

2011.04.13. 15:58:38

Fele akkora stadion, mint a Barcáé. Az Eb-döntőt vagy a nyitómeccset játsszák itt?
Kép
"And my heart will leave you never."
sjd
Llegenda del Barça

2011.04.13. 15:52:33

Rinku írta: off: honnan a francból került elő ekkora Sahtar stadion? :shock: :o Ezek felépítették a Camp Nou 2-t! :o :)
Az ukrán eb-re készülve a helyi oligarcha, aki mellesleg a klub tulaja, úgy gondolta, hogy kisegíti ennyivel az államot
Válasz küldése