Fernando írta: ↑2024.08.18. 00:10:38
Elso meccsnek oke volt ez, teljes kerettel is megszenvedtuk a Mestallat az elmult evekben.
Egyedul ami nem tetszett, hogy tamadasban 1-2 kivetellel nagyon messze helyezkedtek a jatekosok egymastol es a szelsokon kivul a mozgas is keves volt. Bernal es Casado engem viszont megnyert, van bennuk potencial boven.
Lewa gyorsan felpakolta a spanyol nyelvet.
Szezonnyitónak tényleg rendben volt, főleg a második félidő. Pedri látványos változást hozott.
Yamalon azért kicsit látszott, hogy nincs 100 %-ig ott fejben. Igazából már az öltözőfolyosón is feltűnő volt, egész meccsen nem volt egy mosoly sem az arcán, 1vs1-ben is sokszor kicsit visszafogott volt. Nem véletlenül ölelte meg és bíztatta Flick az ivószünetben. De még emellett is csinált gyönyörű dolgokat és az egyik legjobbunk volt.
Koundét én annyira nem láttam jónak. Sok eladott és veszélyes labdája volt, védekezésben is többször Bernal segíitette ki. Támadáshoz ráadásul annyira minimumot ad hozzá, hogy komolyabb csapat ellen nagyon kevés lesz. Nyilván nem az ő profilja és inkább védekezésben emelkedik ki, de ez nem lesz elég. Nem azt kell tennie mint Baldénak, de a mai fociban muszáj egy szélső védőnek kicsit agilisabbnak lennie.
A két kicsi rendben volt. Bernalon látszott, hogy azért még nagy ez a felelősség, az első tétmeccse volt alig 17 évesen egy teljesen felforgatott csapatban és a Monaco meccs is visszavethetett az önbizalmából. Többnyire a biztosra ment, nem próbálkozott kulcspasszokkal vagy megindulásokkal amivel elég sűrűn szokott, de jól vette fel a labdákat, szinte hiba nélkül is megjátszotta őket, védekezésben stabil volt. Amit kellett azt lehozta.
Inigo egy kabaré. Remélem Flick végre belátja, hogy egy 5. számú védőnél többre nem érdemes. Nem is tudom, hogy lehet Baldé nyakába a gólt. Alapból távol volt az emberétől, mikor Hugo Durohoz került a labda már kb. 5 méterre volt tőle, ráadásul még ő is ragadt be.
Remélem Balde nem sérült meg komolyan. Correia nagyon elintézte, nem szabadott volna visszaengedni. Nem tudom Flick miért nem tudta kicsit sem meggyőzni Fayét, ha Gerard Martinez vagy Inigo lesz a cseréje gondban leszünk. Fortot is inkább nézném meg ott.
Pedri azért nagyot játszott. Kicsit lehetne önzőbb, de így is nagyot tud dobni a játékon. Hogy Omo bevágta volna?! Nagy kérdés. Az EB-n kívül nem igazán láttam ebben a pozícióban, szerintem innen sem sokan. 2-3 meccsből kiindulni pedig nem túl mérvadó.
Cubarsi szereintem azért nem kapta meg a második sárgát, mert az első nagyon szigorú volt, semmiképp nem ért sárgát, még ha félig-meddig taktikai is volt. Cserébe volt két hatalmas mentése, bár egyszer kellett ter Stegen barvúrja, hogy ne pattanjon be róla.
Összességében rendben volt, esetenként többet is kaptam, mint előzetesen vártam még ha két ellentétes félidővel is. Mondjuk inkább egy kiszenvedett győzelemre számítottam.