LG írta:Nem értek egyet, ezt a csapatot ma komolyabb csapat simán elkente volna több góllal, Kutinnyóstól, Dembeléstől, mindenestül. Egy rohadt képzetlen ellenféllel játszunk, és még így is szenvedünk.
Egy komolyabb csapat jó eséllyel persze, nem vagyunk túlságosan a toppon még, meg a kulcsposztokra sincs még meg mindenki - sérülés, bemutatás hiány miatt -, Valverde is kísérletezget, nagyon máshogy fog szerintem a támadójáték összképe festeni, ha mindenki a helyére kerül, akinek jönnie kell még - bár az alap szerintem/remélem marad ez. De egy 451-es, a kaputól kevesebb mint 30 m-re felállt védelem ellen ilyen kezdővel szerintem ez egyáltalán nem volt vészes. Fullos csapattal is szenvedni szoktunk az ilyen meccseken, még ha papíron nem is túl ütős az ellenfél, hát még most.
De szerintem az igenis jó, hogy a kapunk a 2 meccs alatt emlékeim szerint mindkét meccsen csak 1-szer forgott igazán veszélyben - kellettek a védők is hozzá persze -, pedig tavaly a kicsik ellen is több nagy helyzet szokott lenni általában azért emlékeim szerint. A taktikának hála most már volt jobboldal is, nem csak a bal, voltak szebb kombinációk is, még ha a kreatív játékosok hiánya miatt a támadó harmadban ma döcögött is a szekér - finoman fogalmazva. Szerintem igenis vannak pozitív jelek, és nem csak a tavalyi játék megy. Még ha vannak negatívumok is nyilvánvalóan, pl hogy Messi nélkül semmit nem ér a támadójáték, durvábban függünk tőle mint eddig kb - ez mondjuk Neymar "hibája" javarészt -, ha nem jön a középpályára Coutinho, akkor ott kreativitásban komoly gondok lesznek, alapból még csikorog a gépezet is, de szerintem első fordulóknak egy ilyen nyár után ez jó volt. Én legalábbis ennél nagyon nem vártam többet, én speciel még ennyit se, lehet azért látom pozitívan a dolgokat.
Én speciel látok lehetőséget a fejlődésre ez alapján a 2 meccs alapján is, sokkal inkább voltunk csapat, mint tavaly bármikor szerintem. Gondolok itt a nem széteső formációra, védekezésre, ilyesmikre csak. Ez mondjuk javarészt az MSN hiányának köszönhető, ennek pedig nyilván van jó és rossz oldala is. A nagyok ellen pl szerintem érezni is fogjuk a rossz oldalát ha nem lesz 100%-os a kezdőnk - lehet még akkor is -, de nekem speciel ez a két meccs nem kesergésre ad okot, inkább optimizmusra - te se keseregtél, tudom. Azt amúgy szintén nem mondom, hogy ha összeállunk, akkor simán bajnok csapat leszünk, meg BL döntősök, mert szerintem ennél jobban visszacsúsztunk most, a Madrid meg jelenleg 110%-osra van összerakva, de a körülményekhez mérten ezen az úton haladva szerintem igenis jó dolgok sülhetnek ki még a szezonból. Még ha esetleg 1 kupa se fog leesni év végén, akkor is.
Messi pozíciója meg szerintem full szabad, kb mint Isco most a Madridban, csak Leonak nyilván 1000-szer nagyobb a felelőssége a játékunkat illetően. De az szerintem látszik, hogy hozzá van igazítva a csapat, megvan a keret, ő meg ott van ahol lenni akar közben. Ennél kötöttebb szerepet Messiből szerintem ma már nem lehet kihozni, szélre pl halott ötletnek tartom visszakövetelni. De ez, ami most megy, szerintem lehet jó hosszútávon, ha a visszatérők is jól fel tudják venni a szerepköröket. Suárez pl kulcs itt, ha nem tudja a Poolos énje 2/3-át se hozni, akkor már bukik nagyjából ez a felállás.