Barça a Bajnokok Ligájában

Helyt áll-e csapatunk a BL-ben? Megnyerjük-e a Bajnokságot? Mi a helyzet a Király Kupával? Kellenek-e a barátságos mérkőzések? Hol lehet nézni a meccset? - Távkapcsolóval a kézben. Ha mondanivalód van, kerülj beljebb!
Lionel85
Llegenda del Barça

2010.11.23. 11:23:13

A Görögországba utazó 20 fős keretünk

Víctor Valdés, Rubén Miño, Dani Alvés, Gerard Piqué, Carles Puyol, Xavi Hernández, David Villa, Andrés Iniesta, Bojan Krkic, Lionel Messi, Jeffrén Suárez, Javier Mascherano, Seydou Keita, Sergio Busquets, Pedro Rodríguez, Maxwell, Adriano, Éric Abidal, Thiago Alcántara, Andreu Fontàs.

Van egy olyan érzésem, hogy nem a legjobbakkal fog kiállni Pep, de ha így is lesz, azért csak pihentet majd húzóembereket a Real ellen. Mert mégiscsak az El Clásico az elsődleges, nem lennék meglepve, ha megint olyan korai cseréket hajtana végre, mint az Almería elleni bajnokin.
Kép
Kép
Kép
ab1daL
Director del Fútbol

2010.11.21. 12:48:48

A Malagatól menesztett Jesualdo Ferreira lett a Panathinaikos edzője. Reméljük a szerdai debütálása nem lesz fényes. :D :P
„Kritizálják a stílusunkat? Képzeljék el, mi lett volna, ha a legutóbbi öt idényben csak egy bajnokságot és egy Király-kupát nyerünk”

ter Stegen - Fort, Araujo, Cubarsí, Baldé - Bernal, Pedri, Gavi - Lamine Yamal, Lewandowski, Raphinha
torrestoni
Entrenador del Barça
Kapcsolat:

2010.11.03. 15:22:53

Én pusztán két dolgot nem értek.

Ha Guardiola és a srácok is úgy állnak és álltak tegnap is hozzá, hogy teljesen mindegy, úgy is megvan a továbbjutás, akkor miért nem lépett pályára olyan csapat, amelyben döntő hányadában a játékosok meccshiánnyal és -rutin hiányával küszködnek? No meg mellesleg küzdeni akarnak még egy ilyen "kellemetlen, felesleges, tét nélküli" koppenhágai kiruccanás alkalmával is? Ez esetben teljesen értelmetlen egy ennyire erős kezdőcsapatot pályára küldeni két-három nappal egy másik fontos mérkőzés után, és ezzel együtt még azt is megkockáztatni, hogy az egyébként is csontsovány keret tejszínhabrétegéből valaki megsérüljön.

Másrészt nem látom a rációt abban, hogy miért jobb a csoportkör végéig meghagyni a kiskaput az esetleges második helynek - nem beszélve a csúfondáros harmadikról? Nem az lenne az ésszerű, hogy négy - de inkább három - forduló alatt eldönteni a továbbjutás kérdését és másra koncentrálni? Vagy akkor minden megnyert meccs után egy tartalékos csapattal felállni? Miért jobb a szezon kellős közepén - amikor jönnek a rangadók, tart a meccsdömping és már legalább három frontos a háború - úgy nekivágni a maradék két fordulónak, hogy egyszerűen muszáj győzni, és már így is számolatlan játékpercek vannak a kulcsemberek lábában...?

A BL esetében nem látom Guardiola koncepcióját. És sok más esetben sem, de maga a következetesség, a terv szerinti működés az, ami végképp kérdőjeles számomra. Mi az elképzelés? Végig a lehető legerősebb csapattal játszani, figyelmen kívül hagyva a fáradságot, és más negatív tényezőket, s lesz ami lesz, a kellő pontegység úgyis meglesz?

Az rendben, hogy papíron egy 19 fős keret elegendő lehet, és van utánpótlásunk ezen kívül, de akkor egy költői kérdés: ha egy jó formában lévő új igazolás - Mascherano személyében, de ő is csak a példa kedvéért - 16 meccs alatt ~400 percet kapott, míg Xavi sérülten is játszik, akkor ennyi erővel nem lenne elegendő Pepnek egy 14 fős keret is?

Eddig a rotáció az egyedül Keita esetében valósul(t) meg, de ezt meg már megszokhattuk és a létjogosultságát a mai napig megkérdőjelezhetjük. A cserékkel pedig úgy spórolunk, mintha 15 ki nem használt cserelehetőséget be lehetne váltani egy büntetővé.
"As I walk through the valley of the shadow of death, I have no fear because I am the meanest motherfucker in the whole valley" - Gen. George S. Patton
Andris
Adminisztrátor

2010.11.03. 14:27:07

Persze, Guardiola nem fog mást mondani, mint amit KELL, de tegnap nyilvánvaló volt h a fáradtság és dekoncentráció mellett nem is adtak bele közel se mindent a srácok.

Azt ajánlom tegyük túl magunkat lassan ezen, mert rossz volt nézni, de valahol ezt is meg lehet érteni. Mert ezen nem múlt semmi, a győzelem így is csak a szerencsétlenségen úszott el, ráadásul megérthető h nem hajtanak ilyen meccsen, mert sok játékperc van egy idényben...
"Az a baj az Interneten terjedő idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e."
- József Attila
MessiFan
Llegenda del Barça

2010.11.03. 12:54:38

Fecooo írta:
Boixos írta:...
"megtettek mindent", ez a két szó szerepel minden nyilatkozatában, mégha az emberek 99%-a nem is így látja az adott helyzetet...
Azzal hogy ezt mondja (pedig szerintem tudja hogy nem igaz) biztatja a játékosokat. Tudtukra adja hogy jók voltak és megmarad az önbizalmuk.
Egyébként tudom hogy nem tartozik ide de szerintem a Real a tegnapi meccsen legalább 3-1-re nyert volna.. De lehet hogy nem. :D
Fecooo
Llegenda del Barça

2010.11.03. 11:58:27

Boixos írta:nem értem, miért kell guardiolának ilyen magyarázatokat adnia a tegnapi játékra... a meccset nem láttam, de az itteni kétszázhatvan nagyjából ugyanolyan megnyilvánulásból nekem az jön le, h a csapat messi gólján kívűl nem csinált semmit sem, leszámítva valdes ipponját.
akkor most mi a túróért kell elkezdeni fényezni a gyerekeket, mintha 10 maratoni távot teljesítettek volna? miért nem lehet azt mondani, h emberek, ez egy sorozat, a másik nyolc mellett, ahol még indulunk ugye és nekünk ezeket a bugikat adott létszámú brigáddal kell lerendeznünk, így nincs mindig, nem lehet mindig gála. nem égtünk meg, egy ponttal beljebb vagyunk, a többit a következő meccseken összeszedjük. ennyi.
"parádé", "kontrolláltuk a meccset", de azért "túl hamar jött az egyenlítés"...
ugyan már.
"megtettek mindent", ez a két szó szerepel minden nyilatkozatában, mégha az emberek 99%-a nem is így látja az adott helyzetet...

szerk: Messifan, tisztellek én téged a pozitív látásmódod miatt, de mondok egy példát: ha egy elsős kisgyerek rosszul kezdi el írni a betűket, és folyamatosan azzal biztatná őt a tanár, h "ügyes vagy kisfiam, jól csinálod", akkor nem fog javulni...
ha jól játszanak a játékosok, akkor persze dicsérni kell őket, de ha nem, akkor jöjjön a megérdemelt kritika is... az állandó dicsérettel megmarad az önbizalmuk, de ezzel együtt nem fognak törekedni a jobbra... sztem :roll:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Fecooo 2010.11.03. 13:00:44-kor.
Boixos
Llegenda del Barça

2010.11.03. 11:57:08

nem értem, miért kell guardiolának ilyen magyarázatokat adnia a tegnapi játékra... a meccset nem láttam, de az itteni kétszázhatvan nagyjából ugyanolyan megnyilvánulásból nekem az jön le, h a csapat messi gólján kívűl nem csinált semmit sem, leszámítva valdes ipponját.
akkor most mi a túróért kell elkezdeni fényezni a gyerekeket, mintha 10 maratoni távot teljesítettek volna? miért nem lehet azt mondani, h emberek, ez egy sorozat, a másik nyolc mellett, ahol még indulunk ugye és nekünk ezeket a bugikat adott létszámú brigáddal kell lerendeznünk, így nincs mindig, nem lehet mindig gála. nem égtünk meg, egy ponttal beljebb vagyunk, a többit a következő meccseken összeszedjük. ennyi.
"parádé", "kontrolláltuk a meccset", de azért "túl hamar jött az egyenlítés"...
ugyan már.
PUYOL-XAVI-INIESTA
Lionel85
Llegenda del Barça

2010.11.03. 11:49:43

MessiFan írta:Szomorú vagyok a tegnapi meccs miatt de nem lehet mindig nyerni.
Sajnos ezt nem tudom elfogadni, csak akkor ha tényleg vergődött volna már korábban is a Barça. De mint tudjuk, egy 5-0-ás verés után utaztak Dániába, nem hiszem, hogy mondjuk a Köbenhavn és a Sevilla között ennyi lenne a különbség...
Kép
Kép
Kép
MessiFan
Llegenda del Barça

2010.11.03. 11:28:57

Szomorú vagyok a tegnapi meccs miatt de nem lehet mindig nyerni. Az első félidőt tudtam csak nézni a neten és az alapján jobb volt a Köbenhavn. Simán lehetett volna az első félidőben 1-3 ha az olyan helyzeteknél ahol 5-10 méterre van a kaputól (Iniesta) és inkább lepasszolja vagy fordítva és inkább rálövi (Villa). A Barca azért nem tudott nyerni (bár nem láttam a második félidőt) mert nem tudták játszani a saját játékukat. Nem volt végig náluk a labda. Egyébként mennyi volt a labdabirtoklási arány? Mert ha megint 30-70% akkor rosszul láttam :D
Deus
Boixos Nois

2010.11.03. 11:19:33

lui1698 írta:Ott van Oier meg Mino. Ők se elveszett gyerekek.
Tudom, de ők nem annyira rutionsak mint valdes vagy pinto. Vagy tévedek? :oops:
KépKép
Mikaos
Director del Fútbol

2010.11.03. 11:19:10

westerngom írta:a jelenlegi keret tökéletes lenne "számomra", ha maradt volna v.kp-nak Touré és befejező csatárként Eto o!, de hát nem kellett a mesternek a két bevált, sokat "bizonyított" klasszis!
Touré-nál miért kell mindig megforgatni a helyzetet? Pepnek igenis kellett Touré...Touré-nak nem kellett a Barca (kispadja).

MÁS:
Valdes rúgása egyáltalán nem a piros kategória, hiszen a labdára ment, csak véletlenül eltalálta a másik fejét (is). Bárhol a pályán történik ilyen, akkor is csak sárgát adnak. Sőt, olykor nem is villan semmilyen lap.
sjd
Llegenda del Barça

2010.11.03. 11:14:28

lui1698 írta: Ott van Oier meg Mino. Ők se elveszett gyerekek.
Na meg arra az egy Panathinaikos kapuralövésre akár Messit is beállíthatjuk (főleg úgy h legutóbb Valdesnek is berúgták)
lui1698
Llegenda del Barça

2010.11.03. 11:11:39

Ilúvatar írta:Inkább azon gondolkodtam, hogy ha pirosat kapott volna valdes, akkor szépen néztünk volna ki a következő meccsen: Se pinto, se valdes...
Ott van Oier meg Mino. Ők se elveszett gyerekek.
Kép
Olyanokra képes vagy, amit talán még te se tudsz. Elfut az élet, jól teszed, hogyha vele futsz.
Deus
Boixos Nois

2010.11.03. 11:06:19

Inkább azon gondolkodtam, hogy ha pirosat kapott volna valdes, akkor szépen néztünk volna ki a következő meccsen: Se pinto, se valdes...
KépKép
MatyiG
Adminisztrátor

2010.11.03. 11:02:53

Tegnap a csapat úgy játszott mintha meg lennének elégedve az 1 ponttal, de lehet hogy ez így is volt, de én nem voltam ezzel elégedett.
Viszont az is vicc szerintem, h a Koppenhága ott lesz a legjobb 16 között.
Aki velük találkozik nem lesz olyan nehéz dolga mint egy Spurs ellen lenne.
Nem azt mondom, h rossz ez a csapat mert sőt... szervezettek és jók a kontráik, de szerintem még nem oda valók attól függetlenül, h ellenünk elcsíptek egy pontot.

Valdes rúgása nagyon csúnya volt tényleg, de szerintem is picit rájátszott N'Doye, mert nem hinném, hogy ha KO lett volna ilyen könnyen visszajött volna a pályára. :roll:
sjd
Llegenda del Barça

2010.11.03. 10:21:43

szkeptikus06 írta: Ja ,és egy apróság. Pep elképzeléseibe nem illett bele sem Özil sem Touré,akkor nem értem,hogy mi alapján fér bele Keita... Mennyivel más lenen a csapat,ha a Mali kp. megy és jön pl. Özil vagy marad Touré és úgy jön Mascherano.
Fabregas meg Thiago és JdS elől vette volna el a lehetőséget :roll: (hány embertől hallottam ezt a nyáron...)
Hát a jelen helyzet az, hogy Keita veszi el a fiatal tehetségeink elől a lehetőséget, sokkal érdemtelenebbül, mint azt Cesc tenné

Azon meg meg se lepődöm, h pont a madridisták szerint vesztette N'Doye eszméletét a rúgástól.... :roll:
vlxe
Capitá del Barça

2010.11.03. 09:15:00

levproff írta:VV legalább spiccel elrúgta a labdát, míg a hollandbarátunknak szerintem ez eszébe sem volt.
Erről van szó! Attól még, hogy veszélyes a szitu simán elrúgta a labdát, utána zörrent N'Doye feje!
Kép
westerngom
Entrenador del Barça

2010.11.03. 09:07:30

szkeptikus06 írta:Szerintem a pocsék és kevés cserélést megszokhattuk Peptől az utóbbi két év alatt. Ez legyen a legkisebb gondunk.
Az alapcsapatunk nem tud minden meccsen brillírozni, a cserék pedig nem mondhatóak minőséginek ,sőt. Bekkek és vkp. terén még jó a csapat de támadásban kevés. Behozhatta volna Pep akár Adriano-t,akár Maxwell-t olyan sokat nem javult volna a támadójátékunk.
A csapat fő baja az,hogy Messin kívül nincs ,aki gólt képes rúgni. Xavi és Iniesta remek tkp, de egyikük sem tartozik a gólérzékeny játékosok közé, ahogy Pedro sem. A sikeres és gól-gazdag meccseken sem ők tömték ki az ellenfelek kapuját. Villa pedig enyhén szólva sincs jó formában, alig találja el a kaput. Így egyedül Messi marad,aki hiába a világ legjobbja, nem tud minden meccsen 2-3 gólt lőni.

A gond csak az,hogy a csapatunk által játszott 4-3-3 hadrendben az 5 támadó (2 tkp. és 3 csatár) közül 2 csatár mondható gólérzékenynek, a cseréink pedig ezeken a posztokon silányak. Tkp-ra van Thiago,aki még egyelőre nem is az A keret tagja és Keita. Keita tkp-ként röhej,szánalom,hátrány, stb. Ennyi erővel betehetnénk Pique-t is vagy Militot tkp-nak. Lehet ők még jobbak lennének. Tehát gólokat a 2 csere tkp-tól se nagyon várjunk.
Csatárposzton pedig Bojan és Jeffren játékától sem várhatunk gólesőt. Esetükben annak örülni kellene,ha helyzetbe tudnak kerülni. Jeffren egy gyors játékos,de ezzel ki is merültem a róla elmondható pozitívumokból. A sérülését is magának köszönheti,mert ész nélkül belerohant két védőbe.
Bojan pedig tipikusan az örök ígéret,akiből aligha lesz sztár játékos. Gólt elvétve lő,egyre kevesebbet játszik,akkor is rosszul.Körülményes, sokszor túlcselezi magát,sorra puskázza el az adódó helyzeteket.

Szerintem azért mondja mindenki azt, hogy jó a csapat, csak a helyzetek nem mennek be,mert a játékunk változatlanul szép, labdatartásra,labdajáratásra épülő, kombinatív játék, DE jelenleg Messin kívül nincs a KERETBEN olyan játékos,aki képes lenne arra,hogy az adódó helyzeteket ki is tudja használni. Villa esetleges formajavulásától várhatunk kisebb fellendülést, de egy harmadik gólérzékeny támadó nélkül a 4-3-3-as rendszer támadó szekciója félkarú óriás.

Pep szerepe kulcsfontosságú,mert nagyon látványos és eredményes játékrendszert honosított meg a csapatnál,csak az a probléma,hogy jelenleg nem elég jó a keret támadó szekciója ahhoz, hogy idén is nagyot alkossunk. Ezzel az alapcsapattal a BL-ben ugyanis bármely bunkerfocit játszó komolyabb európai csapat meg tudna állítani. A bajnokságban a reál idén is nagyon keveset fog botlani,mert egyre jobbak, így kétségeim vannak azzal kapcsolatban,hogy egy ilyen szűk keret,mint a miénk képes lesz-e a meccsei 95%-át megnyerni,úgy ,hogy a kupában és BL-ben is sikeres akar lenni. Sőt,ha jobban meggondolom erre elég kevés az esély.
A kupában egy jobb sorsolással talán odaérhetünk.
Nem tudom,hogy Pep hogyan képzeli el a csapatot,de ha érkezne egy csatár és egy tkp (és esetleg Keita menne) - amire kevés esélyt látok- mindjárt jobban nézne ki a csapat és több lenne a lehetőség támadók tekintetében is.
Mindenesetre tartok tőle,hogy Pep túlzottan a szűkebb keret és a fiatalok felé húz és ez ne mlesz pozitív hatással sem az eredményekre ,sem a mutatott játékra.

Ja ,és egy apróság. Pep elképzeléseibe nem illett bele sem Özil sem Touré,akkor nem értem,hogy mi alapján fér bele Keita... Mennyivel más lenen a csapat,ha a Mali kp. megy és jön pl. Özil vagy marad Touré és úgy jön Mascherano.
- minden szavaddal egyet értek!, talán kiegészíteném még avval, hogy a jelenlegi keret tökéletes lenne "számomra", ha maradt volna v.kp-nak Touré és befejező csatárként Eto o!, de hát nem kellett a mesternek a két bevált, sokat "bizonyított" klasszis!
levproff
Director del Fútbol

2010.11.03. 09:04:34

Mondjuk nem tudom, amikor a földön elfeküdt a gyerek, én már akkor éreztem, hogy nem súlyos. Ettől függetlenül nagyon buta mozdulat volt, de szerintem összesem hasonlítható pl De Jong szemből talppal tüdőre. VV legalább spiccel elrúgta a labdát, míg a hollandbarátunknak szerintem ez eszébe sem volt.
Kép
FC Barcelona: Més que un club! Visca el Barca!
Pep Team 2009 : Spanyol Bajnokság, Bajnokok Ligája, Spanyol Kupa, Európai Szuperkupa, Spanyol Szuperkupa, Klub VB!
daffy
Madridista

2010.11.03. 08:56:30

Lionel85 írta:Súlyos sérülés lehetett volna, Valdés is pirost kaphatott volna, ám az tényleg fura, hogy ha tényleg eszméletét veszti, mint azt előadta, akkor hogy tudott saját lábán lejönni, mindössze a fejét fájlalva?
nem volt szép,amit vv csinált. nem volt szép a halál megjátszása sem. ugyanakkor én is vesztettem már el az eszméletem rúgás következtében és-szédülve bár de-le tudtam menni egyedül.(hozzáteszem h nekem pedig elrepedt egy csigolyám)
Lionel85
Llegenda del Barça

2010.11.03. 08:36:15

Súlyos sérülés lehetett volna, Valdés is pirost kaphatott volna, ám az tényleg fura, hogy ha tényleg eszméletét veszti, mint azt előadta, akkor hogy tudott saját lábán lejönni, mindössze a fejét fájlalva?

http://www.youtube.com/watch?v=lOXO7xoJMl4

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
vlxe
Capitá del Barça

2010.11.03. 08:02:34

Messithebest írta:ez simán kézmagasságba volt,mért nem ütötte el? :? :?
Lehet, hogy simán kézmagasságba volt, csak enyhén a tizenhatoson kívül! Kemény mozdulás volt Valdestől, de a csávó enyhén rájátszott a szitura, amint észrevette, hogy elérhet valamit :) A meccs kezdésénél arról gondolkodtam, hogy simán megengedhető ezen a meccsen az x, egyszerűen azért, mert így is csoport elsőként megyünk, és továbbra is a mi kezünkbe van az első hely sorsa :!:
Kép
Lionel85
Llegenda del Barça

2010.11.03. 08:00:52

Két okot látok a győzelem elmaradására.

Az első, hogy egyáltalán nem irányítottuk úgy a játékot, ahogy megszokott volt. Máskor minimum 70%-ban birtokoljuk a labdát, ha nem többel. Most alig hagyta el néha a 60%-ot, és szemmel is látható volt, hogy bizony a hazaiak sokszor indítottak támadásokat. Összeszedettek voltak a dánok, jól passzoltak, de néha túl kemények is voltak a szereléseknél.

A másik ok a két szélsőhátvédünk kritikán aluli teljesítménye. Se Alvés, se Abidal nem játszott egyszerre még ilyen rossz meccset. Abidal rosszul helyezkedett sokszor, lemaradt a labdáról, passzai sokszor az ellenfelet találták meg. Alvés nagyon régóta lógott ki a sorból ennyire beadásaival, mint most. Egyszerűen felfoghatatlan, hogy amióta Barcelonában játszik, nem tudott e téren fejlődni. Azt meg végképp nem értem, hogy saját maga sem látja azt, hogy egyszerűen nem mennek a beadások, mert rendszeresen erőlteti őket.

Azt viszont elismerem, hogy a dánok keményen harcoltak az egy pontért, a győzelem azért még messze volt tőlük, de mi egyértelműen elszalasztottuk a meccs megnyerését az említett okok miatt szerintem.
Kép
Kép
Kép
Messithebest
Director del Fútbol

2010.11.03. 07:39:50

Üdv! Nem láttam a meccset,de ezek szerint megint nyögvenyelősen játszottunk....Valdes jó nagyot rúgott a srácba,lett neki valami baja?????? :? :? :? Szerintem is elleshette De Jongtól a VB döntőn a rúgást...ez simán kézmagasságba volt,mért nem ütötte el? :? :?
Kép
"I don't know, why the man above gives me the hardest road, but... the man above don't put you in situations that you can't handle." - LeBron James
Andris
Adminisztrátor

2010.11.03. 07:30:47

Nem arról van szó, h vv eltalálta, hanem hogy miután földrekerült, úgygondolta jobb ha eljátssza hogy elvesztette az eszméletét.
Olyan volt kb mint Busquets kilesős esete.. a kamera buktatott.

Ha kétségeid vannak, talán nézd meg mégegyszer az esetet, kedves mcfly_
"Az a baj az Interneten terjedő idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e."
- József Attila
Válasz küldése