Sajnos én is azt látom, hogy nincs ott fejben egy-két játékos.
neymartól ma este az utolsó 10-15 percben láttam pár olyan váratlan és szép megoldást, amik miatt
megszerettük, de most már hónapok óta adós volt. Végre voltak váratlan és szép cselei, nem csak magát cselezte ki, vagy vezette bele a védőbe a labdát. De sajnos ez csak a meccs végére korlátozódott már.
A csatárunk a ma esti meccsen pedig Piqué volt, nem Paco. Nem részletezném, mert mások megtették.
Ezek a meccsek igenis LE sarai. Képtelen rendet tenni a játékosok fejében valamiért.
És közben meg mit csináljon? Láthattuk, hogy felforgatott kerettel mire képesek.
Nem tudom mi lenne a jobb: nem játszatni pár meccsen Neyt és Busit, beáldozva akár az egész szezont csak azért, hogy észbe kapjanak, és játszatni akár B-s játékosokat, vagy reménykedni, hogy ma talán már jók lesznek? Sajnos ez a rengeteg sérülés nem tesz jót.
Én lehet, hogy Busit ma nem játszattam volna, helyette inkább SR-t hoztam volna kp-ra.
Paco egy katasztrófa, ő az aztán az igazi emberhátrány, egy vicc. Valaki említette Bödét. Hát az szerintem simán helyzetbe került volna többször is, mert ő legalább egy erőszakos, akaratos csatár, és keresi a helyzeteket, kéri a labdát. És ha nem megy, akkor egy ipponnal földhöz vágja a védőt.
Lehet, hogy már év elején sem volt véletlen az a felforgatott kezdő, amivel úgy beégtünk.
Lehet, hogy LE látta már ezt, és ezért próbálkozott.
A taktikánk is egy csőd, nem tudom, hogy miért kell ezt az ezer passzos játékot eröltetni, egyszerűen eredménytelen. A fejjátékunk is nulla, csak Piqué ment oda, így meg simán levédekezik, ő azért nem egy Ibra. Ha legalább Turan odaállt volna még mellé. Vagy ha LAjos is ott van, akkor oké, de így...
Átlövések: egy komoly lehetőség volt, azt pont Busi rúgta, meg is látszott, hogy neki nem ez az erőssége. Aztán még volt egy vagy kettő próbálkozás szöglet után, ami még az ötösig sem jutott el, elakadt a tömegben.
Sajnos én azt látom, hogy ha már nem lesz Messi meg Iniesta, akkor vége lesz az aranykorszaknak, nem nagyon fogunk mi nyerni semmit, nem hogy triplázzunk. Ez a taktika velük jó, velük működik: két olyan ember, akik tudnak és mernek is cselezni, jól váltanak ritmust, gyorsak, és jó kulcspasszokat tudnak adni. Mikor Neymarnak ment a szekér, akkor már hárman voltak így a pályán, azért hengereltek. De így, hogy Neymar 10 labdából nyolcat elad...
Busi gólpasszokat ad minden meccsen az ellenfélnek... és van egy csatárunk, aki fél órán át labdához sem ért...
Ez ellen a Malaga ellen még az sem működött, hogy akkor gyertek, mi passzolgatunk a tizinknél, mert eszükbe sem jutott letámadni. Ímmel-ámmal eltötyögtek ott, de nem jöttek ki.
Nem tudom, hogy mit lehetne csinálni. Én örültem LE-nek, mert hozott sok új dolgot, azért sikerült javítani azon, hogy szögletből ne nagyon kapjunk gólt, meg volt, hogy direktbe kontrajátékot játszottunk, és be is jött, de azt látom, hogy már ő is csak az alap Barcát hozza: passzolgatunk, azt majdcsak lesz valami. Pedig igenis ki kellene találni valamit.
Gyakorolni ezerrel az átlövéseket mindenkivel, vagy a kontrajátékot, no és persze fejben rendet rakni. De amíg a játékosok látják, hogy nincs más helyettük, nem fog menni.
Lehet, hogy létszámban meg vagyunk, de sajnos ezek a játékosok nem elegek ide.
Én anno Tito idejében is írtam már egyszer, hogy lehet, hogy egy évet érdemes lenne beáldozni arra, hogy frissítsük a keretet, új játékosokat építsünk be a csapatba. Nem hiszem el, hogy ennyire nincs ember az utánpótlásban, hogy ne lehetne felhozni őket. Lehet, hogy pár játékosnak jót tenne, ha jó pár meccsen még kispadra sem ülne.
Busi pl a válogatott meccsen is az elsők között volt, aki ment pofázni a bírónak minden miatt, és ott is volt jó pár eladott labdája, nem egy olyan, amiből gólhelyzet lett.
és ahogy észrevettem, több csapat is rájátszott erre, kifigyelték, hogy mostanában milyen lúzer. Ezt csak LE nem veszi észre?
Egyedül a védőinkkel nincs gond, ők jól teljesítenek, de hát azzal, hogy a kp halott, és úgy viszik rájuk a labdát, ahogy akarják, nem tudnak mit kezdeni. Én már most látom, hogy a Real is rá fog Busira szállni, és ha ők kontráznak...
Régebben is voltak meccseink, ahol ha reggelig játszunk nem rúgunk gólt, de azért ott meg meglátszott a hajtás, az akarat. De az utóbbi időben ez sem nagyon van.
És most visszakanyarodok a fiatalokhoz, az új játékosokhoz: ha bekerülnek egy ilyen közegbe, akkor hogy fognak tudni fejlődni? Ha csak ez a lötyögés megy? Pep idejében azért tudott még egy Dos Santos is gólt rúgni a Realnak, mert a többiek hajtottak, égtek, pörögtek ezerrel, és húzták magukkal. De most egy DS mit lát? egyhelyben állás, séta, körbepassz. Átragad ez a mentalitás rájuk is.
Ráadásul a kapusok gyöngye is szórakoztat minket meccsenként egy-egy bénázással. Pedig aztán ő nem panaszkodhat, megkapta, amire vágyott. Lehet, hogy ez a baja? Fejébe szállt?
Lehet, Neymarnak a bírósági ügye a baja. Businak nem tudom mi. De akármi is a bajuk, megoldást kell találni rá végre, mert itt így komoly gondok lesznek. Ha nem változtatnak a hozzáállásukon, a következő mesterhármast a zselékirály ellenünk fogja rúgni.