Bajnoki Mérkőzések

Helyt áll-e csapatunk a BL-ben? Megnyerjük-e a Bajnokságot? Mi a helyzet a Király Kupával? Kellenek-e a barátságos mérkőzések? Hol lehet nézni a meccset? - Távkapcsolóval a kézben. Ha mondanivalód van, kerülj beljebb!
LG
Az Év fórumozója 2016

2016.10.23. 00:11:10

Szerintem meg soha az életben nem fogja még csak megközelíteni se Alves szintjét támadásban. És most nem a kölyköt akarom szekálni mert szenzációs ahogy minden poszton tud hozni egy biztos kötelezőt, de a brazil az elmúlt 10 év legjobb jobbhátvédje volt támadásban.
Én a bizalomról beszéltem, nem arról, hogy ugyanazt tudná hozni, mint Alves. Meg nem is gondolom, hogy hozzá kéne mérni. Rakitic sem akkora zseni, amit Xavi, mégis csapatszinten meg lett oldva utóbbi pótlása úgy, hogy nem gyengültünk.
eimenis1212
Jugador d'estrella

2016.10.22. 23:24:19

mahitoo írta:Nem nagyon fórumozok mostanában, de egy dolog érdekelne. Alexis-t miért sorolják sokan a saját nevelésű játékosok közé? Volt egy madridista is, meg nem egyszer látom. Érdekes. Én nem tudok valamit? Egyszer 2 évesen elrepült a Camp Nou felett?
ha arra gondolsz, én nem írtam h saját nevelésű. Nekem ő a túlsztároltak csoportjába tartozott, azért vettem bartra-ék közé (a kommentem arról szólt h sokan a bárcában hatalmas játékosnak vannak kikiáltva az utolsó pillanatig, meg azután is, aztán később még közepcsapatokban sem tudnak maradandót hozzátenni a játékhoz). Nála is mindenki állandóan tolta h mekkora jó csatár (a tényleg kikezdhetetlen harciassága, alázata, és szorgalma sztem sok szemet elhomályosított), de én nem gondoltam h saját nevelésű. De alázatban passzolt a saját nevelésűekhez...
Nero.
Llegenda del Barça

2016.10.22. 23:12:47

LG írta:
Miért van az h a többiek figyelmen kívül hagyják a beindulásait (nem kapja meg a labdákat)? Valami oka van. Alves a beindulása után lényeges többször kapott kiugratást mint SR. Véletlen?

Emellett figyeld meg: nagy csapatok ellen (ahol igazán kell védekezni - és mindenki egészséges) sztem a Piqué, Umtiti belső védő mellett Masch fog jobbhátvédben kezdeni. Nem fogja SR -re rábízni LE. Nem véletlenül.
Még nem bíznak benne a társak és LE úgy, mint Alvesben, de ha így fog teljesíteni, akkor ez könnyen változhat.
Szerintem meg soha az életben nem fogja még csak megközelíteni se Alves szintjét támadásban. És most nem a kölyköt akarom szekálni mert szenzációs ahogy minden poszton tud hozni egy biztos kötelezőt, de a brazil az elmúlt 10 év legjobb jobbhátvédje volt támadásban.
“Mindig is elakartam jutni Kínába. Soha nem gondoltam volna, hogy idővel Kína jön el hozzám.”
palesz77
Az Év fórumozója 2014 & 2015

2016.10.22. 22:59:01

Hopp, en Aleixre gondoltam, azaz Vidalra. :D Sorry. :D
MichaaBee
Llegenda del Barça

2016.10.22. 22:53:27

palesz77 írta:
mahitoo írta:Nem nagyon fórumozok mostanában, de egy dolog érdekelne. Alexis-t miért sorolják sokan a saját nevelésű játékosok közé? Volt egy madridista is, meg nem egyszer látom. Érdekes. Én nem tudok valamit? Egyszer 2 évesen elrepült a Camp Nou felett?
1 evet volt a Masian. De a Real utanpotlasaban is volt 1 evet, meg az Espanyoleban tudtommal, Tajtira is ra lehet sutni ennyi erovel.. :D Ugyhogy ezt en se ertem.
Kiről van szó? :D
H a t t r i c k
NBA Fantasy: EuroBarca League 2013: #1
EuroBarca Keeper League 2014, 2018, 2020: #2
palesz77

2016.10.22. 22:38:47

1 evet volt a Masian. De a Real utanpotlasaban is volt 1 evet, meg az Espanyoleban tudtommal, Tajtira is ra lehet sutni ennyi erovel.. :D Ugyhogy ezt en se ertem.
mahitoo
Entrenador del Barça

2016.10.22. 22:35:29

Nem nagyon fórumozok mostanában, de egy dolog érdekelne. Alexis-t miért sorolják sokan a saját nevelésű játékosok közé? Volt egy madridista is, meg nem egyszer látom. Érdekes. Én nem tudok valamit? Egyszer 2 évesen elrepült a Camp Nou felett?
"De a csaj adta meg a telefonszámát!!! Ez olyan, mintha elmennél vadászni, a szarvas kijön az erdőből, elveszi a puskádat, fejbelövi magát és bemászik a csomagtartódba. Persze hogy hazaviszed és megeszed!" :D
recrea
Llegenda del Barça

2016.10.22. 21:51:27

francisco franco. írta:
S.Agüero írta:És a kettő egyenesen arányos egymással? :wink:
Hát valami köze csak van egymáshoz nem? :D
Semmi.
eimenis1212
Jugador d'estrella

2016.10.22. 21:47:35

palesz77 írta:Mai meccsről térkép, hogy ki mennyit volt játékban. SR rendre elég előkelő helyen végez. Támadásban meg ha szerinted nem tesz hozzá semmit a játékunkhoz, akkor én is azt tudom javasonli, mint amit te Neymarnál. Nézd csak őt labdakihozatalokkor. Rengeteg necces szitut úgy old meg jól, hogy fel se tűnik, hogy az nehéz volt, szinte mindig jól teszi tovább letámadás mellett is, a kényszerítőket nagyon érzi, és rengeteg olyan volt már, hogy az ő megindulásának hála hoztuk ki a labdát a jobboson. Elég csak a Bilbao elleni meccset megnézni, de volt még egypár. Ha ez nem Barca szint, akkor nem tudom mi az, a mai felhozatalban főleg.

Ma nem ment előre annyit, tény. Meg az is, hogy Ini kiesésével a középpályánk kreativitása Barca szinthez mérve a 0 felé konvergál - főleg Busi jelenlegi formájával -, alapból nincs is aki odategye neki ha befut, de szerintem nem is ez volt a feladata ma. De még így is a 85. percben mélységből Suárez fejére rajzolta - amivel eldőlhetett volna már akkor a meccs -, csak Lajos 10 m-ről, tök üresen úgyröntött, hogy föléfejeli. Stílusra pont azért jó SR, mert az erősségei Alvesére hajaznak. Dani se klasszikus értelembe vett jobbhátvédként játszotta le itt a Barcás éveit, sokkal több volt annál. +1 középpályás volt szinte szerepe alapján a labdakihozatalokban, és a támadásépítésekben. Lehet, hogy többet indult be lyukra, de anno amúgy is többet vezettünk támadást a joboldalon, ez manapság Neymar miatt inkább balra tolódott, főleg ha Messi bemegy középre, lévén ő is oda szereti betenni a löbbölt lasztijait. Viszont ennek ellenére baromi fontos, hogy egy kombinatív ember játsszon ott, főleg Messi miatt is, emrt sokszor egyedül vannak Rakiticcsel ketten, és úgy kell megoldani a labdakihozatalokat. Na mindegy, ragozni felesleges, de játékstílus alapján szerintem SR pont hogy tökéletes a Barcába jelenleg.
mindig jó ha logikus ellenérveket hall az ember, nem csak üres frázisokat :) Bilbao ellen igen: emlékszem h jól tolta. És lehet h ez esetben nem lesz igazam és SR tényleg nagyon be fog válni jobbhátvédben: úgy legyen. Ha megnézem a Bilbao meccset ami tényleg gyönyörű volt az a befelé húzásai voltak (erősíti h miért a pálya közepén van a helye). Na nekünk pont erre nincs szükségünk (a befelé húzásra - illetve csak ritkán szükséges, nem ez az általános). A barca stílusnál a szélsőknek a vonal mellett kell maradni h legyen terület (ne tömörüljön az ellenfél) és messi, neymar mehessen befelé, és ha mennek befelé akkor a szélsőknek meg menni kéne a befelé húzó csatárokat segíteni. A jobb oldalon ez a mélységből beinduló ember megszűnt (alig látok a korábbiakhoz képest védelem mögé belőtt labdát a jobb oldalnál). Egyébként mivel ilyen a barca stílus ezért alap a nagyon gyors szélső ember (no meg a legkontrázások ellen ez véd). Bár SR nem lassú, de gyorsnak semmikép nem nevezném. Lehet ezért is van a bögyömben (igazságtalanul). És igazad van: nem figyelem őt annyira tudatosan mint a csatárokat. A jövőben megteszem. Ami pedig Masch jobbhátvédségét illeti: tavaly nem volt Umtiti, így maradt SR jobbhátvédben. Amikor a city ellen megláttam h Mach a jobbhátvéd megörültem, tetszett a felállás (piq, umtit, masch, alba - ha jól emlékszem - bár masch-al is kuka a jobboldali támadás, de védekezésben a szememben sokkal előrébb vagyunk mint SR-rel, értsd: CR-rel szemben 20-szor nyugodtabb lennék ha masch van, mint SR ). Szval idén van két stabil védő középen ami miatt sztem masch a nagy meccseken ki lesz téve jobbra. Ez viszont sztem így lesz (a komoly ellenfelekre mondom) . City ennek az előszele volt. Meglátjuk.
palesz77

2016.10.22. 21:15:27

Mai meccsről térkép, hogy ki mennyit volt játékban. SR rendre elég előkelő helyen végez. Támadásban meg ha szerinted nem tesz hozzá semmit a játékunkhoz, akkor én is azt tudom javasonli, mint amit te Neymarnál. Nézd csak őt labdakihozatalokkor. Rengeteg necces szitut úgy old meg jól, hogy fel se tűnik, hogy az nehéz volt, szinte mindig jól teszi tovább letámadás mellett is, a kényszerítőket nagyon érzi, és rengeteg olyan volt már, hogy az ő megindulásának hála hoztuk ki a labdát a jobboson. Elég csak a Bilbao elleni meccset megnézni, de volt még egypár. Ha ez nem Barca szint, akkor nem tudom mi az, a mai felhozatalban főleg.

Ma nem ment előre annyit, tény. Meg az is, hogy Ini kiesésével a középpályánk kreativitása Barca szinthez mérve a 0 felé konvergál - főleg Busi jelenlegi formájával -, alapból nincs is aki odategye neki ha befut, de szerintem nem is ez volt a feladata ma. De még így is a 85. percben mélységből Suárez fejére rajzolta - amivel eldőlhetett volna már akkor a meccs -, csak Lajos 10 m-ről, tök üresen úgyröntött, hogy föléfejeli. Stílusra pont azért jó SR, mert az erősségei Alvesére hajaznak. Dani se klasszikus értelembe vett jobbhátvédként játszotta le itt a Barcás éveit, sokkal több volt annál. +1 középpályás volt szinte szerepe alapján a labdakihozatalokban, és a támadásépítésekben. Lehet, hogy többet indult be lyukra, de anno amúgy is többet vezettünk támadást a joboldalon, ez manapság Neymar miatt inkább balra tolódott, főleg ha Messi bemegy középre, lévén ő is oda szereti betenni a löbbölt lasztijait. Viszont ennek ellenére baromi fontos, hogy egy kombinatív ember játsszon ott, főleg Messi miatt is, emrt sokszor egyedül vannak Rakiticcsel ketten, és úgy kell megoldani a labdakihozatalokat. Na mindegy, ragozni felesleges, de játékstílus alapján szerintem SR pont hogy tökéletes a Barcába jelenleg.
eimenis1212 írta:Emellett figyeld meg: nagy csapatok ellen (ahol igazán kell védekezni - és mindenki egészséges) sztem a Piqué, Umtiti belső védő mellett Masch fog jobbhátvédben kezdeni. Nem fogja SR -re rábízni LE. Nem véletlenül.
Tavaly az Atma és a Biblao ellen is kezdett, idén is ott volt a kezdőben a baszkok ellen, pedig idegenben az kemény túra szokott lenni. Nem hinném, hogy ha egészséges lesz, akkor nem fog kezdeni, de meglátjuk majd.

De amúgy ha már felmerült, te kit néznél meg jelenleg Barca jobbhátvédként?
eimenis1212 írta: rengeteget jár vissza védekezni.
Ebben viszont egyetértek, ma Gomes helyett is sokszor visszazárt. Sose hittem volna, hogy ez is fő erénye lesz, de a melója elengedhetetlen ahhoz, hogy ez a csatártrió életképesen funkcionáljon.
LG
Az Év fórumozója 2016

2016.10.22. 21:10:33

Miért van az h a többiek figyelmen kívül hagyják a beindulásait (nem kapja meg a labdákat)? Valami oka van. Alves a beindulása után lényeges többször kapott kiugratást mint SR. Véletlen?

Emellett figyeld meg: nagy csapatok ellen (ahol igazán kell védekezni - és mindenki egészséges) sztem a Piqué, Umtiti belső védő mellett Masch fog jobbhátvédben kezdeni. Nem fogja SR -re rábízni LE. Nem véletlenül.
Még nem bíznak benne a társak és LE úgy, mint Alvesben, de ha így fog teljesíteni, akkor ez könnyen változhat.
eimenis1212
Jugador d'estrella

2016.10.22. 21:04:11

LG írta:
És félreértés ne essék: én amikor betalálom SR-t akkor barca szinten értem amit írok. A barca szint meg a top3. És ezek mellett van még 4-5 nagy, amely mögött a többiek mérföldekkel le vannak maradva
De SR Barca szinten is jó.
Nem mondom, hogy a whoscored értékelései tökéletesek, vagy, hogy én mindig egyet értenék velük, de ez azért mégiscsak vmi:
https://www.whoscored.com/Teams/65" target="_blank

3. legjobb, a védők közül a legjobb, messze a csapat átlag felett az övé.

Azt elfogadom, hogy kell az idő, hogy meg tudjuk ítélni, de ez edidgi teljesítménye alapján szerintem joggal bizakodunk benne
én nem szeretem ezeket a statisztikákat (itt is azt mutatja, hogy Piquénél jobb, de Piqué ma a világ top5 védője sztem), de akkor kérdem én (és amiben sokan itt egyetértünk): Miért van az h a többiek figyelmen kívül hagyják a beindulásait (nem kapja meg a labdákat)? Valami oka van. Alves a beindulása után lényeges többször kapott kiugratást mint SR. Véletlen?

Emellett figyeld meg: nagy csapatok ellen (ahol igazán kell védekezni - és mindenki egészséges) sztem a Piqué, Umtiti belső védő mellett Masch fog jobbhátvédben kezdeni. Nem fogja SR -re rábízni LE. Nem véletlenül. Egyébként Digne ma kapott egy épkézláb (pontosabban kettőt) csatárt és nem győzött forogni (SR számomra jobb mint Digne, de SR-nél -sokkal enyhébben - ugyanettől kell tartani)
LG
Az Év fórumozója 2016

2016.10.22. 20:51:59

És félreértés ne essék: én amikor betalálom SR-t akkor barca szinten értem amit írok. A barca szint meg a top3. És ezek mellett van még 4-5 nagy, amely mögött a többiek mérföldekkel le vannak maradva
De SR Barca szinten is jó.
Nem mondom, hogy a whoscored értékelései tökéletesek, vagy, hogy én mindig egyet értenék velük, de ez azért mégiscsak vmi:
https://www.whoscored.com/Teams/65" target="_blank

3. legjobb, a védők közül a legjobb, messze a csapat átlag felett az övé.

Azt elfogadom, hogy kell az idő, hogy meg tudjuk ítélni, de ez edidgi teljesítménye alapján szerintem joggal bizakodunk benne
Feast4
Director del Fútbol

2016.10.22. 20:51:34

eimenis1212 írta:...
Egyrésztnem savaztam amit írtál nem is vitatom, de azt se lehet vitatni, hogy most magához képest szétesettebb.Emlékezzünk tavaly Messi sérülésekor élre állt és vitte a zászlót, most ez nem sikerült.Kicsit azt érzem rajta, hogy vannak meccsek amiket a háta közepére kiván és igen ekkor jön a túlzott labdacipelés és a pofázás.Amúgy se tűnik egy észlénynek de a szezon eleje óta volt egy)két kifejezetten unszimpatikus kirohanása, ami a társakat is meglepte.

Amúgy a túl nagy pofa Lajosnak is a baja.Valahogy frusztráltnaj tünnek mindketten.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Feast4 2016.10.22. 20:52:21-kor.
Kép
eimenis1212
Jugador d'estrella

2016.10.22. 20:42:29

LG írta:
miatt a fórum piszkosul szereti, mert felületesen nézve nincs vele baj. De a legnagyobb baj, hogy vele kapcsolatban az a legjobb jelző, hogy "nincs vele baj" (mer hogy nem tesz hozzá semmi "barcapluszt" a játékhoz). Szval SR a támadásban semmit nem rak a csapat játékához (egyébként amikor elindul akkor is a legjobb megoldásokat akkor látjuk tőle amikor befelé cselez - SR egyszerűen nem jobbhátvéd).
Betaláltad a legjobb védőnket a szezonban (na meg a mai meccsen). És támadásokat is segiti, különben nem lenne már 4 gólpassza, és átlagban két kulcspassza meccsenként. Ma is volt egy remek beadása Suarez fejére.
tudom. És tudom h nem leszek népszerű vele. Ahogy Digne-el sem. De majd az idő úgyis igazol :) ahogy a többieknél is: Krikic, Montoya, Munir, Pedro, Bartra és még sorolhatnám... Mind nagy sztár volt a fórum szerint, aztán mára láthatjuk....Vmelyik - jó esetben - középcsapatban tudnak átlagosat nyújtani. Talán kivétel Alexis akinek megy (de nem tudom ezt sem biztosan, mert nem figyelem annyira az arsenalt)

LG
Az Év fórumozója 2016

2016.10.22. 20:37:10

miatt a fórum piszkosul szereti, mert felületesen nézve nincs vele baj. De a legnagyobb baj, hogy vele kapcsolatban az a legjobb jelző, hogy "nincs vele baj" (mer hogy nem tesz hozzá semmi "barcapluszt" a játékhoz). Szval SR a támadásban semmit nem rak a csapat játékához (egyébként amikor elindul akkor is a legjobb megoldásokat akkor látjuk tőle amikor befelé cselez - SR egyszerűen nem jobbhátvéd).
Betaláltad a legjobb védőnket a szezonban (na meg a mai meccsen). És támadásokat is segiti, különben nem lenne már 4 gólpassza, és átlagban két kulcspassza meccsenként. Ma is volt egy remek beadása Suarez fejére.
eimenis1212
Jugador d'estrella

2016.10.22. 20:34:41

Feast4 írta:
LG írta: A másik aki nekem hetek óta szúrja a szemem Neymar.Kicsit azt az időszakot idézi amikor ide került.Látni az X-et de rengeteg a felesleges csel, értelmetlen labdacipelés, a szája meg be nem áll ha rájön.Pedig ő is egy nagyon komoly láncszem. Szerintem ha Arda ma bevethető le is hozta volna.
az a baj h akik neymart savazzák azok elfelejtik azokat a meddő labdajáratásokat (és azt a tanácstalanságot ) ami egy adott időszakban jellemezte a csapatot. Aki neymart szidja vegyen már a fáradtságot és nézzen vissza 4-5 meccset és koncentráltan figyelje a játékát. Ma ney lövése után tudta Rakitic kihagyni az üres kapuba (a fekvő alvest engedte feltápászkodni és kapufára lőtte), adott egy küllős kulcspasszt (hatalmas meglátás és labda volt) kellett a zseniális 3 gól előtti összjátékhoz. Így hirtelen ma tehát csak ennyit. Fel kéne fogni ha ő nem lenne nézhetnénk a meddő labdajáratást a fal előtt (mert arra gyorsan rájött az ellenfél ha messit -a kreativitást- 2-3 emberrel kikapcsolják akkor nincs más aki megcsinálja, és csak passzolgatni tud a barca - szval mára a kreatív emberek száma 3-ra nött+Ini, és ez kulcs ahhoz h ne legyen meddő körbepassz). Szval Ney minden meccsén megcsinálja az a kulcspasszt, cselsorozatot, beindulást, összjátékot mi gólhelyzetet teremt. Minden meccsen köszönhetünk neki átlagban 2-3-4 ziccert. A játékstílusa meg azzal jár h igen: sokszor veszt labdát, sokszor tűnik úgy h fölöslegesen cselez. De emellett a legtöbbet sprintben közlekedő ember (sztem), a rengetegszer indul be, rengeteget jár vissza védekezni. Piszkosul rendben van az ember. Sztem ma Messi mellett a legjobb volt. És tényleg aki Ney-t szidja: üljön le 5 meccs elé. És figyelje TUDATOSAN (nem csak mikor nála van a labda) mindhárom csatár mozgását. Majd az összes gólhelyzetet és ígéretes akciót nézze végig, és írja fel magának h kitől indult el az akció, ki bontotta meg a védelmet (és ki miatt lazult fel a védelem) egy jó csellel, ki indult be, ki vitte el a védőt (segítve a másikat azzal h így neki legyen területe), kiről hány embert szórtak ki pirossal (vagy akár csak sárgáznak ki amely miatt a védő a meccs hátralévő részét sokkal óvatosabban kell h lejátsza), kiharcolt szabadrugások ami helyzetet teremt, szögletek kiharcolása stb. Na ha ezt egyszer megteszi az ember akkor átértékeli rendesen amit csinál , és megérti h valóban van sok labdavesztése de ez a játékának a velejárója, és a csapatnak hatalmas segítség mert különben nézhetné a körbepasszolós barcát
Feast4
Director del Fútbol

2016.10.22. 20:23:17

palesz77 írta: Viszont amit nem értek, hogy Pacot miért vettük.. Az ötletben láttam logikát, nehéz meccseken, tömörülő csapatok ellen, amikor ég a ház, be lehessen dobni valakit, akiben benne van a gól. Munirban nem bízott ennyire Lucho, tapasztaltabb embert akart, tiszta sor.. De ha az ilyen meccseken nem dobja be, akkor viszont rohadt felesleges volt 30 millióért hozni valakit.. Na midnegy, nyilván majd május végén kell csak értékelni az üzletet, de egyelőre annyira nem értem a dolgot.

Szerintem azért van, mert nem jött be eddig a gól.Legutóbb látszott, hogy már tiszta ideg tőle, pedig a többiek elkezdtek ra játszani.

Gondolom úgy volt vele ezen a meccsen főként ráfeszülne.

Szerintem ha egy kicsit össze akarja szedni kezdetni kéne a Granada ellen pl. és ga úgy jön ki hagyni hogy végigjátsza.
Kép
Nero.
Llegenda del Barça

2016.10.22. 20:17:33

Sokszor elbohóckodjuk a Busquets témát, én is védem mindig de most már nagyon feltűnő hogy elképesztő átjáróház van a középpályán. Ez nem biztos hogy csak az ő hibája de ezzel valamit kezdeni kell mert egy Valencia meg egy Celta is büntet azonnal.
“Mindig is elakartam jutni Kínába. Soha nem gondoltam volna, hogy idővel Kína jön el hozzám.”
Feast4
Director del Fútbol

2016.10.22. 20:10:46

LG írta:A kp.-n voltak a legnagyobb bajok, Gomes és Busquets nagyon gyengék voltak. Főleg utóbbinak kéne már feljavulnia, mert most már hónapok óta néhány jobb meccsét leszámítva gyengepontja a csapatnak.
És igazából kilyukadtunk oda ahova már hónapok óta mindig kilyukadunk...

Gomest annyira nem is venném elő.Egy játékos aki igyekszik a kezdő közelébe kerülni, fiatal tényleg ügyes, végre megkapta a 90 percét, de nagyon nem vagyok benne biztos, hogy ezen a meccsen kellett volna végi bizalmat szavazni neki.Túlizgulta, rengeteget rontott, vastagon benne volt a két gólban.Igazából kicsit azt éreztem idegen neki meg a mi középpályánk és a többieknek is idegen ő, pedig látványosan próbálják játékba vonni.Egy rossz meccs egy fiatal újonctól, nem kell messzemenő következtetéseket levonni (még).

De Busquets és tényleg gáz hogy megint rá kell kihegyezni, de tényleg egy jó meccsre jön két rossz, már hónapok óta.Körülményes, néha nem tud szöni, ráadásul úgye a lassúságát eddig okos belépőkkel jó passzokkal kompenzálta, most annyi maradt, hogy lassú.Megfirkálják, eladja a labdát, leszerelik.Nem tudom igazából mi az ő baja, de szerintem fejben nincs ott és egyet kell értenem azzal aki azt mondja az ő játéka, nagyon kéne mert mindenen látszik ha neki nem megy.

A másik aki nekem hetek óta szúrja a szemem Neymar.Kicsit azt az időszakot idézi amikor ide került.Látni az X-et de rengeteg a felesleges csel, értelmetlen labdacipelés, a szája meg be nem áll ha rájön.Pedig ő is egy nagyon komoly láncszem. Szerintem ha Arda ma bevethető le is hozta volna.

Azt meg mondjuk ki, hatalmas szerencse, hogy Messi megint Godmodeban tért vissza, mert nélküle megint trágya lenne a palacsintában.

Szerencsére ismét benne volt a lábában a 3 pont, amit erről a meccsről elhozni hatalmas érdem.
Kép
hank1ee
Director del Fútbol

2016.10.22. 20:07:37

Lassan annyi sérültünk lesz, hogy átkeresztelhetik a csapatot Arselonára. Egyébként ez a meccs számomra két dologról volt tanulságos, hogy mennyire sokat tudunk hibázni egy agresszíven letámadó csapat ellen, és hogy a spanyol játékvezetés a legalja. Az ellenfél vadászott a játékosainkra... Ilyen extra feszült hangulatban elhozni a 3 pontot hatalmas siker.
"Hány dobja az álmait, hogy mindegy már csak legyen más, de be kell lásd, bármilyen trét hoz az élet le kell rázd"

"A látványos játék alapja a futball szeretete." - Varga Zoltán
"Szerettünk, akartunk, és tudtunk futballozni." - Puskás Ferenc
eimenis1212
Jugador d'estrella

2016.10.22. 20:06:01

előrebocsátom: a 20. perctől láttam a meccset. Szval piszok jó, lüktető meccs volt. Ez már nem a tabella végén kúszó valencia.
Az idényben kb.70%-át láttam a meccseknek, tehát úgy írom a véleményem.
Szval a középpálya és a szélső védekezésünk nincs rendben. A védelemmel az Umti (ha ma nem is volt annyira jó) Piqué páros megnyugtató, Mach nem játszik csúcsformában de elmegy. Nekem továbbra is a vesszőparipám, hogy SR (jobbhátvédként) és Digne nem barca szint. Ha megnézitek ma egyszer nem kerültünk a védelem mögé szélről. SR nagyobb hibák nélkül lehozza a meccseket, de semmi különös. Emiatt a fórum piszkosul szereti, mert felületesen nézve nincs vele baj. De a legnagyobb baj, hogy vele kapcsolatban az a legjobb jelző, hogy "nincs vele baj" (mer hogy nem tesz hozzá semmi "barcapluszt" a játékhoz). Szval SR a támadásban semmit nem rak a csapat játékához (egyébként amikor elindul akkor is a legjobb megoldásokat akkor látjuk tőle amikor befelé cselez - SR egyszerűen nem jobbhátvéd). Digne. Ma nem egyszer hülyére vették, és ha elmegy a meccs akkor az jelentős részben neki lett volna köszönhető. Emellett a támadásban ő sem tesz hozzá semmit. Szval a két szélről hiányoznak a mögékerülések (a sokat szidott Alvessel mennyivel aktívabb és jobb volt a jobboldalunk... ég és föld a mostanihoz képest), és ha be is indulnak a szélsők akkor sem kapják meg a lasztikat. Valamiért a csapattársak sem bíznak bennük (és ezen el lehet gondolkodni h miért, tuti nem véletlen). A nem túl acélos Andre Gomesben (aki nekem szimpatikus, és biztató ahogy játszik) sokkal jobban bíznak a csapattársak (sokkal többször vonják be a játékba) mint SR-t. Szval nincsenek véletlenek. Egyszóval a probléma a szélső védőkkel és a középpályával van (a középpályát most leírni túl hosszú lenne) merthogy a csatárok termelik rendesen a gólokat, futnak, ney sokat visszajár védekezni, szval velük nincs gond...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára eimenis1212 2016.10.22. 20:11:21-kor.
mess2009
Director del Fútbol

2016.10.22. 19:49:28

nehéz győzelem volt idegenben egy nagyon motivált csapat ellen. soha nem látható világosabban, hogy minden relatív: Suarez kihagy 3-4 ziccert de lő egyet és benne van a tiziben, Messi eltűnik a második félidőben de...nos nála nem is kell mást mondani ő Messi, Neymart lehet savazni valóban sok hibával játszott de ma is ő volt a lendület és az átütő erő.
összességében a védelem és az Iniestát vesztő középpálya okozta a bajt az nem vitás. SR. most jött vissza, Digne -nek ma nagyon erős ellenfele volt, a csoki és Masc. szerintem helytállt. középen Busquets no. comment, André Gomes pedig nekem főként védekezésben okozott csalódást, Denis viszont jól szált be. Rakéta ?-nos ő is csak küzdött...
szerintem iniesta helyén Rafinhának kellene játszania.
Normandia
Director del Fútbol

2016.10.22. 19:47:38

palesz77 írta: Viszont amit nem értek, hogy Pacot miért vettük.. Az ötletben láttam logikát, nehéz meccseken, tömörülő csapatok ellen, amikor ég a ház, be lehessen dobni valakit, akiben benne van a gól. Munirban nem bízott ennyire Lucho, tapasztaltabb embert akart, tiszta sor.. De ha az ilyen meccseken nem dobja be, akkor viszont rohadt felesleges volt 30 millióért hozni valakit...
Már sohasem tudjuk meg, hogy mi lett volna ha, de így utólag azt mondom, jó hogy maradt Laller.:-D
"Diego Simeone: "Diego (Maradona) megtöltött minket érzelmekkel, de azt mondom, kétségek nélkül, hogy Messi jobb játékos, mint Maradona volt."
MatyiG
Adminisztrátor

2016.10.22. 19:36:16

francisco franco. írta:
S.Agüero írta:És a kettő egyenesen arányos egymással? :wink:
Hát valami köze csak van egymáshoz nem? :D
De, de a héten 7 gólt rúgtunk, mégse játszottunk jól egyik meccsen sem igazán.

Busit nem értem, első félidőben írni is akartam, hogy milyen jó, aztán ez a második félidő nagyon gyatrán sikeredett neki. Pedig az első játékrészben több jó labdája volt a középpályás sor mögé, talán az első gólunk egy ilyen után is jött. :)
Válasz küldése