Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
Én a bizalomról beszéltem, nem arról, hogy ugyanazt tudná hozni, mint Alves. Meg nem is gondolom, hogy hozzá kéne mérni. Rakitic sem akkora zseni, amit Xavi, mégis csapatszinten meg lett oldva utóbbi pótlása úgy, hogy nem gyengültünk.Szerintem meg soha az életben nem fogja még csak megközelíteni se Alves szintjét támadásban. És most nem a kölyköt akarom szekálni mert szenzációs ahogy minden poszton tud hozni egy biztos kötelezőt, de a brazil az elmúlt 10 év legjobb jobbhátvédje volt támadásban.
ha arra gondolsz, én nem írtam h saját nevelésű. Nekem ő a túlsztároltak csoportjába tartozott, azért vettem bartra-ék közé (a kommentem arról szólt h sokan a bárcában hatalmas játékosnak vannak kikiáltva az utolsó pillanatig, meg azután is, aztán később még közepcsapatokban sem tudnak maradandót hozzátenni a játékhoz). Nála is mindenki állandóan tolta h mekkora jó csatár (a tényleg kikezdhetetlen harciassága, alázata, és szorgalma sztem sok szemet elhomályosított), de én nem gondoltam h saját nevelésű. De alázatban passzolt a saját nevelésűekhez...mahitoo írta:Nem nagyon fórumozok mostanában, de egy dolog érdekelne. Alexis-t miért sorolják sokan a saját nevelésű játékosok közé? Volt egy madridista is, meg nem egyszer látom. Érdekes. Én nem tudok valamit? Egyszer 2 évesen elrepült a Camp Nou felett?
Szerintem meg soha az életben nem fogja még csak megközelíteni se Alves szintjét támadásban. És most nem a kölyköt akarom szekálni mert szenzációs ahogy minden poszton tud hozni egy biztos kötelezőt, de a brazil az elmúlt 10 év legjobb jobbhátvédje volt támadásban.LG írta:Még nem bíznak benne a társak és LE úgy, mint Alvesben, de ha így fog teljesíteni, akkor ez könnyen változhat.Miért van az h a többiek figyelmen kívül hagyják a beindulásait (nem kapja meg a labdákat)? Valami oka van. Alves a beindulása után lényeges többször kapott kiugratást mint SR. Véletlen?
Emellett figyeld meg: nagy csapatok ellen (ahol igazán kell védekezni - és mindenki egészséges) sztem a Piqué, Umtiti belső védő mellett Masch fog jobbhátvédben kezdeni. Nem fogja SR -re rábízni LE. Nem véletlenül.
Kiről van szó?palesz77 írta:1 evet volt a Masian. De a Real utanpotlasaban is volt 1 evet, meg az Espanyoleban tudtommal, Tajtira is ra lehet sutni ennyi erovel..mahitoo írta:Nem nagyon fórumozok mostanában, de egy dolog érdekelne. Alexis-t miért sorolják sokan a saját nevelésű játékosok közé? Volt egy madridista is, meg nem egyszer látom. Érdekes. Én nem tudok valamit? Egyszer 2 évesen elrepült a Camp Nou felett?Ugyhogy ezt en se ertem.
Semmi.francisco franco. írta:Hát valami köze csak van egymáshoz nem?S.Agüero írta:És a kettő egyenesen arányos egymással?
mindig jó ha logikus ellenérveket hall az ember, nem csak üres frázisokatpalesz77 írta:Mai meccsről térkép, hogy ki mennyit volt játékban. SR rendre elég előkelő helyen végez. Támadásban meg ha szerinted nem tesz hozzá semmit a játékunkhoz, akkor én is azt tudom javasonli, mint amit te Neymarnál. Nézd csak őt labdakihozatalokkor. Rengeteg necces szitut úgy old meg jól, hogy fel se tűnik, hogy az nehéz volt, szinte mindig jól teszi tovább letámadás mellett is, a kényszerítőket nagyon érzi, és rengeteg olyan volt már, hogy az ő megindulásának hála hoztuk ki a labdát a jobboson. Elég csak a Bilbao elleni meccset megnézni, de volt még egypár. Ha ez nem Barca szint, akkor nem tudom mi az, a mai felhozatalban főleg.
Ma nem ment előre annyit, tény. Meg az is, hogy Ini kiesésével a középpályánk kreativitása Barca szinthez mérve a 0 felé konvergál - főleg Busi jelenlegi formájával -, alapból nincs is aki odategye neki ha befut, de szerintem nem is ez volt a feladata ma. De még így is a 85. percben mélységből Suárez fejére rajzolta - amivel eldőlhetett volna már akkor a meccs -, csak Lajos 10 m-ről, tök üresen úgyröntött, hogy föléfejeli. Stílusra pont azért jó SR, mert az erősségei Alvesére hajaznak. Dani se klasszikus értelembe vett jobbhátvédként játszotta le itt a Barcás éveit, sokkal több volt annál. +1 középpályás volt szinte szerepe alapján a labdakihozatalokban, és a támadásépítésekben. Lehet, hogy többet indult be lyukra, de anno amúgy is többet vezettünk támadást a joboldalon, ez manapság Neymar miatt inkább balra tolódott, főleg ha Messi bemegy középre, lévén ő is oda szereti betenni a löbbölt lasztijait. Viszont ennek ellenére baromi fontos, hogy egy kombinatív ember játsszon ott, főleg Messi miatt is, emrt sokszor egyedül vannak Rakiticcsel ketten, és úgy kell megoldani a labdakihozatalokat. Na mindegy, ragozni felesleges, de játékstílus alapján szerintem SR pont hogy tökéletes a Barcába jelenleg.
Tavaly az Atma és a Biblao ellen is kezdett, idén is ott volt a kezdőben a baszkok ellen, pedig idegenben az kemény túra szokott lenni. Nem hinném, hogy ha egészséges lesz, akkor nem fog kezdeni, de meglátjuk majd.eimenis1212 írta:Emellett figyeld meg: nagy csapatok ellen (ahol igazán kell védekezni - és mindenki egészséges) sztem a Piqué, Umtiti belső védő mellett Masch fog jobbhátvédben kezdeni. Nem fogja SR -re rábízni LE. Nem véletlenül.
Ebben viszont egyetértek, ma Gomes helyett is sokszor visszazárt. Sose hittem volna, hogy ez is fő erénye lesz, de a melója elengedhetetlen ahhoz, hogy ez a csatártrió életképesen funkcionáljon.eimenis1212 írta: rengeteget jár vissza védekezni.
Még nem bíznak benne a társak és LE úgy, mint Alvesben, de ha így fog teljesíteni, akkor ez könnyen változhat.Miért van az h a többiek figyelmen kívül hagyják a beindulásait (nem kapja meg a labdákat)? Valami oka van. Alves a beindulása után lényeges többször kapott kiugratást mint SR. Véletlen?
Emellett figyeld meg: nagy csapatok ellen (ahol igazán kell védekezni - és mindenki egészséges) sztem a Piqué, Umtiti belső védő mellett Masch fog jobbhátvédben kezdeni. Nem fogja SR -re rábízni LE. Nem véletlenül.
én nem szeretem ezeket a statisztikákat (itt is azt mutatja, hogy Piquénél jobb, de Piqué ma a világ top5 védője sztem), de akkor kérdem én (és amiben sokan itt egyetértünk): Miért van az h a többiek figyelmen kívül hagyják a beindulásait (nem kapja meg a labdákat)? Valami oka van. Alves a beindulása után lényeges többször kapott kiugratást mint SR. Véletlen?LG írta:De SR Barca szinten is jó.És félreértés ne essék: én amikor betalálom SR-t akkor barca szinten értem amit írok. A barca szint meg a top3. És ezek mellett van még 4-5 nagy, amely mögött a többiek mérföldekkel le vannak maradva
Nem mondom, hogy a whoscored értékelései tökéletesek, vagy, hogy én mindig egyet értenék velük, de ez azért mégiscsak vmi:
https://www.whoscored.com/Teams/65" target="_blank
3. legjobb, a védők közül a legjobb, messze a csapat átlag felett az övé.
Azt elfogadom, hogy kell az idő, hogy meg tudjuk ítélni, de ez edidgi teljesítménye alapján szerintem joggal bizakodunk benne
De SR Barca szinten is jó.És félreértés ne essék: én amikor betalálom SR-t akkor barca szinten értem amit írok. A barca szint meg a top3. És ezek mellett van még 4-5 nagy, amely mögött a többiek mérföldekkel le vannak maradva
Egyrésztnem savaztam amit írtál nem is vitatom, de azt se lehet vitatni, hogy most magához képest szétesettebb.Emlékezzünk tavaly Messi sérülésekor élre állt és vitte a zászlót, most ez nem sikerült.Kicsit azt érzem rajta, hogy vannak meccsek amiket a háta közepére kiván és igen ekkor jön a túlzott labdacipelés és a pofázás.Amúgy se tűnik egy észlénynek de a szezon eleje óta volt egy)két kifejezetten unszimpatikus kirohanása, ami a társakat is meglepte.eimenis1212 írta:...
tudom. És tudom h nem leszek népszerű vele. Ahogy Digne-el sem. De majd az idő úgyis igazolLG írta:Betaláltad a legjobb védőnket a szezonban (na meg a mai meccsen). És támadásokat is segiti, különben nem lenne már 4 gólpassza, és átlagban két kulcspassza meccsenként. Ma is volt egy remek beadása Suarez fejére.miatt a fórum piszkosul szereti, mert felületesen nézve nincs vele baj. De a legnagyobb baj, hogy vele kapcsolatban az a legjobb jelző, hogy "nincs vele baj" (mer hogy nem tesz hozzá semmi "barcapluszt" a játékhoz). Szval SR a támadásban semmit nem rak a csapat játékához (egyébként amikor elindul akkor is a legjobb megoldásokat akkor látjuk tőle amikor befelé cselez - SR egyszerűen nem jobbhátvéd).
Betaláltad a legjobb védőnket a szezonban (na meg a mai meccsen). És támadásokat is segiti, különben nem lenne már 4 gólpassza, és átlagban két kulcspassza meccsenként. Ma is volt egy remek beadása Suarez fejére.miatt a fórum piszkosul szereti, mert felületesen nézve nincs vele baj. De a legnagyobb baj, hogy vele kapcsolatban az a legjobb jelző, hogy "nincs vele baj" (mer hogy nem tesz hozzá semmi "barcapluszt" a játékhoz). Szval SR a támadásban semmit nem rak a csapat játékához (egyébként amikor elindul akkor is a legjobb megoldásokat akkor látjuk tőle amikor befelé cselez - SR egyszerűen nem jobbhátvéd).
az a baj h akik neymart savazzák azok elfelejtik azokat a meddő labdajáratásokat (és azt a tanácstalanságot ) ami egy adott időszakban jellemezte a csapatot. Aki neymart szidja vegyen már a fáradtságot és nézzen vissza 4-5 meccset és koncentráltan figyelje a játékát. Ma ney lövése után tudta Rakitic kihagyni az üres kapuba (a fekvő alvest engedte feltápászkodni és kapufára lőtte), adott egy küllős kulcspasszt (hatalmas meglátás és labda volt) kellett a zseniális 3 gól előtti összjátékhoz. Így hirtelen ma tehát csak ennyit. Fel kéne fogni ha ő nem lenne nézhetnénk a meddő labdajáratást a fal előtt (mert arra gyorsan rájött az ellenfél ha messit -a kreativitást- 2-3 emberrel kikapcsolják akkor nincs más aki megcsinálja, és csak passzolgatni tud a barca - szval mára a kreatív emberek száma 3-ra nött+Ini, és ez kulcs ahhoz h ne legyen meddő körbepassz). Szval Ney minden meccsén megcsinálja az a kulcspasszt, cselsorozatot, beindulást, összjátékot mi gólhelyzetet teremt. Minden meccsen köszönhetünk neki átlagban 2-3-4 ziccert. A játékstílusa meg azzal jár h igen: sokszor veszt labdát, sokszor tűnik úgy h fölöslegesen cselez. De emellett a legtöbbet sprintben közlekedő ember (sztem), a rengetegszer indul be, rengeteget jár vissza védekezni. Piszkosul rendben van az ember. Sztem ma Messi mellett a legjobb volt. És tényleg aki Ney-t szidja: üljön le 5 meccs elé. És figyelje TUDATOSAN (nem csak mikor nála van a labda) mindhárom csatár mozgását. Majd az összes gólhelyzetet és ígéretes akciót nézze végig, és írja fel magának h kitől indult el az akció, ki bontotta meg a védelmet (és ki miatt lazult fel a védelem) egy jó csellel, ki indult be, ki vitte el a védőt (segítve a másikat azzal h így neki legyen területe), kiről hány embert szórtak ki pirossal (vagy akár csak sárgáznak ki amely miatt a védő a meccs hátralévő részét sokkal óvatosabban kell h lejátsza), kiharcolt szabadrugások ami helyzetet teremt, szögletek kiharcolása stb. Na ha ezt egyszer megteszi az ember akkor átértékeli rendesen amit csinál , és megérti h valóban van sok labdavesztése de ez a játékának a velejárója, és a csapatnak hatalmas segítség mert különben nézhetné a körbepasszolós barcátFeast4 írta:LG írta: A másik aki nekem hetek óta szúrja a szemem Neymar.Kicsit azt az időszakot idézi amikor ide került.Látni az X-et de rengeteg a felesleges csel, értelmetlen labdacipelés, a szája meg be nem áll ha rájön.Pedig ő is egy nagyon komoly láncszem. Szerintem ha Arda ma bevethető le is hozta volna.
palesz77 írta: Viszont amit nem értek, hogy Pacot miért vettük.. Az ötletben láttam logikát, nehéz meccseken, tömörülő csapatok ellen, amikor ég a ház, be lehessen dobni valakit, akiben benne van a gól. Munirban nem bízott ennyire Lucho, tapasztaltabb embert akart, tiszta sor.. De ha az ilyen meccseken nem dobja be, akkor viszont rohadt felesleges volt 30 millióért hozni valakit.. Na midnegy, nyilván majd május végén kell csak értékelni az üzletet, de egyelőre annyira nem értem a dolgot.
És igazából kilyukadtunk oda ahova már hónapok óta mindig kilyukadunk...LG írta:A kp.-n voltak a legnagyobb bajok, Gomes és Busquets nagyon gyengék voltak. Főleg utóbbinak kéne már feljavulnia, mert most már hónapok óta néhány jobb meccsét leszámítva gyengepontja a csapatnak.
Már sohasem tudjuk meg, hogy mi lett volna ha, de így utólag azt mondom, jó hogy maradt Laller.palesz77 írta: Viszont amit nem értek, hogy Pacot miért vettük.. Az ötletben láttam logikát, nehéz meccseken, tömörülő csapatok ellen, amikor ég a ház, be lehessen dobni valakit, akiben benne van a gól. Munirban nem bízott ennyire Lucho, tapasztaltabb embert akart, tiszta sor.. De ha az ilyen meccseken nem dobja be, akkor viszont rohadt felesleges volt 30 millióért hozni valakit...
De, de a héten 7 gólt rúgtunk, mégse játszottunk jól egyik meccsen sem igazán.francisco franco. írta:Hát valami köze csak van egymáshoz nem?S.Agüero írta:És a kettő egyenesen arányos egymással?