Bajnoki Mérkőzések

Helyt áll-e csapatunk a BL-ben? Megnyerjük-e a Bajnokságot? Mi a helyzet a Király Kupával? Kellenek-e a barátságos mérkőzések? Hol lehet nézni a meccset? - Távkapcsolóval a kézben. Ha mondanivalód van, kerülj beljebb!
Vakmacska
Llegenda del Barça

2016.03.20. 14:56:34

Szerintem jó lenne behúzni ezt a meccset, hogy aztán később lehessen pihentetni.
Vermaalent én is sajnálom, de Bartrát méginkább. Anno egész jól beilleszkedett a csapatba,
sokszor bravúrokat is bemutatott, aztán valamiért kikerült. Pedig szerintem ha kapna folyamatosan játékperceket, akkor simán beválna. Én Matyitól jobban tartok, mert még egy meccsen belül is képes többször bravúrokra, de ugyanakkor hatalmas bakikra is.
ntibi67
Capitá del Barça

2016.03.20. 13:45:55

Rinku írta:
visca el barca írta:azért ez nem vennék mérget. sevilla 5, atleti 6, celta 8 pontra tőlük, és így, hogy 3 csapat liheg a nyakukban, azért van teher
Jogos, de mivel a Sevilla echte EL-csapat és idén is a győzelemre hajt, pláne hogy a kövi körben már a csoportban kezd a Spanyol-kupa döntő miatt, a bajnokság abszolút másodlagos nekik, nem fognak feljönni a top4-be. A Bilbao az, ami esetlegesen a nyakukra mászhat, de gondolom te sem gondolod komolyan, hogy egy 8 pontra lévő Celta beleszólhat még a BL-helyekbe.. :) Ha elindulnak az EL-ben, már nagy siker lesz nekik. Fog menni a Villarreal, jó csapat, délután 4-kor ezek lusta disznók, háromesélyes is lehet a meccs, de szerintem a klassziskülönbségek hozzák majd nekünk a meccset.
Kikre értetted,hogy lusta disznók?
visca el barca
Presidente del Barça

2016.03.20. 12:51:53

soadroli írta:Csóri Vermaelen kimaradt a keretből, pedig nem sérült tudtommal...én sokkal többet játszatnám.
volt 2 gyengébb meccse, el is ment neki a hajó. mostmár egyértelműen matyi a 3. számú bekk
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
soadroli
Llegenda del Barça

2016.03.20. 12:42:50

Csóri Vermaelen kimaradt a keretből, pedig nem sérült tudtommal...én sokkal többet játszatnám.
Kép
Bob_Marley
Presidente del Barça

2016.03.20. 12:12:54

Szerintem is az EL sokat kivehetett belőlük. Nekünk gyakorlatilag csak nyugodtan kell játszanunk, teher nincs rajtunk, továbbmentünk a BL-ben is ez is adhat felszabadultság érzetet. Egy iksz is jó nekünk, otthon nagyon erősek a sárgák, de úgy érzem vagyunk olyan passzban hogy ezt behúzzuk. Ha nem akkor sem dől össze a világ szerencsére.
Kép
Kép
Kép
noname
Llegenda del Barça

2016.03.20. 12:05:56

A Villarreal sztem jóval fáradtabb mint mi és ez dönthet. Az utóbbi pár meccsünk gyakorlatilag pihenés volt.
A Fifa egy szégyen
Rinku
Director del Fútbol

2016.03.20. 12:02:10

visca el barca írta:azért ez nem vennék mérget. sevilla 5, atleti 6, celta 8 pontra tőlük, és így, hogy 3 csapat liheg a nyakukban, azért van teher
Jogos, de mivel a Sevilla echte EL-csapat és idén is a győzelemre hajt, pláne hogy a kövi körben már a csoportban kezd a Spanyol-kupa döntő miatt, a bajnokság abszolút másodlagos nekik, nem fognak feljönni a top4-be. A Bilbao az, ami esetlegesen a nyakukra mászhat, de gondolom te sem gondolod komolyan, hogy egy 8 pontra lévő Celta beleszólhat még a BL-helyekbe.. :) Ha elindulnak az EL-ben, már nagy siker lesz nekik. Fog menni a Villarreal, jó csapat, délután 4-kor ezek lusta disznók, háromesélyes is lehet a meccs, de szerintem a klassziskülönbségek hozzák majd nekünk a meccset.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Rinku 2016.03.20. 12:06:36-kor.
Football, bloody hell. /SAF/
visca el barca
Presidente del Barça

2016.03.20. 11:56:28

Rinku írta:a BL-selejtező már fél lábbal megvan
azért ez nem vennék mérget. sevilla 5, atleti 6, celta 8 pontra tőlük, és így, hogy 3 csapat liheg a nyakukban, azért van teher
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
mess2009
Director del Fútbol

2016.03.20. 11:22:52

nekem is úgy tűnik, hogy ha nem lesz valami taktikai malőr, vagy alvó üzemmód hozhatjuk ezt a meccset. elsősorban azért mert ezt a támadósort illik féken tartani a legjobb védő sorunknak, másodsorban pedig a védelmük sem olyan feltörhetetlen....
a délutáni időpont , az idegen helyszín, és a matracosok botlása esetleg okozhat még zavart, motiváció hiányt.
Rinku
Director del Fútbol

2016.03.19. 22:21:49

A Realt már nem tudják megelőzni, a BL-selejtező már fél lábbal megvan, az Európa Ligában még a döntő sem kizárt, szóval nem tartom valószínűleg, hogy ellőnék minden töltényüket ellenünk. Attól még nyilván veszélyesek, de egy percig nem gondolom, hogy gáz lenne holnap, még ha a Madrigal mindig is marha nehéz terep. 2:0 legyen ide és jöhetnek haza a skacok.
Football, bloody hell. /SAF/
Nero.
Llegenda del Barça

2016.03.19. 22:06:18

Nem lepne meg ha ikszelnénk, és nem is nagyon zavarna. Arda igy megint jelentős percekhez juthat, más poszton aligha lesz rotáció szóval akár még nyerhetünk is.
“Mindig is elakartam jutni Kínába. Soha nem gondoltam volna, hogy idővel Kína jön el hozzám.”
BarcafanTomee
Director del Fútbol

2016.03.19. 21:13:16

A holnapi korai kezdésre való tekintettel még ma este utazik a csapat.
A keret:
Ter Stegen, Bravo, Piqué, Rakitić, Busquets, Alves, Arda, Suárez, Messi, Neymar, Mascherano, Bartra, Munir, Alba, Sergi Roberto, Adriano, Aleix Vidal, Mathieu.

Iniesta tehát csak nem tud játszani, két hete lesz rendbe jönni. Ami a meccset illeti aranyat érne egy 3 pont, de a Villareal pályája sosem könnyű, idén meg pláne. Az Atleti bukásának köszönhetően ha a következő 2 meccsen lenne 4 pont akkor a nehezén már túl lennénk.
Chino
Llegenda del Barça

2016.03.13. 15:46:41

A BL az nagyon lutri. Szinte minden évben van egy csapat, aki igazán esélyes, de még a döntőben sem biztos, hogy ott lesz. Sok csapatnak volt nagy esélye. Ajax, Juve, de buktak A Bayern is nem egyszer lett kikiáltva győztesnek, de velünk is előfordult, emlékezzünk csak az Inter ellenii elődöntőre. Már nekünk akarták adni a kupát. Nem véletlen, hogy több, mint 20 éve nem sikerült senkinek sem dupláznia.

A bajnokság az teljesen más. Ott nem trónkövetelőkkel kell számolni. Van 2, jobb esetben 3 csapat akik befuthatnak, nem feltétlenül az egymás elleni meccsek döntenek. Ezért sem lehet nagyon azzal előállni, hogy nehezebb a bajnokság. A BL-ben a csoportkör után már sokszor nüanszok döntenek. Szóval bármi lesz is a szezon vége, jövőre a bajnokságban (az eddigiek fényében talán nem arroganicia kimondani) mi leszünk az esélyesek, de a Bl-ben alsó hangon 5 csapatról ki lehet jelenteni, hogy pályázhatnak a döntőre. Szóval én még most sem magunkat egyértelműen esélyesnek a döntőre, pláne nem a kupára.

De visszatérve a bajnokságra, örülök, hogy LE ilyen mértékben rotál. Ebből a szempontból Messi sérülése is "szerencsés" volt. Persze nagy csapásnak tűnt, de Neymar és Suarez vállára vette a csapatot, így nem hullajtottuk nélküle se a pontokat. A Bolha így tudott eleget pihenni, Neymar is csücsülhetett egyet, most Suarez. A kp-n is rendben mennek a dolgok. Rakiticet se facsarja már annyira ki Lucho, ha van lehetőség le lehet kapni, ahogy Init is, Busi is kapott most egy kis pihenőt. Sokat fog ez számítani. Mondjuk Messivel kapcsolatban voltak a legkisebb aggályaim. Ő évek óta lehozza a szezonokat pihi nélkül. Neymarnak is úgy néz ki jól jött egy kis kihagyás, bár még várnék egy-két meccset ezzel.

A tizenegyeseket szerintem annyira nem kell túlspilázni, hogy térdmagasságban vagy földön. Inkább számít az erő. Hiába nem megy nagyon sarokra, ha van elég kraft benne maximum az ujja hegyével tud belekapni, de már az is bravúr. Az se feltétlenül jó, ha kicentizik a sarkot, még a legtechnikásabb játékosok sem. Neymart is mindenki fikázta, hogy flegma volt. Szerintem szó sincs ilyenről, ő mindig így lövi. Robi Carlos meg egy kilométerről futott neki a szabiknak. A labda is ha két centivel arrébb megy, mindenki el lett volna ájulva mekkora gól. De Suareznél is legutóbb, ha a kapus elindul a másik irányba, akkor magabiztos tizenegyes.
De olyat se sokat láttam még, hogy középre magasan izomból meglövik és védi a kapus.
Sokszor a legbiztosabb középre rúgni. A kapus többnyire elindul valamelyik irányba, középen meg üre a hely.
Nem hiszem, hogy lenne különösebb "szabály", hogy hova kell rúgni. Ez sok mindentől függ. Ki milyen technikás, kinek, hogy az egyszerűbb, kivel néz farkasszemet stb.

Legközelebb oda kellene adni Rakitic-nak. Szerintem ő simán hideg fejjel bevarrná. Amikor megkérdezték akkor is azt mondta, hogy ha lehetősége van rá szívesen elvállalja. Benne sokkal inkább bíznék mint az MSN bármelyik tagjában, még ha ez a negatív rekord sem lenne.
Forca Barca!!!!
MessiNeymarSuarez
Presidente del Barça

2016.03.13. 12:25:09

Tobias88 írta:Lehet itt szavazgatni meg értékelni a csapatot, de ha ez a csapat a nem fog duplázni a bl-ben akkor semelyik sem. Gyakorlatilag tökéletes amit mutatnak...
Egyetértek, ha nem sérülnek le és nem lesznek formán kívül akkor nagyon jó eséllyel védhetnek BL címet.
Tavaly is egyszerűen egyetlen másodpercben sem álltunk kiesésre, sőt egyenes kieséses szakaszban az összes meccset megnyertük a Bayern elleni kivételével, ott is jóeséllyel azért engedtünk ki 1-2-es vezetésnél az Allianzban, mert Suarez lesérült és Lucho mondta hogy mindenki nyugodjon le és ne sérüljön le más.

Persze nyilván nem egy TOP Bayern volt az ellenfél, de az se volt semmi, és nem hiszem hogy annyival jobb lenne a mostani Bayern, ellenben mi még talán erősebbek is vagyunk, mert Ini és Busi is bombaformába lendült, talán Neymar is kezd magára találni, márcsak Suareznek kell és királyság.

Kis múltidézés:
2010-ben és 2012-ben mindkét esetben lényegében buszos csapat búcsúsztatott minket a címvédéstől, Pep Barcája sajnos nemnagyon tudott mit kezdeni a buszos taktikával, meg az utána lévő Barca sem.
Elég megnézni hogy Martinoval pl 6 Atleti elleni meccsünkből 5 döntetlen lett, és 1 vereség.

DE!
Luchoval az Atleti elleni mérlegünk :
6 meccs:
6 győzelem
0 döntetlen
0 vereség

Ha ez nem fejlődés, akkor semmi sem az :lol:

Mellesleg a Lucho-féle Barca képes kicsit a kiengedni a buszos csapatot bizonyos játérészeknél, és lekontrázni, míg előtte sorra a kapujuk elé szorítottuk végig az ellenfelet aztán vagy bement a gól vagy nem.
eimenis1212
Jugador d'estrella

2016.03.13. 11:38:12

palesz77 írta:
Bob_Marley írta:De ilyenre gondolok:
https://www.youtube.com/watch?v=0WWojBy_UdE
Juventus focistái vagy laposan vagy 1 méterrel megemelve rúgták sarokra, Van der Saar egy cula volt és rajta volt mindegyiken, de egyet se tudott fogni, esélye sem volt.
De ha megnézed, a 3-ból amit eltalál Van der Saar 1-be nem tud csak beleérni, amelyik lapos. Többibe bele tud kapni, csak elég erősek ahhoz, hogy ne annyira tudjon, hogy védje is. Mondjuk itt jutunk el oda, hogy izomból oda kell verni a szélre, akkor teljesen mindegy milyen magasan megy, úgyse lehet fogni.. De ebből is látszik, hogy abba a magasságba ér oda "legkönnyebben" a kapus.

Ha már videó, inkább így kéne lőnie mindenkinek. :D Ha ezt valaki megfogja, akkor az illető vetekszik a Tsubasa kapitány német válogatott kapusával.. :D
abszolút igazad van Palesz. Egyébként térdmagasságú lövés itt nem volt. Volt lapos, derék magasságú meg félmagas (mellkas magasságú). De a lényeg a lényeg, vagy a tök lapos vagy a magas a nyerő. Ha annyira szélre megy mint a juvésok lövései a videón (és olyan jó erővel) akkor meg szinte tök mindegy hogy térd vagy lapos. De ha a pontosság hibádzik (beljebb megy egy fél méterrel a laszti) akkor a lapos lövés esélyesebb mint a térd (fizikai miatt). Egyébként meg tényleg a felső sarok a legbiztosabb. Csak hát azt éles szituációban amikor még a legnagyobbak lábai is megremegnek nem mindenki meri bevállalni.
Feast4
Director del Fútbol

2016.03.13. 11:23:37

Nero. írta:2004 óta szurkolok a csapatnak, kb. már mindent átéltem kivéve egyvalamit: 11-es párbaj. :D Mindig is vágytam rá, de az idei 11-eseinket elnézve inkább aztmondom hogy hagyjuk. :) Ennek ellenére aztondom, hogy mostmár továbbra is csak Messi lőjje, aztán lesz ami lesz...
Isten ments!Az ilyen dolgok nem hiányoznak.:)
Kép
visca el barca
Presidente del Barça

2016.03.13. 10:29:56

MessiNeymarSuarez írta:https://youtu.be/0JYmVY88aPM?t=94
erről beszéltem, így kell büntető lőni.
Kép
senkialfonz40
Capitá del Barça

2016.03.13. 09:28:42

Tobias88 írta:Lehet itt szavazgatni meg értékelni a csapatot, de ha ez a csapat a nem fog duplázni a bl-ben akkor semelyik sem. Gyakorlatilag tökéletes amit mutatnak...
A BL-hez mindig kell egy kis szerencse is, a csapat szenzációs, de egy apró baki vagy bírói ítélet és elmehet a továbbjutás...
Abban viszont igazat adok, hogy meglehet...ez a csapat megérdemelné és persze mi is... :D
" Lionel az után a futballista után kapta a nevét, aki szerintem minden idők legnagyobb játékosa, és az én példaképem. Remélem, úgy fog majd játszani, mint az apja, mert úgy, mint Messi lehetetlen." Antonio Cassano
Tobias88
Entrenador del Barça

2016.03.13. 03:47:09

Lehet itt szavazgatni meg értékelni a csapatot, de ha ez a csapat a nem fog duplázni a bl-ben akkor semelyik sem. Gyakorlatilag tökéletes amit mutatnak...
94:39 6 - 1
MessiNeymarSuarez
Presidente del Barça

2016.03.13. 02:16:57

recrea
Llegenda del Barça

2016.03.13. 01:09:08

Meg kell nézni, hogyan lőtte Balotelli a büntetőket. Az is egy (sztem rendkívül eredményes) módja.
ntibi67
Capitá del Barça

2016.03.12. 23:49:18

Yokozuna írta:Ami a tizenegyeseket illeti, én megpróbálnám Iniestát. Neki egyébként sincs akció gólja, viszont higgadt és jó rugótechnikája van.
A mai meccsen csak az nem tetszett, ahogy a hatodik után teljesen leállt a csapat. Valamint azt sem értettem, hogy miért ilyenkor nem játszik a gólínségben szenvedő Suarez, aki könnyen gyarapíthatta volna góljai számát.
Mert a Realnak rúgott gólját minek nevenéd?
Nero.
Llegenda del Barça

2016.03.12. 22:36:48

2004 óta szurkolok a csapatnak, kb. már mindent átéltem kivéve egyvalamit: 11-es párbaj. :D Mindig is vágytam rá, de az idei 11-eseinket elnézve inkább aztmondom hogy hagyjuk. :) Ennek ellenére aztondom, hogy mostmár továbbra is csak Messi lőjje, aztán lesz ami lesz...
“Mindig is elakartam jutni Kínába. Soha nem gondoltam volna, hogy idővel Kína jön el hozzám.”
Bob_Marley
Presidente del Barça

2016.03.12. 21:17:50

Hát nem tudom, Ferrara büntetője ékes példa (köze nem volt hozzá Van de Saarnak), de maradjunk annyiban akkor hogy erősen szélre, ez szerintem nem is lehet kérdés magasság meg ízlés dolga.Jugovicé fű alatt ment s ugyanannyira volt rajta szerintem.
Kép
Kép
Kép
palesz77
Az Év fórumozója 2014 & 2015

2016.03.12. 21:04:27

Bob_Marley írta:Közben én is rájöttem, hogy a két méter az már túlzás. :D Javítottam is.
Gyorsabb voltam.. :mrgreen:
Bob_Marley írta:De ilyenre gondolok:
https://www.youtube.com/watch?v=0WWojBy_UdE
Juventus focistái vagy laposan vagy 1 méterrel megemelve rúgták sarokra, Van der Saar egy cula volt és rajta volt mindegyiken, de egyet se tudott fogni, esélye sem volt.
De ha megnézed, a 3-ból amit eltalál Van der Saar 1-be nem tud csak beleérni, amelyik lapos. Többibe bele tud kapni, csak elég erősek ahhoz, hogy ne annyira tudjon, hogy védje is. Mondjuk itt jutunk el oda, hogy izomból oda kell verni a szélre, akkor teljesen mindegy milyen magasan megy, úgyse lehet fogni.. De ebből is látszik, hogy abba a magasságba ér oda "legkönnyebben" a kapus.

Ha már videó, inkább így kéne lőnie mindenkinek. :D Ha ezt valaki megfogja, akkor az illető vetekszik a Tsubasa kapitány német válogatott kapusával.. :D
Válasz küldése