Bajnoki Mérkőzések

Helyt áll-e csapatunk a BL-ben? Megnyerjük-e a Bajnokságot? Mi a helyzet a Király Kupával? Kellenek-e a barátságos mérkőzések? Hol lehet nézni a meccset? - Távkapcsolóval a kézben. Ha mondanivalód van, kerülj beljebb!
crixus
Entrenador del Barça

2015.09.25. 11:50:01

Páran leírjátok, hogy nem temetnétek a csapatot. Ezt én sem tenném meg annyiban, hogy 100%-ban nem láthat az ember előre.

Viszont azt se felejtsük el, hogy ez a szezon eddig nagyon nem rólunk szólt. Volt egy pocsék előszezonunk, fárasztó és eredménytelen is egyben. Szinte az nem vert csak el, aki nem akart és a csapat sem tudott rendesen felkészülni az előttük álló idényre. Volt egy 5-1-es összesítéssel elveszített szuperkupa, egy döntetlen a BL-nyitányon és most ez az 1-4 a bajnokságban. Van egy felháborító eltiltásunk, folyamatosan ellenünk ítélő (szándékosságról most ne beszéljünk) bírók, ezen felül pedig rengeteg sérülés. A keret nem annyira rossz, de az utóbbi évekhez képest folyamatosan gyengül a következetlen átigazolásoknak köszönhetően, támadják a La Masia-t is.

Én úgy látom, hogy ez a szezon "kuka" kategória lesz a folyamatos problémák miatt és talán a játékosok hozzáállása sem ugyanolyan már mint tavaly. Talán kell egy újabb pocsék szezon egy újabb briliánshoz.
Vakmacska
Llegenda del Barça

2015.09.25. 11:30:43

Res írta: Igen, szükség is lesz rájuk. Mire azonban ők "beépülnek" rámegy a szezon. Szóval ne legyünk elégedetlenek, ha idén megnyerjük a BL-t és történelmet írunk én már elégedett leszek. =D> :^o
én megfogadtam, ha sikerül, csináltatok egy tetkót :D :D :D

én nem temetem a csapatot... még. mint lentebb írtam, remélem ez egy olyan pofon, amilyen a tavaszi zakó volt.
és azért valljuk be: akárki akármit mond, a Celtának mázlija is volt, hogy így összejött nekik minden. Azért Nolito (de még Messi sem) rúgná onnan be mindig, jó, ha 30 lövésből 1 így sikerül, akkor már sokat mondok (utoljára Messitől ilyenre hirtelenjében a Real elleni 5-0 jut eszembe, még 0-0-nál az elején, egy szöglet után, csak az kifele jött a kapufáról).
És azért Piqué sem szokott így bénázni minden meccsen. És ha neki leszedjük a fejét emiatt, emlékezzünk: tavaly Iniesta a Real ellen mit bakizott (ahelyett, hogy kiengedte volna a labdát, adott egy gólpasszt), vagy Alves gólpassza ugye (mondjuk tőle megszokott).

Emlékezzünk, tavaly volt olyan meccs is, ahol még kaput eltaláló lövésünk se volt.
Itt sok ziccerünk volt, de sajnos naggyá tettük a kapust. És az, hogy semmi nem akart bemenni, spannolta a Celtát, a Barcát meg kiidegelte. Látszódott az arcokon, hogy nem akarják elhinni, hogy semmi nem megy be.

A Celtának meg nem volt veszteni valója, nem ellenünk meg a Madrid ellen kell nyerniük, nem várta el tőlük senki.

Majd október végén meglátjuk, hogy mire jut a csapat. Addigra jó pár meccsen túl leszünk, BL-en is, szóval akkor lesz értelme igazán elemezni a teljesítményt.
A csapatnak meg most kell igazán odafigyelnie, mert a többi kiscsapat is el fogja hinni, hogy lehet keresnivalója ellenünk.

Én már Tata meg Tito idejében is mondtam: lehet választani: vagy elengedjük a bajnokságot, és csak a BL a fontos, és a bajnokságban erőteljesen próbáljuk a fiatalokat beépíteni, kisérletezünk, vagy megy továbbra is ezeknek a játékosoknak a kiégetése.
Én ezt tenném. A gyengébb csapatok ellen még több fiatalt hoznék fel, és adnék nekik akár csak csereként is játékperceket.
Messivel is alaposan elbeszélgetnék, hogy mi van vele: az új gyerek miatt van, vagy csak egyszerűen elfáradt, vagy miért nincs agyilag ott teljesen. Ha fáradt, akkor megmondom neki, hogy a bajnokikon pihi, majd játszik a 2. félidőkben, vagy ha úgy áll a meccs, akkor még az sem. Szerintem Ini is kiégett. És igen, Maschra is ráférne egy pár meccses pihi. Ott van helyette Bartra. Alves meg tökéletesen mutatott a lelátón, meg a padon, legyen helyette SR.
Megkapta az új, zsíros szerződését, már lazsál megint. Érzi, hogy nyeregben van, kell őt játszatni, mint odaát Bale-t. SR bebizonyította, hogy igenis lehet rá számítani. Ő legalább védekezik, és ha előre megy, szerintem még támadásban is jobb. Emlékezzünk hányszor volt jó kapura lövése az elmúlt meccseken.
Matyit is csak vésztartaléknak hagynám meg, ha más nincs. Az ő játéka számomra nagyon hektikus. Ezt is írtam már régebben. Néha vannak jó megmozdulásai, jó mentései, sőt, szerzett fontos gólt, de sajnos sokkal többet hibázik. És a legrosszabb, hogy sosem lehet tudni, hogy mikor hozza a béna formáját. Volt, hogy meccsen belül is változott ez.
Ha játszania kell, akkor játsszon a Kupameccseken, mikor jön egy negyed osztályú csapat.

Sajnos középpályán nincs alternatívánk per pillanat, csak az Ini-Busi-Rakitic hármas. SR is inkább védekező játékos, Busi képtelen irányítani, ahogy Ini sem az, noha néha tényleg tud jó labdákat adni. Nem véletlen, hogy Messi lép vissza sokszor erre a posztra, és sokszor Neymar is visszajön. Szerintem ebben a kényszer szülte helyzetben felállást kellene változtatni, vagy esetleg Messit visszahozni középpályára a szélre, előre meg jöjjön Sandro vagy Munir. Tudom, most még egyik sem egy csúcs játékos, de ha nem kapnak lehetőséget, nem is lesznek azok.
Én nem szídnám Munirt a szerdai miatt, hisz gondoljunk bele, hogy milyen helyzetben lépett pályára, azért ez neki még nagy tehet. Így is volt egy nagy gólhelyzete, amit sajnos kihagyott.

egy szó, mint száz, LE kezében a döntés, és a lehetőség, hogy mit tesz. Hogy fel tudja-e rázni a csapatot, az hétvégén kiderül.
corol
Entrenador del Barça

2015.09.25. 11:23:37

Kicsit lenyugodva az újabb négy kapott gól utáni felfokozott állapotból a következő a meglátásom. Eddig azt tapasztalhattuk, hogy nagyon szenvedünk ha egy csapat beáll ellenünk védekezni és egy-egy kontrával próbálkozik. Többen úgy látták, hogy kedvezőbb a Barcának ha az ellenfél felvállalja a nyílt sisakos játékot, mert akkor az MSN porrá zúzza őket.
Most nem mondhatjuk, hogy a Celta beállt a kapuja elé, a mérkőzés elejétől kezdve letámadott, kitámadott, gyorsan és jól járatta a labdát. 56-44 volt a labdabirtoklás a Barca javára, tehát igazán szoros volt ebben a tekintetben is a meccs. Mindkét csapat 18-szor próbálkozott kapura lövéssel (ez is kiegyenlített), ebből a Barca 7-szer, a Celta 5-ször találta el a kaput és ebből jött ki a 4:1-es gólarány. belőhettük volna mi is a helyzeteinket és akkor 4:4 is lehetett volna és a sajtó egy nagyon jó, izgalmas meccsről írna.
De hát nem ez történt. Véleményem szerint a jelenlegi középpálya, főleg Rakitic nélkül nem tudja felvenni a versenyt egy nyíltabban és gyorsan, önbizalommal és bátran játszó csapat ellen. A Celta folyamatosan átment rajtuk, mintha ott sem lettek volna és hiába uralják a labdát egyébként tökéletesen a középpályásaink, de lassúak gondolkodásban, mozgásban, elsodorták, letámadták őket, szűrő feladatukat nem tudták ellátni. Emiatt a védelemre is szabadon vihették rá többen is a labdát. A gólokat viszont nem ezekből, hanem pontosan kijátszott és szerencsés kontrákból kaptuk, na innen viszont hiányzott Alba futógyorsasága.
Az MSN ettől függetlenül, érdemi támogatás nélkül tette a dolgát, több ziccert i kialakított, de ezek sorra kimaradtak (a kapus nagyot védett).
Ter Stegen ezúttal nem volt képes bravúrra, az 5 kísérletből négyet beszedett, egy könnyű lövést fogott. Esetében aggasztó, hogy sorozatban kapja a gólokat, amelyek egy részében igencsak benne van, ez nyilván az önbizalmának nem tesz jót.
Mindezek ellenére nem látom sötéten a helyzetet, a LPalm ellen már lehet javítani.
Res
Jugador d'estrella

2015.09.25. 07:29:40

Vakmacska írta:A legtöbben a gyenge középpályánkat emelték ki. Nem csak most, szinte mindig. Nem véletlen, hogy oda jött két ember.
Igen, szükség is lesz rájuk. Mire azonban ők "beépülnek" rámegy a szezon. Szóval ne legyünk elégedetlenek, ha idén megnyerjük a BL-t és történelmet írunk én már elégedett leszek. =D> :^o
Subinho
Director del Fútbol

2015.09.25. 07:00:44

Tavaly ősszel ugyanez volt, emlékezzetek rá, sokan már LE fejét követelték, aztán beindult a csapat és tavasszal briliáns teljesítményt nyújtott, sőt ami még fontosabb, január-februárban is, amikor mindig leült a csapat régebben, még Pep alatt is! Azt mondják, egy jó versenylónak a derby napján kell a legjobbat futnia.... Szal mindenki nyugodjon le!!
Vakmacska
Llegenda del Barça

2015.09.25. 06:30:38

A legtöbben a gyenge középpályánkat emelték ki. Nem csak most, szinte mindig. Nem véletlen, hogy oda jött két ember.
Chino
Llegenda del Barça

2015.09.24. 21:14:15

Capon írta:
Nem bántásból, de kicsit, csak kicsit, mintha a madridomot olvasnám egy általuk vesztett Clasico után.
Nekünk(madridisták) 37 helyzet kell egy gólhoz a Barca 3ból 2-öt bever.
Szerencséjük van, semmivel nem voltak jobbak, mindig Messi elé pattan a labda stb.
Kicsit elnézted mert én nem nem a szerencséről, hanem a dekoncentráltságról írtam. Nem azt, hogy milyen mákja van a Celtanak, hogy Neymar vagy Messi helyzete nem lett gól, hanem épp az ő hibájukat hangsúlyoztam ki.

És a Vigo érdemeit is maximálisan elismertem, mert nem egy kiscsapatként nyertek, hanem úgy ahogy a "nagyok" verik egymást.
Forca Barca!!!!
Vakmacska
Llegenda del Barça

2015.09.24. 20:57:07

A Celta kegytlenül kihasználta a hibáinkat. Piqué góljánál is ketten álltak ott, startra készen.

Csak reménykedni tudok benne, hogy ez a pofon olyan ébresztő lesz, mint a tavaszi zakó.

Idén 3x kaptunk 4 gólt.

Nem is tudom, hogy mi a rosszabb: az, hogy a védelmünk ilyen béna volt tegnap, vagy az, hogy egyszerűen képtelenek voltak betalálni (azt az egyet kivéve).
Bob_Marley
Presidente del Barça

2015.09.24. 18:44:55

visca el barca írta:
Bob_Marley írta:A Balaidosban sok csapat megszokott szenvedni
annyira, hogy a nulla költségvetéssel és kerettel rendelkező las palmas emberhátrányban 3-at lőtt nekik :mrgreen:
A sok az nem minden. :) Te is tudod, hogy mi pl. rendre nagyon szoros meccseket tolunk velük Vigo-ban.
Kép
Kép
Kép
Capon
Llegenda del Barça

2015.09.24. 17:51:30

gg86 írta:
Chino írta: Jól jellemzi a meccset, hogy nekik a kapufáról kétszer befelé, nekünk kifelé pattan. Nem azt mondom, hogy olyan jól játszottunk, semmi hasonló, mert rengeteg kivetnivaló volt a játékunkban, de se helyzetek se játék alapján nem volt ilyen különbség közte.
Hasonlóan gondolom én is. Ha 10 barcás és 1 celtás közé bedobtunk volna egy labdát tuti az utóbbihoz pattant volna. Mi azért az egy nyamvadt gólért jobban megdolgoztunk, mint ők a négyükért. Hoztak egy sok mozgáson alapuló szervezett játékot és kihasználták az óriási hibáinkat, amivel persze nem kérdés, hogy megérdemelték a sikert, de nem az ő kiváló, hanem a mi halványabb és enerváltabb teljesítményünk miatt.
A tíz Barcás és egy Celtás játékos közé bedobott labda azért pattant a vigoihoz mert az 3szor többet és gyorsabban mozgott mint nálunk a fél csapat.
Mi hozzájuk képest állós rugófocit játszottunk.
Ha a helyzetek alapján nem is, de a mutatott játék, akarat, a belefeccölt munka alapján teljesen reális eredmény született szerintem.
Olyan szinten le lettünk játszva és oktatva a saját játékunkba mint utoljára a Bayern tette velünk.

Nem bántásból, de kicsit, csak kicsit, mintha a madridomot olvasnám egy általuk vesztett Clasico után.
Nekünk(madridisták) 37 helyzet kell egy gólhoz a Barca 3ból 2-öt bever.
Szerencséjük van, semmivel nem voltak jobbak, mindig Messi elé pattan a labda stb.

A Celta néhol olyan focit játszott ami a mi legszebb napjainkra emlékeztetett.
Rengeteget és gyorsan mozogtak, letámadtak, nem favágóskodtak, gyors labdajáratás és kreatív megoldásokkal operáltak.
Úgy le lettünk játszva ahogy jó esetbe mi szoktuk a gyengébb ellenfeleket.
A helyzetek számát leszámítva a játék egy elemében sem tudtunk még a közelükbe sem érni.
Klinsmann; Rivaldo; Maldini; Nesta; Puyol; Xavi; Ronaldinho; Iniesta; Messi
gg86
Jugador d'estrella

2015.09.24. 16:50:11

Chino írta: Jól jellemzi a meccset, hogy nekik a kapufáról kétszer befelé, nekünk kifelé pattan. Nem azt mondom, hogy olyan jól játszottunk, semmi hasonló, mert rengeteg kivetnivaló volt a játékunkban, de se helyzetek se játék alapján nem volt ilyen különbség közte.
Hasonlóan gondolom én is. Ha 10 barcás és 1 celtás közé bedobtunk volna egy labdát tuti az utóbbihoz pattant volna. Mi azért az egy nyamvadt gólért jobban megdolgoztunk, mint ők a négyükért. Hoztak egy sok mozgáson alapuló szervezett játékot és kihasználták az óriási hibáinkat, amivel persze nem kérdés, hogy megérdemelték a sikert, de nem az ő kiváló, hanem a mi halványabb és enerváltabb teljesítményünk miatt.
Chino
Llegenda del Barça

2015.09.24. 16:25:58

Tegnap egyszerűen a dekoncentráltságba buktunk bele. Általában az ilyen meccseket is valahogy nyögvenyelősen behúzzuk vagy X-elünk, de mikor a védelem EGY meccsen ennyi gyermeteg hibát vét és a támadók 8-9 helyzetből csak egy gólt tudnak rúgni, akkor ott nem az a baj, hogy Matyi kezdett Adriano helyett (mellesleg előző meccsen fordított volt a helyzet, a brazilt ekézte mindenki), vagy SR Rakitic helyett, kicsit tompa a kp és nem segíti eléggé a támadásokat. Ezt nem lehet erre kenni. Lehet, hogy ez is hozzájárult de a fő baj nem itt van.

És idén inkább ezt érzem hibának. A Roma is ha kap hármat egy szót sem szólhat. És sajnos ez Messire is nagyon jellemző. Tegnap is legalább 4 olyan sansza volt amiket máskor 90%-ban értékesít, tegnap egy se sikerült.

Jól jellemzi a meccset, hogy nekik a kapufáról kétszer befelé, nekünk kifelé pattan. Nem azt mondom, hogy olyan jól játszottunk, semmi hasonló, mert rengeteg kivetnivaló volt a játékunkban, de se helyzetek se játék alapján nem volt ilyen különbség közte.

Végül dicsérjük meg a Celtat, mert ezzel a játékkal bármely nagycsapat játékát megnehezítették volna.
Forca Barca!!!!
visca el barca
Presidente del Barça

2015.09.24. 15:30:29

Bob_Marley írta:A Balaidosban sok csapat megszokott szenvedni
annyira, hogy a nulla költségvetéssel és kerettel rendelkező las palmas emberhátrányban 3-at lőtt nekik :mrgreen:
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2015.09.24. 15:16:19

Persze mindig azok a jók akik nem játszanak.
De lehetett itt volna tegnap Bartra Masch helyett, ugyan úgy kikapunk.
Csak akkor meg Maschot követeltük volna a csapatba,stb..most ez a keret,ebből kell gazdálkodni, ami nem egyszerű feladat LE-nek. Főleg hogy többen vannak egyénileg is rossz formában.

És az egész szezon kuka eddig, mert a játék rossz..
Amit Bob is írt, egy ütem,de szerintem inkább kettő az, ami hiányzik most. Nem csak befejezéseknél vagy utolsó tisztázásoknál,hanem a kp-n is...pl Busi tegnap kétszer maradt le egy ütemmel, mert vakarózott...nah ilyet nem csinált tavasszal,meg úgy általában sem.
Vagy Neymar helyzete,mikor belelépett a védő utolsó pillanatban...máskor akkor ért oda a védő,mikor már mi visszaálltunk a középkezdéshez.
Ezek hiányoznak, nüanszok,de nagyon is lényeges dolgok.
Ezt meg a fásultságnak tudom betudni, illetve enyhe motivációs hiány van jelen a csapat tagjainál.

Javulni kell, mert én is úgy gondolom,hogy tavasszal jönnek a nagy dolgok,de jó lenne tavaszra nem nagy hátrányba érkezni a bajnokságban.
Mert a realnál most egész korrekt keret van, arra nem számíthatunk,hogy kiesik Modric, és/vagy Kroos kifingik áprilisra. (bocs,hogy a reallal foglalkozok,de ők az ellenfél...)
Szóval fogat összeszorítva meg kell csinálni ezt a 3 hónapot, aztán Vidal és Arda jön minimum,az már hatalmas segítség lesz.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
Léfe
Entrenador del Barça

2015.09.24. 14:57:31

Másik védősor, mindig az lenne jó aki hiányzik. Én forditva látom, csak a Aleticó ellen voltunk igazán jók - a többi nulla. Az a baj, hogy nincsen a középályán semmi. Se támadás se védekezés. Most látni mint jelentett Deco, Xavi és igen Iniesta se jó. S.Robertó, Munir stb. nulla. Ez most
ilyem évjárat. Minden évben nem jöhet uj sztár fiataloktól. Mozgás kell a keretben.
Bob_Marley
Presidente del Barça

2015.09.24. 14:40:36

Ez mind szép és jó, de a tegnapit kivéve sikerült játszani a játékunkat és uralni a meccseket. Azt hogy nincs könnyedség és akadozik pár dolog Szeptemberben nem lehet felróni. Lehet mondani, hogy egyszer volt Budán kutyavásár, de emlékezzünk a tavalyira is, hogy mi volt. Persze akkor LE-nek új csapat idő a csapat építésre. Viszont most meg sérültek vannak/voltak folyamat, most nem azért nem küld fel két azonos kezdőt mert keres dolgokat, hanem mert nem tud. Mindenki tudta, hogy Januárig nagyon nehéz lesz, hiszen két alapember távozott. Egész egyszerűen ilyenkor könnyedséget elvárni nem lehet. Sőt számorma baljósabb lenne a dolog ha most sziporkáznánk, mert a szezon rohadt hosszú és mindenkinek vannak hullámhegyei és völgyei. Az elején ellőni a puskaport sohasem szerencsés. És úgy látom, hogy egész egyszerűen fásult a csapat és ez eredményezi azt, hogy pont 1 ütemmel elmaradunk akár utolsó passzokkal akár helyzeteknél és hátul szintén az az egy ütem hiányzik sokszor. Nagyon sűrű volt most a program és jöttek erre eltiltások, sérülések, betegségek. Ez nem magyarázat egy 1:4-re, de vészharangokat kongatni nem lehet 5 forduló után. Az alapok megvannak, erre kell építkezni és szépen felépíteni a játékot a szezon során. A pontokat meg gyűjteni kell, s nem kétségbe esni 1-1 eredmény után. A Balaidosban sok csapat megszokott szenvedni, nem kell elbagatellizálni a tegnapit, de szinte mindenki tudta hogy ez kőkemény csata lesz és sajnos bele is buktunk, de egész egyszerűen nem volt paszulygáz én legalábbis így láttam.
Kép
Kép
Kép
Feast4
Director del Fútbol

2015.09.24. 14:17:04

Kovbal88 írta:...
Nem. Nagyon nem! Nézd végig a meccseinket. Szuper kupa. Sevilla rúgtunk 4 gólt és megálltunk. A Sevilla elkezdett zárkózni és nem voltunk képesek reagálni, nem tudtunk visszakapcsolni. Szezon eleje. Oké, de 4 gólós vezetés... Mindegy megharcoltuk meglett. A kínlódás értékéből szerintem bőven levesz, hogy a malaga ellen 0-0-át játszaottak az első fordulóban, a másodikban az Atletico Madrid kitömte, a 3. fordulóban 1-1 a Levanteval, a Celta ellen pedig 1-2 ott már kezdtek igaz játszani, de a Las Palmas tegnap 2-0-ra leverte őket, nyílván nem esnek ki, de szerintem sejthető, hogy nem lesz most olyan évük mint tavaly.

Az első Bilbao 4 gólt kaptunk... Ismét 4 gólt. Egymás után 2x! Oké a B csapat volt fent nagyobb rész ezt aláírom. De B csapat? Ter Stegen, Alves, Bartra, Vermaelen, Adriano, Mascherano, Sergi Roberto (Rakitic 60'), Rafinha (Iniesta 53'), Messi, Pedro (Sandro 70') és Suárez. Ennek a névsornak elég kellett volna, hogy legyen ilyen szempontból nem is hibáztatom LE-t mert én is úgy gondoltam, hogy max nem kapnak nagyon ki. De második meccs FC Barcelona: Bravo, Piqué, Alves, Mascherano, Mathieu, Busquets, Rakitic (Sandro 67'), Iniesta, Pedro (Munir 67'), Suárez és Messi. 1-1. Elérünk a bajnokihoz Suarez nagy nehezen betalál az 54. percben. Két sérülés talán egy kihagyott tizi is volt most erre így egyből nem emlékszem. Na és akkor a Bilbao a bajnokságban 0-1 velünk Eibar 2-0 (ez sokat elárul), a Getafét megverték Villareal 3-1, Real 1-2. Okés ez se mérvadó, mert volt benne 3 nehéz csapat nyilván ők se lesznek kiesők, de ránk nézve nem valami jó fényt vet.

Malaga a meccs ahol ha Vermaelen lába nem sűl el az életbe nem rúgunk gólt, tompák voltunk pontatlanok. Annyi csak a cink hogy tök utolósk azóta is. Úgye Sevilla X, tőlünk 1-0 eibar 0-0 Getafe 1-0 Villareal 0-1. Nehezen is de eddig mindenki megvert vagy X-elt és még gólt se rúgtak.

Válogatott szünet Atletico. Na azon a meccsen hittem azt, hogy valami megindult, jól járszottunk domináltunk. Nem is kell magyarázni. Megérdemelt győzelem.

Igen ám jött a Róma. Találtunk egy gólt, aztán jött a kapushiba. Végig azt hittem, hogy majd a 60. perc körül a Róma leül és mi pörgünk fel, aztán leiskolázzuk őket, de nem. Már a végén látszott, hogy a lefújást várják. Akkor fogalmazódott meg bennem először amit a Atm elleni meccset kivéve végig éreztem, nem kiüzdünk, nem akarjuk, nem harapunk.

Levante. Na ha most valaki azt mondja nekem, hogy jók voltunk hétvégén az többet ne szóljon hozzám! :mrgreen: Az első félidőbe rendesen magunkra engedtük őket, ha az élő közvetítések topicba belenézünk többeknél is már jött az aggodalom. Sőt látszott, hogy ők is kezdik elhinni, hogy győzhetnek. Azután Bartra lőtt egy bika nagy gólt, Neymar szinte rögtön utána betalált, megroppantak, mi meg bedaráltuk. Semmi elegancia, semmi könnyedség, még a látványos dominancia se volt meg. Első fordulóban ők 1-2-t játszottak a Celtával, Las Palmas 0-0, Sevilla 1-1, Eibar 2-2. Ha így nézzünk a nagy kezdésünk nem is olyan nagy.

Na most ezek marhára nem voltak jó előjelek. eygedül az Atletico elleni meccsünkön éreztem azt, hogy akarnak, harapnak tudatosak, és így jött tegnap a Celta akik egyetlen döntetlent játszottak, a Las Palmassal megverték a Levantét, a Rayot és a Sevillát, nyilván pihentebbek ahogy láttuk agilisabbak is mint mi és lásd mi lett. A Róma elleni meccs óta mondom, hogy valami nem jó, hiányzik a fűszer az erő, az akarat és most ez kegyetlen kijött. Szóval az amit korábban írtam a játéksainkról lentebb az nem csak tegnapra érvényes szerintem.

És ne legyen igazam de a Las Palmassal is meg fogunk szenvedni hétvégén mert ők is masszív jól védekező jól záró csapat, mi meg nem hiszem, hogy egyik a meccsről a másikra támadunk majd fel.
Kép
Deus
Boixos Nois

2015.09.24. 13:43:46

Meg fogom rakni Las Palmas -ra hendikeppel. No para. :evil:
KépKép
palesz77
Az Év fórumozója 2014 & 2015

2015.09.24. 13:32:07

Feast4 írta:Egy SR- Veramaelen- Bartra- Alba védősorbban én most több fantáziát látnék.
Akkor nem csak én érzem úgy, hogy ez a tegnapi védősor aktuális formát tekintve mellélövés volt.

Van amivel egyetértek amúgy, de Matyi ékezésével kivételesen nem. Tegnap nem volt jó, de az előtte levő meccsén - Roma ellen talán - baromi jól játszott, még az előre játéka is jó volt, ami nála eddig pont hiány volt. Balbekket nem tud játszani, mondta már ő is, láthattuk már sokszor, ennek ellenére Lucho őt erőlteti cserének - miközben ott van egy Adriano-Grimaldo duó talonban -, ez nem a francia hibája, inkább edzőnk csökönyösségének jele - hál istennek azért nem sok mindenben ilyen.
Leon
Director del Fútbol

2015.09.24. 13:27:49

Kilenc tétmérkőzés után „nullás” a Barca gólkülönbsége, ami a legrosszabb adat az 1987–1988-as idény kezdete óta. #-o

Tegnapi meccs? Nulla védelem,töketlen támadók,ennyi. :evil:
Messi campion del Mundo 2022. G.O.A.T.

Gianluigi Buffon (a Messivel való találkozásról 2013-ban): Meg kellett érintenem Messit, hogy megbizonyosodjak róla, olyan ember, mint mi.

L4wandowski

Tito per sempre etern.Infinite Iniesta Grácies Xavi, Grácies Piqué!

Grácies Messi!
mvik
Jugador d'estrella

2015.09.24. 12:33:45

ödv. tegnap én már a meccs előtt amikor a kezdőt néztem már akkor mondtam magamban h na ma kikapunk (vagy x lesz). nem értem egyszerűen h mi a fenének Matyit kell balhátvédként játszatni amikor egy nagy rakás ... ott, főleg úgy h ott van egy Adriano aki legalább támadásoknál egy kis pluszt tud adni a csapatnak. szélső hátvédeknek nem olyanokat kell játszatni akik úgy fordulnak mint egy nyerges kamion, mert persze h megverik a gyors fordulékony szélsők. Ivant is nem értem mi a fenének nem lehetett a kezdőbe tenni amikor tudják h egy erős ellenféllel játszanak, oké Robi védekezésbe sokat segített és sokat szerelt, de előre játékban gyenge és ez miatt Ini is gyengébben teljesít. Alves hozta a szokásos harmatgyenge játékát, vele csak létszámba vagyunk meg, de semmi több mert pluszt nem ad a csapatnak. Neymarra és Luisra nincs panaszom mert igaz h nem sok helyzetük volt, de legalább hajtottak futottak, nem úgy mint a drága Messike, félre értés ne essék a kedvenc játékosom, de amikor csak sétálgat a pályán és elnézi azt h a többiek futnak letámadnak úgy h majd ki köpik a tüdejüket ő meg csak sétál, akkor úgy tudnám nyakon vágni h a taknyán csúszna hazáig, tegnap is elvesztette a labdát és utána futott az ellenféllel kb. 10 m-t és aztán megáll és sétál, ezzel az idegeimre megy. Piquéről inkább nem is beszélek mert csak agyvérzést kapok, komolyan mondom nem tudom mi van vele mentálisan, de amikor koncentrál akkor állítom a világ 5 legjobb védője között van, de van amikor fejben elszáll vagy nem tudom de olyankor még egy ifi védő is jobban ott van fejben mint ő.
mvik
Kovbal88
Entrenador del Barça

2015.09.24. 12:29:07

Feast4 írta:A tegnapi első ideg után úgy gondolom, hogy öt forduló, meg egy BL meccs után lehet érdemes tartani egy kis számadást, hol is tartunk.

Kezdjük hátulról és vegyük végig kik voltak eddig pályán.

Bravo- Megsérült. Ezzel le is zárhatjuk, térjünk át TS-re mert egynelőre ő a kezdő kapus.
TS- Én komolyan azt hittem, hogy ha végre jön a folyamatos játék kiszorítja Bravot, de ezzel szemben mi lett? Kapott két olyan bugyuta gólt, hogy olyan nincs is, lepkézett egy hatalmasat és tegnap szegény úgy kapott négyet, hogy igazából egyikhez se volt köze. Nem tudom eldönteni, hogy most ekkora pechszéria érte el vagy fejbe lett vele valami gond ( ez a csapatra is igaz) vagy mi is van valójában.

Alves- Volt pár átlag meccse,megsérült, visszajött és egyből visszakaptuk a Martino/Tito korszakából jól ismert Alvest. Remélem csak egy meccs, de rosszat érzek... :-s
Mach- nem tudom mi lett vele, de talán ő van a legrosszabb formában. A Tavalyi elnyűhetetlensége elszállt, fáradt, körülményes, ütemtelen szerintem a Copa és az hogy alapjában soha nem pihen megtette a hatását.
Pique- Ember... Egy marhaság miattt kap egy eltiltást aztán visszajön és első meccsén jön két olyan hiba, hogy jóérzésű ember agyérgörcsöt kap. Az eddigi szezonja oké még nagyon az eleje, de eddig tök kuka.
Alba- Fel vagy le futkos néha fent ragad és üres a helye aztán ordíbálunk a TVvel nagyon pluszt még eddig nem tett hozzá, aztán megsérül visszajön és kezdődik minden előről, mintha egy napot nem lett volna távol. Igazából akkor szoktam a leginkább észrevenni amikor látom, hogy valakivel féregkedik. :evil:

Busquets- A sokászos semmilyensége. Nem volt nagy hibája, de nagy zsugát se osztott, vkp léttére továbbra is tök steril a játéka nem hiszem, hogy akkora baj lenne vele.
Rakitic- na ő az akit szerintem teljesen kifacsartunk. Megy ütközik öl, labdát szerez passzol, aztán újra és újra aztán a 60.-70. perc közt nem bír lépni és le kell hozni.Nekem nagy kedvenc, de egy kicsit valahogy tehermentesíteni kéne, mert a fiú egyszerűen elfogy.
Iniesta- a szoksásos kezdőnkből szerintem rá lehet a legkevesebb panasz, (igazából nem lehet az év teljes pozitív meglepetése) mindig jól teszi a labdákat, tegnap a góltól függetlenül szerintem a legnagyobb pillanatunk a kapufája volt az volt az egyetlen egy látványosan tudatos zsuga amit a 16-os belterébe végigvittünk, még mindig őbenne látom az akaratot és fineszt =D>

Neymar- amióta beteg volt nem is értem mi lett vele, okés formán kívül van, de egy labdatemető lett, néha csak fut mint a ló, belemegy a szokásos értelmetlen cseleibe aztán elborítják, jó lenne ha az arca nem nőne a lábára, mert nagyon kéne egy jó Neymar.
Suarez- ????? Vele mi lett????? Mindig benne van a veszély, de egy csomószor massiv emberhátrány igazi labdatemető. Elzárják a labdától és néha nem is látom, hogy küzdene.
Messi- Még mindig ő a legveszélyesebb de láűtványosan nála sem stimmel valami, sokszor megáll és néz maga elé, teljesen heptikus a játéka, szerintem fáradt és lehet kissé alulmotívált is.

És akkor a cserék:
Matyi- ?????? Mi van???? Balon hihetetlen gyenge, középen hihetetlen gyenge, a labdakezelés sem megy most, tavaly minden amiben védetem, most előjött egyszerre, labdakezelési, helyezkedési, gondok egész sora, ráadásul hiába egy nagy cula egy csomószor elnyomják kis pici emberek.
Bartra- Egyszer kapott igazán szót, kétségtelen többet érdemelne, benne azok után is látom az akaratot, hogy totál létszámfelettinek van kezelve a csapatnál.
Veramaelen- Rendbe jött visszajöt God módban és megsérült. Jó lenne ha felépülne, mert most benne és Bartrában látom azt a lehetőséget, hogy stabilizálják a közepet. Valahogy úgy érztem, hogy ha ők ketten lennének a belső védők ha nem is végig, de egy ideig, más lenne a leányzó fekvése. Egy SR- Veramaelen- Bartra- Alba védősorbban én most több fantáziát látnék.
SR- Na ő az akire nem lehet még panasz Iniestán kívül. Jobbon is középen is most megy a játék, jól adogat jól ér vissza jól védekezik és most mondhatjuk, hogy a támadásba nem Alves mit csinált tegnap Alves? Vastagon benne volt egy gólban. Rakitic behozatalakor tegnap én ismán visszatettem volna szélre
Rafhina- azt hittem ez lesz az áttörés éve. Hát nem ez lett... :(
Sandro és Munir- eléggé egy kalap alá lehet őket venni kaptak eddig némi időt és szerintem mindketten csak távolabb kerültek a megragadástól.
Gambu- Abba a gyerekbe nem tudom mit lát...

És végül LE. Valami nem jó. Olyan nincs, hogy mindenki formán kívül van. Elveszett az erő a lendület, nem látom a tűzet az akaratot és a pontosságot. Ezt neki kell orvosolni. Tavaly tudta, ha idén nem fog menni, akkor baj lesz, mert egy ilyen meccs mint a tegnapi figyelmeztetés, kettőnél már valami nagyon szaglik. A Levante és a Róma ellen is végig azt éreztem, ha más agresszívabb pontosabb erőszakosabb ellenfelünk lenne, akkor bajban vagyunk. És szerintem ezzel nem vagyok egyedül. Valamin változtatni kell. A Real még nem jött, és a "nagy nehéz kezdésünk" után ha megnézitek azok a csapatok kiesők vagy közel kiesők...

Bocs, hogy hosszú lett remélem valaki elolvassa majd, de ezt most úgy éreztem ki kell írni magamból. :)
Szerintem Te elsősorban a tegnapi meccsre gondolsz, mert ha mindenki ilyen rossz, akkor nem verjük el a Bilbao-t, Atlecitot. Tegnap meg egyértleműen mindenki gyenge volt, de a többi meccsre ez nem igaz.
Másrészt meg úgye ki voltunk tiltva az átigazolási piacról, hiába mutogatunk egy két játékosra nincs más helyettük, így együtt kell megoldani a dolgokat.
Feast4
Director del Fútbol

2015.09.24. 11:19:31

A tegnapi első ideg után úgy gondolom, hogy öt forduló, meg egy BL meccs után lehet érdemes tartani egy kis számadást, hol is tartunk.

Kezdjük hátulról és vegyük végig kik voltak eddig pályán.

Bravo- Megsérült. Ezzel le is zárhatjuk, térjünk át TS-re mert egynelőre ő a kezdő kapus.
TS- Én komolyan azt hittem, hogy ha végre jön a folyamatos játék kiszorítja Bravot, de ezzel szemben mi lett? Kapott két olyan bugyuta gólt, hogy olyan nincs is, lepkézett egy hatalmasat és tegnap szegény úgy kapott négyet, hogy igazából egyikhez se volt köze. Nem tudom eldönteni, hogy most ekkora pechszéria érte el vagy fejbe lett vele valami gond ( ez a csapatra is igaz) vagy mi is van valójában.

Alves- Volt pár átlag meccse,megsérült, visszajött és egyből visszakaptuk a Martino/Tito korszakából jól ismert Alvest. Remélem csak egy meccs, de rosszat érzek... :-s
Mach- nem tudom mi lett vele, de talán ő van a legrosszabb formában. A Tavalyi elnyűhetetlensége elszállt, fáradt, körülményes, ütemtelen szerintem a Copa és az hogy alapjában soha nem pihen megtette a hatását.
Pique- Ember... Egy marhaság miattt kap egy eltiltást aztán visszajön és első meccsén jön két olyan hiba, hogy jóérzésű ember agyérgörcsöt kap. Az eddigi szezonja oké még nagyon az eleje, de eddig tök kuka.
Alba- Fel vagy le futkos néha fent ragad és üres a helye aztán ordíbálunk a TVvel nagyon pluszt még eddig nem tett hozzá, aztán megsérül visszajön és kezdődik minden előről, mintha egy napot nem lett volna távol. Igazából akkor szoktam a leginkább észrevenni amikor látom, hogy valakivel féregkedik. :evil:

Busquets- A sokászos semmilyensége. Nem volt nagy hibája, de nagy zsugát se osztott, vkp léttére továbbra is tök steril a játéka nem hiszem, hogy akkora baj lenne vele.
Rakitic- na ő az akit szerintem teljesen kifacsartunk. Megy ütközik öl, labdát szerez passzol, aztán újra és újra aztán a 60.-70. perc közt nem bír lépni és le kell hozni.Nekem nagy kedvenc, de egy kicsit valahogy tehermentesíteni kéne, mert a fiú egyszerűen elfogy.
Iniesta- a szoksásos kezdőnkből szerintem rá lehet a legkevesebb panasz, (igazából nem lehet az év teljes pozitív meglepetése) mindig jól teszi a labdákat, tegnap a góltól függetlenül szerintem a legnagyobb pillanatunk a kapufája volt az volt az egyetlen egy látványosan tudatos zsuga amit a 16-os belterébe végigvittünk, még mindig őbenne látom az akaratot és fineszt =D>

Neymar- amióta beteg volt nem is értem mi lett vele, okés formán kívül van, de egy labdatemető lett, néha csak fut mint a ló, belemegy a szokásos értelmetlen cseleibe aztán elborítják, jó lenne ha az arca nem nőne a lábára, mert nagyon kéne egy jó Neymar.
Suarez- ????? Vele mi lett????? Mindig benne van a veszély, de egy csomószor massiv emberhátrány igazi labdatemető. Elzárják a labdától és néha nem is látom, hogy küzdene.
Messi- Még mindig ő a legveszélyesebb de láűtványosan nála sem stimmel valami, sokszor megáll és néz maga elé, teljesen heptikus a játéka, szerintem fáradt és lehet kissé alulmotívált is.

És akkor a cserék:
Matyi- ?????? Mi van???? Balon hihetetlen gyenge, középen hihetetlen gyenge, a labdakezelés sem megy most, tavaly minden amiben védetem, most előjött egyszerre, labdakezelési, helyezkedési, gondok egész sora, ráadásul hiába egy nagy cula egy csomószor elnyomják kis pici emberek.
Bartra- Egyszer kapott igazán szót, kétségtelen többet érdemelne, benne azok után is látom az akaratot, hogy totál létszámfelettinek van kezelve a csapatnál.
Veramaelen- Rendbe jött visszajöt God módban és megsérült. Jó lenne ha felépülne, mert most benne és Bartrában látom azt a lehetőséget, hogy stabilizálják a közepet. Valahogy úgy érztem, hogy ha ők ketten lennének a belső védők ha nem is végig, de egy ideig, más lenne a leányzó fekvése. Egy SR- Veramaelen- Bartra- Alba védősorbban én most több fantáziát látnék.
SR- Na ő az akire nem lehet még panasz Iniestán kívül. Jobbon is középen is most megy a játék, jól adogat jól ér vissza jól védekezik és most mondhatjuk, hogy a támadásba nem Alves mit csinált tegnap Alves? Vastagon benne volt egy gólban. Rakitic behozatalakor tegnap én ismán visszatettem volna szélre
Rafhina- azt hittem ez lesz az áttörés éve. Hát nem ez lett... :(
Sandro és Munir- eléggé egy kalap alá lehet őket venni kaptak eddig némi időt és szerintem mindketten csak távolabb kerültek a megragadástól.
Gambu- Abba a gyerekbe nem tudom mit lát...

És végül LE. Valami nem jó. Olyan nincs, hogy mindenki formán kívül van. Elveszett az erő a lendület, nem látom a tűzet az akaratot és a pontosságot. Ezt neki kell orvosolni. Tavaly tudta, ha idén nem fog menni, akkor baj lesz, mert egy ilyen meccs mint a tegnapi figyelmeztetés, kettőnél már valami nagyon szaglik. A Levante és a Róma ellen is végig azt éreztem, ha más agresszívabb pontosabb erőszakosabb ellenfelünk lenne, akkor bajban vagyunk. És szerintem ezzel nem vagyok egyedül. Valamin változtatni kell. A Real még nem jött, és a "nagy nehéz kezdésünk" után ha megnézitek azok a csapatok kiesők vagy közel kiesők...

Bocs, hogy hosszú lett remélem valaki elolvassa majd, de ezt most úgy éreztem ki kell írni magamból. :)
Kép
kanty
Llegenda del Barça

2015.09.24. 09:56:12

Számomra nem a vereség az aggasztó, hanem, hogy azért mostanában nem először kapunk nagyon sok gólt. Tavaly pedig a védelem nagyon rendben volt. Nyilván csapatsport és csak néhány emberre nem lehet ráhúzni a vizes lepedőt, de a hátsósort és a kp-t remélem LE összerázza kicsit. Mert rendben van, hogy nagyon az elején vagyunk, rengeteg van hátra, de azért nem kellene hozzászokjunk, hogy Celta, Bilbao adja nekünk a négyeseket.
Az előző évtized közepesen aktív fórumozója.
Yokozuna
Entrenador del Barça

2015.09.24. 09:30:05

Végig futottak az eredmény után, taktika és ész nélkül. Szerintem a középpálya a legnagyobb gond, mert sem a támadást, sem a védekezést nem tudták támogatni. Helyettük próbál meg ész nélkül támadni Alves és Piqué, és ezért marad magára Suarez, jön vissza Messi, és rohangál össze vissza Neymar. Busquets és Roberto nem tudja megoldani a feladatot, Ini pedig valamiért nagyon gyenge napot fogott ki.
Sajnos LE nem tudott rendet tenni a pályán, nem volt válasza a Celta játékára. Stegen kapus sem magabiztosságot áraszt magából, ami csak hozzátesz az egész csapat zavarodottságához.
Jókora pofon volt ez, és jókor jött. Bízom benne, hogy hamar túlteszik magukat rajta, és visszatér a kombinatív játék és a gólok.
Válasz küldése