markionni írta:...elvárások...
...minden relatív...
...csapatban rejlő potencilális lehetőségek...
Kiemeltem a kritikus részeket.
Egy olyan csapattól, ahol a karosszéria lakatos szomszéd Józsi, meg az utca másik felén lakó szobafestő Sanyi a két sztárcsatár, akik minden péntek este árokban fetrengéssel készülnek a kétheti egy meccsükre, én sem várom a megyehárom megnyerését.
Egy olyan csapattól, ahol az egész sportvilágot tekintve toronymagasan a legnagyobb az átlagfizetés, és ahol összességében toronymagasan a legtöbbet költik fizetésre, hadd várjak már kicsit többet.
Egy olyan csapattól, ahol a világ valaha volt legjobb focistája kergeti a labdát, hadd várjak már többet.
Ha az első, hazai meccset megnyeri a csapat 3-0-ra, akkor hadd ne legyen gond, hogy ha elvárom -főleg, hogy az ellenfél két legjobb játékosa sérült a visszavágón-, hogy továbbjussanak a párharcból.
Ha spanyol középcsapatnak megfelelő szintű játékosok spanyol középcsapatnak megfelelő szintű fizetéssel futnak ki minden héten a gyepre, azoktól én sem várnék bajnoki címet sem. Ettől a játékosállománytól, a világ legjobb játékosától, ilyen horrorfizetésekkel a hátuk mögött, azért hadd várjak már többet.
És akkor most még csak az eredményekről beszéltem. Azt meg sem említettem, hogy milyen a játék képe, a sétálgatás, alibizés, a motiváció látszólagos teljes hiánya, az edző partvonalról való üveges szemmel, fapofával való nézegetése, a haveri alapon történő csapatösszeállítás, az ütnivaló fejű elnök önelégült pofája a vip-páholyban, satöbbi. Egy _PROFI_ klubról beszélünk, ahol euro milliárdok folynak keresztül évente. Ahhoz képest kívülről ami látszik, az egy óriási nagy semmi, káosz, durva nagy kupleráj, teljes inkompetencia minden területen.
Fizikailag fáj látni, hogy mi történik a csapat körül. Nekem innét a távolból legalábbis.
Ellenben úgy látszik, a spanyol/katalán/barcelonai szurkereknek, a pártolótagoknak, a játékosoknak nem böki a szemét mindez. Ami nem tudom, hogy érdekes, siralmas vagy inkább döbbenetes-e. Talán egyszerre mindegyik.