BarcafanTomee írta:Szerintetek van benne ráció, vagy csak a sport kreálta ezt a két lehetséges kezdőt?
Hát én Rakitic-et mindenképp a kezdőbe tenném. Támadásban kevesebbet tesz hozzá. mint mondjuk Xavi tudna, de a védőmunkája aranyat ér, pláne ha nem Mascherano, hanem Busquets lesz a kezdő. Tehát nálam nem kérdés, hogy Iniesta-nak és neki helye van a kezdőben. Elöl is helye van nyilván a Messi-Neymar duónak, ahogy a kapuban Bravo-nak. Innentől viszont kérdéses a dolog.
Nem értem, hogy a védelem közepére hogy kerül oda minden felállásban Piqué, miközben Bartra-t nem látni. Mathieu jó lenne a balszélre, mert erősebb lenne a védelmünk mind magasságban, mind pedig visszazárásban, mert a francia nem megy olyan merészen előre, mint Alves a másik szélen. A védelemmel kapcsolatban elég kérdésesnek tartom még azt, hogy Mascherano mi a büdös ...-t keres még mindig ott kezdőként?! Egyértelmű, hogy nem oda való, ha már a kezdőbe akarjuk tenni.
A középpályával kapcsolatban az lehet kérdés, hogy Busquets vagy Mascherano. Én az argentint nem hagynám ki, mert jó formában van, gyors és robbanékony. A Madridot pedig itt lehetne a legjobban megfogni, ebben pedig a Kisfőnök jobb, mint Busquets.
Elöl igazából annyi a kérdés, hogy Suárez elég lesz a kezdőhöz vagy sem. Én őszintén szólva nem hinném, hogy kezdő lesz. Így pedig inkább állnék fel 2 csatárral, mintsem Pedro-val vagy valamelyik fiatallal. Ugyanígy hiba lenne Iniesta-t újfent csatárként kiltolni a szélre. Számtalanszor buktunk már bele egy ilyen felállásba.
NÁLAM tehát három variáció létezik.
1. 4-4-2, de nyilván nem a klasszikusra kell gondolni. Jobb oldalon nem kellene Xavi-nak kihúzódni a szélre, mert Alves befutja az egész oldalt, viszont emiatt Mascherano-nak jobban kellene arra az oldalra figyelni és kilépni a kontráknál. Iniesta kihúzódhatna jobban a szélre, most nem járna a nyakára Alba, Mathieu pedig visszafogottan menne előre, úgy, hogy mindig vissza tudjon zárni. Rakitic biztosítana ha Mascherano tolódik a szélre.
Támadásoknál egy Xavi-val beljebb lennénk. A Madrid valószínűleg úgyis be fog tökig húzódni, tehát álló falat kellene átjátszani, az öregnek pedig több hasznát vennénk középen, mint Mondjuk Pedro-nak csatárként.
Bravo-Alves,Piqué,Bartra,Mathieu-Mascherano,Rakitic,Iniesta,Xavi-Messi,Neymar
2. 3-5-2, én ezt találnám a legjobbnak. A három középhátvéd miatt Busquets mehetne a középpályára irányítani, a szélsőink is jobban segíthetnék a támadásokat, ugyanakkor stabil is maradna a csapat hátul. Egyedül akkor lenne jobb a hagyományos 4-3-3, ha Suárez kezdhetne.
Bravo-Bartra,Piqué,Mathieu-Alves,Rakitic,Busquets,Iniesta, Alba-Messi,Neymar
3. 4-3-3. Munir kezdőként, főként középen. Ha nagyon nem akarunk változtatni az alapokon,akkor áldozatokat kellene ezért hozni. Busquets és Alba lenne a két áldozat, mert hátul nem lenne velük kellőképpen stabil a csapat.
Bravo-Alves,Piqué,Bartra,Mathieu-Mascherano,Rakitic,Iniesta-Messi,Munir,Neymar.
A legjobb az lenne, ha Alves helyett lenne egy jó formában lévő Adriano, akit a kezdőbe lehetne tenni, de mivel a brazil (és más sem) nem igazán játszik Lucho alatt, így oda Alvest kell tenni.