Barça a Bajnokok Ligájában

Helyt áll-e csapatunk a BL-ben? Megnyerjük-e a Bajnokságot? Mi a helyzet a Király Kupával? Kellenek-e a barátságos mérkőzések? Hol lehet nézni a meccset? - Távkapcsolóval a kézben. Ha mondanivalód van, kerülj beljebb!
Vito
Llegenda del Barça

2008.04.24. 14:18:07

gergo9 írta:Egy valamit azonban ne felejtsünk el. Tavaly a Roma ellen idegenben ugyanilyen gyámolatlanul játszott a United sőt ki is kaptak. Aztán tudjuk mi lett a vége. De a Roma nem United,Barca szintű csapat. De azér nem árt vigyázni.
nincs két ugyanolyan meccs.
a tegnapi produkció megmutatta, hogy nem lehet leírni a Barca-t.
ha ugyanilyen hozzáállással mennek fel az old traffordon, akkor bármi lehet.
Frank Rijkaard
Capitá del Barça

2008.04.24. 14:12:07

Jó érzés volt látni ezt a Barcát. Szvsz 2 éve nem toltuk így, tettük-vettük a zsugát, és mindezt gyorsan. Védekezésünk kiváló volt az első két perctől eltekintve, a "kontrázgatásaikat" már középpályán megettük, Yaya egy állat volt, Marquez és Gaby tanárian tolták. A két szélsőbekkünk hihetetlen meglepetésként gyakran járt fel a támadásokhoz, és a védekezésben is nagyon ott voltak.
A MU lecövekelt a saját tizenhatosára, de ne feledjük, otthon ezt nem csinálhatják meg, és akkor sokkal nagyobb terület lesz Messinek, Eto'onak, Henrynak és a kp-nak is.
Ha a középpályás védekezésünk így fog működni, akkor szerintem idegenben is megtudjuk ütni őket. Nagyon fontos, hogy figyeljünk Cé-re mert bármennyire gusztustalan playa, nagyon tudja ezt a játékot.
Zambi, Abidal, Rafa, Yaya, Messi, Deco ott voltak.
Idegenben is győzelemre kell játszanunk, de ez természetes.
Força Barça!!!
gergo9
Director del Fútbol

2008.04.24. 14:06:15

Egy valamit azonban ne felejtsünk el. Tavaly a Roma ellen idegenben ugyanilyen gyámolatlanul játszott a United sőt ki is kaptak. Aztán tudjuk mi lett a vége. De a Roma nem United,Barca szintű csapat. De azér nem árt vigyázni.
barca99
Llegenda del Barça

2008.04.24. 14:06:14

Ahhoz képest, hogy most tért vissza, tényleg nem volt rossz. Csak ugye ha nincs elől mozgás, és mindenki állva várja a labdát, úgy neki is nehéz. Nagyon sok elrontott passza volt, mert mindig megpróbálta a váratlant. Reméljük az OT-n is hasonlóan nyomja.
FCB_gábor
Entrenador del Barça

2008.04.24. 13:44:25

redmiller írta:Feltettt kérdésre: nem megfelelő a középpályánk! Decoval azonban jobb volt.
El kell fogadni, hogy remek késpességű játékos mind Xavi, mind Iniesta, de nincs bennük meg az a képesség, hogy a középpályát mozgassák....
Erre elég bizonyíték az az időszak, amikor Deco sérülések, vagy egyéb okok miatt nem játszott...
Aki meg többet várt a tegnapi Decotól, az még a büdös életben nem hagyott ki annyi meccset egyhúzamba, mint ő.... Visszatérés után is formába kell lendülni, nemcsak neki, de Messzinek is. A kvalitásaik meg vannak hozzá.
Ne erőltesd! Deco sosem volt igazán megbecsülve a Barca szurkolók körében. Pedig tegnap még a vak is láthatta mennyivel jobb a játékunk, ha ő is a pályán van(mégha 2hónap után az első mérkőzése is volt). Hiába lasabb a srác, mint a többiek, de úgy lát a pályán mint senki más a keretből. Tegnap neki köszönhetően voltak szerelések a középpályán(több, mint általában), voltak löbbölések, magas keresztlabdák(oldalfordítások és nem lapos guriga) és indítások is. Nem volt minden labdája pontos, de más is hibázott(pl:Iniesta gólpassz cr-nek stb).
Kép
barcatom
Jugador del Barça

2008.04.24. 13:41:42

Srácok bárhogyis gondoljátok én büszke vagyok most rájuk, amilyen formát mutattunk az elmult idöszakok alatt ahoz képest tényleg megtörtént az hogy teljesen pörögtek, amikor elveszitettük a labdát sokszor nagyon gyorsan rájuk zártunk és vissza szereztük ilyenkre utalok,összeségében jól játszottunk a világ legjobb formájába levö csapat ellen, sajnos az egy gól hiányzott, mondjuk eto lábán volt!! Összeségében ilyen hozzáállásal bajnokságot lehetett volna nyerni, de külön kiemelném Zambrotta-t aki ilyen jól még nem játszott nálunk, talán elöször volt olyan mint régen a juvéba, csuszott mászott és labdákat szerzett! Természetesen Messi hatalmas volt én ugy gondolom nagyobb vezér egyéniség mint C Ronaldo, csak az a baj hogy kellene még segitség neki aki közel ilyen jó, mert vagy ő alakitja ki a helyzetet és utána nem jól fejezik be, vagy nincs ki helyzetet csináljon hogy ő befejezze, "durván mondva". Etose tudja már egy ember mellett elvinni könyörgöm mi ez! Na de nem baj felkell szivni ugyanigy a pofákat és idegen be megrakhatjuk, én ugy látom a tegnapi meccs után ha tényleg mindent beleadnak és küzdenek, akkoris ha nem nálunk van a labda tovább juthatunk, !!!!!!!!!!!!!!
csak is a barca!!!!!!!!!!!
robag
Jugador d'estrella

2008.04.24. 13:41:27

Akárki akármit mond, Deco-nak köszönhetjük a tegnapi jó játékot.
Most látszik csak igazán mennyire hiányzott.....

Nagyon sajnálni fogom, ha elmegy.
Sokszor leírtam már, az ő harcossága nagyon hiányzik a csapatból.
Hányszor állította meg Ronaldo-t apró szabálytalanságokkal, szép labda kihozatalok, ebben mondjuk az egész középpálya jó volt, betörések a védők közé, ez már valami. Ha R10 tegnap játszik, kettőt rúgott volna ennyi állított helyzetből, bár ezen már kár keseregni.
GRAT AZ EGÉSZ CSAPATNAK!
".. Te csak játszod az istent, de nem lehetsz az, mert isten mindenkit szeret, nem igaz?!.."
dr. Mezey
Jugador d'estrella

2008.04.24. 13:35:32

Cooltiszo írta:Nagyon sok variáció van még a meccsre, nem lehet ezt ilyen egyértelműen levezetni. Nagyon sok függ tőle, hogy ki rúgja az első gólt. Ha mi, akkor nagy esélyeink lesznek, mert valószínűleg ki kell nyílniuk, onnantól meg nagyon jó kis meccs lenne, amiből könnyen mi jöhetnénk ki győztesen. Ha viszont mi kapunk először gólt, akkor nagyon ki is kaphatunk.
Hát igen, ez az elmélet. A gyakorlat viszont azt mutatja hogy az előny megszerzése után nem tudjuk kihasználni az ellenfél kitámadását, sőt!
A múltkor már összeszámoltam asszem 8 olyan meccsünk volt, főleg idegenben ahol megszereztük a vezetést, akár többször is, a vége mégis bukta vagy X lett. Persze annyi azért mellettünk szól hogy most jó lenne az x is, és a BL-ben sokkal jobban játszunk mint a bajnokikon. Nekem nagyon tetszett a tegnapi játékunk és ha még gólt is lőttünk volna azt mondhatnánk hogy iskolázás volt.
tudomka958
Jugador d'estrella

2008.04.24. 13:33:28

formába kell lendülni, nemcsak neki, de Messzinek is. A kvalitásaik meg vannak hozzá.[/quote]

én nem tudom szerinted miért volt messi formán kívül...
messze a legaktívabb támadónk volt,kimondottan jól játszott!annak azért örülök,hogy a kvalitásában látsz valami bíztatót...
barca0417
Entrenador del Barça

2008.04.24. 13:32:24

redmiller írta:Feltettt kérdésre: nem megfelelő a középpályánk! Decoval azonban jobb volt.
El kell fogadni, hogy remek késpességű játékos mind Xavi, mind Iniesta, de nincs bennük meg az a képesség, hogy a középpályát mozgassák....
Erre elég bizonyíték az az időszak, amikor Deco sérülések, vagy egyéb okok miatt nem játszott...
Aki meg többet várt a tegnapi Decotól, az még a büdös életben nem hagyott ki annyi meccset egyhúzamba, mint ő.... Visszatérés után is formába kell lendülni, nemcsak neki, de Messzinek is. A kvalitásaik meg vannak hozzá.
nekem is tetszett Deco játéka, és tud ő még jobbat is. Touré viszont egy főnyeremény, Davids óta nem volt ilyen hasznos védekező szellemű középpályásunk, a nyáron kéne még egy ilyesmi játékos, és akkor az olyan meccseken, mint pl. a manchsteri visszavágó lesz, lehetne Touréval együtt játszatni és akkor áthatolhatatlanok lennének.
egy jó Ronaldinho viszont nagyon hiányzik ebből a csapatból..amíg 4-3-3-at nyomunk, addig nem fogjuk tudni egy az egyben őt pótolni. így is jobbak voltunk az angoloknál, de ha egy igazi Ronaldinho is lett volna velünk, nem úszták volna meg gól nélkül. persze ez az idei R10-re nem kifejezetten igaz, de ha felszívta volna magát úgy mint a többiek, akkor azért elkelt volna.
Kép
mrmonster
Entrenador del Barça

2008.04.24. 13:31:52

Régóta láttam ilyen jól játszani a csapatot. Tényleg csak a gól hiányzott. Csakhát most a MU volt az ellenfél, nem pedig mondjuk egy Santander v. egy Depor. Ilyen játékkal 2-3 góllal nyertünk volna egy sima bajnoki meccsen. Érezni lehetett, hogy mindenki nagyon felszívta magát erre a meccsre. Az egyébként sületlenség, hogy a MU tartalékolt a Chelsea elleni meccsre. Egyszerűen az első percek után világossá vált számukra, hogy itt most nem náluk lesz a labda a meccs nagy részében, és szépen visszazártak. Ronaldo-t szépen megfogtuk, nem volt szinte momentuma sem, a 11-esen kívül. Azt nagyon megúsztuk, Milito nagyon buta volt, hogy feltartott kézzel ment oda.
A legszebb mégiscsak az volt az estében, hogy a csapat megmutatta: tud még azon a szinten játszani, mint akkor, amikor még ment a szekér. És ez nem csak fellángolás-szerű volt, láthatóan magabiztos volt mindenki.
Deco játéka nem volt rossz, ahhoz képest, hogy mennyit hagyott ki. Zambrotta volt sztem a meccs embere, tényleg világklasszis volt, amit nyújtott. Marquez kiesése érvágás, még szerencse hogy ott van "talonban" Puyol.
Régebben én is utálkozva néztem, mikor egy csapat 9 emberrel védekezik, de ha ez az út vezet a "sikerhez", akkor nem elítélendő. S hogy a világ pillanatnyi legjobb csapatának kikiáltott Manchester United volt most ez a sündisznó csapat, az is azt bizonyítja, hogy jó volt nagyon ez a Barça. Idegenben nem szabad bekkelni, mi nem tudjuk játszani a sündisznót, és nem is méltó egy Barçához. Ugyanígy kell játszanunk, egy Henry-val a kezdőben!
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára mrmonster 2008.04.24. 13:34:54-kor.
Előre a TITOlusokért!
Cooltiszo
Entrenador del Barça

2008.04.24. 13:28:26

Nagyon sok variáció van még a meccsre, nem lehet ezt ilyen egyértelműen levezetni. Nagyon sok függ tőle, hogy ki rúgja az első gólt. Ha mi, akkor nagy esélyeink lesznek, mert valószínűleg ki kell nyílniuk, onnantól meg nagyon jó kis meccs lenne, amiből könnyen mi jöhetnénk ki győztesen. Ha viszont mi kapunk először gólt, akkor nagyon ki is kaphatunk.
gergo9
Director del Fútbol

2008.04.24. 13:11:08

Hát az a helyzet a srácok a MANU-nak 2-t kell rugni otthon ha tovább akarnak jutni. Ez a legjobb eredmény a győzelmen kívül számunkra. Ha egyet rugnak az számukra orosz rulett. Kettőhöz meg ki kell nyílni. Akkor meg lesz helyünk. Képlet találni 1 gólt aztán a tegnap látott stabilitásunkat és mezőnyfölényünket hozni és akkor döntő. Ott meg vszínűleg Chelsea. Ami már klasszikusá vált számunkra.
Mikorka Kálmán
Barça B

2008.04.24. 12:56:24

barcafan0911 írta:...Azt senki ne gondolja hogy az old traffordon nyerünk, ott a döntetlent kell elérnünk!!!!!!!!!!!!...
Miért, ott sündisznó a labda? Vagy veretlenek 20 éve? Nem kell bexarni. A döntetlenre játszás, LUTRI!
Mi ideget megettem má'... Nehogymá' megmondja valakinek valaki, hogy valami!
barcafan0911
Entrenador del Barça

2008.04.24. 12:52:53

Én is büszke vagyok a csapatra, tegnap megleptük a manchestert és zambi játéka kiváló volt. A köv. meccsen ha henry kezd és messi végig játszik, esetleg megvillan, akkor továbbjuthatunk.
Azt senki ne gondolja hogy az old traffordon nyerünk, ott a döntetlent kell elérnünk!!!!!!!!!!!!
VALDES

ABIDAL PUYOL MILITO ZAMBROTTA

XAVI TOURE INIESTA

HENRY ETO'O MESSI

REMÉLEM EZ LESSZ A KEZDŐ.
:D :D :D :D :D :D

A piros színt hagyd meg a moderátoroknak.Drigo
A felhasználó nevemben a 0911 nem arra utal hogy terrorista vagyok. Csupán akkor születtem. :wink:
Mihu
Director del Fútbol

2008.04.24. 12:28:15

Először is azt szeretném mondani hogy büszke vagyok a csapatunkra :) Amilyen fegyelmezetten és szervezetten játszottak....komolya mondom öröm volt nézni ahogy minden támadást leolvastunk, mindenkit megállítottunk, minden labdát megszereztük. A támadásokkal már nem vagyok ennyire elégedett. Sokszor volt mikor nagy terület volt előttük, és 3-3 vagy 4-4 ellen mehettek, de akinél a labda volt, csak az szaladt. A többiek mintha várták volna hogy a labdás játékos mit kezd vele. Hiányzott a dinamika a játékunkból. Volt egy gyönyörű játék, ugye a Messi-Iniesta-Eto'o. Ezt kellett volna többször erőltetni mert ott látszott hogy Eto'o be fog robbani a 16-osra, és lehetett neki tenni a zsugát. Kár hogy kevés ilyen jelenet volt :? A távoli lövéseken már meg sem lepődök...a Rijkaard-éra 2. éve óta nem lövünk kapura távolról. Hogy miért azt nem tudom :? Pedig ilyen játákosok mint Xavi, Eto'o, Deco, Touré, Henry...félelmetes rúgótechnikájuk és lövőerejük van. Mégsem.... :?

A tegnapi meccsel csak egy bajom van....az pedig jó nagy. Az eredmény ?: Az a baj, hogy szerintem a MU kb azt akarja majd csinálni otthon, mint amit mi csináltunk velük tegnap. Beszorítani a kapu elé a Barcát, félpályáig feltolni a védekezést, agresszív letámadás...És az a baj, hogy az MU ki tud védekezni 90 percet. De a Barca játékstílusából ez alapvetően hiányzik. Mi mindig gólra törünk, akciókat próbálunk vezetni, nem pedig kontrákra rendezkedünk be. Úgyhogy szerintem kint, nagyon nehét meccs vár ránk. Azt is megkockáztatom hogy az MU 1-nél több gólt fog rúgni. Mert hogy egyet rúg, abban teljesen biztos vagyok. És ha mégis majd megpróbálunk támadgatni, akkor meglökik Ronaldo-t vagy Nani-t, és kész...Zambrottát meg Abidalt úgy fogják lefutni szélen hogy rossz lesz nézni :? Úgyhogy korántsem lesz az ilyen egyoldalú meccs mint a tegnapi.

Félek.............. :?
Kép
Léfe
Entrenador del Barça

2008.04.24. 12:22:44

Bár alapvatően elégedett vagyok, de a MU 1 pontért jött, elvitte. Ha tovább akarunk jutni, élénkebb gyorsabb játék kell elöl mert nem hinném, hogy sok helyzetünk lesz, azt be kell rugni.
Fecó
redmiller
Director del Fútbol
Kapcsolat:

2008.04.24. 12:18:36

Feltettt kérdésre: nem megfelelő a középpályánk! Decoval azonban jobb volt.
By red
http://hirosliga.gportal.hu
Hajrá kecskeméti kosár! Hajrá KTE!
Catalonia is not Spain!Visca el Barça!
Nóbi
Capitá del Barça

2008.04.24. 12:11:33

Primitive írta: Én azért nem vagyok betojva, egy gólra jók avgyunk.. És, ha azt mi szerezzük előbb, akkor meg már Moszkva :)
azért idén nem egyszer buktunk mérkőzést már nyert helyzetből, ahol nem is egy MU volt az ellenfél, hanem csak egy gyenge Betis. ja és nem mellesleg ott kettővel vezettünk... :?
Primitive
Entrenador del Barça

2008.04.24. 12:04:45

Az egész meccsen azon kellett nevetnem, hogy Cét mikor szabályosan szerelték, akkor mindíg veszekedett a bíróval. Teljesen stresszesnek tűnt.. :)

Azért ez alapvetően a védőink hatékonyságát jelezte. Az Old Traffordon azért más szerepkörünk lesz. Én azért nem vagyok betojva, egy gólra jók avgyunk.. És, ha azt mi szerezzük előbb, akkor meg már Moszkva :)
"Non scholae sed vitae discimus"
"Primum nil nocere"
"Lege artis medicinae"
Rio Buscape
Barça B

2008.04.24. 12:03:02

Azért így játszani ez ellen az mu ellen az nem semmi :D
Sztem büszkék lehetünk a csapatunkra. Zambrotta, és Touré kitűnően játszottak, a többiek is magas szinten játszottak, én kicsit hiányoltam hogy etoo nem naon akart elmozdulni középről Ferdinánd mellől :D

A Barca egy sérült és gyengélkedő messivel és ronaldinho nélkül iskolázta az mu-t!!!
A gól hiányzott, de ha ugyanilyen fegyelmezett és nyugodt marad a barca akkor manchesterben egy ideges és görcsös mu-t meg lehet fogni

Az uj igazolásokról meg csak annyit hogy Alves kellene, kellene egy balszélső és egy csatár többre nincs szükség.
Ja és riijkard maradjon mert ha ő elmegy akkor a sok labdatartásos ksipasszos kreatív játéknak vége..
Sztem 60-40% esély van a továbbjutásra Viva Barca
Komiszka
Jugador del Barça

2008.04.24. 11:58:46

Nemrossz eredmény ez a 0-0, idegenben elég ha lövünk 1 gólt és ráülünk had szevedjen a Manchester is... Ronaldót teljesen kivették a védőink különösebb nehézség nélkül. Zambrotta játéka nagyon tetszett szinte minden támadásban benn volt , védő létére nagyon sokat segített a támadásépítésben.
Sztem megint volt egy kis edzői melléfogás, Iniesta nem csatár nemtom miért kell ott játszatni, érdemesebb lett volna őt betenni Deco helyére és Henryt meg bal csatárként játszatni. 80. perctől amikor ez megvalósult egyből jobban ment Iniestának is és Henrynak is voltak jó megmozdulásai. Nálam Deco egyenlőre cserepados, majd ha visszanyeri a formályát lehet kezdő addigis jobb lenne ha 20-30 perceket kapna.
Cooltiszo
Entrenador del Barça

2008.04.24. 11:55:30

redmiller írta:Jellemző, hogy egyesek megtalálják a frissen visszatért Deco-t... Iniesta, Xavi mennyivel volt jobb??? Semmivel...
A legtöbb kialakított helyzetben a portugál benne volt! Sok kis passzos játék volt, amihez köze volt. Megjátszható volt, több keresztlabdája odaért a címzetthez. Arról meg nem tehet, hogy az indítási kísérleteire nem ugrott ki senki... Hiába no, sematikus lett a Barca játéka... Szerintem ő volt, aki miatt - legalább - középpályán volt játékunk. Akkor élt Xavi is, mikor mellette volt... Lecserélése után csak abból állt a középpályás játékunk, hogy minél gyorsabban - ész nélkül - előrevágjuk a labdát...
Szted megfelelő a középpályás játékunk? A mostani meccsünkön még úgy ahogy elment, de alapvetően megint fent állt az a probléma hogy nem tudtunk gólhelyzetet kialakítani 65% labdabirtoklás mellett. Ez a csatárok, az edző hibája is, de a középpályásoké is legalább annyira. Xavi és Iniesta se nyújtott tengap nagyot, sőt. Mondjuk Iniesta előretoltan játszott. Viszont egyik se írányító típus, hülyeség is ha rájuk erőltetik, mert ő tipikus közép közepek. Deco irányító, aki tényleg mindent megtett, nem is volt rossz, de én nem szeretném jövőre is az ő kezébe adni a karmesteri pálcát. Ő se alkalmas már rá. Egyszer nem tudta elvinni egy ember mellett se, pedig a csel megvolt, csak esélytelen volt hogy esetleg ő nyerje futóversenyt, mégha kedvező helyzetből is indult, így sokszor felrúgták, vagy visszafordult, akciónk sebbesége ezáltal 0.
haze71
Entrenador del Barça

2008.04.24. 11:42:04

Én két (három) dolgot hiányolok a mostani Barcából, ami miatt nem ez az első (és nem is a második) rúgott gól nélküli meccs.

-Egy irányító "varázslót", akinél ha ott a labda, retteg az ellenfél, hogy mit fog csinálni. Messi típusra gondolok DE KÖZÉPPÁLYÁN, (illetve olyanra, mint volt Ronni fénykorában).
- Pontos beadásokat a szélről, illetve szélről jövő beadások pontos befejezését. (Abidal és Zambi nem tudnak pontosan beadni, nincs érkező pl Klose, Toni stb...)
- 16-OSON KÍVÜLI LÖVÉSEKET!!! Hihetetlen, hogy Zambi volt az (és Henry a 85. percben) aki "távolról" eltalálta a kaput. A többiek vagy nem akarták, vagy nem tudták eltalálni a kaput, vagy olyan erőtlen volt a lövés, hogy abból reménytelen a gól.
Miért kell bepaszírozni a labdát a 16-oson belülre?

HA ebből legalább kettő teljesülne, mindenkit megvernénk...
redmiller
Director del Fútbol
Kapcsolat:

2008.04.24. 11:40:26

Jellemző, hogy egyesek megtalálják a frissen visszatért Deco-t... Iniesta, Xavi mennyivel volt jobb??? Semmivel...
A legtöbb kialakított helyzetben a portugál benne volt! Sok kis passzos játék volt, amihez köze volt. Megjátszható volt, több keresztlabdája odaért a címzetthez. Arról meg nem tehet, hogy az indítási kísérleteire nem ugrott ki senki... Hiába no, sematikus lett a Barca játéka... Szerintem ő volt, aki miatt - legalább - középpályán volt játékunk. Akkor élt Xavi is, mikor mellette volt... Lecserélése után csak abból állt a középpályás játékunk, hogy minél gyorsabban - ész nélkül - előrevágjuk a labdát...
By red
http://hirosliga.gportal.hu
Hajrá kecskeméti kosár! Hajrá KTE!
Catalonia is not Spain!Visca el Barça!
Válasz küldése