Barça a Bajnokok Ligájában

Helyt áll-e csapatunk a BL-ben? Megnyerjük-e a Bajnokságot? Mi a helyzet a Király Kupával? Kellenek-e a barátságos mérkőzések? Hol lehet nézni a meccset? - Távkapcsolóval a kézben. Ha mondanivalód van, kerülj beljebb!
senzu
Entrenador del Barça

2008.02.21. 16:49:18

én Yaya-nak 4 pontot adtam volna, nagyon hasznosan játszott
harcilepke
Jugador del Barça

2008.02.21. 16:34:40

Hurrá juppijéé... Volt egy jó meccünk. Nézhető volt, mitöbb nem volt sírhatnékom a játék puszta látványától, és nem csak az elvakult Barca szeretetem miatt vártam meg a végső 3as sípszót. De gondolom ezzel mások is így voltak az utóbbi időben. Bravo Ronnie, szép munka, Henri apó valamely régi Arsenalos cipőjét hortda a meccsen, kisgyerek meg 2 gól. De ehhez kellett Abidal R10 mellett, Puyol Messzi mellett és Deco mindenki mellett. A védelemnek meg nagyon nem volt szerencséje. Két hiba 2 gól, ez ritka nagy pech, de előfordult és megoldottuk. Mindettől függetlenül a barca védelmével, védőivel nincs gond, minden posztra tudunk 2 megbízható embert berakni. Elég sok variáció van, és ez jó, hozzáteszem szerintem.
Elöl és középen pedig volt ismét koncepció, vagyis az lehet hogy eddig is volt de most meg is valósították a srácok.
Jók voltak, gratula csak így tovább...
Csak a Barca
mrmonster
Entrenador del Barça

2008.02.21. 13:24:39

Úgy vettem ki az UEFA kiírásából, hogy a negyeddöntőkben már összekerülhetnek azonos országból érkező klubok is.
http://www.uefa.com/newsfiles/19071.pdf
10-11. oldal.

Ja először jussunk tovább (nem lesz gond) :lol:
Előre a TITOlusokért!
cruyff
Entrenador del Barça

2008.02.21. 12:57:34

Ha már itt tartunk, akkor hadd tegyem hozzá, hogy Milito elég gyakran rosszul helyezkedik középen. Ez különösen szembetűnő volt a sevilla és a zaragoza elleni bajnokikon, sőt jópár hazai meccsünkön is. Most is 2 fejesgólt kapunk, mikor ő is és Marquez is állítólag jól fejelő játékosok... Egyébként a második gólnál felmenteném Valdest. Ez nem is igazi fejes volt, inkább a skót játékos fején szerencsésen megpattanó labdának nevezném. :lol: A kapus ott állt, ahol kellett. 10.000-ből 1 ment volna pont olyan ívben, hogy Valdes már ne érhesse el, de még felsőléc se legyen. Ez ahogy behullott, óriási mák a celticnek. Az igazi nagy baki még várat magára.... már előre félek, hogy a BL döntőn húzza majd elő a tarsolyából... :roll:
VISCA EL BARCA!
Drigo
Eurobarca Staff

2008.02.21. 12:49:23

visca el barca írta:a kolléga konkrétan nem a tegnapi meccsre és nem a bajnokok ligájára gondolt.

ha néha kapunk egy-két buta gólt, mindig előjön vele vki hogy [auto_cenzúra] a védelmun. abidal nem tud beadni, puyol öregszik, marquez bizonytalan, milito uszinten stb stb.
Na így már érthető teljesen. Sajnos tényleg ez figyelhető meg. Pedig a védelmünk úgy egészében rengeteget fejlődött.

Puyol betlije a posztjának köszönhető - remélem. Az utóbbi időkben megszoktam, hogy a szélsővédőink nem tudnak beadni, így az a néhány (talán egyre több) jó középre ívelés csak örömmel tölt el.(Ez az egyre több azért még mindig nagyon kevés) Marqueznek ciklikusan vannak gyengébb meccsei. Militonak meg inkább legyen 100ból egy gyengébb meccse, mint fordítva.

Mindezek ellenére én is kicsit szőrszálhasogatásnak érzem a dolgot. De nem lepődök meg rajta egy védőnek ez a sorsa, ha jól játszol, akkor az természetes, ha rosszul, akkor te vagy az utolsó senki. És ezzel szerintem a védőink tisztában is vannak.

dr. Mezey! Jobban járnánk, ha kevesebb meccset látnál :twisted: :lol:
http://www.ZALNER.eu" target="_blank
dr. Mezey
Jugador d'estrella

2008.02.21. 12:13:34

Tudtam hogy ez lesz. Rendes szurkolóként végignézem az összes nyögvenyelős meccsünket, és az első meccsen amit nem tudok megnézni brillíroznak. Azért nem bánom :lol: . Mindenesetre lélektani előnyben vagyunk
a reállal szemben, jó volna ha így is folytatódna a szezon.
FCB_gábor
Entrenador del Barça

2008.02.21. 12:09:51

Nagyon jó mérkőzést játszott a csapat. Farkas úr nélkül végre a közvetítés is élvezhető volt.
Ronaldinho szezonbeli legjobbját hozta(ha így folytatja hamarosan le is cserélem az avatárom :) ), Henry jól tolta, Messi javulóban, Eto'o nagy labdákat adott miután bejött. A védelem nem volt túl jó. Puyol szélső védekezése Presasét idézi, de támadásban nagyon hasznos. Én pár mérkőzésen pihentetném.
Iniesta és Abidal kicsit szürkék voltak, de hiba nem volt a játékukban. Marquez, Milito és VV nem túl jo napot fogott ki.
Kép
gekkodan
Director del Fútbol

2008.02.21. 11:54:33

Nekem csak annyi a kifogásom, hogy Puyol bemehetne Milito mellé és Zambrotta lehetne a szélen, ha már megvettük...Elég jó játékos finoman fogalmazva:)

De Milito egy megingathatatlan profi, Abidalt pedig szintén nagyon bírom:)
visca el barca
Presidente del Barça

2008.02.21. 11:52:06

gekkodan írta:
Drigo írta:Én meg azt nem értem, hogy szerinted ki szapulta a védelmet, hiába olvastam vissza oldalakat nem találtam semmit. :roll:
Talán Puyol megingásairól és Militóval kapcsolatban voltak itt tegnap este kritikák, arra reflektált a kolléga.
a kolléga konkrétan nem a tegnapi meccsre és nem a bajnokok ligájára gondolt.

ha néha kapunk egy-két buta gólt, mindig előjön vele vki hogy [auto_cenzúra] a védelmun. abidal nem tud beadni, puyol öregszik, marquez bizonytalan, milito uszinten stb stb.
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
gekkodan
Director del Fútbol

2008.02.21. 11:46:45

Drigo írta:Én meg azt nem értem, hogy szerinted ki szapulta a védelmet, hiába olvastam vissza oldalakat nem találtam semmit. :roll:
Talán Puyol megingásairól és Militóval kapcsolatban voltak itt tegnap este kritikák, arra reflektált a kolléga.
Drigo
Eurobarca Staff

2008.02.21. 11:39:11

gekkodan írta:
visca el barca írta:a páratok által "szapult" védelem 24 bajnokin 16 golt kapott, messze a legkevesebbet a ligában... gondolkodni, gondolkodni....
Én sem tartom problémásnak a védelmünket...Néha bekapunk 1-2 potyát, de messze nem hibázik annyit a védelem, mint a támadósor.
Én meg azt nem értem, hogy szerinted ki szapulta a védelmet, hiába olvastam vissza oldalakat nem találtam semmit. :roll:
gekkodan
Director del Fútbol

2008.02.21. 11:15:52

visca el barca írta:a páratok által "szapult" védelem 24 bajnokin 16 golt kapott, messze a legkevesebbet a ligában... gondolkodni, gondolkodni....
Én sem tartom problémásnak a védelmünket...Néha bekapunk 1-2 potyát, de messze nem hibázik annyit a védelem, mint a támadósor.
MosiG
Barça C

2008.02.21. 11:04:14

Tegnap hónapok óta előszőr azt kaptam amit vártam!Fantasztikus volt az egész csapat(decot kivéve)!Dinho már kb 50%át adta a régi önmagának ami már elég 1 kitűnő teljesítményhez!ha decot elfelejtük azt hiszem tökéletes lesz a csapat rövid időn belűl
Visca Barca!
Xavi,Puyol,Messi,Iniesta,Yaya,Alves
ozsimiki
Adminisztrátor

2008.02.21. 10:52:15

Ákocka írta:régész! Biztos vagy te ebben, hogy 8 között is még ez a rendszer megy?
Szerintem ott már nincsenek korlátok. Mert ha lenne, akkor minden évben kialakulnának a latin vs. angol párharcok.
Szerintem 8 között már szimpla sorsolás, bárki bárki ellen.
Hú, durva meccsek lesznek idén a BL-ben. :)
Tuti nem bárki bárki ellen, akik egy csoportból jöttek nem találkozhatnak a 8 között,szntem max a döntőben(vagy 4között),és az egy országbelieket is különsorsolják még...a 4között természetesen már nem lesz még 1 sorsolás,de ezután a kör után igen,és akkor kialakúl a végső ág :wink:
Kép
"Ha megfelelő a motivációd, az akadály mint olyan, nem létezik" M.O.
"Arra van a legnagyobb szükségem, hogy szükség legyen rám" M.O.
Ákocka
Jugador d'estrella

2008.02.21. 10:07:22

régész! Biztos vagy te ebben, hogy 8 között is még ez a rendszer megy?
Szerintem ott már nincsenek korlátok. Mert ha lenne, akkor minden évben kialakulnának a latin vs. angol párharcok.
Szerintem 8 között már szimpla sorsolás, bárki bárki ellen.
Hú, durva meccsek lesznek idén a BL-ben. :)
fradika87
Barça B

2008.02.21. 09:49:31

Ez volt az első olyan meccs hónapok óta, hogy talán a legerősebb kerettel tudott játszani a barca és ez a játék minőségében meg is látszott.
Remélem megmarad ez a jó forma és ez a harci kedv a bajnokságban is, bár kicsit tartok attól hogy a levante ellen nem tudnak majd úgy felpörögni a fiúk.
De kétség kívül az utóbbi meccsek még nagyobb erőt adhatnak a csapatnak, és talán elhiszik végre, hogy tudnak ők látványosan, és ezzel együtt eredményesen is focizni.
Nagyon tetszett a tegnapi meccs, és ez a celtic-nek is köszönhető volt, hisz nagyon dícséretre méltóan álltak fel. Értem ezt arra hogy nem volt bunkerfoci, mint a rangers-nél.
Ákocka
Jugador d'estrella

2008.02.21. 09:45:03

Én nem vagyok járatos a témában, de szerintem nincs ilyen gráf. A további összecsapásokat majd ezután sorsolják.
Én maximálisan elégedett vagyok a tegnapi meccsel. Végre megint jól játszottunk. Sok mozgással, és kevesebb eladott labdával. A 2-3 messze nem tükrözi a játék képét. Elismerem a Celticet, mert tisztesen helytálltak, és egy jó csapat. De ezen az estén legalább 2 gól volt a különbség.
Dinho kezd önmaga lenni, tegnap talán már olyan 60%ot nyújtott, én bízom benne, hogy 1-2 hónapon belül lesz ez 100% is, és akkor minden kétkedőt elnémít. Henry tegnapi gólja, és a szokásos idegenbeli nézőcsitítós gólöröme pedig már egyenesen a régi Henry-t idézte, ami számomra frenetikus érzés volt. A középpálya is egész jó volt, Decot pl bizonyára a lassan szokásosnak mondható gólpasszáért rakták a kezdőbe. :) A védelem is jól működött, két hibát vétett csak, amit a skótok könyörtelenül ki is használtak. De az, hogy az első félidőben csak ez a 2 kapuralövésük volt, az azért mutatja a védelem kvalitását. Valdes nem vonalkapus, sajna tegnap nem volt elég óvatos. De úgy gondolom, inkább itt hibázzon még a Celtic ellen, és a BL-döntőt hozza le kapott gól nélkül. :D 8) Abidal játéka tetszett nagyon, mert nem csak jól védekezett, hanem rengeteg támadásba kapcsolódott bele, ami eddig hiányzott tőle. Azt vettem észre eddig is, hogy bátrabban lép fel, ha Dinho ott van a balszélen.
A keret kezd összeállni, végre nem tizedelik sérülések. Idén már ne is legyenek, bőven elég volt az eddigi sérüléshullám egész évre. Aztán, ha már Samu is teljesen kipiheni az ANK fáradalmait, akkor főhet Frenki feje. Így február végén kell csak szembesülnie azzal a problémával, amivel szezon elejétől kellett volna: van 4 világklasszis támadó 3 helyre.
Egyébként Neeskens irányításával nagyon jól megy, nem tudom van-e összefüggés. :roll:
Hétvégén még egy laza 3-4 gólos győzelem maxra tenné a csapat önbizalmát. Csak így tovább!
régész
Jugador del Barça

2008.02.21. 09:44:50

nem ide tartozik, bocsi, de a "Nap képe"-n, olyan mintha Messinek nagy hordó hasa lenne..., nem?
régész
Jugador del Barça

2008.02.21. 09:42:42

még lesz egy sorsolás.
belegondoltatok, hogy mi lehet ott?
azonos nemzetbeli nem jáchat együtt, és azonos csoportból jött sem!
benne van a pakliban, hogy tovább jut a 3 sponyol csapat, és a 4 angol, és mondjuk a portó ledolgozza az 1 gólos hátrányát.
Négy, angol-latin fociderbi lenne. az az igazság, hogy egyik angol csapat közzül sem tudnék választani...
talán a mutatott játék alapján a tegnapi Arsenál lenne a legjobb...
nem semmi mecsek lehetnek akár...
Enrique
Presidente del Barça
Kapcsolat:

2008.02.21. 09:35:35

senzu írta:valaki tudna egy ágrajzot mutatni, hogy következő körben kivel játszunk?
megkockáztatom hogy a celtic nem fog 2t vágni nekünk hazai pályán 8)
Tudtommal még lesz egy sorsolás.
senzu
Entrenador del Barça

2008.02.21. 08:54:49

valaki tudna egy ágrajzot mutatni, hogy következő körben kivel játszunk?
megkockáztatom hogy a celtic nem fog 2t vágni nekünk hazai pályán 8)
visca el barca
Presidente del Barça

2008.02.21. 08:43:11

a páratok által "szapult" védelem 24 bajnokin 16 golt kapott, messze a legkevesebbet a ligában... gondolkodni, gondolkodni....
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
Krojf
Az Év Forumozója 2007 & 2008 :)

2008.02.21. 02:06:50

Komáim!!!
Nekem sajnos marad a péntek éjféli m1-es ismétlés, bár már az
eléggé ökörnyálasan jövő youtube-os összefoglalót meglestem!
A Viasat meg tehet ide a hátsóm környékére egy iciripiciri
szívességet!
Balassagyarmaton ugyanis eddig egy deka TV6 sincsen, így komoly
izgalmakkal néztem az Emiratesből a semmit az m1-en!
A macska rúgja meg ezeket is, hogy ezt a meddő meccset kellett
végigkínlódnunk, ahelyett, hogy...
No, de legalább három gólunk közül kettő igazán Barca-szerű volt,
a győztes Messi-féléért pedig jattolnunk kell az Úristennek, mert nem
kevés mák volt benne!
A második kapottért is nagy kár volt, mert ha VV a helyén marad,
akkor nincs az az Isten, aki gólt adományoz a skótoknak!
A lényeg viszont az, hogy győztesen ültek fel a srácok a repcsire,
ami hazaviszi őket!
Most a paplant, a Nőt, a papit is megérdemlik, nomeg a mi feltétlen
szeretetünket is!
Aztán vasárnap lehet a Levante ellen gálázni!
Főleg, ha ilyen szépen elkapták a fonalat!
Akár a margit 7:0-ját is túl lehetne szárnyalni!
Bevenné a bendőm rendesen!
Nyomatja ide Nektek a Ti Krojf komátok.
Drigo
Eurobarca Staff

2008.02.21. 01:14:48

Ordog írta:Viszont Drigo, ahogy a mondás tartja, támadójátékkal meccset lehet nyerni, védekezéssel bajnokságot... Ha megfigyeljük, akkor ez erre a meccsre is levetíthető. A védelem gyengus volt most, a támadók viszont lehozták a meccset. Ez hosszú távon biztos nem menne, mint láttuk is az első fél évben. Tehát a legfontosabb mégiscsak egy jó védelem amire lehet építeni később.:)

A legjobb viszont az lenne, azt hiszem ebben egyet érthetünk, ha a védelmünk és a támadójátékunk is csúcsra pörögne és így nyomnánk le a hátralévő időszakban a fontosabb meccseinket:) Na akkor nem vszínű hogy bárki is meg tudna minket állítani. Csak kérdés, hogy mennyi ilyen meccsünk lesz:) Félek hogy nem sok
Lehet ezzel vitatkozni? (Félreértés ne essék, én örülök a győzelemnek teljes mértékben, semmilyen hiányérzetem nincs most).

Fontos a védelem én ezt tudom nagyon is. Mivel én is védő vagyok, tudom, hogy milyen is ez a sors.

Mindig a csatárok kapják a dicséretet, ha megy a szekér, akkor az az ő érdemük, ha nem, akkor az már inkább a védelemé.

Amikor a csúcsra értünk, akkor az oda vezető úton Valdes is gyengébb volt, a védelem is a mostaninál, mégis sikereket értünk el.

Persze, mint modntam ez így van rendjén, a focinak a támadójátékról kéne szólnia elsősorban, nem véletlen találták ki a támadók fényezésére az év végi díjjakat (persze szökőévente becsúszik 1-1 kivétel).

A legendás csapatok viszont csak akkor születnek, ha a védelem és a támadó sor egyszerre van a topon. Ettől Dream Team a Dream Team, és ezért "csak" egy jó csapat a 2 évvel ezelőtti.
Ordog
Director del Fútbol
Kapcsolat:

2008.02.21. 00:34:56

Viszont Drigo, ahogy a mondás tartja, támadójátékkal meccset lehet nyerni, védekezéssel bajnokságot... Ha megfigyeljük, akkor ez erre a meccsre is levetíthető. A védelem gyengus volt most, a támadók viszont lehozták a meccset. Ez hosszú távon biztos nem menne, mint láttuk is az első fél évben. Tehát a legfontosabb mégiscsak egy jó védelem amire lehet építeni később.:)

A legjobb viszont az lenne, azt hiszem ebben egyet érthetünk, ha a védelmünk és a támadójátékunk is csúcsra pörögne és így nyomnánk le a hátralévő időszakban a fontosabb meccseinket:) Na akkor nem vszínű hogy bárki is meg tudna minket állítani. Csak kérdés, hogy mennyi ilyen meccsünk lesz:) Félek hogy nem sok
Válasz küldése