Barça a Bajnokok Ligájában

Helyt áll-e csapatunk a BL-ben? Megnyerjük-e a Bajnokságot? Mi a helyzet a Király Kupával? Kellenek-e a barátságos mérkőzések? Hol lehet nézni a meccset? - Távkapcsolóval a kézben. Ha mondanivalód van, kerülj beljebb!
Los Banditos
Az EuroBarca Utánpótlása

2007.12.12. 16:09:21

Remélem nyerni fogunk, és továbbra is maradunk 100%-osak hazai pályán a BL-ben is. A Stuttgart is nyilván már leeresztett egy kicsit, de könnyen okozhatnak meglepetést.

A nyolcaddöntőben a Schalkénak és a Romának örülnék a legjobban, de aztse bánnám, ha a Liverpoolt kapnánk. Persze ezek csak akkor lennének jók, ha a február végére valahogy összesöpörnénk magukat a földről. :roll:
in to exile
Szandi
Főnökasszony

2007.12.12. 15:59:00

Megfelelne? Kikapnánk tőlük mint a huzat, sajnos szerintem.. még ha otthon be is húznánk, idegenben...háát- a Roma azért odateszi magát rendesen a Seria A-ban.
"Jeff Buckley a világ legkirályabb jelensége a rántotta feltalálása óta"
Nobody fucks with the Jesus.
Art too bad to be ignored.
FCB_gábor
Entrenador del Barça

2007.12.12. 12:19:00

A Roma jó lenne ellenfélnek. Nem is a legerősebb, de nem is a hajtós kiscsapatok egyike. Nekünk pont megfelelne, szerintem.
Kép
FCB_gábor
Entrenador del Barça

2007.12.12. 12:15:47

barcamessi írta:Nem akarom hogy az legyen megint mint tavaly hogy a fél világ azon röhögött hogy a világ legjobb játékoskeretével rendelkező csapat nem jut Európa 8 legjobb csapata közé!
ez már annyira unalmas, mégha igaz lenne...
Kép
FCB_gábor
Entrenador del Barça

2007.12.12. 12:13:58

Danka00792 írta:Döntöbe kit vártok? Én jelenlegi forma alapján: Arsenal vs MU (talán.. az elsö szerintem biztos)
A jelenlegi forma alapján többen is odaérhetnek, de tavasszal azért más lesz a helyzet. Simán el tudom képzelni, hogy pl a real döntőt játszik vagy akár mi is, igaz nekünk jóval többet kell javulnunk.
Tipelnem kellene inter-real döntőt mondanék. :?
Kép
barcamessi
Jugador del Barça

2007.12.12. 12:12:00

Sziasztok!
Hát én is úgy vagyok vele, hogy jobb lenne most egy "könnyebb" ellenfél a nyolcaddöntőben! Nem akarom hogy az legyen megint mint tavaly hogy a fél világ azon röhögött hogy a világ legjobb játékoskeretével rendelkező csapat nem jut Európa 8 legjobb csapata közé! Márpedig erre a mostani forma alapján ismét megvan az esély, mert számomra sajnos egyértelmű ha megkapnánk a Liverpoolt vagy az Arsenalt akkor a JELENLEGI forma alapján nem mi lennénk az esélyesek! Tudom még van kb 3 hónap az első meccsig, és addig nagyon sok minden változhat, de elnézve Frenket és az ő "csodálatos" taktikáját nem hiszem hogy fog, bár ne lenne igazam!! Szóval mindenesetre én most sokkal jobban örülnék egy "kisebb" csapatnak. Akikkel játszhatunk a nyolcaddöntőben (sajár vélemény): ugye adottak a tegnapi csoportmásodikok: Schalke, Liverpool, Olympiakos, Celtic. Hozzájuk jön hozzá ugye a már biztos csoprtmásodik Roma, meg még szerintem az Arsenal, hisz a Sevilla idegenben megveri a Prahat, valamint a Fenerbache, akik szerintem otthon behúzzák a CSZKA ellen. Ugye a mi csoportunk másodikjával nem játszhatunk. Szóval így a lehetséges ellenfeleink: Schalke, Liverpool, Olympiakos, Celtic, Roma, Arsenal, Fenerbache. Ebből én a Liverpool, Arsenal duót mindenféleképp elkerülném, de még idesorolható a Roma is. Ha választanom kellene akkor én a Schelke ellen játszanék legszívesebben. Tudom nem kívánságműsor, de hátha bejön a a kívánságom, hisz az utóbbi időben mindig nagyon "belehúztunk" a sorsolásoknál, most hátha megszakad ez a rossz sorozat!
Visca el BARCA!!!!
V I S C A E L B A R C A
barca99
Llegenda del Barça

2007.12.11. 21:48:26

Tavaly a Milán is vergődött, a MU meg szárnyalt ilyentájt...
Danka00792
Director del Fútbol

2007.12.11. 21:46:46

Döntöbe kit vártok? Én jelenlegi forma alapján: Arsenal vs MU (talán.. az elsö szerintem biztos)

Persze legnagyobb vágyam hogy Barca eljut odáig :roll: De jelenlegi forma alapján nem valoszinü.. :evil:
Bodi
Director del Fútbol

2007.12.11. 21:42:28

Ahogy várható volt,Messi nem került be a holnapi keretbe,visszatért viszont Abidal és Toure.
Deco és Eto'o tuti kezdő lesz holnap,de remélem Ronaldinho is,minél többet játszanak együtt,annál jobbak lesznek a klasszikusra.
FCB_gábor
Entrenador del Barça

2007.11.29. 14:58:37

Már régen kaptunk könnyebb ellenfelet. Most kapja csak a milán vagy a real a poolt vagy az arsenalt, nekünk meg hagyják meg a Schalke, Werder(OP), Celtic hármas egyikét.
Bodi
Director del Fútbol

2007.11.29. 13:55:26

Hát én nem örülnék egy Arsenalnak a nyolcaddöntőben!
Jó lenne ott még egy könnyebb ellenfelet kapni,aztán majd a negyeddöntőben jöhetnek a keményebb falatok.
Persze,amikor BL-t nyertünk,akkor a 16 között vertük ki a legnagyobb ellenfelünket,de azért az egy másik Barca volt.
Remélhetőleg addigra elmúlnak a problémák,és végre az igazi Barcát láthatjuk!
Grege
Capitá del Barça

2007.11.29. 12:08:46

haze71 írta:Aki Bl-t akar nyerni, annak gyakorlatilag mindenki le kell tudni győzni. Mindegy, hogy egy erős ellenfelet a 8 közé jutáskor kapsz meg, vagy a döntőben. CSAK EGY MARADHAT...
Jéé, ezt még sose hallottam :wink: !

Persze, egyetértünk, én is azt szeretném, h mindenkit agyonpüföljünk, de lássuk be, pl. tavaly, ha a Milan rögtön a csoportkör után kapott volna egy durvább elenfelet, akkor valszeg kiesik, mert akkoriban nem ment nekik igazán a játék, de második félévben egyre jobban belelendültek, és sztm ezzel mi is így lehetünk most... Jó lenne, egy nem túl hajtós, nem túl egységes csapatot kapni elsőre. Én pl. az angolokhoz nem ragaszkodnék...
Jöhet, francia-német-portugál-holland-török, de az angolokat ne az első körben, olaszok meg határeset, a Roma ellen azért nehéz lenne, de sztm azt azért behúznánk.
haze71
Entrenador del Barça

2007.11.29. 09:51:03

Aki Bl-t akar nyerni, annak gyakorlatilag mindenki le kell tudni győzni. Mindegy, hogy egy erős ellenfelet a 8 közé jutáskor kapsz meg, vagy a döntőben. CSAK EGY MARADHAT...
Grege
Capitá del Barça

2007.11.29. 09:34:54

barcelinho_5 írta:
Grege írta:Fene az izlésedet, én lehet, h jobban örülnék egy Celticnek, PSV-nek, Rosenborgnak...
Csak az a gyanum, és ez sajnos gyakran be szokott jönni, h vagy Poolt kapunk, vagy Romat. Persze már az is mázlinak tekinthető, ha nem az Arsenal jut majd nekünk.
én most egy Liverpoolt elfogadnák, csak azért is hogy megmutassuk nekik hogy mi vagyunk a jobbak és idén legyőzzük őket! Amikor a Chelsea kivert minket, én utána évben is azt akartam hogy játszunk a Chelseavel!!! Hogy focira oktassuk őket! Én most ugyanezt várom, csak most a Liverpoolt akarom. Bármilyen erősek, be kell bizonyítanunk! :wink:
Hmm, akkor én is azt akartam, de iszonyat erősek voltunk, és magabiztosak, előtte évben pedig igazságtalanul vertek ki minket. Sajnos, azért most nem ez a helyzet, nem vagyunk magabiztosak, és tavaly teljesen igazságosan vertek sajnos ki minket a pooliak...
Sztm első körben most az lenne a jó, ha könnyebb ellenfelet kapnánk, és bízzunk benne, h jobb formába lendülünk hamarosan, pl. a köv. fordulóra.
barcelinho_5
Jugador d'estrella

2007.11.29. 09:26:59

Grege írta:Fene az izlésedet, én lehet, h jobban örülnék egy Celticnek, PSV-nek, Rosenborgnak...
Csak az a gyanum, és ez sajnos gyakran be szokott jönni, h vagy Poolt kapunk, vagy Romat. Persze már az is mázlinak tekinthető, ha nem az Arsenal jut majd nekünk.
én most egy Liverpoolt elfogadnák, csak azért is hogy megmutassuk nekik hogy mi vagyunk a jobbak és idén legyőzzük őket! Amikor a Chelsea kivert minket, én utána évben is azt akartam hogy játszunk a Chelseavel!!! Hogy focira oktassuk őket! Én most ugyanezt várom, csak most a Liverpoolt akarom. Bármilyen erősek, be kell bizonyítanunk! :wink:
Grege
Capitá del Barça

2007.11.29. 07:27:33

Fene az izlésedet, én lehet, h jobban örülnék egy Celticnek, PSV-nek, Rosenborgnak...
Ákocka
Jugador d'estrella

2007.11.28. 23:41:04

Ehh, ezt nem vágtam. :roll: De akkor is benne van, hogy lehet nagyon könnyű, és jóval nehezebb dolgunk a negyeddöntőben. Én tényleg annak örülnék, ha megint összesodorná Fortuna a Barcát és a Poolt. :)
Maxi
Entrenador del Barça

2007.11.28. 23:38:23

Ákocka írta:De lehet Roma vagy Arsenal is akár a nyolcaddöntőben, szélsőséges esetben pedig a Reál. :twisted:
A Madrid nem lehet, mivel a nyolcaddöntőben nem sorsolnak még össze ugyanolyan nemzeteket...
Forca Barca
barca99
Llegenda del Barça

2007.11.28. 23:37:46

Az meg megint régen rossz, ha az edző elmondja az utasításokat, de a játékosai szrnak rá...Kép
Ákocka
Jugador d'estrella

2007.11.28. 23:27:52

Remélem továbbjut a Pool, mert megérdemlik. Viszont, csoportmásodikként akkor már igazán összesorsolhatnák velünk, hogy revansot vehessünk.
A Rosenborg, Lazio/Werder, Olympiakosz, Celtic csoportmásodikak nem lennének nehezek. De lehet Roma vagy Arsenal is akár a nyolcaddöntőben, szélsőséges esetben pedig a Reál. :twisted:
ozsimiki
Adminisztrátor

2007.11.28. 22:46:20

Riva-val mindenben egyetértek :!: 8)

Tény,h idegenben hiányzik vmi,ezt mindenki látja (most nem a Lyon elleni meccsre értem,h miért,azt már Riva leírta),és ezen változtatni is kell,főleg TÖBB MOZGÁSSAL,ez az ALAP,és ez a játékosok felelősége,azt meg nem teheti meg Frank,hogy 11ből 7et lecserél,vagy köv meccsen nem játszat,mert akkor mégnagyobb szharban lennénk....

Másik téma: taktikázás....ezt (is) pedig nagyon jól fogalmazta meg Riva...a BARCA név hallatán nem a taktikázás jut emberek eszébe szntem....pedig nem 2-3éve vagyok BARCÁS,amikor nem ment annyira akkor se a taktikázás volt a jellemző....egy alaptaktika kell,ez nélkülözhetettlen,de az van is,és működne a megfelelő hozzáállással,és futásmennyiséggel.

Remélem még hosszú ideig nem lesz "nagytaktikus" edzőnk,mert ők simán bekorlátoznák Liot is,meg hasonló zsenijeinket,úgy gondolom.
Kép
"Ha megfelelő a motivációd, az akadály mint olyan, nem létezik" M.O.
"Arra van a legnagyobb szükségem, hogy szükség legyen rám" M.O.
Zozzy 5
Llegenda del Barça

2007.11.28. 22:41:33

Rivaldo11 írta:A Bl győzelmet jelentő gól nálam bepassz, nem beadás, de mindegy. A normákhoz a hagyományok kötnek. Mondom, szélről való beadogatás soha nem is volt az erősségünk. Nem is lesz. Középen történő gyömöszkölés? Messi akkor passzolja ki a labdát beadásra, amikor jónak látja. A futballt nem lehet könyvből játszani. Majd hülye lesz Rijkaard megfosztani csaopatunkat az egyik legfontosabb fehgyverétől-Messi improvizációjától. Max. azt mondhatja: "Liokám, légyszi, egyszr kétszer add ki a felfutó Zambinak..." de ennyi.
Ami a mozgást illeti, a magam részéről nem tudom elhinni, hogy Frank Rijkaard ne követelné meg a megfelelő mennyiségű labda nélküli mozgást,. Nem hiszem , hogy ne lenne feladatul adva, ki mikor merre induljon, ki kinek a helyére zárjon vissza. Ti azt hiszitek, Rijkaard ezeket nem mondja el??? Ugyan már... Azt mondod nem érzed, hogy nem hajtanák végre a megbeszélteket. Értem. Tehát inkább el tudod képzelni, hogy nem kapták feladatul :shock: Én nem. Ezek alapvető dolgok. A taktika nálunk nagyjábol -támadásban-a klasszisaink improvizációs készségére épül. Ezt Ten Cate is említette egy interjúban. Nyilván vannak alapsémák, amiket játszani kell, de az IMPROVIZÁCIÓ lesz a legfontosabb elem támadásban. Ez maga a taktika. Ami az ellenfelek megbontását illeti: A támadóink egyénileg fel vannak készülve az ilyen feladatokra is.
Ne taktikai elemelkért üljünk le Barca meccset nézni.
Én nem rendelném ennyire Messi alá az egész cuccost...Az egy dolog, hogy zöld utat kap mindenféle egyéni akcióhoz, de önző ne legyen, főleg ha a világ egyik legjobb szélsője érkezik mellette.

Labda nélküli mozgás:
Rijkaard: "Én mindig annak a pártján vagyok, hogy megnyissuk a pályát, ugyanakkor lehetne több mozgás a pálya középső területén is." Na pont ez az...Lehetne, de nincs. És fent is több mozgásnak kéne lenni, de nincs. Másfél éve még mindíg ott tart, hogy lehetne...
Improvizáció: Sajnos nem lámákkal játszunk, akik évekig bedölnek ugyan annak.
Nem taktikai elemekért ülök le Barca meccset nézni, hanem győzelemért. Ha ennek az, hogy ne mindent a szép játéknak rendeljünk alá, hát legyen!
Rivaldo11
Llegenda del Barça

2007.11.28. 22:13:38

Aprieto írta:Nem a beadásokra kellene építeni, csak akkor amikor mondjuk befuccsol az összes sztárocskánk. Melyik európai élklubnál csinálják ezt a szélsőhátvédek?

Rijkaard egy megújulni képtelen edző. Ez van, ezt kell elfogadni. És elküldeni.
1.Egyik európai élklubnál sem. De nem sokan játszanak 4-3-3-ban, és egyik európai élklubnál sincsenek ilyen támadók szélre tolva...ezek apró tények, amelyeket hajlamosak vagyunk figyelmen kívül hagyni. Egyedül C.Ronaldot tudom példának említeni: Amióta ő nyomja a szélen a MU-ban, eléggé háttérbe szorult a jobbhátvédjük támadásban...
2. Nem tudok vitatkozni, lehet hogy így van. De a sok kritika között akad megalapozatlan, sőt nevetséges is.
Rivaldo-A Legnagyobb.
Rivaldo11
Llegenda del Barça

2007.11.28. 22:04:31

A Bl győzelmet jelentő gól nálam bepassz, nem beadás, de mindegy. A normákhoz a hagyományok kötnek. Mondom, szélről való beadogatás soha nem is volt az erősségünk. Nem is lesz. Középen történő gyömöszkölés? Messi akkor passzolja ki a labdát beadásra, amikor jónak látja. A futballt nem lehet könyvből játszani. Majd hülye lesz Rijkaard megfosztani csaopatunkat az egyik legfontosabb fehgyverétől-Messi improvizációjától. Max. azt mondhatja: "Liokám, légyszi, egyszr kétszer add ki a felfutó Zambinak..." de ennyi.
Ami a mozgást illeti, a magam részéről nem tudom elhinni, hogy Frank Rijkaard ne követelné meg a megfelelő mennyiségű labda nélküli mozgást,. Nem hiszem , hogy ne lenne feladatul adva, ki mikor merre induljon, ki kinek a helyére zárjon vissza. Ti azt hiszitek, Rijkaard ezeket nem mondja el??? Ugyan már... Azt mondod nem érzed, hogy nem hajtanák végre a megbeszélteket. Értem. Tehát inkább el tudod képzelni, hogy nem kapták feladatul :shock: Én nem. Ezek alapvető dolgok. A taktika nálunk nagyjábol -támadásban-a klasszisaink improvizációs készségére épül. Ezt Ten Cate is említette egy interjúban. Nyilván vannak alapsémák, amiket játszani kell, de az IMPROVIZÁCIÓ lesz a legfontosabb elem támadásban. Ez maga a taktika. Ami az ellenfelek megbontását illeti: A támadóink egyénileg fel vannak készülve az ilyen feladatokra is.
Ne taktikai elemelkért üljünk le Barca meccset nézni.
Rivaldo-A Legnagyobb.
Zozzy 5
Llegenda del Barça

2007.11.28. 21:38:34

Rivaldo11 írta:Akkor csak megkérdem: Ki az, aki szerint egy Barcelonának komolyan a széljátékra, a beadásokra kellene építenie? Mikor volt ilyen? Aki centerezésekre kiváncsi, javallom az eurosport2 beköttetését. Soha nem volt jellemzője a Barcelonának ez a fajta stílus.
Más: "izgalmasabb passzokhoz bizony mozgás kell. Ha valaha valaki futballozott akármilyen szinten, annak ezt tudnia kell. Nem taktikai hiba, ha kevés a mozgás. Gondolom Frank nem úgy küldi ki őkket, hogy mindenki áélljon egyhelyben. Mi köze van ennak a taktikához???
A harmadik: A Chelsea, és a Milan ellen 2006 tavaszán -Frankkal a padon-úgy emlékszem, felvettük a versenyt taktikában is. Jó, lehet írni, az akkor volt. De az edzőnk ugyanaz.
Félreértés ne essék. Én sem azt mondom, hogy minden szép és jó. De álljon már meg a menet! Amit itt páran kritika gyanánt előadunk, az néha túlmegy egy határon.
Csak megsúgom: Négy klasszis hiányában, fedélzeten egy 17 éves sráccal könnyedén hoztuk tegnap a döntetlent. Egy olyan pályán, ahol nem jó vendégnek lenni.
Ez pedig tény.
Ha pedig azt szeretnétek látni, hogy taktikával nyerünk meccseket, azt felejtsétek el. A Barcelonánál az egyéniségek villanásai-taktika aránya kb 65-35%.Mindig is így volt, és ezután is így lesz. Kivételes meccsek persze lehetnek. De taktikus futballt ne a mi csapatunktól várjunk. Azt haggyjuk meg a Valenciának, meg a Liverpoolnak.
1. Nem azt mondtam, hogy Zambrottát meg Abidalt tömjük labdával, de a tény az tény, nem szerzünk gólt begyakorolt elfutásokból (sem) a szélen. Ez elfogadhatatlan. Annak idején, (Henkkel a fedélzeten) két évvel ezelőtt ez nem volt jellemző, mindíg akadt egy-két hasznos gól a szélső védők elfutásaiból. Gyakorlatilag Béla jobb volt, mint most Zambi. Fura. Egyébként a BL győzelmet jelentő gólunk is szélről való beadás után jött, csakhogy egy igencsak fontos gólt említsek. Itt van egy jól fejelő csatár, Henry, erre nem kap labdát a fejére. Azzal meg a tököm televan, hogy nekünk úgynevezett normákhoz kell kötnünk magunkat, (szép játék, kispasszok, nem adhatunk be bla bla bla...)hogy szerezhetünk gólt és hogy nem. Nem tudom, Te hogy vagy vele, de én inkább néznék szélről belőtt laszti után gólt, mint sokszor ezt az agyatlan tumkolást középen.
2. Nem taktikai hiba, ha nincsenek meg a mozgásirányok ilyen szinten? Ez érdekes.
Forgatjuk a labdát ide-oda a felezővonalnál, csak épp előre nem jutunk. Ez megy már másfél éve. Ha meg a játékosok lusták, azért megintcsak Frank a felelős...
3. Igen, akkor felvettük. Most nem fogjuk. MIért vennénk? Kiscsapatok edzői haggyák helyben hollandus barátunkat.
4. Nem a tegnapi nap eredményével van bajom, hanem a jövőképpel.
5. Nem betonbunkert akart látni a térfelünkön, de az elfogadhatatlan, hogy a taktikai elemek legalapvetőbb formái sem mutatkoznak meg a pályán. Majd amikor egy erős ellenféllel találjuk szembe magunkat, ahol a középpályán klasszisokat kell megfogni, vagy éppen a szélen elfutni és megbontani a világ legjobb védőiből álló falat, akkor kakiban leszünk, ha nem változnak itt a dolgok.

Ezzel a vitát le is zárnám, nem foglalkozok vele többet. Majd meglátjuk, hogy a jövőben mit érünk ezzel a mostani játékunkkal. Szerintem nem sokat. Pont.
Válasz küldése