sjd írta:...
Elfogadom az érveidet, de nem értek egyet vele.
Mondjuk az nem érv, amit Piqué meg Busquets vonatkozásában mondtál,mert nekik nem ez a feladatuk.
Pedro,Sánchez,Xavi,Fabregas,Messi és a két szésőhátvéd feladata,hogy veszélyhelyzetet jelentsen együtt, de külön is képesnek kéne rá lenni. Persze nem Xavi megindulásokat várok,de hol vannak már azok a gyilkos passzok,amik jellemezték?
Ebből messze Messi (jézus,de hülyén hangzik) a legveszélyesebb mindig. Többiek csak passzolgatnak,de oldalirányba,előre kevésszer jutnak.
Néha szükség van a megindulásokra egyénileg is, amit persze le kéne követni a társaknak, bemozogni akkor is az üres területekre, amikor egy játékos egedül megindul. Ezt Messi esetében sem csinálják meg a társak, de Messi sem csinálja amikor más próbálkozik,vagy passzolgatnak a többiek.
Több összetevős a dolog, én így látom,Te úgy. Megoldást erre keresni kell valóban, mert Messi központú a csapat, ami nem baj, de ilyen mértékben nem is jó.
Amondó vagyok,hogy Messi elé kellene egy center, nem feltétlen egy nagydarab center, de akár Alexis is lehetne ott,elmozgatni a védőket, stb, ebben Villa pl nagyon jó volt, úgy húzta el az embereket Messi elől a mozgásával,ahogy a nagykönyvben meg van írva.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."