Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
Én is hasonlóan gondolom. Montoya ne felejtsük jobb hátvéd, és most bal hátvédet játszott, ettől független a tizit szépen összehozta. De, úgy néz ki, tud ő mindkét szélen védőt játszani, ha úgy hozza a sors. Valamint, egyetértek shutterrel, meg kell becsülni, jó kis hátvéd ő, és én személy szerint sokat látok benne, persze ehhez további fejlődés szükséges, de szerintem belőle meghatározó hátvéd lehet, ha itt nem is, de egy komolyabb csapatnál szerintem lehet simán.MessiFan írta:Montoya nálam szinte alap hogy a közeljövőben szerződést kap az első csapatnál.
JdS vetélytársa pedig szerintem Sergi Roberto lesz, nekem az utóbbi játéka jobban tetszik.
Rafinháról és Dufuról nem tudok nyilatkozni, keveset láttam őket játszani.
Erre is kíváncsi vagyok, tegnap akár már meg is lehetett találni, legalábbis én nem értettem, hogy Messi miért játszik végig egy felkészülési meccset? Már augusztus elején elkezdjük játszani ezt a Messi minden meccset végig játszik című játékot?barca99 írta:Kíváncsi vagyok a Tito szr edző kártyát ki, mikor dobja be először.
Nem egy meccsből, de mégis megteszitek, ugye.csababarca írta:és valakik bennük látjk a megoldást...persze nem egy meccsből kell kiindulni,de akkor se a legjobb megoldás mindig a fiatalokra építeni...Zozzy 5 írta:bartra, tello...ezek mit keresnek a barcelona első csapatánál, jó kérdés...
Átvittem a Barca fiatalok tipikba.shutterisland írta:szerintem pedig ha utánpótlás,akkor a montoya,dos santos,rafinha,deulofeu vonalban kell gondolkodni.
montoya a mai szegényes jobbhátvéd piacon egyértelműen kincs, simán el tudnám képzelni, hogy megragadjon a csapatnál egy olyasmi szerepkörben, amiben most adriano van.
nem ő lenne a kezdő, de kisebb meccseken és csereként beállva játszhatna sokat, potenciális klasszist nem látok benne, de kiegészítő embernek tökéletes lenne.
még egyszer megismétlem, a piacon lévő gyenge jobbhátvéd felhozatal miatt mondom ezt, sokkal kisebb a választék, mint pl. támadóknál.
oda kapásból tudnánk mondani 15-20 olyan 18-21 éves játékost, akikből klasszis lehet, vagy már ennyi idősen meghatározóak, pozitív jövőkép áll előttük....de jobbhátvédet egy kezemen meg tudnám kb. számolni.
éppen ezért montoyát mindenképpen megtartanám, és játszatnám is.
dos santos játéka szerintem a B csapathoz viszonyítva egy kicsivel érettebb az átlagnál, egyrészt a kora miatt is....amúgy ő már többször volt tűzközelben, a nemzeti csapatainál is számításba lett véve (egyszer egy prostizással asszem elcseszték a renomét az edzőnél.)
valószínűleg potenciál már benne sok nincsen, viszont a középpálya mellett vész esetén lehozza a jobbhátvéd posztot is, illetve nekem pozitív benyomásaim vannak róla, esetlegesen keita pótlására felhoznám az A keretbe, annak ellenére, hogy ő nem igazán vkp.
rafinha...benne látom azt, mint a tesóban, hogy amellett, hogy bele van nevelve a barca foci, nem veszett ki a játékából, és stílusából az egyénisége.
sajnos a "barca foci" egyik jellemzője, hogy aki arra hajlamos, abból (részben) kiveszik az egyéniség. (alexis,afellay,stb.)
az alcantara tesókban szerintem a kellő brazilosság megmarad amellett, hogy tudják, mi kell taktikailag és fegyelem terén is a játékunkhoz.
érzem náluk azt az egyensúlyt az ösztönösség és taktikai fegyelem között, ami miatt erősségei lehetnek a csapatnak.
thiagoban többet látok, lehet, hogy csak azért, mert őt sokkal többször láttam élesben, viszont ha rá azt mondják (szerintem jogosan) hogy pár éven belül lehet az új xavi vagy iniesta, akkor nagy valószínűség szerint rafinha is nagy játékos lesz.
szóval én őt is mindenképp bedobnám 2-3 éven belül a mélyvízbe.
a legnagyobb kincsünket a végére hagytam, deulofeu.
megosztó, mert voltak "arc"-béli problémái, kicsit elszállt magától (bár azok után, hogy serdülőben szerződése volt a nike-vel...) és sok labdát elszór, szertelen, rutintalan.
DE....az összes utánpótlás játékosunk közül, akiket én láttam játszatni thiago alcantarán kívül benne látom azt a potenciális egyéniséget, aki klasszissá érhet, és talán eljutunk oda, hogy messihez hasonlóan minden mozdulatában, cselében benne lesz a váratlan, a veszély, a gól.
megjegyzem, már most is benne van, csak még a maga szintjén.
persze lehet belőle bojan vagy gio dos santos klón, akinek istenáldotta tehetsége van, és nem teljesíti be...de ha él vele, és kiteljesedik az az ösztönösség és nyers klasszis, ami őt jellemzi, akkor a posztja egyik legjobbja lehet majd a jövőben.
ugyanis vannak olyan dolgok, amiket deu nem tud, viszont tanulhatóak, elsajátíthatóak, a rutinnal és múlő idővel fejleszthetőek.
viszont az a faktor, ami benne van, az nem tanulható, arra születni kell.
szóval röviden összefoglalva én ezt a négyest emelném ki, akiket én szeretnék az első csapatban tudni az elkövetkezendő 1-2-3 évben.
viszont nem mehetünk el amellett, hogy van nekünk egy bartránk,fontásunk,planasunk,robertonk,espinosánk,cuencánk vagy éppen tellonk (a teljesség igénye nélkül) akik ettől függetlenül egytől egyig mind tehetségesek, és azért nagy százalékban a lehetőséget vagy most, vagy idővel megkapják, meg fogják kapni az A csapatnál is, de valahogy ÉN nem feltétlenül érzem bennük azt, hogy a "fixcsere" szerepkört maradéktalanul rájuk kellene majd bízni, és azt sem, hogy a jövő barcájában majd ők jelentik a különbséget egy real,mu vagy milan elleni mérkőzésen.
még annyit így ehhez, hogy muniesát szándékosan nem említettem, őt évek óta úgy emlegetik, hogy majd a jövő barcájában helye lesz, és engem is meggyőzőtt, amikor láttam (sajnos kevésszer) viszont most a sajnálatos sérülése miatt nem akarok róla véleményt nyilvánítani.
szóval......ez az én szubjektív véleményem.
ezt én is támogatnám, feltéve ha ő is így gondolja a jövőjét, mert azért máshol még így egydimenziósan is fontos játékos lehetne.ab1daL írta:Aztán lehet én látom csak így, de én szerintem Tello egy ilyen csere lehetne a csapatnál, hogy amikor nem megy a gólszerzés, és kell a gól, akkor fáradt védelmekre ráengedni, és előbb utóbb elfog menni. Nem kezdőbe követelem, de erre szvsz jó lenne, és nem ezt először írom le. Cserének, ha minden kötél szakad, mehet be.
ez vitán felül használható,de azon tulajdonsága,egyszerűsége miatt,ami miatt kritizálják. ha az ellenfél meg rához egy friss védőt,mehet tello a kukába. tudom,ingyen van,de ezt nagyon sokan mások is lehozzák,ráadásul most van egy alba,akinek az apja a duracell nyúl volt,szóval szerintem kevesebb szükség lehet tellora.ab1daL írta: Én személy szerint, abszolút nem értem az ő rá eső kritikát. Persze, egyszer kétszer idegesítő volt, amikor nem jött be a meghúzom elfutok csel, de emlékszem, csereként beállva, a fáradt védelmeket, 10-ből 7-szer, megverte, és vagy bepasszolta társnak, vagy gólt lőtt legtöbbször. Aztán lehet én látom csak így, de én szerintem Tello egy ilyen csere lehetne a csapatnál, hogy amikor nem megy a gólszerzés, és kell a gól, akkor fáradt védelmekre ráengedni, és előbb utóbb elfog menni. Nem kezdőbe követelem, de erre szvsz jó lenne.
Én személy szerint, abszolút nem értem az ő rá eső kritikát. Persze, egyszer kétszer idegesítő volt, amikor nem jött be a meghúzom elfutok csel, de emlékszem, csereként beállva, a fáradt védelmeket, 10-ből 7-szer, megverte, és vagy bepasszolta társnak, vagy gólt lőtt legtöbbször. Aztán lehet én látom csak így, de én szerintem Tello egy ilyen csere lehetne a csapatnál, hogy amikor nem megy a gólszerzés, és kell a gól, akkor fáradt védelmekre ráengedni, és előbb utóbb elfog menni. Nem kezdőbe követelem, de erre szvsz jó lenne, és nem ezt először írom le. Cserének, ha minden kötél szakad, mehet be.daffy írta:lennon,walcott,bale miért nem illik bele a barca játékába? tello pont ugyan azért nem.ab1daL írta: Tavaly csak emlékeztetőül: 22 meccs, 7 gól. Ez Tello statja. Meg hogy egy "cselt" tud, hogy meghúzza szélen is elfut. És? Komolyan mondom vissza fogom nézni, de még a tavaszi Klasszikuson is bejött neki párszor Arbeloa mellett, és egyből ziccer alakult ki. Mind1 végül is, jöjjön Agger 15-ért, Busquets cseréjének meg 20-ért Song, és akkor mindenki elégedett, a fiatalok meg takarodjanak a viharba.
nézzük a statisztikát? akkor ibra is remek volt
lennon,walcott,bale miért nem illik bele a barca játékába? tello pont ugyan azért nem.ab1daL írta: Tavaly csak emlékeztetőül: 22 meccs, 7 gól. Ez Tello statja. Meg hogy egy "cselt" tud, hogy meghúzza szélen is elfut. És? Komolyan mondom vissza fogom nézni, de még a tavaszi Klasszikuson is bejött neki párszor Arbeloa mellett, és egyből ziccer alakult ki. Mind1 végül is, jöjjön Agger 15-ért, Busquets cseréjének meg 20-ért Song, és akkor mindenki elégedett, a fiatalok meg takarodjanak a viharba.
Nekem is nagy szokásom, és több edzőnek, köztük Pepnek, és Titonak is gondolom, hogy egy meccs alapján leírják, elküldik a játékosokat, és ők is ilyenkor rájönnek, hogy 15-20 millióért embereket kell hozni a padra, többet is.csababarca írta:és valakik bennük látjk a megoldást...persze nem egy meccsből kell kiindulni,de akkor se a legjobb megoldás mindig a fiatalokra építeni...Zozzy 5 írta:bartra, tello...ezek mit keresnek a barcelona első csapatánál, jó kérdés...
Ezzel az értékeléssel teljesen egyet értek.Bartra nem volt rossz a mezőnyben, de a gól abszolút az övé volt.Kicsi Dos Santos megint jól teljesített, de vele kapcsolatban nekem továbbra is az az "elméletem" ő nem jó nekünk arra a posztra, oda egy erős, magasabb jobb fejelő emberke kellene.És a többi megnevezett emberekről is a véleményem ugyanaz mint a tiéd.Varatrix írta:Bartra nagyon csúnyán elnézte a második gólt. Pedig ez csak barátságos meccs.Zozzy 5 írta:bartra, tello...ezek mit keresnek a barcelona első csapatánál, jó kérdés...
Tello számomra semmi kirívót nem csinált se pozitív se negatív értelemben.
Számomra magasan a leggyengébb az Afellay. Szívesen túladnék rajta.
Poztív emberem mára: Dos Santos. Csak így tovább. Szvsz kp nem kell ha ilyen szinten tud játszani.
és valakik bennük látjk a megoldást...persze nem egy meccsből kell kiindulni,de akkor se a legjobb megoldás mindig a fiatalokra építeni...Zozzy 5 írta:bartra, tello...ezek mit keresnek a barcelona első csapatánál, jó kérdés...
Bartra nagyon csúnyán elnézte a második gólt. Pedig ez csak barátságos meccs.Zozzy 5 írta:bartra, tello...ezek mit keresnek a barcelona első csapatánál, jó kérdés...
ez a legjobb kérdés, amit már tavaly is többször feltettem, kiegészítve Cuencával!!!!Zozzy 5 írta:bartra, tello...ezek mit keresnek a barcelona első csapatánál, jó kérdés...