Messidona10 írta:Dave87 írta:
A tegnapi Rayo-ban pl. egyetlen épkézláb játékos nem volt, még egy kiöregedett róka sem, aki legalább minőséget képviselt volna. Senki.
Tegnap sikerült lehúzniuk a saját szintjükre, a 0:4 csalóka.
Először is szeretném leszögezni, hogy nem kötekedésnek szánom a mondandómat, és elnézést kérek, ha megbántalak vele. Már rengeteg embertől olvastam/hallottam ezt a színvonallal foglalkozó gondolatot.
Miért bántottál volna meg?

Sok dologban egyetértek veled, pl. a Sociedad BL-szereplését illetően, vagy hogy egy csapatot a teljesítménye alapján ítéljünk meg. Talán rossz példát hoztam, amikor azt írtam, hogy nem volt nagy név a Vallecanoban. Minőség alatt nem pontosan arra gondoltam, hogy mi állt a játékosok száma felett / alatt. A bajnokság egészét tekintve, a financiális problémák (mily' meglepő), keményen rányomják bélyegüket a ligára. Nem tudom, hogy ez hová fog fajulni, de ha már a Valencia és a Sevilla is levegő után kapkod, és évről évre 20-25 pontos hátránnyal végez a 3-5. helyen, akkor az nem normális. Ez a képzeletbeli olló pedig pedig nem lesz kisebb, nagyobbra fog nyílni.
Nem arról van szó, hogy a Barca vagy a Real ennyire jó. Nincs ellenfelük, elvétve kényszerülnek hajtós meccset játszani, akkor is többségében elszórakozott, félvállról vett meccsekről van szó. A Real Madrid például az elmúlt pár szezonban nem egy meccset nyert meg, egy- vagy többgólos hátrányból 5-10 perc alatt, volt hogy egymás után! Egy komolyabb csapat ellen ez nem történhet meg (legalábbis nem 2 hetente).
Az angol csapatoknál egy esős hétfőn bucira verhetnek Stoke-ban, vagy Swansea-ben, hogy a nagyobb csapatokat ( Arsenal, MU, City, Chelsea, Tot'ham, Everton vagy Pool) ne is említsem.
Ilyen szempontból egyértelműen gyengébb a spanyol pontvadászat.
"A pénzem 90%-át italra és nőkre költöttem. A többit elherdáltam." - George Best