Egyéb Barça meccsek

Helyt áll-e csapatunk a BL-ben? Megnyerjük-e a Bajnokságot? Mi a helyzet a Király Kupával? Kellenek-e a barátságos mérkőzések? Hol lehet nézni a meccset? - Távkapcsolóval a kézben. Ha mondanivalód van, kerülj beljebb!

Legyen külön Barca Femeni topic?

Igen
10
40%
Nem, ez a topic is megfelel
15
60%

Szavazatok száma: 25
bence0330
Az Év Fórumozója 2022 & 2024

2024.08.12. 21:27:13

Bernal része szerintem legalább akkora volt a gólban, mint Inigóé. Nagyon lassúnak tűnik fejben a kicsi, a mostani gólnál is állt, és olyan volt, mintha próbálná feldolgozni mi történik, aztán lassan elindult.

Megérdemelt sajna az eredmény, rettenetesen el van meccselve a téma.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára bence0330 2024.08.12. 21:27:34-kor.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
soadroli
Llegenda del Barça

2024.08.12. 21:25:33

0-2, remek :lol:
de ez les volt
Kép
Troym
Director del Fútbol

2024.08.12. 21:23:17

Lewa úgy néz ki, mintha a Barca B cserecsatára pályára került volna kényszerűségből

0-2 szép bemutatkozás a közönségnek
bence0330

2024.08.12. 21:22:08

Andras Inieszta írta:
2024.08.12. 21:04:10
Örülök a sok fiatalnak, de
Raphina bal oldalon nem jó
Lewa nagyon gyenge, de legalább látványosan leb*ssza a fiatalokat, ha nem az van, amit ő utólag gondolt a szituban
Torre játéka nekem tetszik továbbra is
Valle tök jó
Christensen nagyon látványosan lassan mozog

Most így hirtelen ennyi. Nem jó meccs, de remélem módosít valamit a szünetben Flick (már ha tud, mert szinte a teljes A csapat a lelátón ül), reménykedem, hogy ő is látja ezeket a dolgokat.

Raphinha minden méregfogát kivesszük onnan, nem tud lőni, ívelni, ütempasszokat adni, próbálkozgat jobbal, de hát... Lewy meg tényleg botrány. Persze a minap is az volt és gólokat lőtt, nem lenne baj, ha gyenge lenne, de hát jobboson Pauval, baloson Raphinhával nem fog labdákat sem kapni, hogy gólt lőjön. Mögé azért kell a gépezet, és akkor még mindig sok gólt lőne.

Ez az egész főleg a Milan meccs után durva, ahol ezzel a felállásal bénák voltunk, a második félidőben meg Raphinha jobbról-középről a legjobb mezőnyjátékosunk volt, és Lewynek is jót tett Pau beljebb.

Remélem ez még csak valami utolsó kísérletezés, mert Flickből ekkora kapufát nem néztem ki ilyen téren.

Elég gagyi egy gól volt. De megérdemeltük, Flick eddigi meccselései tetszettek, de ez ma sehogy sem működik.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Ronaldinho&Barca
Director del Fútbol

2024.08.12. 21:20:29

Nem kell ide Faye, Inigo hozza a gólt.. :D Mondjuk így várni egy passzt is blama.
Visca El Barca!
Kép
Més que un club
davi10
Llegenda del Barça

2024.08.12. 21:19:02

Huh, ez nagyon amatőr gól volt.

A Monaco-nak nem szóltak, hogy itt illik kikapni?
Kép
"A Futball nyer, ha a Barca nyer"
"Ez a két szín, zöld és fehér minden másnál többet ér
Hát indulj és bátran énekelj velünk egy dalt a Fradiért"
Troym
Director del Fútbol

2024.08.12. 21:18:03

fcjoc
Entrenador del Barça

2024.08.12. 21:14:12

Andras Inieszta írta:
Lewa nagyon gyenge, de legalább látványosan leb*ssza a fiatalokat, ha nem az van, amit ő utólag gondolt a szituban
Valle tök jó

Most így hirtelen ennyi. Nem jó meccs, de remélem módosít valamit a szünetben Flick (már ha tud, mert szinte a teljes A csapat a lelátón ül), reménykedem, hogy ő is látja ezeket a dolgokat.
Valle nem is kezdett.. off: valaki tud egy használható linket küldeni?
Ronaldinho&Barca
Director del Fútbol

2024.08.12. 21:07:29

Oké, hogy egy gamper meg minden, de ezt a Lewa féle stílust és tötyögést.. bicskanyitogató a pali, én nagyon bízok benne nem ezt a szenvedést kell nézni majd a szezonban és Flicknek helyén lesz a töke és szépen a padra repíti.
Visca El Barca!
Kép
Més que un club
Andras Inieszta
Barça B

(Valle helyett) Pau tök jó

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Andras Inieszta 2024.08.12. 21:45:16-kor.
ikajli
Capitá del Barça

2024.08.12. 21:03:20

Az eleje tetszett, de elég hamar elszürkültek. Mondjuk azért gyorsabbnak látom a játékot.
bence0330

2024.08.12. 20:09:03

Szegény brazil megint baloldalon. Majdnem adott egy gólpasszt az első percben, de azért akkor is elég fura.

A letámadás része tetszik a dolognak, rendre Casado lép fel, ha jól látom, Bernal meg marad stabilan hátul. A lescsapdák működnek.

De a támadóhármas így nem fog működni, a Milan meccs első félidejében sem működött így, amíg fel nem cserélte őket Flick. Ketten poszton kívül, ez látványosan akadályozza a folyékonyságot, és látványosan nem fér bele.

Nagyon rossz állapotban lehet a pálya, sokan csúszkálnak elég rendesen.

Raphinhától lehet szabályos gólt vettek el, ha nem, akkor csak 1-2 centin múlhatott.

Nem egy jó meccs, sajnos, és a Monaco már elég rég irányít.

Lewy a tavalyi legrosszabb időszakát idézi, összes labdaérintése rossz.
mvik
Jugador d'estrella

2024.08.12. 20:06:06

Olmoval mi van hogy nincs a meccskeretbe?
mvik
soadroli
Llegenda del Barça

2024.08.12. 19:19:33

Ter Stegen - Koundé, Christensen, Iñigo Martínez, Balde - Bernal, Casadó, Pablo Torre - Pau Víctor, Raphinha, Lewandowski
Kép
Chino
Llegenda del Barça

2024.08.07. 15:14:31

bence0330 írta:
2024.08.07. 13:21:43
gránit írta:
2024.08.07. 13:12:20
...
A Victor-Raphinha témával egyetértek. Az első félidő remélem csak egy kísérlet volt, Raphina nem jó a baloson, azon túl, hogy nem a befejezés az erőssége, még a ballábassága miatt kifelé is sodródik, rendre elég kellemetlen szögekből kellett emiatt befejeznie, nem ment neki, meg a kapus sem volt rossz. De ez még hagyján, a passzsávokat sem érzi onnan sajna. Mivel nagyon érzi a beindulásokat így is hasznos lehet ha muszáj ott játszania, nagy számok törvénye alapján így is rúgna jópár gólt, de nem néz ki jól. Közben meg Pau eltűnt a túloldalon, szerintem labdához alig ért. Ezzel a felállással mindkettőnek kivettük a méregfogát, még akkor is, ha a brazil adott egy gólpasszt. A második félidő azért is nézett ki (más okok mellett) ilyen jól, mert Raphinha bekerült tizesbe, abból is kicsit inkább jobbra, és osztogathatott, letámadásban is nagyon aktív tudott lenni, máris sokkal jobban nézett ki, Victor meg beljebb került. Az a felállás kb tökéletes volt, bármelyik éles meccsen maradhatna részemről. Az a második gól pontosan úgy nézett ki, ahogy ki kellett neki, pontosan olyan szerepekkel és pontosan ott tartózkodó emberekkel, ahol nekik lenniük kellett. Bernal elindította a támadást szervezőként, Raphinha húzott egy váratlant, Pau meg lekészítette a klasszis befejezőnknek. Remélem sok támadásunk néz majd ki így.

Pau kíváncsi vagyok, megragad-e végül tétmeccsekre. Nagyon jól néz ki.
Ezzel szerintem inkább Pau Victort akarta tesztelni, hogy milyen a teljesítménye, hogy mozog ott. Vagy éppen Raphinha Yamallal a pályán megfér-e egyszerre.
Azért a brazil befejezéseire nem húzhatjuk rá, hogy a ballábassága miatt rontotta el, nem éles szögből kellett lőnie, de inkább magát hozta nehéz helyzetbe a rossz labdaátvétellel. Ennek ellenére nyilván nem az a posztja, már akkor is feltűnő volt, amikor anno Dembelével egy-egy meccsen ideiglenesen helyet cseréltek, hatalmas a kontraszt.
Azt hiszem az egyértelmű, hogy Flicknél PV Roque előtt lesz, ha utóbbi marad is. Bár az eddigiek alapján ez néz ki jobb döntésnek.
Forca Barca!!!!
bence0330

2024.08.07. 13:21:43

gránit írta:
...
A Victor-Raphinha témával egyetértek. Az első félidő remélem csak egy kísérlet volt, Raphina nem jó a baloson, azon túl, hogy nem a befejezés az erőssége, még a ballábassága miatt kifelé is sodródik, rendre elég kellemetlen szögekből kellett emiatt befejeznie, nem ment neki, meg a kapus sem volt rossz. De ez még hagyján, a passzsávokat sem érzi onnan sajna. Mivel nagyon érzi a beindulásokat így is hasznos lehet ha muszáj ott játszania, nagy számok törvénye alapján így is rúgna jópár gólt, de nem néz ki jól. Közben meg Pau eltűnt a túloldalon, szerintem labdához alig ért. Ezzel a felállással mindkettőnek kivettük a méregfogát, még akkor is, ha a brazil adott egy gólpasszt. A második félidő azért is nézett ki (más okok mellett) ilyen jól, mert Raphinha bekerült tizesbe, abból is kicsit inkább jobbra, és osztogathatott, letámadásban is nagyon aktív tudott lenni, máris sokkal jobban nézett ki, Victor meg beljebb került. Az a felállás kb tökéletes volt, bármelyik éles meccsen maradhatna részemről. Az a második gól pontosan úgy nézett ki, ahogy ki kellett neki, pontosan olyan szerepekkel és pontosan ott tartózkodó emberekkel, ahol nekik lenniük kellett. Bernal elindította a támadást szervezőként, Raphinha húzott egy váratlant, Pau meg lekészítette a klasszis befejezőnknek. Remélem sok támadásunk néz majd ki így.

Pau kíváncsi vagyok, megragad-e végül tétmeccsekre. Nagyon jól néz ki.
gránit
Director del Fútbol

Ami nem tetszett:

- Raphinha középen többször kapott remek indítást, de minden alkalommal belelőtte a kapusba. Ha ott középen egy vérbeli csatár van, aki be tudja fejezni az akciót, hatékonyabbak lennénk

- Pau Victor a szélre kirakva nagyon el volt veszve, neki kellett volna a befejező területeken játszania

- Visszatértünk a négy védős hadrendre, gyenge középhátvédekkel ez necces lesz

- Lenglet no comment, Valle, Dominguez, Casado hátul nagyon gyengék, Pena is a csapatban ragadt

Ami tetszett:

- Amikor Pau Victor középre került, azonnal villant. Ő kezdhetne Lewandowskival párban, Roque-t megtarthatnánk tartaléknak

- Roque nagyon agilisen játszott, természetesen a szélre kirakós agymenésünket vele is nyomatjuk, ő adott be a szélről, ahelyett, hogy neki adnának be. Ettől tartottam vele kapcsolatban is, hogy a szélre kirakva teljesen kiheréljük az erősségeit, és sajnos beigazolódott.

- Lewandowski jól játszott

- Christensen visszakerült vkp posztra (de nem keresünk neki társat, ez nem tetszik)

- A második félidőben szinte végig nálunk volt a labda, ami viszont nem tetszett, hogy előrejátékunk nem nagyon volt, inkább oldalpasszok, hátrapasszok tömkelegét mutattuk fel
Chino
Llegenda del Barça

2024.08.07. 12:11:14

A első félidőben én is nagyon megijedtem, hogy ebből csúfos zakó lesz, felkészülési meccs ide vagy oda elég rossz lett volna a szájíz, de a gól elég jó ébresztő volt. Kár, hogy Raphinha kihagyta a helyzeteit, főleg az elsőt, Lewy zseniális labdát adott neki.
Valle sajnos nagyon kilógott, de egy Rafael Leaoval 1vs1-ben, ilyen fiatalon ráadásul posztidegenként megbocsátható.
Ez a Bernal-Casadó duó duplaszűrőben látványos, hogy milyen jól működik.

Mindent összevetve ez a felkészülési időszakot pozitívan lehet értékelni. Nyilván a rengeteg hiányzó és tét nélküli meccsek miatt az alapcsapatnak még kis részét is alig láttuk a pályán, így olyan messzemenő következtetéseket nem lehet levonni, de azért kezd kirajzolódni, hogy Flicknek milyen elképzelései.
Plusz nagyon sok fiatalt láttunk, ami talán a legnagyobb pozitívuma a tornának, nagyjából megnézhettük, hogy kiben van potenciál, hogy a jövőben tényleg komoly játékos lehessen.
Forca Barca!!!!
bence0330

2024.08.07. 10:07:37

Hát szerencsére tévedtem, lemosást gondoltam, úgy is tűnt egy darabig, aztán egyszer csak teljesen kikapcsoltuk a Milant. Le a kalappal, mindegy mennyire barátságos meccs. Főleg a második félidő volt durva, egy percnyi levegőt nem kaptak. Junyent nagyot Puigozott, nehezen tartották, Raphinha olyan volt, mintha két ember lett volna, mindenhol ott volt 10-esként, nagy labdákkal operálva (sokkal jobban nézett ki mint a balszélen), Pau Victor ide-oda dobálva is nagyszerű volt, Lewynek pedig a 2. gólja minden szempontból olyan, ami miatt tőle idén közel 30 gólos bajnoki szezont várok, ha alapkezdő lesz. Brutál Raphinha labda, még egy érintés belül, és ő jó helyen. Ebből Xavi utolsó szezonjában kevés volt nagyon az ilyen sakk-mattra kijátszott helyzet. Szerintem most a legtöbb meccsen lesz neki 1-2-3 hasonló helyzete. És az első gólja is szép volt, ilyet is sokat lőtt még másfél szezonnal korábban, 16-os vonala környékéről. Nagyon biztató.

A meccs embere nyilván Lewy volt, a brazil sima 2., Yunyent-t és Victort tenném utánuk, utána meg szinte csupa jó teljesítménnyel jönnek a többiek. Gerard Martin nagyon gyenge volt a szélen, védekezésben sajna Valle is (peche volt, hogy Leao lecserélése után hozták le, szegény Vini után őt kapta feladatnak, mindkét csapat messze legveszélyesebb játékosait, nem túl korrekt :) )
Ők lógtak ki nálam most lefelé, még ha utóbbinál kicsit igazságtalan is.

Roque sajna megint pár percet kapott, így nem nagyon lehet megítélni. Az a gyanúm, hogy távozni fog.

De ami legfontosabb, a presszing elképesztő volt, főleg a 2. félidőben, mintha satuban lett volna a Milan.

Messa írta:
2024.08.07. 06:24:37
Aki látta a meccset, Bernal és Casado hogy nyomta? Egyre több a pletyka, hogy Flick velük tervezi megerősíteni a középső középpályát, szóval érdekel mit alkottak.
Nem tudom megítélni, hogy csapatként voltunk-e jók, vagy ők voltak jók az első 20-25 perc elég rémisztő kinézete után. Bernal keveset játszott, egy már eléggé betolt Milan ellen, nem is emlékszem, hogy a második félidőben vezettek-e egyáltalán támadást az olaszok. Nem volt annyira tesztelve. Casado mindenhol ott volt, kullancs stílus, volt hogy utolsó pillanatban épp ki tudta billenteni Leaót, nem érzem benne a nagy pluszt, de azt simán el tudom képzelni, hogy megbízható rotációs ember legyen. Nem egy mélán nézelődős alak. Van benne passzjáték előre.
Messa
Az EuroBarca Utánpótlása

2024.08.07. 06:24:37

Aki látta a meccset, Bernal és Casado hogy nyomta? Egyre több a pletyka, hogy Flick velük tervezi megerősíteni a középső középpályát, szóval érdekel mit alkottak.
Sóstó mellett van egy mocsár, kikapott a Zseljeznicsar. Az eredmény reális, így járt most a Real is... Real Madrid Videoton 0-1 1985.05.22
bence0330

2024.08.07. 02:23:42

vidra írta:
2024.08.07. 02:19:21
A védők eddig is rosszak voltak, de most a támadás is.

Ezt csekkold, akkor megértesz (lehet nem volt korábban sok ilyen, csak ez nagyon beégett? Nem hiszem)

https://youtu.be/w6_GkG8ct_I?feature=shared&t=46
Szerintem más az ellenfél, más stratégiával jöttünk ki. Ha a védelmünket levesszük, ahonnan kaphattunk volna 4-et is már, előrefelé sok helyzetet alakítottunk ki, de inkább hosszú labdákkal akarunk operálni. Szerintem jó ez a taktikai mobilitás.

Csak kár, hogy Victor nem kap labdákat. Most kapott, csak sajna lesről jött a gól. Pedig nagy lett volna, szép Raphinha labda megint Lewynek, sarokkal szép gólpassz lett volna Victornak a lengyeltől. :)

Leao nagyon jó amúgy is, de azért az ijesztő, amilyen odafigyelés nélkül megy végig az egész védelmünkön már harmadszor. Valle ugyanaz mint eddig, előre penge, hátra nem az. Persze egymás után kapott egy Vinit és egy Leaot, a két legjobbat 1v1-ben kb akit kaphat.
vidra
Entrenador del Barça

2024.08.07. 02:19:21

A védők eddig is rosszak voltak, de most a támadás is.

Ezt csekkold, akkor megértesz (lehet nem volt korábban sok ilyen, csak ez nagyon beégett? Nem hiszem)

https://youtu.be/w6_GkG8ct_I?feature=shared&t=46
bence0330

2024.08.07. 02:16:43

vidra írta:
2024.08.07. 02:12:51
Én nem vagyok szórakoztatva a csapatunk által.
Tötymörgős.
Lehet, hogy a Milan erősebben védekezik, nemtom, nem látok már ilyenkor rendesen, de eddig a Flick power érzést éreztem, most meg azt, hogy megidézzük az elmúlt 5 évet.

Eddig keményen ment a vertikális foci, esetleg gyors beadások, most meg ezek a horizontális labdatartós passzocskák, amikkel javítjuk a passzarányunkat. Uncsi.
10 perce leült a meccs, az tény. De azért mentünk, a Milan feltolt védelmére azt válaszoltuk, hogy 3-4-szer kerültünk mögé kiugratásokkal. Az nem rossz, csak sajna mindig egy épp visszatért jobbszélső kapta balszélső poszton a labdákat, aki amúgy is rossz arányban fejez be, nem hogy így.

A B-s védőink sajna elég gyengék, a középhátvéd meg a balbekk is. Nem látom őket alkalmasnak feljátszani sem nagyon sérüléshullámban.
vidra
Entrenador del Barça

2024.08.07. 02:12:51

Én nem vagyok szórakoztatva a csapatunk által.
Tötymörgős.
Lehet, hogy a Milan erősebben védekezik, nemtom, nem látok már ilyenkor rendesen, de eddig a Flick power érzést éreztem, most meg azt, hogy megidézzük az elmúlt 5 évet.

Eddig keményen ment a vertikális foci, esetleg gyors beadások, most meg ezek a horizontális labdatartós passzocskák, amikkel javítjuk a passzarányunkat. Uncsi.

Lehet amúgy pont az rontotta el, hogy Flick nagyon erőlködött, hogy túlságosan beszorulunk védekezésnél (előző meccseken). Szerintem meg abból tök jó kontrákat meg kényszerítőket nyomtunk.
Most meg ez a túlzott letámadásos erőlködés van. Nem tudom. Rossz az irány, ha ez a fejlődés.
bence0330

2024.08.07. 02:06:09

vidra írta:
2024.08.07. 02:03:42
Szép volt a Lewa gól, de eddig hozzuk a szokásos kínlódást. Az előző meccsek sokkal dinamikusabbak voltak. Uncsi.
Tényleg? :O Szerintem brutál látványos meccse, 3 nagy helyzetet hagytunk (hagyott ki a brazil) eddig, meg Lewy is egyet, és volt 3 gól. A közönség szerintem erősen szórakoztatva van. A gólok is mind szépek voltak.

Chris vkp-s, szerintem Flick vele képzeli el az alapkezdőt ott duplapivotban, mellette meg aki épp van, Casado, De Jong...
Válasz küldése