Rob888 írta: ↑2020.10.21. 00:44:04
Örülök , hogy itt vagy!!!! Persze gondolom nem egyedüliként tőled jött az a rengeteg negatív hang Messivel kapcsolatban!! Elfogadom a véleményedet, de nem értem!! Túl magasra tette ő a mércét saját játékának megítélését illetően!!!! Azt nem írtam, hogy annyira jól játszott, de egy két méltató szó elhangozhatna a sok kritika után!!!! Véleményem szerint lecserélni ma csak a pihentetés miatt kellett volna!!! Egyébként sajnos az utóbbi meccseken tényleg látszik, hogy túl van pályája csúcsán, de ez korát nézve természetes! Sajnos lesznek a jövőben is olyan 10 percek, amikor eltűnik, hogy aztán még villanjon egyet!!! Mikor volt ő tiszteletlen a szurkolókhoz, nem emlékszem!! Biztos volt olyan, amit másképpen kellett volna csinálnia az elmúlt hónapokban, hiszen ő is emberből van, de tisztelete a szurkolók és a klub irányában szerintem maximális!!! Nagyon másképpen látjuk a dolgokat, persze ez nem baj!! Szerintem a Barca iránti hűsége az elmúlt években példaértékű!!!
Itt nem azzal van a gond, hogy jön a negatív visszhang, hanem hogy már tavalyhoz képest is iszonyatosan visszaeesett a teljesítménye. Ha egy Fradi ellen lehoz egy közepesnél jobb teljesítményt annak alapnak kellene lennie egy ilyen kaliberű játékosnak, aki ennyit keres és ilyen szerepet tölt be a csapatnál. Nem volt kiemelkedő, jól játszott, de ha Trincao, Dembélé, Fati stb. lett volna a mezére írva, akkor kellene inkább kiemelni. Ami inkább gáz, hogy a csapat eddigi 13 góljából nincs egy akciógólja sem, csak 2 tizenegyes, meg 3 gólpassz. És ezt nem lehet csak a korával magyarázni, mert tavalyhoz képest is radikális visszaesés.Lehet mondani, hogy hátrébb játszik, nincs Suarez meg hasonlók, de neki kellene a csapat húzóemberének lenni, ráadásul még lecserélhetni sem lehet.
Az első 10-15 percet leszámítva szerintem rendben volt a meccs. A kiállítás után természetes volt, hogy egy időre az ellenfél fog jobban dominálni, kell idő hogy rendezni lehessen a sorokat. Piquét a kiállításnál én inkább a butaságáért venném elő. Az hogy egy gyors támadó lefut egy belső védőt lendületből az törvényszerű, de egy ilyen rutinos védőnek fel kell mérni, hogy már nem tudja kiszorítani a védőt és nem szabálytalankodni a tizenhatoson belül, mert ha kicsit is hozzáér dobni fogja magát. Vagy korábban megpróbálni akár kockázatosan szerelni, vagy három gólos előnyben elengedni. Itt egyszerűen fejben hozott rossz döntést, nem a sebessége vagy "teljesítménybeli" probléma volt. Főleg biztos vezetésnél nem lehet ilyet csinálni.
Trincao és úgy en bloc az összes fiatal nagy felüdülés volt. Volt, hogy a portugál rossz döntéseket hozott, de összességében nagyon jól kevergetett, bátor volt, kár, hogy Griezmanntól egy ilyet sem lehet látni. Fati szintén hozta magát. Nem hiszem, hogy olyan játékos lesz aki orrba-szájba eteti a védőket (bár ki tudja), de a beindulásokat, kényszerítőket nagyon érzi.
Az mondjuk bebizonyosodott, amiről korábban is szó volt, hogy Messi mellett igazából Dembélé az aki képes több embert is megverni, ami nyilván azzal jár, hogy több labdát is veszít. Messin is rengetegszer hal el így támadás, Azon kéne még finomítani a franciának, hogy hamarabb szabaduljon a labdától, de én még bízom benne, főleg, ha a jobb oldalon játszik. Hiába kétlábas inkább a jobbos fekszik neki.
A Pedri-Fati-Araujo-Trincao sorra eddig úgy tűnik lehet építeni, bár előbbi azért inkább középen mozog komfortosabban.