2020.08.11. 15:48:47
Ennek a meccsnek, illetve a meccs sikerének szerintem semmi köze nem volt Setienhez. 2-3 zseniális formában lévő játékos mentette meg neki, akik maguk miatt, maguknak akartak bizonyítani. Messin látszott a kezdőrúgás előtt, hogy mennyire felvállalta a vezérszerepet, lelkesített, tüzelt, az első félidőben ment, cselezett, esett, kelt, gólt lőtt (a gólja előtt pl. ezt mind 2-3 mp alatt), eltörette volna a saját lábát egy tizenegyesért. Szerintem a Messi-Ronaldó rivalizációban kb ebben az egyben szokott jobb lenni Ronaldo Messinél, de most végre fellépett az ő szintjére ebben is. Én legalábbis nagyon ritkán, és nem mostanában láttam tőle ilyet.
Setien összes döntése - vagy a döntésének hiánya szerintem befuccsolt
- Félidő után egyértelműen az ő keze volt a túlzott passzivitásban, pont úgy néztünk ki, mint az elmúlt két év két visszavágóján. Nem egy Mourinho féle visszaállunk és kontrázunk téma volt, hanem egy Római-Liverpooli visszaállunk és reszketünk mint a kocsonya típusú. Rettegett minden játékos, és csak egy gyenge Napolin múlt, hogy nem kaptunk két gólt, amivel kiestünk volna. Nem is értettem, miért mondogatta a kommentátor/mondogatták végig a stúdióban, hogy eldőlt a meccs, két gólt szerintem bármelyik csapat bármikor szerezhet még két kézenlövéssel is a 16-oson belül. Vagy azt hitték, 3 kell nekik? Nem is értem. Ez a meccs végig veszélyes volt a második félidőben, még egy gyenge Napoli ellen is. Pár centin múlott a góljuk is, stb.
- Csere hiánya, nem csak a meccs képe miatt, hanem az öregek kímélése miatt is. Ez szerintem mindenki számára felháborító volt, csak neki nem.
Azok táborában vagyok, akik nem értik, miért nem kapott a két fiatal nagyágyú lehetőséget - Monchu berakása mellett pláne, ami önmagában nagyon örömteli lenne, alig vártam, hogy felhozzák, de nem itt, nem most, nem így. Ha nem lenne két másik fiatal, akik már letettek valamit az asztalra. Ez szerintem Fatival és Puig-al szemben nagyon igazságtalan húzás volt, mintha figyelembe se vette volna őket Setien.
Egyetértek minden hozzászólóval, aki szerinte mindkettőt kezdőbe kéne tenni, de legrosszabb esetben is minimum a félidőben becserélni, mert az jelenleg egyértelmű, hogy a Bayern a jobb csapat (még ha nem is fényévekkel). Ha meg egyszerre három játékos lenne a pályán, aki képes egyedül megverni 2-3-4 Bayern védőt, függetlenül a kvalitásuktól, az hozzáadna a meccshez egy nagyon erős kiszámíthatatlansági faktort. Piug bármikor képest egy Messi-szerű meglátással elképesztő kreatív passzal átjátszani 2-3 embert, Fati meg Messi pedig elől mindkét oldaltól tudja akár ugyanezt, akár egyénileg, csellel megoldani. Ezzel legalább fenn lehetne tartani a több gól megszerzésének az esélyét is, és ami a legfontosabb, még arra az esetre is, ha neagyj' Isten a Bayern lefocizna minket.
Arról nem is beszélve, hogy ők a labdát is gyorsan tudják járatni, úgyhogy ha belemegyünk a klasszikus passzolgatós témába elől, akkor is jóval több potenciál lenne benne, mint a többiekben. Ha meg hátrébbról indulunk megint, akkor is jobbak, mert gyorsabbak, mint Rakitic, Griezmann.
Ha elől mindenképp akar Setien egy centert, akkor egyértelműen Suárezt tenném be Griezman helyett. Öreg és lassú, viszont minden testhelyzetből mindenhonnan, bármelyik testrészével képes gólt rúgni, de ami fontosabb, fejben iszonyat erős, fontos meccseken képes fontos gólokat szerezni akkor is, ha amúgy egész meccsen köze sem volt a labdához. És azért Messivel is sokkal jobban megértik egymást, mint ahogy azt Messi Girezmannal teszi. Ha egyet villan, már megérte berakni.
A középpálya Puig mellett bevallom, nem tudom, hogy nézne ki a legjobban. Szerintem hiába kopott meg Busquests, még mindig Barca szintű szűrő, és kicsit több meglepetésszerű felpassza van vonalak közé, mint Rakiticnek, illetve kicsit tán több támadást is akaszt meg. De Jong vagy Vidal közül sem tudom, kinek szavaznék bizalmat, De Jong egy totális 0 előrejátékban, de stabil, Vidal meg pont fordítva. Talán De Jong, ha ténylegesen lenne egy Puig és Fati a csapatban, mert akkor már lenne elég kreatív támadóerő a csapatban.
A védelemben meg merném kockáztatni, hogy Araujo szint és forma alapján bekerülhetne, de szerintem egy védőnél nagyon fontos a tapasztalat és az összeszokottság egy ilyen éles meccsen, úgyhogy azt nem bontanám meg. Én személy szerint Semedot engedném el szabadabbra a két oldal közül, szerintem az elmúlt évben nagyon sokat fejlődött előre, sok jó megindulása van, aminek a végén ugyan sokszor vissza is fordul, de még akkor is sokszor átment előtte egy fél pályányi területen. Én nem érzem már, hogy Alba jobban érezné Messit mint ő, vagy fordítva, hiába mondják ezt el a kommentátorok minden egyes meccsen kb 10-szer.
Szerintem klasszikus, öregfiúk felállásban az egy meccs kiszámíthatatlansága miatt olyan 30-70%-unk lenne, fiatalokkal már inkább 40-60. Ha Messi úgy játszik, mint a minap az első félidőben, akkor viszont 50-50-ig is el merem engedni az esélyeket, mert hiába nyom le minket esetleg a Bayern és lőnek 3 gólt mondjuk, ha Messi bombaformában játszik, és meg is támogatják hátulról-oldaltól, akkor kvázi egyedül is képes hármat vágni vagy három gólban részt venni, még a Bayern ellen is.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy