crixus írta:Azért pár dolgot nem árt szem előtt tartani a tegnapi meccsel kapcsolatban:
1. Hatalmas pozitívum, hogy van tűz a csapatban. Ahhoz, hogy kupákat nyerjünk ez kelleni fog.
2. A kispadunk nem gyenge, csak megfelelően kell használni!
3. Visszaüt az átigazolási tilalom. Felteszem, ha Vidal és Turan játszhattak volna másként alakul a sztori.
4. A szezon sikeressége úgyis a bajnokságtól és a BL-től függ majd. A Klub VB fontos lesz, mert ennek megnyerésére csak BL-győzelem esetén van lehetőség, ami azért nem minden évben esik meg még velünk sem. Persze ha választani kellene e között és a BL-győzelem között, hát nem kérdés melyik lenne fontosabb.
Ezen felül és ettől függetlenül is én a Robi, Douglas, Pedro hármastól minél hamarabb megválnék. Első kettő egyszerűen kilóg a csapatból a képességeket nézve, Pedro pedig simán pótolható. Song nem is lehet kérdés, már várom mikor jelentik be a távozását.
Gyakorlatilag minden ponttal egyetértek.
Jó volt látni, hogy éhesek voltak, nem úgy léptek pályára, hogy ez már elúszott, toljuk le valahogy aztán pihi, hanem mindenki odatette magát. A szerencse se volt igazán mellettünk. Talán ha Piqué kapufája bemegy lehetett volna egy ki-ki meccs. Nem bírózni akarok, de egy ilyen meccsen figyelni kéne, hogy kézben tartsa. Engedte a durva belépőket, faragást, amit a baszkok köszöntek szépen. A kiállítás viszont sajnos jogos volt. Egy be nem fújt lesért nem kéne anyázni a bírót. Az Immobile esetnél még megértettem volna (bár akkor is baromnak titulálnám Piquét), de itt az egész csapatot és a párharcot nyírta ki, bár biztos benne volt a többi előző eset is. Pedig addig talán a legjobbunk volt.
A kispadot én sem találom igazán gyengének, csupán nem két kiegészítő játékost (bár SR még annyit sem ér) kell EGYSZERRE felrakni. Egy 21-22 éves Initől se lehetne várni, hogy vegye hátára a középpályát egy SR szintű társsal.
Egy ilyen átigazolási tilalom minden csapatot visszavetne, talán nagyobb mértékben is, főleg, hogy távoztak is emberek. Minden klubnak kell -ha minimális is- a frissítés. Itt nem feltétlen sztárigazolásokra gondolok, de legalább bővebb keretet biztosítani, távozókat pótolni.
A klub vb természetesen hordoz negatív és veszélyes dolgokat is magában, de mégiscsak egy kupa a megszerezhető hatból, és amint írta crixus ez a BL "hozadéka", ami bír presztízzsel. Személy szerint az összes kupa közül én a spanyol szkupa-t tartom a "legértéktelenebbnek". És ezt nem a bukás miatt, ez minden évben megszerezhető spanyol csapatok számára, a klub vb viszont más tészta, azért csak egy interkontinentális cím.
Plusz a mezen is jól mutat.