Nagyon simán nyertünk, laza meccs volt, nem törtük össze magunkat, rápihentek a hétvégére, de...
... a védelem helyezkedés valami borzalom egy-két szituációban, a Getafe alig jött át a félpályán, de ha átjött, akkor 2-3 húzásból a kapunk elé is kerülhettek. Volt az a Sarabia lövés, amit Pinto simán fogott, de előtte a 2 emberrel támadó Geta' konkrétan szétszívatta a bal oldalunkat, repültek a védőink a világba, középen óriási lyuk, mindenki futkos fel-alá... Ezen kívül még 1 vagy 2 ilyen vagy hasonló esetre emlékszem... Jó, nem nagy gáz, meg nem akarok túlzottan kritikus lenni, de azért azt le lehet szűrni, hogy Puyol, Masche vagy Montoya nagyon szeleburdi tud lenni néha, utóbbi kettő főleg.
Aztán Montoya valami olyan egyszerű, mint a bot. Feljön a támadásokkal, megkapja a szélen, de 80 %-ban tudni lehet, hogy mi jön

sima lapos passz a 16-os elé a bentről kimozgó embernek, amivel nem lenne baj, mert utána megy tovább, és meg lehetne bontani a védelmet, de valami olyan átlátszóan és lassan csinálja, hogy borzalom. Komolyan, még Lipták is megfordul, mire megjátssza a labdát.
Roberto szerintem nem volt olyan rossz, de úgy semmi extra. Volt 1-2 szép labdaszerzése az ellenfél tizenhatosa előtt, meg 1-2 megindulása, de ennyi. Kicsit körülményes és keveset vállal, betudható a meccsek és a rutin hiányának. De legalább sosem lóg ki a teljesítményével lefelé.
Puyol elindul, majd ahogy elkezdem leírni ezt a mondatot, Te szépen lassan olvasgatod, esetleg lenyomsz egy aknakeresőt vagy iszol egy teát, majd ránézel megint a képernyőre, és igen, Puyol kb. most ért oda, ahova indult. (Bocsánat, tudom, hogy ő az, aki nem érdemli meg a szarkazmust, és nem is a személyének szól a kritika. Nekem fáj a legjobban, mert nagyon csípem, de ez a sebesség már nem szint.) Ha a helyezkedéssel megoldja ám legyen, de azért ez nem az olasz liga, itt nem elég csak az. A szíve viszi előre, csúszik-mászik, de egyre biztosabb vagyok benne, ha a sérülések elkerülik a csapatot, akkor huzamosabb ideig nemigen lesz ő már kezdő.
Hogy pozitívat is írjak (és itt szögezném le, hogy alapvetően pozitív meccs volt, csak ezeket a dolgokat muszáj volt megjegyeznem), Messi varázslatos, Cesc pedig nagyon jó még mindig, mindkettejük duplájáért jár a taps. A többiek sem mozogtak rosszul, sőt Iniesta kifejezetten jól játszott, plusz Alexis is tetszett.
Hétvégén nyilván jobban megpörgetjük, de jó volt ez a meccs is, arra jó volt, ami a célja volt.