Spanyol Kupa & Szuperkupa

Helyt áll-e csapatunk a BL-ben? Megnyerjük-e a Bajnokságot? Mi a helyzet a Király Kupával? Kellenek-e a barátságos mérkőzések? Hol lehet nézni a meccset? - Távkapcsolóval a kézben. Ha mondanivalód van, kerülj beljebb!
visca el barca
Presidente del Barça

2014.01.16. 21:43:37

a koca meccsen bezzeg neymar is meg messi is játszik :D
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
MichaaBee
Llegenda del Barça

2014.01.16. 21:20:40

Stalkyard írta:
bence-barca írta:Kezd elég idegesítő lenni, h a kupameccseink, amik hétköznappal vannak mindig 10kor kezdődnek. :x
Ez inkább a későbbi párharcoknál lesz dühítő, mikor már nem sörmeccsek lesznek. De én már megszoktam. Különben erről jut szembe, hogy mi történt a tavaly(?) bevezetett 23:00-as meccskezdésekkel? Idén még nem találkoztam vele, hála Istennek.
[-o<
A 23 órás meccskezdés csak a szezon elején volt néhány forduló erejéig a nagy augusztusi hőségre való tekintettel - ha jól emlékszem.
H a t t r i c k
NBA Fantasy: EuroBarca League 2013: #1
EuroBarca Keeper League 2014, 2018, 2020: #2
barcapowa
Jugador d'estrella
Kapcsolat:

2014.01.16. 21:18:21

Remelem tenyleg ez lesz a kezdo :)
Visçค Єℓ Bคrçค Visçค Єℓ кคтคℓuภyค!
„Uraim, ha ma veszítetek, akkor továbbra is a világ legjobb csapataként lesztek számon tartva - de ha nyertek, a nevetek örökre fent marad.” Josep Guardiola
pezZy
Jugador d'estrella
Kapcsolat:

2014.01.16. 21:08:07

Line- up : Pinto, Dani Alves, Puyol, Bartra, Adriano, Song, Sergi Roberto, Cesc Fàbregas, Messi, Neymar , Tello

Kellemes este is lehet ebből. :lol: Puyol, Batra, Sergi és Tellonak nagyon örülök. Messi és Neymar végre együtt kezd, adott minden egy kiváló sörmeccshez. =D>

0-3-ra tippelek, Messi, Tello, Neymar [-o<
Kép
"El fogom feledtetni velük a vereség ízét, ám jól az eszükbe vésem, hogy mindig küzdeniük kell. Én vagyok a vezető, ők követnek engem, együtt pedig sikeresek leszünk…”

Culé per sempre!!
BarcafanTomee
Director del Fútbol

2014.01.16. 21:07:27

Pinto- Alvés, Puyol, Bartra, Adriano, Song, S.Roberto, Cesc, Tello, Messi, Neymar

Végre újra együtt, Messi és Neymar, igaz, hogy szinte tét nélküli meccsen, de összekell szokniuk.
shutterisland
Director del Fútbol

2014.01.16. 02:14:20

a levante lesz a következő ellenfél.
a meccseket 22.-én és 29.-én rendezik.

ha a levante csapatán sikerül átverekedni magunkat, akkor máris jönne az elődöntő két meccse (február 5 és 12) ahol a racing, a villarreal és a sociedad hármasából jönne az ellenfél.

a másik ágon a real madrid ellenfele az espanyol lesz, míg az atletico madrid a bilbaoval csap össze.

azért itt már gyorsan beindul a gépezet, szűk egy hónap múlva már meglesz a két döntős.
Stalkyard
Director del Fútbol

2014.01.15. 22:55:50

bence-barca írta:Kezd elég idegesítő lenni, h a kupameccseink, amik hétköznappal vannak mindig 10kor kezdődnek. :x
Ez inkább a későbbi párharcoknál lesz dühítő, mikor már nem sörmeccsek lesznek. De én már megszoktam. Különben erről jut szembe, hogy mi történt a tavaly(?) bevezetett 23:00-as meccskezdésekkel? Idén még nem találkoztam vele, hála Istennek.
[-o<
Az éjjel soha nem érhet véget!

Klopp on Coutinho bid: "I think tomorrow they (Barcelona) will offer a McDonald's Happy Meal and we get the toy as well!?"
bence-barca
Llegenda del Barça

2014.01.15. 20:52:31

zola8787 írta:
A Barátok közt 21:45ig tart, szerinted ez véletlen? Azért a spanyol szövetség gondol a magyar szurkolókra is :D:D:D
Igaz, igaz... :D

Holnapi meccs utazókerete:
Valdés, Pinto, Montoya, Piqué, Fàbregas, Puyol, Xavi, Pedro, Alexis, Messi, Neymar Jr, Mascherano, Bartra, A. Song, Tello, Adriano, Dani Alves and Sergi Roberto

Már nem is idegesítem magam azon, h ismét egy fiatal sincs, hiába 4 gólos előnnyel megyünk... de legalább Afellay mehetett volna, veszteni nem veszít vele senki.
zola8787
Director del Fútbol

2014.01.15. 16:09:18

A Barátok közt 21:45ig tart, szerinted ez véletlen? Azért a spanyol szövetség gondol a magyar szurkolókra is :D:D:D
bence-barca
Llegenda del Barça

2014.01.15. 15:45:50

Kezd elég idegesítő lenni, h a kupameccseink, amik hétköznappal vannak mindig 10kor kezdődnek. :x
Barcaman14
Director del Fútbol

2014.01.14. 15:00:11

Ennél jobb alkalom nincs arra, hogy a kevesebbet játszók kezdjenek. Gondolok itt Songra, Montoyára, Tellora, Puyolra, Sergi Robertora és Bartrára elsősorban. Na és persze Pintoval a kapuban. Plusz még Adriano játéka is valószínű. Kíváncsi leszek arra is, hogy Afellay vajon kap-e pár percet legalább.

2007-ben ugyan kellemetlen meglepetésbe szaladtunk bele, de egyértelmű, hogy ez most nehezen elképzelhető és nem is összehasonlítható a mostani csapat morális szintje az akkorival.
Ha nem is teljes B csapatot várok, de bízom benne, hogy Tata megadja a lehetőséget az említetteknek. Messi és Neymar biztosan utazni fog és valószínűleg kapni is fognak valamennyi játékidőt, aztán majd a Levante ellen visszaállhat a rend és kezdhetnek mindketten.
Kép
„Ez a Barça ezzel a generációval értékesebbé teszi a labdarúgást, egyedülállóbb rangot ad neki." Josep Guardiola-GRÁCIES PEP!

Fc Barcelona ***-Més Que un Club-***
sörvirsli
Capitá del Barça

2014.01.14. 14:38:18

Közeledik a visszavágó. Bármennyire is szeretnénk szerintem Tata nem fog totál B csapatot felküldeni. Az ATM elleni védősor valszeg pihenni fog,ez jó hír,viszont Ini kiesésével tuti ott lesz középen Xavi, elől meg az idei kevés játéklehetősége miatt Neymar is.Sőt még Messi is fog kapni egy félidőt csakhogy szokja a dolgot. Vélemények? :-s
Aki azt hiszi, hogy a Messi és a Messiás szavak és jelentések összecsengése véletlen, az orbitálisat téved: Isten kegyelméből való ez az ember.

Messi-Neymar = the ultimate forward duo

Paul Walker - We are always gonna miss you forever!
Chino
Llegenda del Barça

2014.01.09. 13:15:30

mess2009 írta:megpróbálok kicsit "okoskodni" a meccs kapcsán: szép és jó a kombinációink sebessége az ötös környékén, de amíg odáig eljutunk az nagyon lassú(többnyire!) arra gondolok, hogy szinte egyszer sem látunk olyan induló sebességet egy komplett támadó hármas(négyes)től mint akármelyik Madridtól egy a saját térfelén megszerzett labda esetén!(rohan a labdás, és rohannak a potenciális befejezők ( ok. ez többnyire klasszikus kontra, de valahogy ez a sebesség hiányzik nálunk)ez a sebesség adna nagyobb teret, lekéső középpályát, a lendületet és a kombinációt( így együtt!) követni képtelen védőket. ellentmondásként: Messi második gólja! valami hasonlóra gondolok, hiszen ekkor futottak mellette ketten is akár egy kombináció is belefért volna, valószínű mindenki más le is passzolta volna.
Nálunk ez jó pár éve hiányzik a repertoárból. Lehet, hogy kevesled, de eddig idén fél szezon alatt több ilyen kontrát láthattunk a csapattól, mint az elmúlt három évben. A két Madrid esete teljesen más. Ott vannak befejezők, akiknek a játéka jobban alkalmas erre. Nem lehet összehasonlítani. Mou alatt szinte csak ebből éltek, idén is többnyire ebből szerzik a gólokat. Az egész taktika, a játékosoknak nem ezek az erősségei. Főleg egy ilyen csapat ellen, aki a védekezésre sokkal nagyobb súlyt helyez, ráadásul a védekezésünk is feljebb van tolva, ezért sokszor hiába szerzünk labdát nagyon kevés esetben lehet belőle igazi kontrát vezetni. A Rayo ellen például több ilyen volt a meccsen, mert a védekezésünk teljesen más volt. Ha félpályán/ellenfél térfelén szerzünk labdát nagyon kevés esetben lehet gyorsan indítani/gyors passzokkal kalkulálni. Ezt el kell fogadni. Én személy szerint nem szívesen látnám, hogy két csatár elől kolbászol és ha hátul megszerezzük a labdát, felíveljük nekik, vagy megpróbálunk gyorsan indítani. És nem csak azért, mert ez a stílus nem jön be, hanem kevésbé vezet eredményre és az ellenfél több támadást vezethet belőlük. Egy tegnapi Getafe ellen amúgy sem nagyon volt rá lehetőség.
Más csapat ellen, ha esély volt rá, próbálkoztunk hasonlóval. Bartra játékában is benne van, hogy ha hátul labdát szerez elindul előre és keresi kit lehet gyorsan indítani, de nagy százalékban ezt az ellenfél lefüleli. Viszont már nem az a klasszikus tili-toli van ott elől sem. Sokkal intenzívebb és gólratörőbb a játékunk, aminek nagyon örülök.
mess2009 írta:más: sajna nekem is feltűnt Sanchez indiszponáltsága: sok helyen volt sokszor, de nem jól és nem jókor.
Sergi R. nekem is úgy tűnik, valami kis plusz hiányzik...a védelem?!sajna lyukas. csak egy klasszis csatár lett volna náluk, kapunk 2-3 gólt, hogy nem kaptunk? tehát a védelem ok?! így is fel lehet fogni, de tárgyszerűen az a helyzet, hogy csak azért nem kaptunk gólt mert az a támadás mennyiség (nagy átlagban) kevés amire képesek voltak.
Messi: öröm volt nézni.
Alexis nem hiszem hogy igazán indiszponált volt, inkább úgy fogalmaznék, nagyon egyedül volt. Montoya sajnos nagyon rossz napot fogott ki, SR se sokat segített, hiába tudott keresztül menni egy-két védőn mindig vissza kellett fordulni. Néha Cesc-szel sikerült valamit alkotni.

A védelemmel kapcsolatos fenntartásaid jogosak, viszont én azért ezt megfordítanám. Ha lett volna egy klasszis csatáruk, akkor neki nem a jelenlegi leggyengébb belső védőpárosunkkal/védőkvartettünkkel kellett volna szembenéznie. Így már más a leányzó fekvése.

Az nagyon jó, hogy nem kaptunk gólt. Ha Madridban egyet rúgunk, a Getafe-nak már 6-ot(!) kell, szóval ez több, mint nagy valószínűséggel eldőlt, pedig én azok közé tartozom, akik nagyon óvatosan szemlélik a dolgokat.
Forca Barca!!!!
mess2009
Director del Fútbol

2014.01.09. 08:44:32

megpróbálok kicsit "okoskodni" a meccs kapcsán: szép és jó a kombinációink sebessége az ötös környékén, de amíg odáig eljutunk az nagyon lassú(többnyire!) arra gondolok, hogy szinte egyszer sem látunk olyan induló sebességet egy komplett támadó hármas(négyes)től mint akármelyik Madridtól egy a saját térfelén megszerzett labda esetén!(rohan a labdás, és rohannak a potenciális befejezők ( ok. ez többnyire klasszikus kontra, de valahogy ez a sebesség hiányzik nálunk)ez a sebesség adna nagyobb teret, lekéső középpályát, a lendületet és a kombinációt( így együtt!) követni képtelen védőket. ellentmondásként: Messi második gólja! valami hasonlóra gondolok, hiszen ekkor futottak mellette ketten is akár egy kombináció is belefért volna, valószínű mindenki más le is passzolta volna.
más: sajna nekem is feltűnt Sanchez indiszponáltsága: sok helyen volt sokszor, de nem jól és nem jókor.
Sergi R. nekem is úgy tűnik, valami kis plusz hiányzik...a védelem?!sajna lyukas. csak egy klasszis csatár lett volna náluk, kapunk 2-3 gólt, hogy nem kaptunk? tehát a védelem ok?! így is fel lehet fogni, de tárgyszerűen az a helyzet, hogy csak azért nem kaptunk gólt mert az a támadás mennyiség (nagy átlagban) kevés amire képesek voltak.
Messi: öröm volt nézni.
kristop
Entrenador del Barça

2014.01.09. 04:16:52

bence-barca írta: Aha, múltkor is ezt terveztük aztán ment az 'gálakezdő', pedig akkor egy harmdosztályú csapat vt az ellenfél...
Nem is értettem, mert még csak a keretbe sem vtak fiatalok, se Adama, se Dongou, senki se.
ment a gálakezdő = a full második csapat játszott :lol:
no.1 sergi roberto fan, no.1 paco hater

2017 in: mina, davinson sanchez, semedo, verratti, deulofeu, dembele
2018 in: de ligt, arthur, alena, thiago
Yokozuna
Entrenador del Barça

2014.01.09. 01:28:45

Nyomasztó fölényben játszottunk, sok labda csínybe ment. Szombaton komolyan kell játszani, remélem az is menni fog. Ezzel a játékkal győzni fogunk, egyre magabiztosabb a csapat. Csak azt sajnálom, hogy csökkenni fog az Atletico előnye a Real előtt. Bár most már azoknak is jöhet egy vereség.
Messi külön kategória a focivilágban, ki más kaphatna rajta kívül aranylabdát!
Bob_Marley
Presidente del Barça

2014.01.09. 00:39:12

Nem kaptunk gólt, s mellé lőttünk négyet, ennél jobban nem lehet egy oda-visszavágót otthon lenyomni, grat a fiúknak, innentől idegenben csak le kell hozni a továbbjutást. Ilyen sűrű programnál jól jött, hogy lehet kicsit szusszanni majd.
Kép
Kép
Kép
looka
Capitá del Barça

2014.01.09. 00:21:30

Nagyon simán nyertünk, laza meccs volt, nem törtük össze magunkat, rápihentek a hétvégére, de...

... a védelem helyezkedés valami borzalom egy-két szituációban, a Getafe alig jött át a félpályán, de ha átjött, akkor 2-3 húzásból a kapunk elé is kerülhettek. Volt az a Sarabia lövés, amit Pinto simán fogott, de előtte a 2 emberrel támadó Geta' konkrétan szétszívatta a bal oldalunkat, repültek a védőink a világba, középen óriási lyuk, mindenki futkos fel-alá... Ezen kívül még 1 vagy 2 ilyen vagy hasonló esetre emlékszem... Jó, nem nagy gáz, meg nem akarok túlzottan kritikus lenni, de azért azt le lehet szűrni, hogy Puyol, Masche vagy Montoya nagyon szeleburdi tud lenni néha, utóbbi kettő főleg.

Aztán Montoya valami olyan egyszerű, mint a bot. Feljön a támadásokkal, megkapja a szélen, de 80 %-ban tudni lehet, hogy mi jön :arrow: sima lapos passz a 16-os elé a bentről kimozgó embernek, amivel nem lenne baj, mert utána megy tovább, és meg lehetne bontani a védelmet, de valami olyan átlátszóan és lassan csinálja, hogy borzalom. Komolyan, még Lipták is megfordul, mire megjátssza a labdát.

Roberto szerintem nem volt olyan rossz, de úgy semmi extra. Volt 1-2 szép labdaszerzése az ellenfél tizenhatosa előtt, meg 1-2 megindulása, de ennyi. Kicsit körülményes és keveset vállal, betudható a meccsek és a rutin hiányának. De legalább sosem lóg ki a teljesítményével lefelé.

Puyol elindul, majd ahogy elkezdem leírni ezt a mondatot, Te szépen lassan olvasgatod, esetleg lenyomsz egy aknakeresőt vagy iszol egy teát, majd ránézel megint a képernyőre, és igen, Puyol kb. most ért oda, ahova indult. (Bocsánat, tudom, hogy ő az, aki nem érdemli meg a szarkazmust, és nem is a személyének szól a kritika. Nekem fáj a legjobban, mert nagyon csípem, de ez a sebesség már nem szint.) Ha a helyezkedéssel megoldja ám legyen, de azért ez nem az olasz liga, itt nem elég csak az. A szíve viszi előre, csúszik-mászik, de egyre biztosabb vagyok benne, ha a sérülések elkerülik a csapatot, akkor huzamosabb ideig nemigen lesz ő már kezdő. :?

Hogy pozitívat is írjak (és itt szögezném le, hogy alapvetően pozitív meccs volt, csak ezeket a dolgokat muszáj volt megjegyeznem), Messi varázslatos, Cesc pedig nagyon jó még mindig, mindkettejük duplájáért jár a taps. A többiek sem mozogtak rosszul, sőt Iniesta kifejezetten jól játszott, plusz Alexis is tetszett.

Hétvégén nyilván jobban megpörgetjük, de jó volt ez a meccs is, arra jó volt, ami a célja volt. :)
bence-barca
Llegenda del Barça

2014.01.09. 00:12:02

shutterisland írta:nah, ez letudva.
a visszavágón nem szeretnék alapkezdőt a csapatban látni, mehet a fakó.
Aha, múltkor is ezt terveztük aztán ment az 'gálakezdő', pedig akkor egy harmdosztályú csapat vt az ellenfél...
Nem is értettem, mert még csak a keretbe sem vtak fiatalok, se Adama, se Dongou, senki se.
barlacy
Jugador del Barça

2014.01.09. 00:09:13

Jól játszottunk. A 4 gól nem fejezi ki a különbséget, pláne miután Messi bejött. Sajnos Alexis ismét a régi volt,Montoya is gyengébben teljesített.Adriano a tőle megszokottnál kicsit halványabb volt a szokottnál. Tetszett : Pinto, Fabre, Busi,És a mezőny legjobbja Ini, de hasznosan és jól játszott Pedrito is.Messi beszállása a "küzdelembe" alapvetően veszélyessé tette csapatunkat, 2 gólja, játéka már nagyon hiányzott!!!Tello nem sok vizet zavart,Roberto jól helyettesítette Xavit.
shutterisland
Director del Fútbol

2014.01.09. 00:04:00

nah, ez letudva.
a visszavágón nem szeretnék alapkezdőt a csapatban látni, mehet a fakó.
Capon
Llegenda del Barça

2014.01.08. 21:38:51

Belinkelek én is egyet de fogalmam nincs mükszik-e vagy sem még nem próbáltam:
http://barcelonastream.com/" target="_blank
Klinsmann; Rivaldo; Maldini; Nesta; Puyol; Xavi; Ronaldinho; Iniesta; Messi
Gareth Tello
Az Év fórumozója 2013

2014.01.08. 21:31:42

mess2009 írta:TUD VALAKI EGY HASZNÁLHATÓ LINKET? a T-Gyuszi nálam most nem működik.
Itt lesz majd:
http://firstrownow.eu/watch/231484/1/wa ... fe-cf.html" target="_blank
BarcafanTomee
Director del Fútbol

2014.01.08. 21:29:54

remélem neymar kifossa magát szombatig :D mondjuk én biztos nem kezdenék mindkettővel, mert egyik sem játszott hetek/hónapok óta.[/quote]

épp ez lesz a baj tavaszra, mindkettejüknek, kevés játékperce lesz a döntő szakaszra, ami Neymarnak lesz nagyobb probléma, mert sztem túl sokat pihent és majd a semmiből robban be ?!
visca el barca
Presidente del Barça

2014.01.08. 21:12:14

örülnék ha sergi roberto villantana végre valamit, mert most már elég sokat játszik, de nagyrészt csak "nem lóg kifele" kategória. örülnék ha kicsit bátrabb lenne.
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
Válasz küldése