Barça a Bajnokok Ligájában

Helyt áll-e csapatunk a BL-ben? Megnyerjük-e a Bajnokságot? Mi a helyzet a Király Kupával? Kellenek-e a barátságos mérkőzések? Hol lehet nézni a meccset? - Távkapcsolóval a kézben. Ha mondanivalód van, kerülj beljebb!
Alcantara
Director del Fútbol

2018.03.13. 20:25:41

A holnapi továbbjutás után, a mai Roma-Sahtar meccs továbbjutóját szeretném ellenfélnek.
Sinya22
Director del Fútbol

2018.03.13. 20:21:19

Mindenki ott van a keretben,aki "számít",Iniesta és Roberto is bekerült.

Semedo és Denis sérülés miatt nem került,illetve Mina sem.
Nem tudom Ini mennyit edzett,de gondolom kezdeni fog,és egy félidőt biztosan játszik. Jó lenne fociznunk rögtön,mert az a helyzet hogy még 1-0-nál se dőlne el. Remélem Messi is kipihente magát,szükség lesz rá.
MisterDJ
Barça B

2018.03.13. 16:50:34

MessiNeymarSuarez írta:https://www.youtube.com/watch?v=sLxxbpW ... jreload=10

Ha valakit érdekel, és van feles 13 perce, érdemes megnézni a videót, kitér arra is hogy miért kéne Dembelét játszatni(5:40-től)

Jó lenne ha Valverde meglépné, szanaszét tudná szívatni a védőket, és Lajos nem őrlődne egyedül 3-4 védő között, és Messiéknek is sokkal több területük lehetne.

Magabiztosan kell kilépni, nem sietni, de azért gólratörően játszani, mert ha 0-0 van, és talál a Chelsea egy gólt a második félidőben, akkor majdnem esélytelen hogy találjunk valahogy egy gólt.
Szerencsénk hogy a Chelsea bénázott egy nagyot(ilyenkor szokott érvényes lenni hogy 1 emberen is el tud menni a továbbjutás), ki kell menni és bebizonyítani hogy miért nekünk kell továbbjutnunk!
Megnéztem az egész videót és tényleg jó meglátásai vannak, lehet ő kéne ide következő edzőnek. :wink: Egyébként megfigyeltem,hogy nagyon sokszínű és minden lehetséges felállást figyelembe vesz a videóban és mélyebben képes is azt elemezni.

Én is azért imádkozok, hogy Dembelét kezdesse és Iniesta legyen összedrótozva. [-o<

DE! Szerintem itt fog kiderülni,hogy Valverde milyen edző is valójában. Abban az értelemben,hogy középszintű csapatos edző-e még mindig, aki TALÁN nem is a győzelemben gondolkodott eddig, hanem hogy ne kapjunk ki. Na jó talán erős túlzás ez tőlem, de egyszer kétszer átfutott bennem a gondolat amikor semmi volt a játékunk.

Ha megmeri húzni a váratlant (amire várunk már itt sokan szerintem) és az egy nagyon jó játékhoz és egy méltó továbbjutáshoz vezetne, akkor egyértelműen elismerném, hogy igen, tud valamit Ernő bá és kell is nekünk a tudása. Ez a meccs jó lesz arra,hogy meglássuk a dolgokat, nagyon kiélezett meccset várok, a stabilitás (herótja van már mindenkinek ettől a szótól tudom :D ) kelleni fog, de muszáj lesz támadni is, talán eddiginél mindennél jobban. Kell 1-2 gól nekünk legalább, 0-0-ra nem szabad itt játszanunk, az 1 gól is veszélyes, mert még partyban tarthatjuk őket. Észnél kell lenni, de talán ez az idei csapatunk legnagyobb előnye tavalyhoz képest.

U.i.: Nem vagyok sem rajongója,sem antirajongója Valverde-nek. Csupán csak a látottakból és a tényekből szeretnék előrenézni.
"Az igazi bajnokok a célt látják maguk előtt, nem pedig az akadályokat."
- Leo Messi

“A történelem legnagyobb Barcájának volt a motorja, agya és stílusa egyben. Remélem hamarosan visszatér”.
-Carles Puyol mondata Xaviról
davi10
Llegenda del Barça

2018.03.13. 16:00:30

Gauchomester írta: No de például Mascherano neve mellett ott lehetne az idei BL-győzelem is a sikereinél felsorolva? Ő ugye nem tagja a tavaszi szezonra nevezett keretnek, de ősszel az volt, sőt pályára is lépett a klub színeiben, segítve ezzel a győzelemig tartó menetelést. A csoportból való továbbjutást mindenképp...
Valaki, aki tudna hasonló cipőben járó játékosokról az elmúlt évtizedből, írjon már pár példát, mert a munkatársaimmal ezen megy a vita... persze egyikőnk sem olvasott ennek utána, de hirtelen nem ugrik be ilyen játékos...
Biztosat én sem tudok de múltkor is Nikolicsot hoztam fel példának. Ő ugye télen hagyta el a Legiat, nélküle megnyerték a bajnokságot, mégis kapott érmet, és a Wikipedia oldalán is az van, hogy 2x lengyel bajnok.

Ez tűnik nekem logikusnak, akár csak az első meccsre neveznek valakit a kispadra és nem is játszik, akkor is része volt a sikerben.
Kép
"A Futball nyer, ha a Barca nyer"
"Ez a két szín, zöld és fehér minden másnál többet ér
Hát indulj és bátran énekelj velünk egy dalt a Fradiért"
MessiNeymarSuarez
Presidente del Barça

2018.03.13. 12:14:18

https://www.youtube.com/watch?v=sLxxbpW ... jreload=10

Ha valakit érdekel, és van feles 13 perce, érdemes megnézni a videót, kitér arra is hogy miért kéne Dembelét játszatni(5:40-től)

Jó lenne ha Valverde meglépné, szanaszét tudná szívatni a védőket, és Lajos nem őrlődne egyedül 3-4 védő között, és Messiéknek is sokkal több területük lehetne.

Magabiztosan kell kilépni, nem sietni, de azért gólratörően játszani, mert ha 0-0 van, és talál a Chelsea egy gólt a második félidőben, akkor majdnem esélytelen hogy találjunk valahogy egy gólt.
Szerencsénk hogy a Chelsea bénázott egy nagyot(ilyenkor szokott érvényes lenni hogy 1 emberen is el tud menni a továbbjutás), ki kell menni és bebizonyítani hogy miért nekünk kell továbbjutnunk!

Gauchomester : Múltkor már ez szóba került, érdekes téma. Később utána nézek, de ha jól emlékszem akkor úgy van, hogy tavasszal frissítik a keretet és az számít BL győzelemkor( meg ugye hogy azokból ki lép pályára is, különben jön az érem elvétel mint nálunk 2015-ben)
Gauchomester
Entrenador del Barça

2018.03.12. 21:23:35

Üdv. Mindenkinek!
Egy kicsit off leszek... :roll:
Ugyebár egy adott csapat a Bajnokok Ligája rajtjánál ősszel lead egy játékoskeretet. Ez általában az első csapat teljes egészében, kiegészülve 5-6 fiatallal a B-ből. Ez eddig rendben van. Azt is tudjuk, hogy a téli átigazolási szezon után neveznek egy új keretet, figyelembe véve az esetleges játékosmozgást. Továbbra is tiszta sor.
Ki tudná jelenleg nálunk - Barcelona-szurkolóknál - jobban azt a szabályt, hogy egy játékos ugyanazon szezonon belül csak egyetlen csapat színeiben léphet pályára a kiírásban. Éppen ezért Coutinho nincs is a klub által a tavaszi BL-szezonra nevezett keretben.
No és akkor kérdéseim:
Az első tulajdonképpen nem is kérdés, mert arra tudom is a választ. Bármennyire is a klub játékosa, és jelenléte a bajnoki találkozókon megteremti a lehetőséget arra, hogy a többiek pihenhessenek, bizony Coutinho nem lesz BL-győztes akkor sem, ha Messiék a magasba emelik a trófeát.
No de például Mascherano neve mellett ott lehetne az idei BL-győzelem is a sikereinél felsorolva? Ő ugye nem tagja a tavaszi szezonra nevezett keretnek, de ősszel az volt, sőt pályára is lépett a klub színeiben, segítve ezzel a győzelemig tartó menetelést. A csoportból való továbbjutást mindenképp...
Valaki, aki tudna hasonló cipőben járó játékosokról az elmúlt évtizedből, írjon már pár példát, mert a munkatársaimmal ezen megy a vita... persze egyikőnk sem olvasott ennek utána, de hirtelen nem ugrik be ilyen játékos...
Cestus
Director del Fútbol

2018.03.12. 15:01:56

Fecooo írta:Oszmán legyen a kezdőben, gomes ne legyen a kezdőben (lehetőleg be se álljon...), és gyorsan közé kellene tenni 2 gólt, hogy elmenjen a kedvük kelsziéknek...
Lehetetlent kívánsz. :D
"It is what it is."

- Ernesto Valverde, 2019, közvetlenül az anfieldi vereség után.
Fecooo
Llegenda del Barça

2018.03.12. 14:36:10

igazad van westerngom, sajnálom...

hogy ne legyen off:

amit várok a meccstől (és ez valszeg nem realitás...):
Oszmán legyen a kezdőben, gomes ne legyen a kezdőben (lehetőleg be se álljon...), és gyorsan közé kellene tenni 2 gólt, hogy elmenjen a kedvük kelsziéknek...
westerngom
Entrenador del Barça

2018.03.12. 14:02:28

Fecooo írta:
Samper írta:Ha a 3 hátvéd megoldás felmerül, akkor semmiképpen nem Digne, hanem Verma lenne a megfelelő erre.
ty captain obvious... Szerintem Ernőbá pedig pont dinnyét akarta berakni, egyértelműen kellett hozzá a szakértő hsz-ed, hogy ez ne történhessen meg... sztem fordítsd le spanyolra és küldd el a hivatalos Barca oldalra a felvetésed, hátha megdicsérnek, mennyire ügyes voltál...
Bele nem szolnék és nem is kívánok senki védelmére kelni, főleg h. én is rosszul jövök ki belőle, de alább már veb is leoltotta samper-t, minek kell megint így bele szállni? Azon felül hogy igazad van, akkora ordenáré butaságot nem mondott, ennél 10000 x nagyobb hülyeségek, idegesítő közlések, közhelyek mellett elsétálunk a fórumon naponta. Én is sokszor írok figyelmetlenül, vagy reagálok, idézek pontatlanul, ég is miatta a képem mikor rám írnak és szembesítenek a hülyeségemmel. Szóval tudom milyen sz@r érzés...
Hagyjuk meg a moderátoroknak hogy szankcionáljanak, Palesz tanárian kezeli samper kilengéseit.
Csak észrevétel volt, köszönöm.
MessiNeymarSuarez
Presidente del Barça

2018.03.12. 11:56:40

A hírek szerint Robi sem biztos hogy 100%-os állapotban lesz sajnos, de attól még játszani fog.

Kemény lesz a visszavágó az biztos.
visca el barca
Presidente del Barça

2018.03.12. 11:23:20

Samper írta:Ha a 3 hátvéd megoldás felmerül
igen, majd pont a csúzli ellen fog kísérletezgetni #-o
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
Samper
Director del Fútbol

2018.03.12. 11:07:29

Ha a 3 hátvéd megoldás felmerül, akkor semmiképpen nem Digne, hanem Verma lenne a megfelelő erre. SR és Alba elég intelligens, hogy a széleket megoldja. És ha gólt kell lőnünk, bejöhet Dembelé.
BarcafanTomee
Director del Fútbol

2018.03.12. 10:42:08

Skomina vezeti majd a meccset. Szerintem ő a jobbak közé tartozik, vagy csak én nem emlékszek nagy hibákra tőle. Az első csoportmeccsen, a Juve elleni 3-0án fújt a mi meccsünkön.
MessiNeymarSuarez
Presidente del Barça

2018.03.09. 13:06:23

Iniesta's recovery is going faster than expected and could be ready to face Chelsea

[Mundo Deportivo]

Nagyon jó lenne Csaba ötlete, de remélem Iniesta keresztül húzza a számításainkat, és rendes állapotban lesz, amire talán van esély.

Ha pedig nem, akkor tényleg nincs más lehetőség, mint az iCloudot feltörve megszerezni Valverde számát, és küldeni neki egy "égből jövő" üzenetet benne az ötlettel. :lol:
visca el barca
Presidente del Barça

2018.03.09. 12:56:33

teljesen jó ötlet, nekem is lenne egy csomó ilyen, de ezek sajnos úgysem fognak megvalósulni. baloldat AG, jobbon meg paula lesz, szinte 1000%
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2018.03.09. 12:15:15

BarcafanTomee írta:
A betömörülő Chelsea ellen alapból a szélek meghúzása lehetne a fegyver, és ott mögéjük kerülni. Jó ötletnek tartom, de Valverdét ismerve nem fog változtatni egy ilyen meccs előtt. Pep húzott nagyokat még régen nagy derbik előtt. Mikor először Messit berakta hamis 9-esbe egy Classicó előtt, egy másikon meg Alves berakta ugyanígy szélsőnek.
Így van. Nem mondom, hogy garancia a sikerre, de nem lenne rossz.
Nem mellesleg a 3 védős chelseanél a két kp szélső (Alonso,Moses/Pedro/Willian) is meg lenne fogva, nem mehetnének annyit előre, mert egyből ott lenne a veszély a szélsőink személyében.

Nekem is Pep-Alves eset ugrott be, én szerdán simán meglépném ezt, semmit nem vesztenénk az állítólagos stabilitásból,sőt, de mellé támadásban ott lenne Alba, aki azért nagy fegyver a sebességével, és passzolni is tud.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
BarcafanTomee
Director del Fútbol

2018.03.09. 12:02:11

Hú Csaba én adnám ezt nagyon.

Alba játszott már nem egyszer balszélsőt, meg amúgy is amikor fölényben vagyunk szinte annak tekinthető.

Támadásban meg simán át is térhetnék 3 védőre, Digne - Umtiti- Piqué. És akkor Robi is felmehet egy sorral feljebb. Busi - Rakéta tud biztosítani ahogy szokott, Paula így meg megkapná a lehetőséget, hogy szabadon érkezzen a kapu elé. Védekezésben, meg vissza lehet zárkózni a 4-4-2be.

Nem mellesleg Albával több esélyünk lenne kontrázni is.

A betömörülő Chelsea ellen alapból a szélek meghúzása lehetne a fegyver, és ott mögéjük kerülni. Jó ötletnek tartom, de Valverdét ismerve nem fog változtatni egy ilyen meccs előtt. Pep húzott nagyokat még régen nagy derbik előtt. Mikor először Messit berakta hamis 9-esbe egy Classicó előtt, egy másikon meg Alves berakta ugyanígy szélsőnek.
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2018.03.09. 11:34:01

Reggelre eszembe jutott egy olyan opció, ami nem fog megvalósulni, de lehet nem lenne hülyeség.

Márpedig az, hogy Digne lenne a balbekk, és előtte a kp bal oldalán Albat fel kellene tolni.
Digne-nek megparancsolni, hogy csak védekezzen, Alba meg kisebb védekező felelősséggel robotolhatna, támadásba is tudna adni, de vissza is tudna zárni Dignenek segíteni, ha úgy van.

Miért lenne jó ez?
Mert így akkor Paula lenne a jobbon, és megúsznánk Gomes és Vidal játszatását, és az ezzel járó emberhátrányt. Plusz támadásban ő fel tudna menni balszélre.
És még az antidembele fanclub (az a mérvadó két ember a fórumon) is tapsikolhat, hogy nem kell néznie a kis franciát.

Extraként simán mehetne Dembele a jobboson, normális taktikai utasításokkal, így lenne egy lendületes, de védekezni is magas szinten képes kp-nk. De ez meg már pláne nem lesz.

Nem fog megvalósulni, de szerintem nem lenne elvetendő ötlet, a lehetőségeinket nézve. Digne sem életbiztosítás, de ha csak védekeznie kellene, azt talán megoldhatná.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
Subinho
Director del Fútbol

2018.03.09. 07:31:11

Szia, ez ugyan nem ebbe a fórumba tartozik, de ha segít, mi itt intéztük, magyarok, rendesek!

http://barcelonaszerviz.nanoweb.hu/meccsjegyek" target="_blank
szabolcs111
Barça C

2018.03.09. 00:00:15

Sziasztok, bocsi a kis offért.
Édesapámmal már régóta szerettünk volna kijutni egy Barca meccsre, és a Chelsea elleni találkozónak pont jól jött ki az időpontja. Már minden le van foglalva (szállás, repülőjegy) azonban jegyünk a meccsre még nincs. Azt olvastuk, hogy 1 héttel a meccs előtt dobják ki a jegyeket, azonban a tegnapi értékesítésen annyira leterhetlt volt az oldal, hogy nem tudtunk venni, és mostanra már ismét csak a VIP jegyek elérhetőek.
Szerintetek már elkéstünk a jegyvásárlással? Van még rá esély, hogy találunk egymás mellé jegyeket? Ha igen, kb. mikor?
Előre is köszönöm a válaszokat
Força Barca
Alcantara
Director del Fútbol

2018.03.08. 13:44:26

Samper írta: Legfőbb ideje lenne Alenat legalább egyenjogúsítani a Paulinho, Gomes. Vidal, Denis négyessel. Ehhez pedig perceket kéne neki adni a nem billegő meccsek második félidejében. Akkor tudna kiderülni, mennyire értik meg egymást Messivel, Coutinhoval, SR-rel,Albaval, Rakiticcsel. Ettől még időnként visszajátszhatna a B-ben is.
Az Alenád eddig minden meccsen ahol pályára lépett, a láthatatlan ember szerepkörét töltötte be.
Tegnap is többek között.
Ezt a mi csapatunk jelenleg nem bírja el. Szinte minden meccs döntő jelentőségű a tavasz során. Max. úgy tudnám elképzelni - ha már őt forszírozod hetente kétszer- egy teljes alapozás és felkészülési meccsek, majd ősztől folyamatos játszatás.
Samper
Director del Fútbol

2018.03.08. 13:17:39

nagyatyesz írta:Iniesta után kiesett Denis is. Bár utóbbi nem gondolom, hogy valós alternatíva lett volna EV-nek.
Szóval ha a védelmet nem bolygatja meg az edző, és marad a 442es hadrend, akkor innentől a Vidal, Paulinho, Gomes, Dembelé 4-es maradt csak 2 posztra.
Legfőbb ideje lenne Alenat legalább egyenjogúsítani a Paulinho, Gomes. Vidal, Denis négyessel. Ehhez pedig perceket kéne neki adni a nem billegő meccsek második félidejében. Akkor tudna kiderülni, mennyire értik meg egymást Messivel, Coutinhoval, SR-rel,Albaval, Rakiticcsel. Ettől még időnként visszajátszhatna a B-ben is.
nagyatyesz
Entrenador del Barça

2018.03.08. 12:56:37

Iniesta után kiesett Denis is. Bár utóbbi nem gondolom, hogy valós alternatíva lett volna EV-nek.
Szóval ha a védelmet nem bolygatja meg az edző, és marad a 442es hadrend, akkor innentől a Vidal, Paulinho, Gomes, Dembelé 4-es maradt csak 2 posztra.
nagyatyesz
Entrenador del Barça

2018.03.06. 16:01:36

Én a védelmet nem bontanám meg semmiképpen, mint ahogy a Busi, Rakitic tengelyt sem.
Itt nálam 2 esélyes a dolog. Vagy berakjuk Vidalt Sr elé, Paulat a másik szélre, így lenne minkét oldalon egy gyors emberünk (baloson Albara gondoltam). Elől Messi és Suarez. A kreativitás miatt hiányozni fog Ini, de a Chelsea kontrái miatt nem baj ha gyorsabb a középpályánk. Bár így ha Messi nem villan, nem lövünk gólt...
A B verzióm az a Paula, Rakitic, Busi trio középen, előttük Messi szabadon, legelől meg Suarez, Paco
dinnyesz
Jugador del Barça

2018.03.06. 14:52:42

Yokozuna írta:Sérült játékos szerepeltetése nagyon rossz ötlet. Nem hiszem, hogy Valverde ezt tervezi, bárkiről legyen is szó.
Iniestát Sergi Robertóval pótolnám a középpályán, a jobbhátvéd akár Vidal is lehetne.
Akár ő is lehetne , de attól inkább isten ments:D Egy sérült Iniestával is többre mennénk szerintem.
Válasz küldése