Barça a Bajnokok Ligájában

Helyt áll-e csapatunk a BL-ben? Megnyerjük-e a Bajnokságot? Mi a helyzet a Király Kupával? Kellenek-e a barátságos mérkőzések? Hol lehet nézni a meccset? - Távkapcsolóval a kézben. Ha mondanivalód van, kerülj beljebb!
Yokozuna
Entrenador del Barça

2018.03.06. 11:38:53

Sérült játékos szerepeltetése nagyon rossz ötlet. Nem hiszem, hogy Valverde ezt tervezi, bárkiről legyen is szó.
Iniestát Sergi Robertóval pótolnám a középpályán, a jobbhátvéd akár Vidal is lehetne.
Nero.
Llegenda del Barça

2018.03.06. 00:28:18

Az első irónia volt (főleg a Realra utalva), gondoltam mindenkinek leesik.
Az elmúlt napokban annyi szélsőséges hozzászólás született, hogy már nehéz megmondani ki viccel és ki nem.
fél óra alatt ki lehetne őket végezni,
Szerintem nem. Ez a Chelsea koránt sem olyan rossz csapat, és én a bajnoki eredményeikből is inkább arra következtetek, hogy ők már mindent a BLre tettek fel. Lehet, hogy nem, de "érdekesebb" meccset játszottuk velük mint mondjuk a Reallal vagy a Juvéval.
2012ben is kiakartuk végezni őket, akkor az lett a vége hogy 2 pontos hosszú passz után Ramires ott állt egy az egyben Valdessel, a történet végét mindenki tudja.
életben nem nyertünk még így és nem is fogunk BL-t nyerni.
Nem, de soha nem is próbáltunk még így játszani. Talán még Martinoval de az teljesen más keret volt, meg egy másik történet. Ezek a játékosok szerintem alkalmasak erre a focira, és szerintem jelenleg simán ott vagyunk a BLre 3 legesélyesebb csapat közt, mindeközben az egyik kezünk meg már rajta van a Ligán meg a CdRen.
Pont leírod, h a Chelseanek kell jönnie, te is tudod, h nem fognak jönni,
Tudom hogy valószínűleg nem fognak jönni, de akkor nem jönnek, így jártak, nem hiszem hogy egy 1-1, 0-0-al kiesni hatalmas dicsőség lenne. Ha az a tervük hogy végig bekkelnek, az utolsó 10 percben meg majd előrevagdossák a labdákat Moratának meg Giroudnak akkor csináljak, túl sok sansz nem lesz abból betalálni, de bármennyire is "melós" kezdő megy fel, deffenzív mentalitással, minimum lesz 4-5 sanszunk, mi is lőhetünk.
írja már le nekem valaki, h mennyivel kockázatosabb Dembele, mint Gomes vagy Vidal játszatása :D ha erre te értelmes választ adsz, akkor megemelem a kalapom.
Nekem erre a választ Valverde adja meg hétről hétre. De egyébként nem nehéz kitalálni miért nem játszik a gyerek, pont azért amiért nyáron elleneztük a leigazolását. Mindenki tudja hogy mi a gond vele, aki akarja megérti, aki nem az nem. Gomes tényleg katasztrófa volt legutóbb, Vidal nekem speciel tetszik (nem is értettem miért akarta eladni a fórum télen). A franciába egyedül ötször annyi tehetség és foci van mint a két kollegájában összesen együtt, de most nem erre van szükség.
“Mindig is elakartam jutni Kínába. Soha nem gondoltam volna, hogy idővel Kína jön el hozzám.”
recrea
Llegenda del Barça

2018.03.05. 22:56:44

Nero. írta:
Ez is jogos, mondjuk normális csapattal még nem találkoztunk
Juve: 3-0, 0-0
Atletico: 1-0, 1-1
Real Madrid: 0-3
Chelsea 1-1 (vendégbe)
Normális esetben ennek a Chelseanek ilyen szituban neki kéne esni, mint hülyegyerek az anyjának...szerintem.
Továbbjutásra állunk, nekik kell jönniük, ha kitámadnak akkor sokkal sebezhetőbbek hátul. Miért kéne nekik esni? Kiknek estünk neki idén? Szokásos türelemjáték lesz, félidő 0-0al és az ellenfél kifárasztása lesz a fő célpont.
Az első irónia volt (főleg a Realra utalva), gondoltam mindenkinek leesik.

A másodikhoz annyit, h azért, mert nekem így nem tetszik a játékunk (már önmagában ez elég indok lenne, mivel szubjektív véleményeket írunk itt), a másik, amit Csaba leírt, fél óra alatt ki lehetne őket végezni, ha elhitetnénk velük, h van keresni valójuk, a játékosaink nagyrésze még mindig használhatatlan arra, amit védeni próbálsz, az életben nem nyertünk még így és nem is fogunk BL-t nyerni. Ergo, sokkal kockázatosabbnak tartom a türelemjátékot, bár az említett kezdővel mást nem is tudunk majd csinálni, mert képtelenek másra.

Pont leírod, h a Chelseanek kell jönnie, te is tudod, h nem fognak jönni, őszintén, írja már le nekem valaki, h mennyivel kockázatosabb Dembele, mint Gomes vagy Vidal játszatása :D ha erre te értelmes választ adsz, akkor megemelem a kalapom.
baas11
Entrenador del Barça

2018.03.05. 22:16:01

A Chelsea 70 percig kb. semmit nem fog kockáctatni(erről ne is álmodjunk) pláne ha 0-0, nekik elég ha 85. percben betalálnak... ugyanazt fogják folytatni mint otthon...ezert nem lehet olyan nagyon kenyelmesre venni figurát mondván mi állunk tovabbjutasra...jo lenne mondjuk egy Messi szabival betalálni elobb...és aztán eldugni a lasztit, elobb utobb feltoják a védelmet és akkor finish him :D
"a nagyobbnak mindig igaza van, még akkor is ha téved..." Lefty ; Fedőneve: Donnie Brasco
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2018.03.05. 22:10:19

Nero. írta: Továbbjutásra állunk, nekik kell jönniük, ha kitámadnak akkor sokkal sebezhetőbbek hátul. Miért kéne nekik esni? Kiknek estünk neki idén? Szokásos türelemjáték lesz, félidő 0-0al és az ellenfél kifárasztása lesz a fő célpont.
ezek tök jó ötletek, csak elég nagy hazárdírozás.
főleg annak fényében, ha az utóbbi 10 évet nézzük (mondjuk tök más csapat vagyunk most, mint a 10 év bármelyikében, talán 13/14es szezonban, meg 13 tavaszán voltunk ilyen mélyen játékban) rengetegszer bejött ha türelemjátékot játszunk egy visszavágón is.

én sosem fogom feldolgozni és megérteni, hogy miért jobb játszani a tűzzel, és fárasztani magunkat feleslegesen, mikor a vak is látja, hogy ennek a chelseanek kicsit felpörgetnénk a tempót, nyomnánk pár keményebb ritmusváltást, akkor 2-0 a félidő minimum, és nyugalom van.
0-0nál nagyon nem kéne türelemjátékot játszani, mert gólt bármikor lehet kapni, teljesen mindegy, hogy eddig 2 gólt kaptunk, semmit nem számít. új meccs, új szakasza a bl-nek.

nyilván nem azt mondom, hogy full támadólag kell fellépni, és agyatlanul menni előre, de hiába erőltetjük és beszéljük be magunknak, ez nem a csapat játéka, nem vagyunk ebben jók. hiába a statisztika.
persze ha a chelsea is azt a nyomoronc játékot adja le mint eddig az odavágó kivételével minden meccsükön a szezonban, vagy az atmaéhoz hasonló ürüléket, akkor bejöhet. de erre nem számítok.
úgyis felpörögnek.

de legyen úgy, hogy nekünk esnek (nem fognak), akkor meg a kontrákat kéne erőltetni.
Egy Gomes-Rakéta-Busi-Paulinho 4essel ezt is feladjuk, és kizúgunk a francba.

aztán lehet mosdatni EV-t, meg a Gomest hogy de stabilitás, meg 2 gólt kaptunk, meg tömeg, meg izom, meg magas...francokat.
nem ez számít.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
Nero.
Llegenda del Barça

2018.03.05. 21:12:04

Ez is jogos, mondjuk normális csapattal még nem találkoztunk
Juve: 3-0, 0-0
Atletico: 1-0, 1-1
Real Madrid: 0-3
Chelsea 1-1 (vendégbe)
Normális esetben ennek a Chelseanek ilyen szituban neki kéne esni, mint hülyegyerek az anyjának...szerintem.
Továbbjutásra állunk, nekik kell jönniük, ha kitámadnak akkor sokkal sebezhetőbbek hátul. Miért kéne nekik esni? Kiknek estünk neki idén? Szokásos türelemjáték lesz, félidő 0-0al és az ellenfél kifárasztása lesz a fő célpont.

Ter Stegen-SR-Piqué-Umtiti-Alba-Gomes-Rakitic-Busquets-Paulinho-Messi-Suarez kezdő lesz szerintem, Iniestával a padon.

Amúgy annak ellenére hogy egy ilyen "gyáva, védekező kiscsapat" lettünk érdekes módon miénk a legtöbb gól a Ligában, de ami igazán ehhez a topichoz kapcsolódik., hogy idén eddig összesen 2 gólt kaptunk a BLben. Ugye az egyik az a görögök ellen benyelt szöglet volt a 90.ben 3-0nál amikor már senki nem figyelt, a másik meg a legutóbbi William lövés ami 20/19szer elakad valakin. Ezzel a 2vel miénk a legkevesebb kapott gól, a labdabirtoklási statisztikát is mi vezetjük.
Gólokban elmaradunk mert nekünk csak 10 van, (Liverpool 28, PSG 26, Real 20, City-Bayern 18, Chelsea 17), de ezek a csapatok nyelték is a gólokat rendesen.
“Mindig is elakartam jutni Kínába. Soha nem gondoltam volna, hogy idővel Kína jön el hozzám.”
BarcafanTomee
Director del Fútbol

2018.03.05. 20:55:16

Nagyon rosszul jön most, hogy Semedo is sérült. Mehetne pedig a Robi-Busi-Raketa-Paula/Demouz KP. Mondjuk előbb játszatnám Vidalt védőként, mint Gomest bárhol, és akkor jó lenne az előbb említett névsor is.

Kockáztatni nem kéne Inivel. Az egy dolog, hogy 2009-ben is sérülten tolta végig a döntőt, de akkor 9 évvel fiatalabb is volt, és a szezon utolsó meccsén, nem sok kockázatot kellett vállalni a játékával.
MessiNeymarSuarez
Presidente del Barça

2018.03.05. 20:40:39

recrea írta:
Ez is jogos, mondjuk normális csapattal még nem találkoztunk :mrgreen:

Az odds meg gondolom azért ilyen, mert ótvar csapat a Chelsea, nehéz elképzelni, h gólt/gólokat lőnek idegenben.
Azért vigyáznunk kell velük, elég ha a mikrofonfejnek megint elsül egyszer a lába, aztán akkor futhatunk az eredmény után.

Nagyon kellemetlen meccs lesz egy nagyon kellemetlen csapat ellen. City is összesen 1 gólt tudott nekik rúgni.
Stalkyard
Director del Fútbol

2018.03.05. 20:23:58

Iniesta nélkül nagyon finom lesz ez a meccs... :D Remélhetőleg Messi továbblő minket valahogy szabadrúgásból, mert sok helyzetet most se fogunk kialakítani.
Az éjjel soha nem érhet véget!

Klopp on Coutinho bid: "I think tomorrow they (Barcelona) will offer a McDonald's Happy Meal and we get the toy as well!?"
recrea
Llegenda del Barça

2018.03.05. 19:50:13

zola8787 írta:
visca el barca írta:nézem az oddsokat, vicc h 1.22-t adnak ránk, több esélyt látnak a mi továbbjutásunkra mint a realéra :mrgreen: mondjuk én látom nem látom ennyire esélyeseknek magunkat, de hát a fogadóirodák jobban tudják :D
Gondolom az is benne van, hogy rossz játékkal sem tudtunk eddig idén kikapni. Bár ez az 1.22 tényleg karcsú.
Ez is jogos, mondjuk normális csapattal még nem találkoztunk :mrgreen:

Az odds meg gondolom azért ilyen, mert ótvar csapat a Chelsea, nehéz elképzelni, h gólt/gólokat lőnek idegenben.
zola8787
Director del Fútbol

2018.03.05. 19:47:30

visca el barca írta:nézem az oddsokat, vicc h 1.22-t adnak ránk, több esélyt látnak a mi továbbjutásunkra mint a realéra :mrgreen: mondjuk én látom nem látom ennyire esélyeseknek magunkat, de hát a fogadóirodák jobban tudják :D
Gondolom az is benne van, hogy rossz játékkal sem tudtunk eddig idén kikapni. Bár ez az 1.22 tényleg karcsú.
visca el barca
Presidente del Barça

2018.03.05. 19:42:50

nézem az oddsokat, vicc h 1.22-t adnak ránk, több esélyt látnak a mi továbbjutásunkra mint a realéra :mrgreen: mondjuk én látom nem látom ennyire esélyeseknek magunkat, de hát a fogadóirodák jobban tudják :D
MatsMessi írta:Szerintem rá kellene ülni az 1-1-re, egy 5-4-1-et kéne játszani.
francokat! stabilitás kell, 0-0 meg 6-4-0-ás formáció

ts - semedo, mina, piqué, umtiti, vermaelen, alba - SR, rakitic, busi, paula

le kell okosan pörgetnünk az órát! ha meg gond van, jöhet AG vagy DS!!44!!
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
MatsMessi
Jugador d'estrella

2018.03.05. 19:38:06

Szerintem rákéne ülni az 1-1-re, egy 5-4-1-et kéne játszani.
Suarez
Denis-Paula-Busi-Gomes
Digne-Umtiti-Verma-Piqué-Vidal
TS

Aztán 60. percben leszedni Suarezt, és behozni Init, aztán átállni 5-5-0-ra. Fő a biztonság, meg Gomesen úgysem jönnek át. Messit pihentetném a bajnokira. Dembelével meg ne kockáztassunk, szokott csúszni az a Camp Nou gyep..
Sinya22
Director del Fútbol

2018.03.05. 19:36:03

recrea írta:Milyen szuper meccs lesz, amikor mindkét edző a 0-0-ra játszik, hátha találnak majd egy gólt. Normális esetben ennek a Chelseanek ilyen szituban neki kéne esni, mint hülyegyerek az anyjának...szerintem.

Azt meg hagyjuk is, h mekkora épületes baromság a sérült Iniestat játszatni.

Ugyanazt fogjuk tolni,mint tegnap a másodikban. Visszaállunk,mert továbbjutásra állunk,és lehet kontrázni(Gomes,Paula/Vidal sorral). Aztán ha jól játszik a Chelsea,ha nem,be fognak szorítani,mert nálunk a kontrára játszunk úgy működött,hogy eladjuk a labdákat a saját térfelünkön. Nagyon remélem,hogy nem így lesz azért :D

Egyébként ha már Ini kiesett,és jobb szélsőnk sincs,akkor én felállnék valami
Paula,Busi,Rakitic-Messi-Suarez,Dembelé sorral.A francia szerintem megoldaná előrébb is,Paco se csinált semmit amikor legutóbb a pályán volt,így meg Messi max osztogathat kedvére,és lenne is kinek. Persze úgy se lesz,mert egyszer sem álltunk fel így.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Sinya22 2018.03.05. 19:41:22-kor.
recrea
Llegenda del Barça

2018.03.05. 19:26:12

Milyen szuper meccs lesz, amikor mindkét edző a 0-0-ra játszik, hátha találnak majd egy gólt. Normális esetben ennek a Chelseanek ilyen szituban neki kéne esni, mint hülyegyerek az anyjának...szerintem.

Azt meg hagyjuk is, h mekkora épületes baromság a sérült Iniestat játszatni.
Kovbal88
Entrenador del Barça

2018.03.05. 18:53:31

S.Agüero írta:
Így nálam a Paulinho,Busquets,Rakitic,Dembelé középpálya kezdene előttük nyilván Messi és Suárez.
Nálam is ez kezdene, Semedo és Ini sérült, Gomes gyenge, Vidalnál pedig jobb Dembélé, Denis meg ugye hetek óta nem játszott... :roll:
Szerintem Messit visszább fogja játszatni.
Elől Suarez, Paco
Paulinho, Rakitic, Messi, Busquets. Bár még hétvégén Dembele megmutathatja, mit tud, de nem fogunk mi nagyon támadni. Maximum, ha majd muszáj lesz.
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2018.03.05. 17:23:12

S.Agüero írta: Nálam is ez kezdene, Semedo és Ini sérült, Gomes gyenge, Vidalnál pedig jobb Dembélé, Denis meg ugye hetek óta nem játszott... :roll:
felnyitottad a szemem, akkor mostmár egyértelmű, hogy Denis lesz a kezdő...Gomes is így játszott tegnap, úgyhogy egyértelmű DS ezdetése csonthidegen. =D> :mrgreen:
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
MatyiG
Adminisztrátor

2018.03.05. 17:03:18

Így nálam a Paulinho,Busquets,Rakitic,Dembelé középpálya kezdene előttük nyilván Messi és Suárez.
Nálam is ez kezdene, Semedo és Ini sérült, Gomes gyenge, Vidalnál pedig jobb Dembélé, Denis meg ugye hetek óta nem játszott... :roll:
crixus
Entrenador del Barça

2018.03.05. 16:57:45

BarcafanTomee írta: Szerintem nem kéne vele is rizikózni. Tény, hogy nélküle csak Messit kell kikapcsolniuk az angoloknak, és nulla lesz a KP, pláne labdakihozatalban és előre játékban. De tuti rásérülne, és akkor a szezon hajrája is kuka lenne.

Baj akkor lesz ha megszerzik a vezetést, mert akkor már nem magunkra tennék sajna. Akkor talán meg is érné kockáztatni Inivel a padról beszállva. Mert ha kiesünk a BL-ből akkor onnan Ini nélkül is megvagyunk.
Tökéletesen egyetértek! Arról nem is beszélve, hogy ha sérülten játszana, akkor nem is tudná feltétlenül ugyanazt a minőséget hozni.

Valverde helyében én a Málaga ellen orrvérzésig nyomatnám Dembelé-t. Így ő kb az utolsó esélyünk. Az angoloknak jönni kell majd, nekünk pedig a kontráknál Dembelé nagyon jól jönne. Így nálam a Paulinho,Busquets,Rakitic,Dembelé középpálya kezdene előttük nyilván Messi és Suárez.
MessiNeymarSuarez
Presidente del Barça

2018.03.05. 13:02:16

BarcafanTomee írta:
MessiNeymarSuarez írta:" Iniesta is aware of the importance of the game against Chelsea and will do everything possible to recover from his injury and if necessary, force himself next week. [sport]"
Szerintem nem kéne vele is rizikózni. Tény, hogy nélküle csak Messit kell kikapcsolniuk az angoloknak, és nulla lesz a KP, pláne labdakihozatalban és előre játékban. De tuti rásérülne, és akkor a szezon hajrája is kuka lenne.

Baj akkor lesz ha megszerzik a vezetést, mert akkor már nem magunkra tennék sajna. Akkor talán meg is érné kockáztatni Inivel a padról beszállva. Mert ha kiesünk a BL-ből akkor onnan Ini nélkül is megvagyunk.
Remélem a padon kezdhet, aztán csak akkor kell behozni ha ég a ház.

Ilyenkor über szívás az hogy Semedo lesérült, most mehetne a jobboson miközben Robi játszana Iniesta helyén.

Nincs mese, be kell küldeni Dembelét, mert ha nincs, akkor egyedül Messi jelenthet veszélyt, és sokkal könnyebb 1 embert kivenni a játékból mint 2-t.

Előre félek a Gomes-Vidal középpályától, bár Paula sem jobb mostanában.
BarcafanTomee
Director del Fútbol

2018.03.05. 12:54:26

MessiNeymarSuarez írta:" Iniesta is aware of the importance of the game against Chelsea and will do everything possible to recover from his injury and if necessary, force himself next week. [sport]"
Szerintem nem kéne vele is rizikózni. Tény, hogy nélküle csak Messit kell kikapcsolniuk az angoloknak, és nulla lesz a KP, pláne labdakihozatalban és előre játékban. De tuti rásérülne, és akkor a szezon hajrája is kuka lenne.

MessiNeymarSuarez
Presidente del Barça

2018.03.05. 12:45:20

" Iniesta is aware of the importance of the game against Chelsea and will do everything possible to recover from his injury and if necessary, force himself next week. [sport]"

[-o<
Geri777
Barça B

2018.03.05. 09:48:35

Igen. Se Iniesta, se Coutinho, ez nem túl jó előjel egy erős csapat ellen, amely nekünk mindig borsot tud törni az orrunk alá, egy olyan BL meccs előtt, amelyiken mindenképp gólt, sőt inkább gólokat kell szereznünk, mert ugye 0-0-ra nem játszhatunk. Ez EV öngólja, mert egy kicsit sem bízik a - valóban nem csúcs képességű, de azért nem is teljesen kutyaütő (kis csapatok ellen szerintem játszatható) - tartalékokban, de sajnos még a kitűnő képességű új játékosainkban sem. Továbbra is tartom, nem az Atma elleni kezdőz szúrta el, szerintem ott jól döntött, talán még a cserékkel is. De a Las Palmas ellen nem lehetett volna ilyen gyáva, semmi keresni valója nem volt Ini-nek azon a meccsen, pihennie kellett volna, Coutinho-t kellett volna ott játszatni. Dembele pedig Vidal helyén. Ez bosszulta most meg magát! Ha ennyire nem bízol a jó játékosaidban sem, ha egy minimálís kockázatot sem válalsz, és ezáltal túlterheled, kiégeted a játékosaid, akkor nagyobb kockázatot válalsz a sérülésveszéllyel és az impotens, motiválatlan focival. Ez történt a múlt héten... ezért aggódunk most nagyon a Chelsea ellen. Majd Messi mehet megint a középpályára, és Suarez elöl egyedül a darálóba. Remélem, hogy most bátor lesz, és kezdeti Dembelét! Bár valószínűleg naív vagyok...
MessiNeymarSuarez
Presidente del Barça

2018.03.05. 09:47:24

Phil07 írta:Iniesta nélkül ez teljesen 50-50 meccs lesz szerintem..félek.
Helyesbítek: Iniesta nélkül ÉS Gomessel...Pláne ha ő játszik Dembele helyett.

Tegnaptól számítva van majdnem 1.5 hét, hátha valahogy összerakják a Dont, utána pihenhetne 2-3 hétig is, nagyon kellene.

Aki sérülésben jártas: hány % esély lehet hogy ilyen sérüléssel legalább 1 félidőt tudjon vállalni?
Nyiri81
Entrenador del Barça

2018.03.05. 09:45:29

Bár a bajnokság jobban érdekel, így hogy nincs Ini szenvedés lesz. :( Az az egyetlen pozitív, hogy otthon leszünk. Az nagy erőt tud adni.
Csak is Puyol
Válasz küldése