Spanyol Kupa & Szuperkupa

Helyt áll-e csapatunk a BL-ben? Megnyerjük-e a Bajnokságot? Mi a helyzet a Király Kupával? Kellenek-e a barátságos mérkőzések? Hol lehet nézni a meccset? - Távkapcsolóval a kézben. Ha mondanivalód van, kerülj beljebb!
sjd
Llegenda del Barça

2013.12.08. 13:44:02

Alcantara írta: Ezekhez tedd hozzá Carvajalt,Moratát, Illaramendit, Iscot. Mind fiatal, igaz van köztük, aki több meccset nyomott, mint a fent említett 3. Viszont így együtt látszódott, hogy csak fiatalokkal telerakni egy csapatot semmi értelme.
Rosszul fogalmaztam, természetesen voltak fiatalok bőven, de a fent felsoroltak azért elég sokszor játszottak már a Realban komolyabb ellenfelek ellen is. (Morata valamelyik meccsen Benzemát is kiszorította.) Azért nyilván nálunk sem a 21 éves Neymart kell érteni "fiatalok" címszó alatt, mint ahogy ott sem a BL-negyeddöntős Malaga húzóemberét, meg a Bundesliga akárhányadik legjobb jobbhátvédjét.
bence-barca írta: Hát évente van kb egy harmadosztályú csapat ellen meccsünk, szóval mindig képes lesz meglepetésként érni, a memóriám nem olyan éles, h 1 vagy több évvel ezelőtti kezdőre emlékezzek.
Ezt nem is vártam el, csak gondoltam jelzem, hogy nem kéne kiakadni egy olyan dolgon, ami már évek óta így van.
bence-barca írta:Azt meg, h bevett gyakorlat meg az edzők barmok vtak csak te színezted ki, h jobban hasson a mondanivalód, mert én biztos nem írtam ilyet, sőt még csak nem is gondoltam.
Konkrétan leírtad, hogy "nem Tata ellen irányult, ez mindig is zavart", ezek után én színezem ki, hogy nem tetszik neked ez a bevett gyakorlat meg hogy hülyeség volt ez a többi edző részéről? Most akkor tényleg mondd már el, hogy mire vonatkozott, ha nem Tatára és nem is az egész "azért alapkezdőket is fennhagyunk a kupa odavágón" jelenségre.
bence-barca írta: Nem hiszem, h az a +1 fiatal meg mondjuk cserékkel együtt még más ifi a vereségünket hozta volna. Főleg Montoya esetében, aki azért nem olyan tapasztalatlan már.
Jó, de most akkor komolyan 1 db ember, meg két, 20 perccel később végrehajtott csere a probléma? Lehet, hogy pihenhetett volna Cesc, ok, nem kapunk ki, nyerünk 2-1re, és akkor a következő meccsen viszont nézheted Neymart Traoré meg Dongou helyett, mert azt a meccset is hozni kell. Akárhogy is nézzük, azzal az ifik csak jobban járnak, hogy a visszavágó tét nélküli lett.
(Montoya meg az elmúlt 5 meccset végigjátszotta, szerintem ezt nem sokan mondhatják el magukról a csapatból. Most ő esett áldozatul a rotációnak. Hozzáteszem, ennek akkor van értelme, ha a következő meccsen Adriano ül a padon, egyébként egyetértek, hogy Montoyának kellett volna kezdenie.)
recrea
Llegenda del Barça

2013.12.08. 13:39:59

Pont Pep volt az, aki ugyanazt a 11-13 játékost facsarta ki a szezon végére, idegenben tavasszal nézhetetlen játékkal, alibi cserékkel. Tata szerintem kifejezetten jól rotálja a csapatot.
Alcantara
Director del Fútbol

2013.12.08. 12:56:48

sjd írta: Mondjuk ebben az a szép, hogy azért a Madrid sem volt annyira tele fiatalokkal. Talán a Nacho-Casemiro-Jesé trió az, aki kifejezetten kevés szerepet kapott idáig.
Ezekhez tedd hozzá Carvajalt,Moratát, Illaramendit, Iscot. Mind fiatal, igaz van köztük, aki több meccset nyomott, mint a fent említett 3. Viszont így együtt látszódott, hogy csak fiatalokkal telerakni egy csapatot semmi értelme.

Morata és Jesé olyan alibi játékot mutatott be, hogy rossz volt nézni. Isco és a csereként beszálló Marcello volt akibe lehetett látni az akaratot. Én viszont azt nem értem, aki peremember és kap egy lehetőséget, miért nem "szakad" meg a pályán. Sok játékosnak alig volt nedves a homloka a "nagy iramtól".
bence-barca
Llegenda del Barça

2013.12.08. 12:55:00

sjd írta: Akkor meg mire fel a meglepetés? Úgy mondod, hogy "nem semmi", meg "miért kellett ez", mintha valami példátlan dolog történt volna. Szóval az azért már kicsit hülyén hangzik, hogy ez a bevett gyakorlat, illetve ilyen alapon a Barca legutóbbi 3 edzője mind egy barom.
Mondjuk eleve nem látom, hogy miért lenne jobb az, hogy most kikapnak a kicsik, és akkor majd a visszavágón lehet szenvedni ezzel a csapattal és talán még kiesni is sikerül. Ott van a 3 gólos difi, ezután a visszavágón már a Juvenil A-t is fel lehet küldeni kb. Azért így fordítva csak kényelmesebb egy kicsit.
Hát évente van kb egy harmadosztályú csapat ellen meccsünk, szóval mindig képes lesz meglepetésként érni, a memóriám nem olyan éles, h 1 vagy több évvel ezelőtti kezdőre emlékezzek.
Azt meg, h bevett gyakorlat meg az edzők barmok vtak csak te színezted ki, h jobban hasson a mondanivalód, mert én biztos nem írtam ilyet, sőt még csak nem is gondoltam.
Mindössze annyit írtam, h a sok alapjátékosból még egy embert lelehetett volna ültetni a padra ynugodt szívvel, nem okozta vna a vereségünket. Külön ki is emeltem, h nem fifásan b csapatot gondoltam, h felküldjünk, de abból a vonalból akik kezdők nyugodtan +1 vki leülhetett volna még a padra, pl Adriano aki alapból sérülékeny (Alves távollétében most alapnak számítom).
Nem hiszem, h az a +1 fiatal meg mondjuk cserékkel együtt még más ifi a vereségünket hozta volna. Főleg Montoya esetében, aki azért nem olyan tapasztalatlan már.
De mindegy is, így történt, engem zavart és még sokunkat, téged nem, sok mindent nem lehet csinálni, no meg együtt tudok vele majd élni, szimplán megjegyeztem, h nem egészen értettem egy ilyen erős csapatot. Te sem mindig értesz mindig egyet a vezetőséggel vagy az edzővel gondolom.
sjd
Llegenda del Barça

2013.12.08. 12:38:45

bence-barca írta: Nyugi, akkor is zavart. :) Nem Tata ellen irányult, ez mindig is zavart, hogyha egy lötyögősebb meccs jön miért nem lehet több fiatalt/ keveset játszót játszatni.
Vagy akkor nem zavarhat valami, ha a nagy elődök is ezt csinálták? :-k
Akkor meg mire fel a meglepetés? Úgy mondod, hogy "nem semmi", meg "miért kellett ez", mintha valami példátlan dolog történt volna. Szóval az azért már kicsit hülyén hangzik, hogy ez a bevett gyakorlat, illetve ilyen alapon a Barca legutóbbi 3 edzője mind egy barom.
Mondjuk eleve nem látom, hogy miért lenne jobb az, hogy most kikapnak a kicsik, és akkor majd a visszavágón lehet szenvedni ezzel a csapattal és talán még kiesni is sikerül. Ott van a 3 gólos difi, ezután a visszavágón már a Juvenil A-t is fel lehet küldeni kb. Azért így fordítva csak kényelmesebb egy kicsit.
Alcantara írta: Fogadni mernék, ha mi is ilyen játékot és eredményt produkáltunk volna a csapatba követelt fiatalokkal, mint az este a Madrid, tele lenne felháborodott beírással, hogy miért ilyen kezdővel állunk fel.
Mondjuk ebben az a szép, hogy azért a Madrid sem volt annyira tele fiatalokkal. Talán a Nacho-Casemiro-Jesé trió az, aki kifejezetten kevés szerepet kapott idáig.
Alcantara
Director del Fútbol

2013.12.08. 11:45:41

Tata jól döntött, hogy nem a fiatalok játszottak. Eldöntötték az első meccsen a továbbjutást.
A visszavágón lehet "B" csapatot felküldeni. A Madrid ennek a fiatalokat a csapatba szellemű taktikának lett tegnap az áldozata. Fogadni mernék, ha mi is ilyen játékot és eredményt produkáltunk volna a csapatba követelt fiatalokkal, mint az este a Madrid, tele lenne felháborodott beírással, hogy miért ilyen kezdővel állunk fel.
bence-barca
Llegenda del Barça

2013.12.08. 11:35:00

sjd írta:
2012-13, Alavés (harmadosztályú)-Barcelona 0-3: Pinto, Dani Alves, Bartra, Mascherano, Montoya, Sergi Roberto, Busquets, Fábregas, Alexis, Villa, Iniesta. Cserék: Song (54.), Tello (70.), Dos Santos (75.)

2011-12, Hospitalet (harmadosztályú)-Barcelona 0-1: Pinto, Puyol, Fontás, Maxwell, Dos Santos, Keita, Xavi, Fabregas, Iniesta, Tello, Villa. Cserék: Busquets (62.), Rafinha (75.)

Ennyi voltam, nyugodtan folytassátok.
Mindenesetre én remélem, hogy csak ilyen röhejes edzőink lesznek a jövőben, mint Pep, Tito meg Tata, akik egy BL-erősségű kezdővel csak 3 góllal tudnak verni egy harmadosztályú csapatot.
Nyugi, akkor is zavart. :) Nem Tata ellen irányult, ez mindig is zavart, hogyha egy lötyögősebb meccs jön miért nem lehet több fiatalt/ keveset játszót játszatni.
Vagy akkor nem zavarhat valami, ha a nagy elődök is ezt csinálták? :-k
Barcaman1993
Director del Fútbol

2013.12.08. 08:47:53

Yokozuna írta:Sokan a fiatalokat követelik, de hát nincsenek igazán reménytkeltők. Tata egy új felállást gyakoroltatott. Lehet, hogy a jövő Barcelonáját láttuk, Xavi, Iniesta és Messi nélkül.
[-X #-o Jövő Barcája Messi nélkül? :^o Nincs értelme erre reagálnom...
Rammalets-Foncho, Gensana, Grácia-Vergés, Garay- Kubala, Kocsis, Evaristo, Luiz Suárez, Czibor
Yokozuna
Entrenador del Barça

2013.12.08. 00:20:02

Sokan a fiatalokat követelik, de hát nincsenek igazán reménytkeltők. Tata egy új felállást gyakoroltatott. Lehet, hogy a jövő Barcelonáját láttuk, Xavi, Iniesta és Messi nélkül.
Barcaman1993
Director del Fútbol

2013.12.07. 16:11:31

sjd írta:Érdekes, a példádban, amikor még "Peppel mentünk Gibraltárra", állt a párhuzam háttér nélkül is... :D

Amúgy 11-12ben a klub-vb miatt kellett előrehozni a szóban forgó kupameccset, idegenben minden második meccsünket sikerült csak hozni, és a Real Madrid mögött álltunk a tabellán ekkor. Mindössze ennyi hátráltatás volt csak. De szerencsére szezon végén meg is szabadultunk ettől a röhejes edzőtől, akivel csak 1-0ra tudtunk megverni egy harmadosztályú csapatot.
(Messit meg inkább nem kommentálnám, hála az égnek végre nélküle is tud létezni a csapat)
Nem kötök beléd. Érzem az iróniát, értettem. Bár én olyan dolgokat nem írtam, amiket pl. te leírtál ide.
Rammalets-Foncho, Gensana, Grácia-Vergés, Garay- Kubala, Kocsis, Evaristo, Luiz Suárez, Czibor
sjd
Llegenda del Barça

2013.12.07. 14:25:20

Barcaman1993 írta: Szép, de a háttér nem mindegy. A mostani bajnokságunk sokkal tömörebb a VB miatt, rengeteg a sérült és sorozatban 2 meccset buktunk helyenként jellemtelen játékkal. Ezek azt hiszem ezeken a meccseken nem hátráltattak minket. Azt pedig tegyük hozzá, hogy az ezeket követő meccsen volt Leo Messi... A legfontosabb változó a képletben.
Érdekes, a példádban, amikor még "Peppel mentünk Gibraltárra", állt a párhuzam háttér nélkül is... :D

Amúgy 11-12ben a klub-vb miatt kellett előrehozni a szóban forgó kupameccset, idegenben minden második meccsünket sikerült csak hozni, és a Real Madrid mögött álltunk a tabellán ekkor. Mindössze ennyi hátráltatás volt csak. De szerencsére szezon végén meg is szabadultunk ettől a röhejes edzőtől, akivel csak 1-0ra tudtunk megverni egy harmadosztályú csapatot.
(Messit meg inkább nem kommentálnám, hála az égnek végre nélküle is tud létezni a csapat)
Messa
Az EuroBarca Utánpótlása

2013.12.07. 14:06:52

Elképesztő mennyi savanyú ember van :D

Majd a visszavágón játszanak a tartalékok. Vertünk nekik 4-et egy nagyon nehéz pályán, Xavi, Ini, Messi, Neymar nélkül. Akinek ez kevés az menjen el gyapotot szedni.
10-0, persze.
Sóstó mellett van egy mocsár, kikapott a Zseljeznicsar. Az eredmény reális, így járt most a Real is... Real Madrid Videoton 0-1 1985.05.22
gg86
Jugador d'estrella

2013.12.07. 13:53:15

Könnyű itthonról, felelősség nélkül fennakadni, hogy miért nem az ifi csapat játszott, de annak akié a felelősség, nem biztos, hogy két vesztes meccs után érdemes megkockáztatnia egy esetleges újabb fiaskót. A meccs elérte a célját, a visszavágón nem kell megszakadni.
Chino
Llegenda del Barça

2013.12.07. 12:43:41

Szerintem Tata le akarta zárni a párharcot már az első meccsen, hogy a visszavágó már csak formalitás legyen és akkor tényleg játszhatnak majd a fiatalok.
Nem tudom mit szóltak volna az elégedetlenkedők, ha felállunk a B-csapattal aztán jön egy X, netán egy vereség. Akkor biztos az ment volna, hogy miért nem lehetett erősebb csapattal menni, hogy az első meccsen eldöntsük a továbbjutást. (ugye ott volt a Real-Alcorcón)

Számomra az egyetlen amit nem igazán értek, hogy miért nem Montoya kezdett. Ez talány, viszont Albat jó volt újra pályán látni.
Rob nagyon jól mozgott megint, tetszett a játéka, van fantázia a srácban, csak szólni kéne neki, hogy amikor egy az egyben van a kapussal nem hazagurítani kell neki.

ha az első 20-25 percet leszámítjuk nem volt vészes csak a sok kihagyott helyzet idegesít, egy 7:1-nél se szólhatott volna semmit az ellenfél. De ne legyünk elégedetlenek, magabiztos az előnyünk és minden tiszteletet megérdemel a Cartagena, mert hajtottak, próbáltak támadni és nem sündisznóztak. A közönség előtt meg le a kalappal. 3:1 után is úgy bíztatták a csapatukat mintha ők vezetnének.
Forca Barca!!!!
Barcaman1993
Director del Fútbol

2013.12.07. 12:41:30

sjd írta:2012-13, Alavés (harmadosztályú)-Barcelona 0-3: Pinto, Dani Alves, Bartra, Mascherano, Montoya, Sergi Roberto, Busquets, Fábregas, Alexis, Villa, Iniesta. Cserék: Song (54.), Tello (70.), Dos Santos (75.)

2011-12, Hospitalet (harmadosztályú)-Barcelona 0-1: Pinto, Puyol, Fontás, Maxwell, Dos Santos, Keita, Xavi, Fabregas, Iniesta, Tello, Villa. Cserék: Busquets (62.), Rafinha (75.)

Mindenesetre én remélem, hogy csak ilyen röhejes edzőink lesznek a jövőben, mint Pep, Tito meg Tata, akik egy BL-erősségű kezdővel csak 3 góllal tudnak verni egy harmadosztályú csapatot.
Szép, de a háttér nem mindegy. A mostani bajnokságunk sokkal tömörebb a VB miatt, rengeteg a sérült és sorozatban 2 meccset buktunk helyenként jellemtelen játékkal. Ezek azt hiszem ezeken a meccseken nem hátráltattak minket. Azt pedig tegyük hozzá, hogy az ezeket követő meccsen volt Leo Messi... A legfontosabb változó a képletben.
sjd
Llegenda del Barça

2013.12.07. 12:17:56

Gareth Tello írta: Mindkettő odavágó volt? Mert akkor nem szóltam.
Igen, mindkettő az volt. (A Hospitalet meccs után volt otthon az ominózus 9-0, Alaves meg 3-1 volt otthon, kb. hasonlóan erős csapattal)
Gareth Tello
Az Év fórumozója 2013

2013.12.07. 12:06:06

sjd írta:2012-13, Alavés (harmadosztályú)-Barcelona 0-3: Pinto, Dani Alves, Bartra, Mascherano, Montoya, Sergi Roberto, Busquets, Fábregas, Alexis, Villa, Iniesta. Cserék: Song (54.), Tello (70.), Dos Santos (75.)

Mindkettő odavágó volt? Mert akkor nem szóltam. :oops: :lol:

(Az a Puyol-Fontás-Maxwell hármas nagyon adta. 8) )

Azért a visszavágón remélem, többet játszhatnak majd Dongou-ék.
visca el barca
Presidente del Barça

2013.12.07. 11:58:32

mess2009 írta:egy könnyed 10:0 lehetett volna elfogadható...amit láttunk az a Barca napjainkban, véletlenek pedig nincsenek.
sztem meg csak a 12:0 lett volna elfogadható, D csapattal. felháboritó.
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
sjd
Llegenda del Barça

2013.12.07. 11:57:05

Barcaman1993 írta:És milyen igazam lett. Ez a TATA komolyan mondom egyre röhejesebb. Már az Ajax elleni húzása se volt gyenge, de ez túltett mindenen. Egy harmadosztályú csapat ellen, amit a Barca B-nek is ütnie kellett volna, felküldött egy BL-erősségű csapatot. Ez ám a vmi. Emlékszem mikor Peppel mentünk Gibraltárra, akkor a felnőtt csapatból egyedül Pinto, Maxwell, Jeffren és Bojan játszott. Nyertünk 0-3-ra... Az egész csapatot pihentette.
bence-barca írta:Azért az nem semmi, h egy ilyen tarcsi meccsnek tűnő ütközetben is végigjátsszák az alapemberek a meccset, illetve csak a végén cserél Martino. Nem értem miért kellett ez, ez most idegesítő.
Gareth Tello írta: Viszont csatlakozom az előttem szólókhoz, nem értem, miért nem lehetett több fiatalt játszatni ezen a meccsen, illetve hogy Dongou-t miért nem lehetett hamarabb behozni... :?
2012-13, Alavés (harmadosztályú)-Barcelona 0-3: Pinto, Dani Alves, Bartra, Mascherano, Montoya, Sergi Roberto, Busquets, Fábregas, Alexis, Villa, Iniesta. Cserék: Song (54.), Tello (70.), Dos Santos (75.)

Gareth Tello
Az Év fórumozója 2013

2013.12.07. 11:24:36

Az első félidő első fele borzalmas volt, szerencsére aztán fel tudtunk állni, bár ez kötelező egy harmadik ligás csapat ellen. Rob tetszett, Dongou góljának nagyon örültem, Pedro duplája is dicséretet érdemel, nem úgy, mint Sánchez múltidézése... :lol:

Viszont csatlakozom az előttem szólókhoz, nem értem, miért nem lehetett több fiatalt játszatni ezen a meccsen, illetve hogy Dongou-t miért nem lehetett hamarabb behozni... :? Remélem, ezek után a visszavágón kiállunk egy Pinto - Montoya, Bagnack, Bartra, Planas - Sergi Roberto, Song, Espinosa - Adama, Dongou, Tello kezdővel.

Last 18-year-old players to score in their first Barcelona game: Jofre in 1998, Xavi in 1998, Dongou in 2013.
Barcaman1993
Director del Fútbol

2013.12.07. 10:14:08

És milyen igazam lett. Ez a TATA komolyan mondom egyre röhejesebb. Már az Ajax elleni húzása se volt gyenge, de ez túltett mindenen. Egy harmadosztályú csapat ellen, amit a Barca B-nek is ütnie kellett volna, felküldött egy BL-erősségű csapatot. Ez ám a vmi. Emlékszem mikor Peppel mentünk Gibraltárra, akkor a felnőtt csapatból egyedül Pinto, Maxwell, Jeffren és Bojan játszott. Nyertünk 0-3-ra... Az egész csapatot pihentette. Itt mi volt? Megértem, hogy jó páran lehetőséget kaptak az első csapatból, mert keveset játszottak. Ez OK. De Adriano, Sergio, Alexis és Fabregas mit kerestek egyáltalán a stadion közelében (meg Neymar a padon...)? Egyszer lehetne pihentetni a csapatot, erre végigjátszatta 4-ből 3-jukkal az egész meccset. Hatalmas intelligenciára utal. Montoya a padon ült majdnem a meccs végéig, Dongou szintén, Adama a padra se fért oda... Hetek óta utazik a 2 fiatal srác, játszani meg szinte nem is játszanak. Egy harmadosztályú csapat ellen a 75. percig kellett várni, hogy Martino cseréljen... De még ez se volt elég, ugyanis sikerült 2 cserével lehoznia a meccset. Csak gratulálni tudok... És csodálkozunk, hogy a Bilbao ellen nincs szufla, vagy negyed órán át a saját térfelünkről képtelenek vagyunk kihozni a labdát... Szép volt Tata. =D> A meccset nem is értékelem ez a minimum volt egy 3. ligás csapat ellen.
mess2009
Director del Fútbol

2013.12.07. 08:10:13

egy könnyed 10:0 lehetett volna elfogadható...amit láttunk az a Barca napjainkban, véletlenek pedig nincsenek.
bence-barca
Llegenda del Barça

2013.12.07. 07:05:31

Azért az nem semmi, h egy ilyen tarcsi meccsnek tűnő ütközetben is végigjátsszák az alapemberek a meccset, illetve csak a végén cserél Martino. Nem értem miért kellett ez, ez most idegesítő.
shutterisland
Director del Fútbol

2013.12.07. 01:26:38

ez a meccs sem megy az archívumba, de cesc és pedro 2. gólja tetszett.
a visszavágón mehet teljes egészében a fakó.
trey88
Jugador d'estrella
Kapcsolat:

2013.12.06. 22:30:20

A szabadrúgás előtt Alexis arcán tökéletesen lehetett látni mennyire koncentrálunk. Semennyire. Hogyan lehet úgy szabadrúgást lőni, hogy a lövés előtti 5 mp-ben még 100 helyre nézek??? Na mindegy, majd csak lesz valami. Hajrá! :)
Válasz küldése