LG írta:Erős eloitelet van vele szemben nem ertem a dolgokat , ha egy Gomesnek adnak lehetőséget bizonyitani fontos meccsen
Szerintem akk Dembi is megerdemli!!
Nem arról van szó, hogy megérdemli-e, vagy nem, nem is arról, hogy kiben van több hosszútávon, hanem, hogy most, ki a
biztosabb pont, egy olyan meccsen, ahol valószínűleg a biztonság és a stabilitás lesz a fő szempont, legalábbis Valverdét ismerve én erre számítok (aztán lehet húz egy váratlant és nekik rontunk egyből) Gomes alapvetően nem kezdő szint egy ilyen rangadón, ezt szerintem senki sem vitatja. De ő Dembelével szemben már legalább ismeri a játékunkat, és ha van erénye, az a fegyelmezettség, amire most szükségünk lesz. Dembelé tanulja még focinkat, kellenek a meccsek neki, de egy ilyen meccsen egyből kezdőbe dobni vakmerőség lenne, hiszen egy eladott labdának, egy felelőtlen labdavesztésnek súlyos ára lehet, azt meg lássuk be, jelenleg ezek bőven bene vannak a játékában.
Az, hogy Gomes ismeri a játékunkat nem sokat jelent.Ismerni és játszani az két külön dolog, ő pedig a legkevésbé sem tudott integrálódni és megvalósítani azokat a feladatokat, amik kellenének. Amellett a jobb oldalon még neccesebb játszatni, arról nem is beszélve, hogy az utóbbi hat meccsünkön csak egyszer játszott, le is kapta gyorsan Valverde egy félidő után, azon kívül még a keretben sem volt. Ez nem igazán arra utal, hogy a Chelsea ellen kezdőként számolnának vele. Az angolok ráadásul borítékolható, hogy utazni fognak a kontrákra, az meg a portugállal öngyilkosság. Ez még Dembélével is biztonságosabb. Nyilván a legoptimálisabb egy Semedo-SR szél lenne, de ezt el kell engedni.
Sajnos fegyelmezett középpályásokban szűkölködünk, Paulinho is elég szertelen, ráadásul kezdőként sosem nyújtott igazán kiemelkedőt, ő is inkább csereként beszállva tud pluszt adni a csapatnak és a formája sem a legjobb. Vidal, ha megembereli magát és betartja az utasításokat optimális lehet, a sebessége is aranyat érhet viszont nagyon nincs játékban.
Szóval ott tartunk, hogy a kp-n van hiány, de utóbbi kettőbe ráadásul benne van az a faktor, hogy egy-egy assistot kiosszanak, ne adj Isten gólt rúgjanak, míg Gomestől ezt várhatjuk...
Ugyanakkor azon is elgondolkodtam, hogy Valverde lehet húz egy merészet és átáll amolyan 4-3-3/4-4-2 hibridre, ahol Messi többet húzódna ki szélre és nem hamis kilencest játszana. Középen hatalmas darálóba kerülhet, ha a Chelsae feláll 3-5-2-ben és rászabadítják Kantét meg Bakayokot, ahová Cesc és/vagy Alonso/Zappacosta is besegít. A három védős felállásban pedig főleg Cahill oldalán nagyon sebezhető a Chelsae és Azpi sem egy tipikus center. A másik oldalon meg ott lenne Dembélé. Bár így lehet, hogy Hazardnak adnánk túl nagy teret.
Mondjuk nem hiszem, hogy most kezdene Valverde kísérletezgetni és inkább rágyúr a stabil kp-ra, de igazán optimális ember hiányzik jobb oldalról.