az ünnepek alatt végigtúrtam az alien quadrologiat
alien
toronymagasan kiemelkedik a szériából, abszolút műfajteremtő film. a mai 3d-s világban kissé lagymatagnak hat, de mégiscsak egy 1979-es filmről van szó. szerintem a legjobb a 4 közül. bár a filmjeit nem szeretem, de örülök h ridley scott rendezi az előzményfilmet (prometheus), mert azért tehetséges csóka.
(a legjobb a filmben, mikor weaver a végén a xxxs-es bugyiban flangál

)
alien 2
szerintem én vagyok a világon az egyetlen, aki szerint ez a leggyengébb része a sorozatnak

ennek ellenére aránylag ezt is szeretem. idegesítő karakterek tömkelege, és nagyjabol egy szív tv-s akciófilm színvonala.
alien 3
ez a rész kissé különc a többihez képest, sokan a leggyengébbnek tartják, azonban nekem bejön fincher első rendezése. tetszik ez a gótikus, világvége börtön style. az meg főleg h nem arról szol az egesz, hogy egy csapat idétlen karakter, turbo géppuskákkal halomra lő mindent és mindenkit. sajnos az alienek itt vannak megcsinálva a leggyengébben, abszolut C kategorias cgi az egész...fincher a mai napig bánja, hogy elvállalta, de sztem jol tette, én szeretem a hangulata miatt.
alien 4
a 3. rész végén olyan szépen lezárták a történetet, de hát a pénz nagy úr... önálló filmként kellett volna megcsinálni, nem a trilógia folytatásaként. ennek ellenére azért nem olyan rossz. ugye ezt scott, cameron és fincher után egy aránylag noname fickó rendezte, de ilyen tekintetben nem marad el elődeitől, ennek is jó hangulata van. kár a filmvégi "szerelmi" jelenetekért, az már kicsit sok volt...

ugye ez a rész 1997-ben készült, technikailag, meg látványügyileg messze ez a legjobb.
ha értékelni kellene, az biztos, hogy az első a legjobb, utána holtversenbyen a 3.-4. (talán a 3. egy paraszthajszálnyival jobb), és a végén a 2. rész.
várom a prometheust, remélem scott odateszi magát.