Na gyerekek megnéztem a Nevem: Sam c. filmet!
Kezdem azzal h nem nagyon szeretem a drámát/kat, nem az én világom!
Viszont ez a film azon kevesek közé tartozik (ebből a kategóriából) amely meg tudott fogni!
Így utólag azt hiszem, adott volt a film sikere is, hiszen semmi nem tudja garantálni azt a hatást, mint a szánalomkeltő, szívbemarkoló, esetlen (jelen esetben)fogyatékos (autista?) férfi személyiségének eljátszása!
Ilyen alakításra csak a legnagyobbak képesek, mint mondjuk Dustin Hoffman, az Esőember c. filmben! Amúgy volt egy jelenet amikor azt hittem h "Raymondot"látom, amikor az utcán áll Penn, az a ruházat, világos színű felső és gatya, fehér zokni, és fekete papucs-cipő!

itt meg is állítottam a filmet!
Szóval Sean Penn nagyot nőtt a szememben, ezzel a hiteles alakításával!
Néha már tényleg úgy gondolok rá, hogy Sammel azonosítom...!
Azt hiszem ennél jobb pozitív kritika nincs!

Dakota Fanning, mint a kis Lucy alakítása is megér egy misét... a film elején amikor a szereplők neve megjelent a képernyőn, és látom Dakotát, mondom magamnak:" erre a kis csajra külön kíváncsi leszek" és hát nem csalódtam na!

Sok felnőtt színész nem tudja ennyire átérezni a szerepét mint ez a kislány. szerintem ez a film hozta meg naki a nagy áttörést hiszen azóta is rengeteg kitűnő alkotásban szerepet kap! és hát keresetté vált a piacon nagyon. (ha fogalmazhatok ilyen csúnyán!)
Amúgy mint minden filmben, itt is lehet látni a "jó" és a "gonosz" szereposztást! Ugye adott hogy Sam a jó, és a gyámügy a rossz! de ha belegondolok ez is fura érzést kelt, mert a gyámügy nem jót akar a kis csajszinak? DE!!! akkor??? Miért a gyámügy a negatív karakter, miért Sam a pozitív?? 2-s érzés vált ki az emberekből!!!Legalábbis belőlem!
Egy pár szót még az ügyvédnőről! Michelle Pfeiffer egy a véleményem szerint egy átlagon felüli színésznő nagyon szeretem filmjeit, és hát több műfajban is bizonyított már! Itt ő is egy külön történet a filmben, hiszen a saját családi életét a mi Sam-ünk történései alapján, illetve a férfi szeretetéből erőt merítve teszi rendbe!
egy személyes örömömet is had osszam meg: Laura Dern! őt a Jurassic Park óta nem láttam filmben! lehet nem egy nagy színésznő de nekem nagyon szimpatikus!:)
Összeségében ajánlom mindenkinek aki ezt a stílust szereti, mert műfajának egyik legjobbja! Nekem mint Sci-fi, Horror rajongónak, egy:
10/8
itt jegyezném meg h ez tőlem nagy teljesítmény!

UI.: elnézést kérek mindenkitől, hogy összevissza volt a véleménynyilvánításom, de ahogy eszembe jutottak a konklúziók úgy írtam!
a Védhetetlen c. filmről akkor senki???
külön köszönet K.M.I-nek amiért lehetővé tette a film vizionálását!