Offtopic

Ami egyik témához sem kapcsolódik, avagy itt nyugodtan írhatsz mindenről kötetlenül.

Fogyasztasz valamilyen dohányterméket? :D

- Nem, soha nem próbáltam.
13
26%
- Próbáltam, de nem szoktam rá.
18
36%
- Füstölök, mint a gyárkémény
12
24%
- Alkalmanként rágyújtok
7
14%

Szavazatok száma: 50
visca el barca
Presidente del Barça

2012.08.26. 12:59:29

csá!

este melyik csatorna adja a meccset? :lol:
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
Tocy
Director del Fútbol

2012.08.26. 12:54:37

miihii írta:Valóban azért külön kell választani a kérdést és kérdést.

Ugyanis vannak olyanok,amikhez valóban utánajárás szükséges és nem adja magát kapásból a válasz. Mint pl asszem VEB kérdéseként,h megtalálható e vhol,h ki mennyit kap a filmjeiért (v vmi hasonló). Ez is kérdés és tök érthető,h felteszi,mert sanszos,h kereste,de nem könnyű megtalálni,így kérdez,hátha vki találkozott ezzel.

Viszont gyakran előfordulnak ilyenek is,h adja e vmi a meccsünket. Na,ezek tényleg olyanok,h vhol érthető,ha lekezelő választ vált ki. Mivel a Sport TV nyomja a La Ligát,elég megnézni az oldalukat,vagy a port-ot v a másik ezer lehetőséget és meg is van a válasz. Három kattintás és kb időben is annyit tesz ki,amennyit a kérdés beírása.

Tehát az első kérdéscsoportban bizony nem szégyen kérdezni és gondolom szívesen segít az ember,ha tud. Ellenben a második már elég arcpirító,mivel annyira piti,h ez inkább már a ciki kategória.Még ha segít is az ember gyereke,de azért odapakol egy kis szurkát,h azért nem egy nagy ördöngősség lenne utánajárni önállóan.Mert valóban nem.
Pontosan. Kérdezzen az ember ha kereste de nem talált semmit, és hátha a másik tudja, hogy legalább hol lehet megtalálni az infót. De a 2. csoport tagjai kiakasztóak.
miihii
KHAL

2012.08.26. 12:45:23

Valóban azért külön kell választani a kérdést és kérdést.

Ugyanis vannak olyanok,amikhez valóban utánajárás szükséges és nem adja magát kapásból a válasz. Mint pl asszem VEB kérdéseként,h megtalálható e vhol,h ki mennyit kap a filmjeiért (v vmi hasonló). Ez is kérdés és tök érthető,h felteszi,mert sanszos,h kereste,de nem könnyű megtalálni,így kérdez,hátha vki találkozott ezzel.

Viszont gyakran előfordulnak ilyenek is,h adja e vmi a meccsünket. Na,ezek tényleg olyanok,h vhol érthető,ha lekezelő választ vált ki. Mivel a Sport TV nyomja a La Ligát,elég megnézni az oldalukat,vagy a port-ot v a másik ezer lehetőséget és meg is van a válasz. Három kattintás és kb időben is annyit tesz ki,amennyit a kérdés beírása.

Tehát az első kérdéscsoportban bizony nem szégyen kérdezni és gondolom szívesen segít az ember,ha tud. Ellenben a második már elég arcpirító,mivel annyira piti,h ez inkább már a ciki kategória.Még ha segít is az ember gyereke,de azért odapakol egy kis szurkát,h azért nem egy nagy ördöngősség lenne utánajárni önállóan.Mert valóban nem.
There is only one god, and his name is death~Syrio Forel
mindorokke_barca
Entrenador del Barça

2012.08.26. 12:13:10

Bob, jó bőven körülírtad a sérelmedet, csak épp a lényeg mellett siklottál el.

A legfőbb probléma az, hogy legtöbben akik ilyen kérdeseket beírnak, meg sem próbálnak utánajárni, rákeresni, egyből kérdeznek. Semmilyen késztetést nem éreznek arra, hogy maguk megoldják a problémát.

A lényeg pedig abban van, hogy ezeknek a kérdéseknek a 99%-a olyan jellegű, hogy aki segíteni akar az is utána kell nézzen, mert nincs honnan tudja fejből. Erről beszélt daffy is. Szóval a kérdezők azért írnak be ide, hogy más keresse meg helyettük, mert az mennyivel egyszerűbb.

Ez számomra sokkal visszataszítóbb viselkedés mintha valaki durvábban leolt valakit emiatt.
Bob_Marley
Presidente del Barça

2012.08.26. 11:54:09

Amit írtam nem arra írtam, hogy Tocy Bob, daffy xy Kis Pista miért nem segített, vagy ha segített miért úgy.
Nem személyek ellen szólt, vagy bármi ilyesmi, egy általános tendenciát próbáltam megfogalmazni, hogy sokszor előfordul a segítség nyújtás inkább lekezelő mint valódi információ tartalmú.Illetve arra irányult, hogy mindenki mindenhez ért, s esetlegesen beismerni valamit, hogy nem tudok az bizony szégyen, pedig ez nem igaz.

Összességében maradjunk annyiban türelem.

Mondom igazat adok nektek sok mindenben, én pl azt is sokszor nehezményezem, hogy nem olvasunk vissza topikokban, s ez szintén a lustaság számlájára írom, de ettől függetlenül ne legyünk restek kérdezni, s legyünk türelmesek válaszolni.
Kép
Kép
Kép
Tocy
Director del Fútbol

2012.08.26. 11:42:49

Pedig tényleg így van, hogy mire ide beírja valaki, annyi idő alatt megtudná magának keresni, és nekem nem érthető az, hogy ha meg tudod oldani egyedül, akkor miért kérdezel. Ugyanis ez egyetlen okra vezethető vissza: lustaság! A Tito-topicot megtalálni pl mennyibe telik? 1 perc? Egyértelműen csoportosítva vannak a topicok, elindulsz lefelé, Barca Sztárokban nincs, ott a következő, jé ott van. Tudod segíts magadon, az Isten is megsegít...

A lekezelő hangnemben igazad van, nálam is sajnos előfordul elég gyakran, főleg az utóbbi időben, hogy nincs türelmem ezekhez és reagálok ( pedig nem kellene inkább, ha nem tudok normálisan... ) bunkón. De ha valaki erre nem veszi a fáradságot, akkor elég kiborító ez...
daffy
Madridista

2012.08.26. 11:42:23

Bob_Marley írta:Amit írtok abban is van igazság, hogy próbáljunk önállók lenni, fejleszteni magunkat, de a kulcsszó szerintem a visszaböfög kulturálatlan stílusban kifejezésen van.A fellengzős, lekezelő hangnem, hogy én tudom, te miért nem???
én úgy gondolom,hogy több topikban szoktam segíteni különféle dolgokban. a 80%-ukról fogalmam sincs,én is úgy nézek utána. annyi előnyöm van,hogy pl: a testépítésnél tudom,hogy mit hol keressek. de nekem is egy üres firefox indul,ha rákattintok a net gombra. aki az eurobarcát megtalálja,az a google-t is és -ha nem sértem meg az eb-t- ott sokkal több infot megkap.segít az ember ahol tud,de ha a másik mindig kérdez,ahelyett hogy utánanézne,akkor sohasem fogja megtanulni,hogy mit hol talál és hogy kell megválaszolni a kérdéseit. így egész életében segítségre,ellátásra szorul. erre magának kell(ene) rájönnie és nem a másik(esetenként bunkó) válaszából kell ráébredni
Bob_Marley
Presidente del Barça

2012.08.26. 11:33:00

Amit írtok abban is van igazság, hogy próbáljunk önállók lenni, fejleszteni magunkat, de a kulcsszó szerintem a visszaböfög kulturálatlan stílusban kifejezésen van.A fellengzős, lekezelő hangnem, hogy én tudom, te miért nem???

Az egyik idézet szöveg a KÉRDÉSEK és észrevételek topikban volt, s a kérdező írta is, hogy nem találta meg, van ilyen főleg ha pl valaki új elveszik a rengeteg topik között.

De az idézetek csak példák voltak, maga a tendencia, hogy valaki belátja ehhez nem értek (s én nem tudom azt elfogadni, hogy értsél hozzá mert 3 perc alatt megvan a megoldás) elismerem a hibámat na ez az amik elvesznek, s nem igazán látok ilyet.Mert szégyen ilyet belátni.

Van más is pl, mikor valaki véletlenül rosszat ír, nem ott játszik, rossz statisztikára emlékszik stb, egyből 15 "megmondó" ember érkezik, aki azonnal kijavítja, hogy hú öcsém ezt hogy nem tudhatod.....

Számorma ezek a dolgok, nagyon visszataszítóak, s hangsúlyozom van abban is igazság, hogy ne lustuljunk el, de rengeteg olyan dolog van, ami lehet evidens, másnak nem az.És még ha könnyű is, s azt mondom "Te butus, miért nem néztél utána Googleben" még mindig a jobb, s korrektebb út, mint a lekezelő, "nagyképű" visszaszólogatások, hogy mire leírod, meg is nézhetted volna.
Kép
Kép
Kép
Tocy
Director del Fútbol

2012.08.26. 11:15:33

Hát Bob, egyrészt van benne igazság amit írsz, hogy most akkor szégyen kérdezni? Ez jogos, csak...a másik fele. Teljesen el van kényelmesedve mindenki, minden a segge alá van tolva a népnek, és már ahhoz is lusta, hogy magától megkeressen egy tök egyszerű dolgot, ami kb még három kattintás lenne, és nem beböfögni ide. Értem én, hogy manapság már divat mindenben okosnak lenni, de ezért van itt az internet, erre kell használni, hogy okosodjon a nép, és nem csak a fb-on kell kiposztolni, hogy éppen melyik wc-ben...szóval érted. Mindent meg lehet találni nagyjából, csak keresni kell, ha úgy sem találja meg az ember valamiért, akkor persze kérdezzen, aki tudja, az meg válaszoljon és ne a google-t linkelgesse. De manapság már az is divat, hogy senki semmit nem akar csinálni, csak megkérdezni azt, amire csak rá kellene szánni még másfél percet...
daffy
Madridista

2012.08.26. 11:09:59

Bob_Marley írta: Egyszerűen ezt a tendenciát régóta látom, s eléggé elszomorító.
Manapság szégyen kérdezni????De ami még furább szégyen segíteni?????
nem szégyen kérdezni,de ha megtalálja az ember a kérdezésre használható topikot,akkor a másikat miért nem? akkor szokás kérdezni,ha magamon nem tudok segíteni,de hogy meg sem próbálom,szerintem az szégyen. ezt nem a tisztelt forumozóra értem feltétlen,akitől linkeltél,mert elképzelhető,hogy valami csoda folytán ő keresett,de nem talált. ugyanakkor nagyon gyakran veszem én is észre,hogy a google-ba való bepötyögés helyett azonnal itt kérdeznek olyan dolgokat,mint pl mikor kezdődik a meccs. kapásból 4-5 oldalt tudok ezen kívül is. ezektől én is agybajt kapok és ha gyengébb napja van az embernek,akkor biza visszaböfög kulturálatlan stílusban
Bob_Marley
Presidente del Barça

2012.08.26. 11:02:41

Deus írta:Ma hunyt el egy történelmi személy: Neil Armstrong

http://index.hu/kulfold/2012/08/25/megh ... armstrong/

Nyugodjék békében, Első ember a Holdon!
[/img]
Nem teljesen bizonyítottan első ember a Holdon (szerintem is politikai dolog volt ez) de természetesen Nyugodjék békében, az általa mondott mondatok örökké fognak élni, még ha lehet azt a Földön mondta.De ezt soha nem tudjuk meg, ahogy azt sem ki ölte meg Kennedyt.
Történelmi személye elvitathatatlan, gyakorlatilag az űrben lévő Hidegháborút ő "döntötte" el.

Más dolog:

2 idézetet teszek, teljesen lényegtelen ki írta nem ezen van a hangsúly:
Van Tito topic?
Amúgy frankón meg is lehet ám nézni, nem olyan bonyolult...
Manchester United-Everton meccs mikor kezdődik és adja-e a Digi?
Mielőtt az új google-nek néznéd az oldalt szólok, hogy nem az. Amennyi idő alatt leírsz ide egy hsz-t, fele annyi idő alatt magad is utánanézhetnél.
KATT
Egyszerűen ezt a tendenciát régóta látom, s eléggé elszomorító.
Manapság szégyen kérdezni????De ami még furább szégyen segíteni?????

Általánosítani fogok, pedig nem szeretek de egy folyamat leírását ezt tükröz jól, hogy gyakorlatilag a fórumok nagy részében mindenki mindenhez ért, ezt sugallja-bizonygatja, s kiveszik az emberekből az "alázat", manapság ciki leírni, hogy ehhez nem értek, kérnék egy kis segítséget.....
Mert azzal azt ismeri be, hogy valamihez nem ért, s akkor mi van???Elvesződik valami rangja???Nem lesz megbecsült???Hülyeség!!!!

Ráadásul érkezik a frappáns válasz, nézd meg a googleben, s ami a "legmegalázóbb" mikor valaki csak egy linket ad, ami googlere visz és automatikusan beírja a keresőbe a dolgot.
Először is kérdem én, az Internetbebn maximálisan megbízunk????Régen rossz ha igen

Sajnos az egész társadalmi pszichológia nagyon eltorzult az utóbbi pár évtizedben, mindennél és mindenkinél az a fontos, szebb legyél okosabb legyél, ezáltal elismertebb (???) legyél.....

És akkor megint leírom pl ezért utálom a facebookot, mert tökéletes vetülete ennek a társadalmi betegségnek....Mindenkit az érdekel olyat írjon több lájk, frissebb legyek, naprakészebb legyek, s közben a legfontosabb vesződik el, az EMBER ÖNMAGA LEGYEN!!!!
Kép
Kép
Kép
Deus
Boixos Nois

2012.08.25. 22:13:51

Ma hunyt el egy történelmi személy: Neil Armstrong

http://index.hu/kulfold/2012/08/25/megh ... armstrong/

Nyugodjék békében, Első ember a Holdon!

Kép
KépKép
daffy
Madridista

2012.08.25. 18:17:22

ó,hát engem meg is győzött :D
PCsabi
aka Game90

2012.08.25. 18:11:07

daffy írta:pestiek figyelem!
mától látogatható az első magyar hooters hááát nevezzük étteremnek :)
aki már betért,szeretettel várjuk a tapasztalatait.
Én csak ezt a cikket olvastam róla:
http://www.men-style.hu/hir/Hooters-Bud ... ltuk/6057/

:P

Kép
A vezetőségnek be kéne számoltatni LE-t a sorozatban 2:0 után
kiengedett meccsekről - mégpedig írásban is, szóban is.
Ha bajnokok leszünk, akkor azt lehet mondani: van ilyen.
Ha nem, akkor azt kell mondani: ne legyen ilyen!
daffy
Madridista

2012.08.25. 11:31:15

pestiek figyelem!
mától látogatható az első magyar hooters hááát nevezzük étteremnek :)
aki már betért,szeretettel várjuk a tapasztalatait.
El fanático
Entrenador del Barça

2012.08.24. 13:58:48

Sanama írta:foci mezeket hol szoktatok neten venni?
konkrétan a 10/11es hazai mez érdekelne.
köszi
Lionsport-ban csak XL-es van 15ezerért VAGY a sportmania.hu-n van L-es méret 12 ezerért - az ideiből a gagyi szurkolói mez ennyi, de mivel a 10/11es idénybeli már erősen kifutó termék, így akciós.

A többi - megbízható - helyen már csak tavalyi vagy idei szerelés kapható.
AndrésIniesta#8
Barça C

2012.08.24. 01:39:16

Sanama írta:foci mezeket hol szoktatok neten venni?
köszi
lionsport.hu, shopmania.hu, shopsport.hu, footballfactor.hu
Valamelyiken biztos talász 10/11es mezt, ha mégsem akkor nézz fel a vaterára, csak vigyázz nehogy valami gagyit sózzanak rád.
Kash
Entrenador del Barça

2012.08.24. 01:12:45

Sziasztok.
Használ valaki közületek Beload-ot?
Kellene nekem egy meghivó, nem tudom, illik-e ilyet kérni, de nekem nagyon kellene.
Akinek van feles vagy csak szimplán segiteni szeretne, az küldene nekem egyet? A többit PÜ-ben megbeszéljük!
Jó éjt! :D
Kép
lui1698
Llegenda del Barça

2012.08.24. 00:30:04

gergo9 írta:Borsod vagy Szabolcs? Mr. Green
Csongrád. :D
Legalább is nagytiszteletben álló polgármesterünk mondta állítólag, hogy a legcsóróbb megye legcsóróbb kupaca vagyunk.
De, ha nincs is így. Az egész helyet eldózerolnám a rákba legszívesebben.

Múltkor meséli spanom akivel régen dumáltunk, hogy hallja, hogy én milyen alkesz lettem, hogy minden nap ülök a csehóba és csak iszok.
Még jó, hogy egész nyáron voltam kb. 3-szor, szódát inni. :D (nyugi attól megiszom én a magamét, csak nem ott :D )
Kép
Olyanokra képes vagy, amit talán még te se tudsz. Elfut az élet, jól teszed, hogyha vele futsz.
Sanama
Llegenda del Barça

2012.08.24. 00:24:19

foci mezeket hol szoktatok neten venni?
köszi
gergo9
Director del Fútbol

2012.08.23. 01:24:53

Igazából az éjszakai élet ami nagyon megmaradt, mert nem volt napközben túl jó idő míg ott voltunk (nem esett, de kifejezett nyári idő se volt).
Szoboszlón strandot kívülről sem láttam hiába a 40fok :D :D

De mondom, ha a buli a lényeg és bírjátok májjal meg szusszal akkor hibátlan. (mi a 3. napra kb. úgy néztünk ki mint egy aszott szivacs )
4napot tervezünk és nem vagyok az az italos típus

:mrgreen:
Viszont hozzáteszem, hogy a legcsövesebb megye, legcsövesebb helyén sikerült megszületnem, úgyhogy nekem még a jégkása is csodaszámba ment.
Borsod vagy Szabolcs? :mrgreen:
lorin
Barça C

2012.08.21. 00:30:59

Sziasztok Barcelónások! :D

Én Madridista vagyok, de remélhetőleg jól megérjük majd egymást. :)
iHala Madrid!
messideco
Presidente del Barça

2012.08.20. 18:42:44

Profik a rajzaid, Remy. Mindig is szerettem rajzolni, csak kár, hogy sohasem tudtam :?
Kép
"And my heart will leave you never."
REMY
Madridista

2012.08.20. 18:38:41

visca el barca írta:
REMY írta:Megint unatkoztam.

Ryan Gosling - Drive

(küldeném VEB-nek :P )
bazzeg én igy tudnék rajzolni, siofokon pattintanám a buta turistákrol nonstop a sok pénzt :D egydzer beszéltem egy fősulis csajjal, még csak tul tehersegesnek sem mondanam, de ő simán megkeresett lenn napi 200 e forintot...
Hát azért egy normál emberi arcot nem nagyon tudok lerajzolni. Oda már más technika kell. Ha embert rajzolok akkor max oldalról vagy ilyen "könnyített" verziósakat. Ezeket megtudom csinálni. Viszont ha normálisan akkor ahhoz már művészetibe kéne járnom. Ez otthoni szórakozásnak jó.

Amúgy meg nem hiszem, hogy tudnék nagyközönség előtt rajzolni :D nem szeretem amikor néznek.

itt van még 1-2 jobb rajz ha érdekel :wink:

devianart remy

(Gosling, J.Dean, Bale Batman) a 2012-esek. A többi már 2-3 éves.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára REMY 2012.08.20. 18:43:20-kor.
visca el barca
Presidente del Barça

2012.08.20. 18:22:09

REMY írta:Megint unatkoztam.

Ryan Gosling - Drive

(küldeném VEB-nek :P )
bazzeg én igy tudnék rajzolni, siofokon pattintanám a buta turistákrol nonstop a sok pénzt :D egydzer beszéltem egy fősulis csajjal, még csak tul tehersegesnek sem mondanam, de ő simán megkeresett lenn napi 200 e forintot...
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
Válasz küldése