Duel
Igazából nem egy nagy szám, de jó kis thriller. Alapvetően küzd az ilyen egy helyszínes / egyszerű alaphelyzetű történetek szokásos gyermekbetegségeivel, valahogy ki kell tölteni a másfél órát, és így újabb és újabb problémákat kell behozni, nem is mindig sikerül a legjobban ez. Viszont az látszott már itt is, hogy Spielberg mekkora rendező, kevés ilyen jól összerakott film van a 70-es évek elejéről, már akkor is megelőzte a korát azzal, hogy milyen jó tempójú filmeket tud összerakni. Szóval alapvetően nem rossz, ez akkoriban tuti korszakalkotó volt, ma már inkább erős közepes.
Mellesleg a főszereplő meg a legrosszabb sofőr, akit valaha láttam
The Nines
Nagyon ilyen Mr. Nobody-Cloud Atlas stb. érzést akar kelteni, csak nem sikerül, mert alapvetően elég rossz sztorikra építi fel magát. De legalább Ryan Reynolds-ról is megtudhatjuk, hogy tényleg alkalmas színésznek.
Bővebben
ITT
Hős
Dafuq did I just watch?
A távol-keleti kultúra az egy dolog, de a film csak magát röhögteti ki ezekkel a zsinóron húzott kardozásokkal, nehéz volt kibírni, hogy ne nevessek fel egy-két ilyen akciójelenetnél. A hatásvadászat és a giccs leggusztustalanabb mértékéig sikerült elmenniük.
Abba viszont brutális belegondolni, és ennek ábrázolásában tképpen jó is a film, hogy az ázsiai emberek mennyire alá tudják rendelni magukat egy eszmének, és meg sem fordul a fejükben egy olyan minimális önzés, mint nekünk. Nem csoda, hogy a leglelketlenebbül ők tudják kiszolgálni a diktatúrákat és zsarnokokat (ez egyébként valamennyire aktuális is a nankingi mészárlás kapcsán)
De ettől függetlenül nem változtat a dolgon, hogy ez kb. egy Asylum-szintű film volt, csak kicsit profibb, de semennyire sem komolyan vehető.
Az ördög ügyvédje
Na ez a nagybetűs FILM, így kell ezt csinálni. Remek karakterfejlődés, sztori, hangulat, rendezés, zene. Kicsit a végjátékkal valahogy elvették az élét az egésznek, ez az
átváltozgatás, természetfeletti felesleges erőltetése nekem már sok volt, kicsit jobban átjött volna a mondanivaló, ha emberközelibbre hagyják.
Al Pacino meg egyszerűen zseniális, ahány filmben láttam, mindig remek volt.