Sorozatok & TV-műsorok

Ami egyik témához sem kapcsolódik, avagy itt nyugodtan írhatsz mindenről kötetlenül.
bence-barca
Llegenda del Barça

2014.12.03. 18:04:26

http://comment.blog.hu/2014/12/03/olivi ... aign=index" target="_blank

Téma számomra igen ígéretesnek hangzik, már most várom! 8)
Rinku
Director del Fútbol

2014.12.03. 15:46:56

SoA

Only I see is dead people. Dead people. Everywhere...
Hm. Hát igen. Hm. Hm...
Jaxre még vár Mr. Mayhem. Utána minden rendezve lesz szvsz. Ezt így kellett, pont így.
Football, bloody hell. /SAF/
MQuCsabi
Llegenda del Barça

2014.12.03. 15:02:20

Én néztem az Angert, de cska a szinkronos részeket pörgettem le, az pedig a S02E44 nél véget ér, nem tudom, miért. :(
Kép
BarcafanTomee
Director del Fútbol

2014.12.03. 14:27:08

davi10 írta: Blue Mountain State. A legférfiasabb sorozat :D
Ezt adom! Baráti körrel szoktam nézni és mindannyian fetrengünk a nevetéstől. :lol: Nem is értem miért nem lett 4. évad. :(
visca el barca írta: én is most végeztem vele, félszemmel már végignéztem a 3. évad első részét is.
Valamelyik héten olvastam, hogy az első évad után kaszálni akartad, de csak kitartottál, szerintem jó döntés volt. Egyik kedvenc sorozatom, még ha néha a színvonal kicsit hullámzó is.

Más:
Anger Management-et nézi valaki?
1. évad után ráhagytam, de most látom, hogy már a 2. évad 84. részénél vannak, 6 van még hátra. Érdemes lenne folytatnom?
Johnny
Barça B

2014.12.03. 13:24:03

krosz31 írta:
danianevem írta: Na alakul ez. Már hárman vagyunk. :mrgreen: Még három és átvesszük az uralmat a fórumon. :twisted:

Az első 4 évadnál még többször hezitált a BBC, végül is joggal, hiszen egy sci-fi sorozat (főleg amiben időutazás és űrlények vannak) elég költséges. Az 5.-től már tényleg kiegyensúlyozottabb technikai szempontból.

Azért az első pár évadban is voltak kimagasló részek. Meg úgy általában az imdb jó kiindulópont, a 7.5- fölötti részek már kifejezetten korrektek. A legjobb, hogy tényleg csak egy minimális szál köti össze a részeket, így a bénábbakat akár ki is lehet hagyni. A próbababás is elég gyenge lett, inkább egy utalás volt a régi sorozatra.

A kedvenc részeim az első négy évadból, ez véletlenül sem ajánlás a többi fórumozónak :mrgreen: :
The Girl in the Fireplace
The Impossible Planet és The Satan's Pit (ez a kettő együtt egy történet)
Human Nature és The Family of Blood (szintén)
Blink (ez meg az egyik legjobban megírt időutazós történet/gondolatmenet amit valaha láttam)

Ha esetleg megjött a kedvetek hozzá, akkor csakis angolul nézzétek. A sorozat egyik nagy erénye ugyanis az angol/brit szubkultúra önirónikus ábrázolása, s például egy skót akcentust egyszerűen nem lehet jól leszinkronizálni.
Amióta nézem(több mint 2 éve) valamiért minden más sorozat csak másodlagos lett...egy kicsit az élet értelmét is keresi a sorozat(szerintem)
ezt pedig csak whovianok érthetik :)
Üdv a klubban! :D

Az első évad, főleg az eleje tényleg elég béna, sok embert ez riaszt el. Az elején én is csak ritkábban nézegettem a részeket, olyan elment státuszban volt nálam, aztán egyre jobban megtetszett, és az első évadzáró epizódjánál esett le az állam, és ott kezdtem el darálni, azóta vagyok Whovian. 8)
Amúgy szerintem sztoriban simán felér az első négy évad a többivel, zseniális sztorikat le tudtak hozni, véleményem szerint a negyedik évad lett a legerősebb, Donnát nem übereli senki :mrgreen:
Viszont az utolsó két évad eléggé ellaposodott, nekem nem jöttek be annyira.
krosz31
Jugador del Barça
Kapcsolat:

2014.12.03. 12:40:57

danianevem írta:
krosz31 írta:nem vagytok egyedül ...nekem is nagy kedvencem :)
de én sem merem mindenkinek ajánlani...egyik ismerősöm megnézte az első részt,amiben a próbabák vannak és azt mondta,hogy nagyon gagyi...mondtam neki,hogy vizuálisan kb az 5.évadtól lesz jó de a sztori és a mondanivaló mindennél többet ér ;)
Na alakul ez. Már hárman vagyunk. :mrgreen: Még három és átvesszük az uralmat a fórumon. :twisted:

Az első 4 évadnál még többször hezitált a BBC, végül is joggal, hiszen egy sci-fi sorozat (főleg amiben időutazás és űrlények vannak) elég költséges. Az 5.-től már tényleg kiegyensúlyozottabb technikai szempontból.

Azért az első pár évadban is voltak kimagasló részek. Meg úgy általában az imdb jó kiindulópont, a 7.5- fölötti részek már kifejezetten korrektek. A legjobb, hogy tényleg csak egy minimális szál köti össze a részeket, így a bénábbakat akár ki is lehet hagyni. A próbababás is elég gyenge lett, inkább egy utalás volt a régi sorozatra.

A kedvenc részeim az első négy évadból, ez véletlenül sem ajánlás a többi fórumozónak :mrgreen: :
Blink (ez meg az egyik legjobban megírt időutazós történet/gondolatmenet amit valaha láttam)

Ha esetleg megjött a kedvetek hozzá, akkor csakis angolul nézzétek. A sorozat egyik nagy erénye ugyanis az angol/brit szubkultúra önirónikus ábrázolása, s például egy skót akcentust egyszerűen nem lehet jól leszinkronizálni.
Amióta nézem(több mint 2 éve) valamiért minden más sorozat csak másodlagos lett...egy kicsit az élet értelmét is keresi a sorozat(szerintem)
ezt pedig csak whovianok érthetik :)
Kép
visca el barca
Presidente del Barça

2014.12.03. 12:07:21

MQuC írta:Gengszterkorzó 2. évad vége

Kemény volt ez, hogy Jimmyt lelövik, a rész közepe felé már kezdtem érezni, hogy ez nem úgy lesz, ahogy láttatják. A nagy öregeket itt még nem sikerült kitúrni, pedig nagyjából az egész évad erről a szervezkedésről szólt. Nem most jött el az ideje, gondolom majd a negyedikben. Pedig végig azon izgultam, hogy mikor tűnteti már el szegény fiú az anyját: Baromi idegesítő nőszemély.
Capone alig kapott szerepet, kíváncsi vagyok, mikor lép előbbre, lassan kinyírhatná a főnökét :mrgreen: , hogy haladjon a sztori.
Szerintem hétvégére le is pörgetem a 3. évadot is. A 4-et nem merem megígérni, de bármi meglehet. :D
én is most végeztem vele, félszemmel már végignéztem a 3. évad első részét is. sztem nyilvánvaló volt h lezárják a szálat, szép lassan fogytak az emberek...
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
MQuCsabi
Llegenda del Barça

2014.12.03. 11:26:49

Gengszterkorzó 2. évad vége

Kemény volt ez, hogy Jimmyt lelövik, a rész közepe felé már kezdtem érezni, hogy ez nem úgy lesz, ahogy láttatják. A nagy öregeket itt még nem sikerült kitúrni, pedig nagyjából az egész évad erről a szervezkedésről szólt. Nem most jött el az ideje, gondolom majd a negyedikben. Pedig végig azon izgultam, hogy mikor tűnteti már el szegény fiú az anyját: Baromi idegesítő nőszemély.
Capone alig kapott szerepet, kíváncsi vagyok, mikor lép előbbre, lassan kinyírhatná a főnökét :mrgreen: , hogy haladjon a sztori.
Szerintem hétvégére le is pörgetem a 3. évadot is. A 4-et nem merem megígérni, de bármi meglehet. :D
Kép
visca el barca
Presidente del Barça

2014.12.03. 11:13:22

Rinku írta:twd

Az utolsó 5 perceken kívül ez az egész sorozat egy büdös nagy halom gőzölgő lócitrom, egy nulla semmi két nagy piros vonallal áthúzva. Csűrik-csavarják az egészet, sosem lesz vége, vagy így kb. évadonként 1, max 2 főszereplő befordul és lesz ebből is vagy 11 season. Unalmas már baromira... Mit akarnak még kihozni ebből?! Amúgy annyira tudtam, hogy a redneck frizurás kócsag csak egy piti kis csaló. Most meg Beth-t fejbelövik és megint wandering all over the freaking region. Az államot nem hagyták el eddig, el fognak jutni ezek egyáltalán a keleti vagy a nyugati partig valaha? Áh... :evil:

amellett h többnyire 10 percbe telik megnézni egy részt, nekem is az a legnagyobb bajom az egésszel, hogy semmi cél nincs benne. csak úgy kóvályognak erra-arra amarra, körbe-körbe, földrajzilag ugyanott vannak szinte folyamatosan. csak a túlélésről szól, semmi másról.
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
danianevem
Entrenador del Barça

2014.12.03. 11:13:06

krosz31 írta:nem vagytok egyedül ...nekem is nagy kedvencem :)
de én sem merem mindenkinek ajánlani...egyik ismerősöm megnézte az első részt,amiben a próbabák vannak és azt mondta,hogy nagyon gagyi...mondtam neki,hogy vizuálisan kb az 5.évadtól lesz jó de a sztori és a mondanivaló mindennél többet ér ;)
Na alakul ez. Már hárman vagyunk. :mrgreen: Még három és átvesszük az uralmat a fórumon. :twisted:

krosz31
Jugador del Barça
Kapcsolat:

2014.12.03. 10:05:13

quote="danianevem"]Még egy Doctor Who fan? Ez az! 8) Már többen vagyunk, mint az MTK szurkolók. :D[/quote]
Viccelsz? Legjobb sorozat :D[/quote][/quote]
Szerintem is az egyik legjobb, csak hát nem sokan követik, ezért nem is nagyon merem ajánlani. :? Megnéznek egy bénább részt, ahol nem jók az effektek és/vagy a maszkok sikerültek művire, aztán el is könyvelik, hogy ez milyen gyenge sorozat...

nem vagytok egyedül ...nekem is nagy kedvencem :)
davi10
Llegenda del Barça

2014.12.02. 23:28:23

Bob!
Blue Mountain State. A legférfiasabb sorozat :D
Amúgy még Felhőtlen Philadelphia, South Park, Family Guy, Brickleberry (ez a 3 rajzfilm)

Krimikhez pedig a Gyilkos Elméket ajánlom a leginkább. Az első pár évad talán kicsit lassabb, de nagyon jó.
Helyszínelőkből pedig a New York-it ajánlom a leginkább, de abban majd lesz egyszer egy többrészes sztori.
Kép
"A Futball nyer, ha a Barca nyer"
"Ez a két szín, zöld és fehér minden másnál többet ér
Hát indulj és bátran énekelj velünk egy dalt a Fradiért"
Rinku
Director del Fútbol

2014.12.02. 21:45:14

twd

Az utolsó 5 perceken kívül ez az egész sorozat egy büdös nagy halom gőzölgő lócitrom, egy nulla semmi két nagy piros vonallal áthúzva. Csűrik-csavarják az egészet, sosem lesz vége, vagy így kb. évadonként 1, max 2 főszereplő befordul és lesz ebből is vagy 11 season. Unalmas már baromira... Mit akarnak még kihozni ebből?! Amúgy annyira tudtam, hogy a redneck frizurás kócsag csak egy piti kis csaló. Most meg Beth-t fejbelövik és megint wandering all over the freaking region. Az államot nem hagyták el eddig, el fognak jutni ezek egyáltalán a keleti vagy a nyugati partig valaha? Áh... :evil:
Football, bloody hell. /SAF/
Alfa
Entrenador del Barça

2014.12.02. 17:42:30

Bob_Marley írta:Köszönöm szépen gyűlt azért pár. Gyilkos számokat egyszer láttam a TV2-n talán és az nagyon jó volt de nem tudtam a címét. Most hogy írtátok megnéztem a google-n és beugrott a göndör csávó, már megérte hogy kérdeztem, különben val. soha nem tudtam volna meg melyik sorozat volt. Azt hiszem arra majd ránézünk.

Sőt összességében jó sokat írtatok, nagyon köszönöm.
A SHIELD ügynökeit ajánlom mert ott úgymond lezárják a részt de azért vannak szálak ahogyan te fogalmaztál de kb az összes krimi sorozatban van egy fő szál .
FOOTBALL AND HANDBALL
Kép

TITO ETERN
Bob_Marley
Presidente del Barça

2014.12.02. 17:03:50

Köszönöm szépen gyűlt azért pár. Gyilkos számokat egyszer láttam a TV2-n talán és az nagyon jó volt de nem tudtam a címét. Most hogy írtátok megnéztem a google-n és beugrott a göndör csávó, már megérte hogy kérdeztem, különben val. soha nem tudtam volna meg melyik sorozat volt. Azt hiszem arra majd ránézünk.

Sőt összességében jó sokat írtatok, nagyon köszönöm.
Kép
Kép
Kép
Johnny
Barça B

2014.12.02. 16:52:50

danianevem írta:
Johnny írta:
danianevem írta:Még egy Doctor Who fan? Ez az! 8) Már többen vagyunk, mint az MTK szurkolók. :D
Viccelsz? Legjobb sorozat :D
Szerintem is az egyik legjobb, csak hát nem sokan követik, ezért nem is nagyon merem ajánlani. :? Megnéznek egy bénább részt, ahol nem jók az effektek és/vagy a maszkok sikerültek művire, aztán el is könyvelik, hogy ez milyen gyenge sorozat...

Hogy lehet nem imádni egy olyan sorozatot, ahol egy térben és időben utazó űrlény a főhős? :D
Nekem a dialógusok, a karakterek, meg a poénok ülnek nagyon, és ezek kb minden részre jellemzők. Ráadásul vannak tényleg zseniálisan megírt részei is, én sok ismerősömet bombázom vele :)
Bob_Marley írta:Oké, hogy régi de pl Knight Rider tök ilyen. Semmi szál nincsen minden rész elindul egy üggyel, véget ér a rész, lezáródik az ügy. Vagy írhattam volna gyerekkorom kedvenc sorozatát a Columbot. Semmi összefüggés nem volt a részek között.
MacGyver? Kicsit régi az is, de tök jó :)
palesz77
Az Év fórumozója 2014 & 2015

2014.12.02. 16:49:29

csababarca írta:Bob!
Akármelyik Helyszínelők, Castle,Mentalista, Gyilkos számok, dr. House.
Vagy akár Gyilkos Elmék, nekem az nagy kedvencem volt. Van a háttérben futó fő szál is, de arról csak nagy ritkán van szó, és tökéletesen élvezhető a sorozat, ha a 6. évadtól is kapcsolódsz be..
Petr
Entrenador del Barça

2014.12.02. 16:47:40

Most ugrott be. Nem tudom, mennyire old-schoolt keresel, vagy ismered-e, de a Poirot teljesen megfelel a kritériumoknak. Agatha Cristie írásai alapján készülnek a részek, rengeteg évad van, sosem fogynak el a részek.
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2014.12.02. 16:46:29

Bob!
Akármelyik Helyszínelők, Castle,Mentalista, Gyilkos számok, dr. House.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
danianevem
Entrenador del Barça

2014.12.02. 16:45:27

Johnny írta:
danianevem írta:Még egy Doctor Who fan? Ez az! 8) Már többen vagyunk, mint az MTK szurkolók. :D

Hogy lehet nem imádni egy olyan sorozatot, ahol egy térben és időben utazó űrlény a főhős? :D
Bob_Marley
Presidente del Barça

2014.12.02. 16:37:16

MQuC írta:Azért kemény ilyen sorozatot találni, feladtad magadnak is a leckét ezzel . :D Pont ez a lényege a sorozatnak, mondjuk a hátulütője is, amit nem szeretnél átélni benne. Néha nekem is bajos, hogy nem derülnek ki dolgok egyből, vagy olyan a szitu, hogy máshogy reagálnék, vagy olyan, hogy rövidre lehetne zárni, csak, mivel sorozat, így húzniuk kell. :mrgreen: Borzalom.
Oké, hogy régi de pl Knight Rider tök ilyen. Semmi szál nincsen minden rész elindul egy üggyel, véget ér a rész, lezáródik az ügy. Vagy írhattam volna gyerekkorom kedvenc sorozatát a Columbot. Semmi összefüggés nem volt a részek között.
Kép
Kép
Kép
Johnny
Barça B

2014.12.02. 16:33:38

danianevem írta:
Johnny írta:Doctor Who :)
Még egy Doctor Who fan? Ez az! 8) Már többen vagyunk, mint az MTK szurkolók. :D
MQuCsabi
Llegenda del Barça

2014.12.02. 16:27:32

Azért kemény ilyen sorozatot találni, feladtad magadnak is a leckét ezzel . :D Pont ez a lényege a sorozatnak, mondjuk a hátulütője is, amit nem szeretnél átélni benne. Néha nekem is bajos, hogy nem derülnek ki dolgok egyből, vagy olyan a szitu, hogy máshogy reagálnék, vagy olyan, hogy rövidre lehetne zárni, csak, mivel sorozat, így húzniuk kell. :mrgreen: Borzalom.
Kép
Bob_Marley
Presidente del Barça

2014.12.02. 16:24:18

MQuC írta:A Dokikat én is tudom ajánlani, az Így jártam anyátokkal-val mi a problémád? :D Csak az, hogy nagyjából egy szál fut végig?
Feltesznek egy kérdést és nézheted a végtelenségig és soha nem tudod meg. Én ha leülök akkor szeretem az elejét végét átélni. The end-del vége van a résznek nem az hogy a következőben meg haladunk tovább. Pár részt néztem mindenki-mindenkivel volt már.

plaesz77 másra gondoltam. Agymenők is olyan, hogy nem szituációs vígjáték hanem van 1 rész amiben mennek a dolgok, de ugyanúgy nézned kell folyamatosan mert a szereplők közti kapcsolatok folyamat változnak. Erre értem hogy szál. De mondom nem komédia érdekel leginkább. Olyan amiben van egy alapkarakter vagy több, s megy a cselekmény majd jön a következő rész megint egy új cselekmény és a karakterek között nincsenek érzelmi és egyéb változások.
Kép
Kép
Kép
danianevem
Entrenador del Barça

2014.12.02. 16:20:47

palesz77 írta:American Horror Story amúgy nem olyan, hogy részenként új sztorik új szereplőkkel? Aki látta az erősítsen meg, nekem csak úgy rémlik, hogy ezt mesélték.. :D
Nem, az AHS-nél minden évad egy különálló sztori. A részek viszont az évadokon belül elég szorosan összefüggenek, ráadásul ott hullanak a fejek. Azt pont nem szeretné. :D
Johnny írta:Doctor Who :)
Még egy Doctor Who fan? Ez az! 8) Már többen vagyunk, mint az MTK szurkolók. :D
Válasz küldése