Stelios írta:Javítottam.
Viszont az MSN-en minden beállítás stimmel, és a vezérlőpultba is minden a helyén van. Konkrétan hol keressek?
Start menu/all programs/accessories -itt találsz egy "sound recorder" nevű progit. Indítsd el és probáld meg felvenni amit beszélsz, hogyha sikeresen felvette akkor a mikrofonod megfelelően működik és a skpye illetve msn-el van a hiba. Azért írtam ezt elsőnek mert ez a valószínütlenebb
Ami valószínübb az az hogy nincs megfelelő drivered/softwared a hangkártyádhoz. Hiába megy a zene pl. az még nem jelenti azt hogy tökéletes a driver. En a napokban raktam fel a win 7 betat tökéletesen ment a hang device manager szerint rendben volt a driver is de mégsem ment a mikrofonom egészen addig amíg egy hivatalos drivert fel nem raktam (ez csak egy példa de ezer egy ilyent lehetne sorolni). Szóval szerintem evvel próbálkozz. Látogasd meg a hangkártya gyártó hivatalos honlapját és onnan próbáld meg letölteni a rendszerednek megfelelőt. Ha ott nem találnád meg akkor driverguide.com és/vagy googlen biztosan találsz.
Ha rendben van a drivered és még sem megy akkor felsorolok még pár lehetőséget amivel én találkoztam mar.
-Volume controlban a mikrofon "mute"-ra van állítva vagy nagyon le van hallkítva. (ez a kis hangszóró a jobb alsó sarokban jobklick rá és options vagy valami hasonló, ott tudod állítani)
-Van a hangkártyához software és ott van kikapcsolva/illetve lehúzva.
-Van a hangkártyához szoft és a mikrofon jackje át van állítva valamelyik másra.
-És persze utolsó lehetőségként mindig ott van hogy valami hibás, mikrofon bemenet a hangkártyán (ennek szvsz kicsi a valószinűsége), vagy meg van szakadva a mikrofonod kábele valahol.
Szerintem előbb probáld a sound recordert majd ha nem megy akkor a hangkártya softját és a volume controlt ha ott minden rendben és mégsem tudsz hangot felvenni akkor keress jó drivert hozza.
Szerk: Ha van install cd/dvd -d a hangkártyádhoz és onnan raktad fel az meg nem garancia hogy jó a driver, főként videokártyák esetében találkoztam avval hogy nagyon gagyi driver volt a dobozban, de előfordul mással is.
#torrestoni: Grat a vershez!