Segítség kéne

Ami egyik témához sem kapcsolódik, avagy itt nyugodtan írhatsz mindenről kötetlenül.
MichaaBee
Llegenda del Barça

2009.01.16. 21:33:16

jók ezek a versek, köszönöm szépen, majd valahogy ötvözöm őket :)
H a t t r i c k
NBA Fantasy: EuroBarca League 2013: #1
EuroBarca Keeper League 2014, 2018, 2020: #2
torrestoni
Entrenador del Barça
Kapcsolat:

2009.01.16. 21:17:27

MichaaBee! Tudom, kissé borúlátó, kesernyés..., ettől még ajánlom neked szeretettel:

Miskolc..., dicső múlt, a magyar acél hazája.
Gépsárkányok, füstokádó szörnyetegek városa.
Egykoron még a Szinva kincset rejtő völgyének nyitott kapuja,
mára egy letűnt kor emlékeit cipelő kizsákmányolt rabszolga.

Nincs pihenő, fényes nappal vagy épp éjszaka
bármerre jársz, csak a járművek őrjítő hangja...
Robosztus autóbusz, az öreg piros és persze a kis sárga,
az egyik jön, a másik megy - rendületlenül az aszfalt óceánban.

Rozsdás, piszkos, zajos, mégis tömve emberekkel,
nyüzsgés, tolakodás, alig akad egy talpalattnyi hely.
Nincs választás, a távolságot le kell győzni,
eljutni valahova nem egyszerű, már-már emberfeletti!

Az utcákon megannyi autó, bennük türelmetlen lakosok,
kik a tiszteletet nem ismervén riogatják a gyalogost.
Pedig ő is ember, csupán kasztni nélkül, igyekszik valahova,
átszökken az úton, majd eltűnik, talán felszállt a villamosra.

Biciklisek próbálnak eme szörnyű tájon életben maradni,
kerékpárút itt-ott, ez van, bárcsak tudnának repülni!
A Tiszai várja az utasok tömkelegét, ez a mozdonyok hazája,
itt nincs ember, nincs más, ez Miskolc szörnyű valósága.

Ettől még ez a lakhelyem, itt kell közlekednem,
így napról napra nekivágok a hatalmas rengetegnek.
Próbálom megérteni, miért rohan ennyire a világ?
Miért nem figyelünk egymásra, a város tisztaságára?

Napról napra jobban nyomaszt, de nincs rá megoldás,
jön az új nap hajnala, s folytatódik a rohanás.
A gázolaj szaga eljut mindenhova, lassan megszokod,
majd egy fuvallat, s a csípős benzingőz hasítja orrod.

Újabb nap, új emberekkel, még több gépszörnyeteggel,
versenyfutás az idővel, átitatva megannyi stresszel...
Ez lenne a városom, így közlekedünk,
ezzel minősítjük jelentéktelen életünk.

Toni Torres
"As I walk through the valley of the shadow of death, I have no fear because I am the meanest motherfucker in the whole valley" - Gen. George S. Patton
Varga Tamás
Az Eurobarca Anonymusa

2009.01.16. 20:39:22

Xzibit25 írta:Vki legyen szíves és mondja meg h itteni idő szerint hánykor kezdődik az Orlando-Lakers meccs.
Előre is ezer köszi.
10,30pm.
Azaz 1h50min múlva...

http://www.nba.com/games/20090116/ORLLA ... 0020800589
Kép
Xzibit25
Jugador d'estrella

2009.01.16. 20:33:09

Vki legyen szíves és mondja meg h itteni idő szerint hánykor kezdődik az Orlando-Lakers meccs.
Előre is ezer köszi.
G-Jay
Entrenador del Barça
Kapcsolat:

2009.01.16. 20:04:58

Miskolcon a terembe nehezebb beérnem mint régen
Annyian vannak a piroson mint heringek a kéken
Egyetemünk van, meg Lilafüred is közel
Villamossal tuti egyiket se éred el
Hát érmet fel, aztán ha írás, az szívás
Ha fej, marad a reggel a buszon kell az alvás
Mert hamar felkelt idén az utak szava
2009-ben is január a havak hava....

Na jó fhos lett de e jött ki. Sajna nem ott élek így nehéz nekem.
¡Visca El Barça! ¡Visca Cataluna! Més Que Un Club...
California Love
BLAUGRANA.HU! Minden ami Barca, minden ami történelem!
MichaaBee
Llegenda del Barça

2009.01.16. 19:55:42

Danka00792 írta:
MichaaBee írta:...
Lassan egy egész könyvet kiadhatsz versekröl, amennyit leirtak itt már neked. :lol: :lol: :wink: :)
két verses könyv? :lol:
H a t t r i c k
Danka00792
Director del Fútbol

2009.01.16. 19:53:41

MichaaBee írta:...
Lassan egy egész könyvet kiadhatsz versekröl, amennyit leirtak itt már neked. :lol: :lol: :wink: :)
MichaaBee
Llegenda del Barça

2009.01.16. 19:45:43

Nagy kéréssel fordulok (újfenn) az Eurobarca költőihez! :) Hétfőre verset kell írnom a miskolci városi közlekedésről... Tudna valaki nekem ebben segíteni? :oops: Nem vagyok nagy költő.

Egy-két dolog, amit érdemes a nem miskolciaknak tudniuk :)
Van két villamos (piros és zöld), egyik rosszabb, mint a másik. Van jó pár autóbusz járat, metró persze nincs :lol: A közlekedés (szvsz) errefel alapból trágya... Reggel annyian vannak a buszokon, villamosokon, mint a heringek. És délután városfele menet nem lehet gyakorlatilag felférni a villamosra. Kb. ennyi a lényeg, eprsze lehet színesíteni!

Előre is köszönöm a versírók segítségét, nagyon jól jönne egy kis plusz a vershez.

Nem kell hosszúnak lennie, amennyihez épp kedve szottyan valakinek :)
Dani (gekkodan) Rólad tudom, hogy az ilyesmiben nagyon otthon vagy :oops: :)
H a t t r i c k
merx
Capitá del Barça

2009.01.16. 18:45:31

nincs köztetek egy samsung f480 tulaj? lenne pár kérdésem
Kép
Varga
Capitá del Barça

2009.01.16. 18:09:50

Tudna valaki egy linket küldeni az idei el clássicórol?
Kép
B. Tamás
Hí­rhozó-cikkíró
Kapcsolat:

2009.01.15. 22:36:31

miihii írta: Ezt én is így gondolom,de ennek ellenére mégsem menti el.Pont ez a gondom...Akárhányszor újraindítom a gépet,mindig visszaáll a 20 perces határ.
Ne kapcsoljam ki a gépet,mi?Akkor nem fog visszaállni :lol:
Akkor passz!Hát, ha bírod a villanyszámlát,ne kapcsold ki :lol:

Amúgy talán még az lehet, hogy nézegess a vezélrőpultban pár dolgot,hátha találsz vmi rendellenesnek tűnő beállítást!

Más ötletem nincs :roll:
.
miihii
KHAL

2009.01.15. 22:29:35

kudu írta:Most lehet hülyeséget kérdezek, mert laptop témában nem nagyon vagyok otthon.
De a BIOS-ban nincs erre való beállítás?
Na látod ezt passzolom,annyira én sem vágom ... :oops:
Majd ha hazamegyek,megnézem,hacsak addig nem jön vmi tudor,aki tud vmit mondani a dologra. :wink:
There is only one god, and his name is death~Syrio Forel
kudu
Entrenador del Barça

2009.01.15. 22:27:02

Most lehet hülyeséget kérdezek, mert laptop témában nem nagyon vagyok otthon.
De a BIOS-ban nincs erre való beállítás?
"Nem csak az a nagy sportoló, aki nyerni tud, hanem az is, aki egy pofon után fel tud állni!"
miihii
KHAL

2009.01.15. 22:26:07

Etooka írta:
miihii írta: Ez oké,itt is ugyanígy be tudom állítani manuálisan,mint az általam leírtak szerint.
De engem az érdekelne,h mit csináljak,h úgy is maradjon?Mert mindig visszaáll erre a 20 perces dologra és nem mindig jut eszembe átállítani.És h vajon mitől változott ez meg.Mert fél évig működött a dolog,h nem állt ki standbyba,aztán egyszercsak elkezdett kikapcsolgatni...
Alkalmaz :arrow: majd Ok!Elvileg ezek után mentenie kéne a beállításaidat :wink:
Ezt én is így gondolom,de ennek ellenére mégsem menti el.Pont ez a gondom...Akárhányszor újraindítom a gépet,mindig visszaáll a 20 perces határ.
Ne kapcsoljam ki a gépet,mi?Akkor nem fog visszaállni :lol:
Guardiola
Capitá del Barça

2009.01.15. 21:43:11

Az aksiktol fugg hogy milyen toltest kell hasznalni LiIonos aksik eseteben elso 2-3 toltes elott kell total lemeriteni "formazni". Kesobb ezt nem szabad, vagyis jobb elkerulni. Ha sokaig 0-an van az aksi az sem joszoval ha nem hasznalod is erdemes feltoltott alapotban hagyni.
B. Tamás
Hí­rhozó-cikkíró
Kapcsolat:

2009.01.15. 21:34:40

miihii írta: Ez oké,itt is ugyanígy be tudom állítani manuálisan,mint az általam leírtak szerint.
De engem az érdekelne,h mit csináljak,h úgy is maradjon?Mert mindig visszaáll erre a 20 perces dologra és nem mindig jut eszembe átállítani.És h vajon mitől változott ez meg.Mert fél évig működött a dolog,h nem állt ki standbyba,aztán egyszercsak elkezdett kikapcsolgatni...
Alkalmaz :arrow: majd Ok!Elvileg ezek után mentenie kéne a beállításaidat :wink:
.
miihii
KHAL

2009.01.15. 21:31:51

Perrero írta:vezérlőpult :arrow: Energiagazdálkodás vagy ilyesmi
Ez oké,itt is ugyanígy be tudom állítani manuálisan,mint az általam leírtak szerint.
miihii
KHAL

2009.01.15. 21:28:58

oregem21 írta:A laptop "használóktól" kérdezném hogy a zsír új akksikat hogyan kell tölteni az első időszakban??ki szabad őket "sütni"??:)
van egy acer aspire one mini netbookom és 3 órás tőltés nélküli üzemidőhöz képest kb 1 órát bír!!!:(:P mi lehet a baj?van a töltésre vmi általános szabály??
aki tud lécci segítsen!!!
Nekem is 1 órát bír ki a notim akksiról...
Gyanús,mert sztem ez picit kevés.Szal engem is érdekelne ez a dolog.Eddig elég volt az 1 óra,de nem kéne ennél többet bírniuk?
kudu
Entrenador del Barça

2009.01.15. 21:07:43

De ha nem rak fel újabb szoftvert, azt jelezni fogja,h nem talál frissebbet :wink:

Sok sikert!
"Nem csak az a nagy sportoló, aki nyerni tud, hanem az is, aki egy pofon után fel tud állni!"
torrestoni
Entrenador del Barça
Kapcsolat:

2009.01.15. 21:06:09

kudu írta: Létezik hivatalos frissítés, amivel a garancia nem száll el.
SEUS a program neve, ez a sony ericsson hivatalos szoftverfrissítője..
Sony Ericsson Update System, magyar nyelvű, szal nem csinálhat galibát, én is ezt használtam

A garancia csak akkor ugrik, ha olyan programokkal piszkálsz bele a szoftverbe, mint Far Manager, XS++

Ha többet szeretnél ezekről megtudni, akkor http://www.se-portal.hu :wink:
Oh, köszönöm szépen, ezt eddig nem találtam, pedig néztem az SE portálon is... :?

No, mindegy is, ezzel megpróbálom, találtam is egy bővebb leírást róla, melyet ha érdekel valakit ITT elérhet.

Van egy hátulütője, mármint, hogy nem független a telefon, így lehetséges hogy nem frissíti a legújabb szoftverrel. Majd meglátom, minden esetre köszönöm, talán így sikerül megoldani, valamint a garanciámnak egy haja szála sem fog görbülni. Szóval már-már a kecske is jóllakott effektus... Mégegyszer köszönöm!

Szerk.: nem szeretnék, és lehetetlen is lenne művészi értéket, vagy legalábbis a kornak megfelelő minőségű képet készíteni vele, ez igaz. Van fényképezőgépem is, de ugya az nincs mindig velem. So, ettől mindenképp többre képes ez az optika, s akkor már ennyi pénzért szeretném kihozni belőle a maximumot...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára torrestoni 2009.01.15. 21:09:12-kor.
"As I walk through the valley of the shadow of death, I have no fear because I am the meanest motherfucker in the whole valley" - Gen. George S. Patton
kudu
Entrenador del Barça

2009.01.15. 20:55:27

torrestoni írta:Hello!

-amint belepiszkálok a szoftverbe, melynek telepítésével különösebb gond nem lehet, de onnantól kezdve úszik a garancia?

-másrészt a T-Mobilenál vettem, s ugye brandelt ami nem meglepő. Szóval az új szoftverrel a brandelést is kiiktatom?

Szerk.: megnéztem a Sony Ericsson honlapját is, gondoltam ott nyilván vannak szoftverek. Azonban nem találtam. Szóval nem létezik olyan hivatalos, ingyenes frissítés, mint pl. az OSX-nél, vagy a Windowsnál...?
Létezik hivatalos frissítés, amivel a garancia nem száll el.
SEUS a program neve, ez a sony ericsson hivatalos szoftverfrissítője..
Sony Ericsson Update System, magyar nyelvű, szal nem csinálhat galibát, én is ezt használtam

A garancia csak akkor ugrik, ha olyan programokkal piszkálsz bele a szoftverbe, mint Far Manager, XS++

Ha többet szeretnél ezekről megtudni, akkor http://www.se-portal.hu :wink:
mindorokke_barca
Entrenador del Barça

2009.01.15. 20:53:18

torrestoni: Szoftverfrissitéssel biztosan elveszíted a garanciádat. Szerintem ennyit nem ér egy vmivel jobb minőségű kamera, h emiatt garancia nélkül maradj... Nem hiszem, hogy a telefonon a kameráddal művészi fotókat akarsz csinálni, de te tudod, hogy megéri e neked kockáztatni egy 1 hónapos telefonon
torrestoni
Entrenador del Barça
Kapcsolat:

2009.01.15. 20:42:57

Fernando írta:torrestoni! Miért nem viszed vissza, hogy te ezért a pénzért olyan kamerás mobilt vettél ami nem olyan amilyet szerettél volna, ergo becsaptak, vagy vmi hasonló :D

:twisted: Van igazság abban, amit mondasz. Persze nem kell itt nagyon rosszra gondolni, egyszóval a telefon nem készít kirívóan rossz képet a testvéreihez, illetve versenytársaihoz képest. Ehhez még az is hozzátartozik, hogy alapjában véve hosszas információ gyűjtés után fektetek bele új készülékbe, így természetesen elolvastam a teszteket, kritikákat, így kb. azt is kaptam. De pl. okáért ezt megelőzően volt k850-em, előtte egy k800-am, s mindkettő alapból szebb képet készített. Persze Xenon vaku, ez azonban nem válasz, mert fényes nappal is szebb színek köszöntek vissza, jobb képek. Elvégre ugyanaz a technológia, Cyber-Shot kamera, mégsem ugyanaz a szint...

Ettől függetlenül még mindig nem az, amit elvárok egy prémium kategóriásnak számító telefontól. Ezért is jártam utána, így jutottam oda, hogy a szoftver frissítésével nagyrészt orvosolható a problémám.

Szóval, a kérdés még mindig adott: ha én telepítek frissebb verziójú szoftvert a mobilomra, akkor azzal együtt a garanciának is búcsút mondhatok, vagy ettől függetlenül ha szükség lesz szervizelésre ugyanúgy javítják...?
Fernando
Llegenda del Barça

2009.01.15. 19:52:47

torrestoni! Miért nem viszed vissza, hogy te ezért a pénzért olyan kamerás mobilt vettél ami nem olyan amilyet szerettél volna, ergo becsaptak, vagy vmi hasonló :D
oregem21
Jugador del Barça

2009.01.15. 19:32:59

A laptop "használóktól" kérdezném hogy a zsír új akksikat hogyan kell tölteni az első időszakban??ki szabad őket "sütni"??:)
van egy acer aspire one mini netbookom és 3 órás tőltés nélküli üzemidőhöz képest kb 1 órát bír!!!:(:P mi lehet a baj?van a töltésre vmi általános szabály??
aki tud lécci segítsen!!!
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára oregem21 2009.01.15. 21:26:01-kor.
Válasz küldése