Én valami olyanra gondoltam, hogy volt-e benne kategorikus kijelentés a drogbáróval kapcsolatban?
Mert ugye a rokonai ill. Popeye természetesen az ő pártján álltak, én úgy éreztem, hogy a film is pozitív képet próbál festeni róla. Nem?
messideco írta:
Viszont egy kérdés: szerintetek célja volt a filmnek bármilyen erkölcsi tanulság, vagy konklúzió levonása? Vannak kétségeim efelől, szóljatok majd hozzá
Szerintem nagyon is volt tanulság benne.Azt hitte a kormány, hogy a vezér "leváltásával" majd jobb lesz. Ugyanezt hitték anno Bin Ladennél is. Aztán kialakult egy hasonló,de még rosszabb szervezet.
Meg a "skorpiókirály" bebörtönzése, nekem az is nagyon feltűnt, hogy aztán hirtelen jöttek a potyák az új kapusnál,stb, szóval az én szememben itt egyáltalán nem Pablo Escobar a legnagyobb ludas a történésekért, hanem a korrupt kormány, akik jónak beállítva magukat szétcsesztek egy csapatot.
Nem volt ismeretlen számomra az ESPN sorozata, már szemeztem vele korábban, talán majd kiszemelek pár alkotást közülük. Ha tudtok ajánlani közülük, ne habozzatok
A filmre térve, nagyon jó volt. Nincs nagyon viszonyítási alapom, hiszen a dokumentumfilm nem föltétlenül az a műfaj, amit elemezni ill. összehasonlítani lehet, szvsz.
Tetszettek az archív felvételek, nem tudom szándékosan hagyták-e ki a narrációt, bár a szenzációhajhász hystoris filmek már a ló tulsó oldalára esnek át nálam. Egy szó mint száz, hiányzott a narráció, a végén legalább kárpótolt a tények leírása, az jó volt.
Viszont egy kérdés: szerintetek célja volt a filmnek bármilyen erkölcsi tanulság, vagy konklúzió levonása? Vannak kétségeim efelől, szóljatok majd hozzá
Lehet én vagyok beteg de simán végignéztem annó. Nekem semmivel sem volt durvább, mint a taxidermia pl.
http://www.maon.hu - marketing - üzleti élet - motiváció - vállalkozás -
"mi leszel, ha nagy leszel? közgazdász, vagy bérgyilkos..a kereslet határozza meg a kínálatot.." "tudom egyszer újra látlak, az imáim hozzád szállnak..." †
hajnesz írta:Tényleg nagyszerű ajánlás volt, én már azért "sírok", hogy mi lesz az én ajánlásom, amit még senki sem látott rajtam kívül Nagyon nem vagyok nagy filmes, inkább a sorozatokat szoktam darálni, de majd meglátjuk Ha morbid lennék, akkor a szerb filmet ajánlanám, de azt még a legnagyobb ellenségemnek sem kívánom, nem hogy nektek...
Pedig az egy könnyed kis első randis film.
http://www.maon.hu - marketing - üzleti élet - motiváció - vállalkozás -
"mi leszel, ha nagy leszel? közgazdász, vagy bérgyilkos..a kereslet határozza meg a kínálatot.." "tudom egyszer újra látlak, az imáim hozzád szállnak..." †
Tényleg nagyszerű ajánlás volt, én már azért "sírok", hogy mi lesz az én ajánlásom, amit még senki sem látott rajtam kívül Nagyon nem vagyok nagy filmes, inkább a sorozatokat szoktam darálni, de majd meglátjuk Ha morbid lennék, akkor a szerb filmet ajánlanám, de azt még a legnagyobb ellenségemnek sem kívánom, nem hogy nektek...
zola8787 írta:
Megmondtam vagy megmondtam, hogy ettől a filmtől kedvet kapsz?
Sosem az ilyen filmektől féltem
Igazából még mindig félek a "híres" kameruni drámáktól, amit a rendezőn kívül mi fogunk csak megnézni. Legalábbis régebben csak ilyen filmek voltak, azért nem is jelentkeztem sosem
Félek, ha egy film annyira tré, nem tudom majd végignézni...
Na majd kiderül
Ezt a filmet amúgy a Filmbarátok Podcast című youtube csatornáján ismertem meg, beszéltek róla, hogy drog meg foci, hát mondom ez már nem lehet rossz
Tipikusan az a film, aminek megnézése után valakivel le kell ülni beszélni róla.
zola8787 írta:
Sosem az ilyen filmektől féltem
Igazából még mindig félek a "híres" kameruni drámáktól, amit a rendezőn kívül mi fogunk csak megnézni. Legalábbis régebben csak ilyen filmek voltak, azért nem is jelentkeztem sosem
Félek, ha egy film annyira tré, nem tudom majd végignézni...
Akkor Bob helyett danianevem a listában.
Amúgy Bob attól, hogy nem jössz, ezt a filmet nézd meg, szerintem te ezt a vb-t nézted is és így még durvább lehet nézni. Én akkor voltam 6 éves, vannak emlékeim, de akkor még a szebb mezűnek "szorítottam"
P.U.Y.O.L. írta:
Ja és aggyá' kexet! (Gyalog galopp)
The Two Escobars
Nekem nagyon bejött a film, a cselekménye bőven lekötött, sőt, közben folyamatosan pörgött az agyam olyan dolgokon, amiken már régóta nem.
Mégpedig a Pablo Escobar féle vezér kérdés. Míg volt Escobar, a szegények éltek jól, a halálával a gazdagok. Ez a kérdést bőven nem lehet 1 mondatban megválaszolni, hogy mikor volt jobb az embereknek, a halál előtt, vagy után, mert egyáltalán nem egyértelmű.
Még mindig tartom, hogy az ilyen kissé lemaradott népeknek diktátor kell, nem demokrácia. Pablo Escobar csak azt csinálta, amihez a legjobban értett. Vezette az alvilágot. Arról már nem tehet, hogy voltak olyan tehetősek, akik tőle vették a drogot, drogot venni nem volt kötelező sosem. Viszont az alvilág csak erős kezekben működik jól.
.
Engem nagyon megfogott a film, sokáig agyaltam utánna is rajta. A kép minősége nem vészes, bőven élvezhető az egész. Ami engem kicsit zavart, hogy dupla felirattal néztem, angol+magyar, mert az angol égetett volt, de gondolom léteznek olyan videotékák, ahol lehet rendes anyaghoz is jutni
Mivel első filmem, amit osztályozni fogok, és nem akarok rögtön nagy pontot adni(ki tudja milyen lesz a többi), ez nekem egy 8-8,5/10.
Köszönöm az ajánlást!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára hajnesz 2016.05.11. 10:44:32-kor.
Én inkább nem. Lelkesedés meglenne, de úgy nem akarom elvállalni, hogy félek tőle nem tudom befejezni. Rengeteg a munkám egy ideje, s bár szívesen csatlakoznék, de túlvállalás lenne és olyat meg nem kezdek el, amit nem fejezek be. De sok sikert, csemegézni lehet fogok.
Még annyit a játékszabályokról, hogy ha a határidőn belül nem tudod megnézni a filmet, nem kell pánikba esni, tolhatjuk a te határidődet, csak arra figyelj, hogyha tolod a filmeket, akkor felgyülemlik vagy 5, nem mókás bepótolni. Aki idő előtt abbahagyja az egy román real drukker
Na és még egy: vak vagyok, vagy danianevem hol írta be magát? Mágia
„Mindazok után, amin életemben keresztülmentem, az, hogy részt vehetek az ünnepségen, már most életem egyik legnagyobb győzelme. A célom, hogy minden nap fejlődjek. Számomra már az is öröm, hogy a jelöltek között lehetek.” – mondta Raphinha.
Ebben az idényben nem jó ómen mesterhármast lőni a Barcelonának.
Mbappé mellett Pavlidis (Benfica), Guirassy (Dortmund) és Borja Iglesias (Celta) tette ezt meg - az adott csapat mindig kikapott/kiesett. pic.twitter.com/A0pzjwKVtE
Lamine Yamal ebben a szezonban mind a négy Real Madrid elleni mérkőzésen jegyzett gólt vagy gólpasszt.
⚽️ vs. Real Madrid (LaLiga)
⚽️ vs. Real Madrid (Szuperkupa)
️️ vs. Real Madrid (Copa del Rey)
⚽️ vs. Real Madrid (LaLiga)
3 gól, 2 assziszt. pic.twitter.com/2o4YPdXSqy
— EuroBarça (@eurobarcahu) May 12, 2025