A kajás témához hozzászólva, kicsit kitágítva a kört, nem bírom megérteni, hogy aki nyit egy kajáldát, az miért nem ad a minőségre. Az lenne a lényeg, hogy olyan ételt készítsen, amit élvezettel egyen az ember, és mikor megette, akkor az legyen, hogy de jó volt, nem pedig az hogy hát...ettem már jobbat is...
Példának okáért, debrecenieknek biztos ismerős lesz az Árpád Burger története. A Műszaki Kar mellett közvetlenül, a Campustól meg kb 6-700 méterre található. Lehetett kapni minden félévt, de leginkább a hambi és a gyros(tál) volt a fő bevételi forrás. A gyros tállal igazság szerint nem is volt semmi probléma, mert a mártás jó volt, krumpli, hús, zöldség, sajt, szóval ami kell rá. Viszont az elkészítési ideje 20 és 40 perc között változott. Bemegy az ember éhesen, és várni kell egy csomót, mire ehet. A gyors pedig katasztrófa volt szerintem. Alig volt benne mártás, zöldségek össze vissza, hús se volt benne olyan sok, viszont a kifli bazi nagy volt.
Mivel én alapjában véve inkább gyros és gyrostál párti vagyok, kipróbáltam több éttermet is itt a városban. Rendeltem több helyről, de komolyan mondom nektek, hogy volt olyan, hogy kinyitottam a dobozt, és majdnem elhánytam magam. Ettől az volt egy fokkal jobb, hogy nem volt hányinger keltő, de volt rajta kb két evőkanál mártás, a többi hús meg zöldség.
Most ha én nyitnék egy ilyen éttermet, főleg egy egyetem mellett közvetlenül, akkor ezer százalék, hogy olyan kaját csinálnék, hogy mindenki megnyalná utána a 10 ujját. Egy ilyen lehetőség, hogy közvetlenül a suli mellett (ráadásul aztmég nem is mondtam, hogy ugye a karnak is itt van a kolija) nyithatok egy kajáldát...hát ajándék, és ha valaki jól csinálja, akkor odaláncolhatja az összes hallgatót. Lehet hogy mondjuk egy gyros belekerülne 900 ft-ba, (pestiek most néznek nagyokat

) de az olyan is lenne, amiért érdemes lenne kiadni annyit. Nem árulnám 600 ft-ért és spórolnám ki belőle a cuccokat. Meg tudok veszni, mikor egy hamburgerbe alig raknak ketchupot, mustárt. Helyette csak a száraz, mirelit húspogácsát, a salátalevelet, meg az olcsó zsömlét harapom.