Béláim!
Csak ma következik az ajánlásom, azért mert egyszerűen képtelen voltam döntést hozni, sok filmcím kavargott bennem.
Amit általában fontosnak tartom (és az új tagok figyelmébe is ajánlom), hogy a film kellően legyen minőségi, és ne lehessen róla hallani minden sajtóorgánumban. Ennek megfelelően általában vadászom a filmklubbarát filmeket, több-kevesebb sikerrel.
Végül más filmet, egyik kedvencemet, A keresztapát hoztam, érdemes elgondolkozni rajta, nagyon jó film, remélem nem látták sokan.
Mondhatnám ezt is, de nem

Sajnos az ajánlások eddigi sémája (életrajzi dráma-krimi) korlátozta a lehetőségeimet, hiszen arra is törekszem, hogy ne váljon monotonná a klub
P.S. Hoffman (Rockhajó) és a Jancsó Miklós (Nekem lámpást adott az Úr kezembe Pesten) iránt érzett tiszteletem jeléül gondoltam a két film valamelyikét, de végül elvetettem az ötletet.
Szűkön 10 film között választhattam, remélem még kurdt és csacsmate sem látta (bár kevés az esély rá...)
Puszta formalitás
Az éjszaka kellős közepén mezítláb és bőrig ázva bevisznek egy embert a rendőrőrsre. Még nem tudják ki ő, még ő sem tudja, miért van itt...
Az amnéziában szenvedő nagy írónak, Onoff-nak az írásai iránt rajongó rendőrkapitány óvatos kérdései mellett kell tisztáznia magát a gyilkosság vádja alól. A vádló és a vádlott, az író és az olvasó feszült párbeszéde a csupán formális kihallgatás síkján elmozdul, és többféle értelmezési lehetőséget kínál.-port.hu
A rendező Giuseppe Tornatore, és a színészek Gerard Depardovics és Roman Polanski(!).
Ez a film maga a tökéletesség, hibátlan. Akkor 9-est adtam rá, de szerintem valamelyik nyugodt percemen majd megnézem újra, mert ezt többször látni kell.
Telefon ki, villany le, és te is ott kell legyél közöttük, nagyon beszippant.
Jó szórakozást! Remélem fog tetszeni!