Offtopic

Ami egyik témához sem kapcsolódik, avagy itt nyugodtan írhatsz mindenről kötetlenül.

Fogyasztasz valamilyen dohányterméket? :D

- Nem, soha nem próbáltam.
13
26%
- Próbáltam, de nem szoktam rá.
18
36%
- Füstölök, mint a gyárkémény
12
24%
- Alkalmanként rágyújtok
7
14%

Szavazatok száma: 50
kanty
Llegenda del Barça

2013.02.23. 22:51:44

Kisárgázott oldal csak nekem nem megy?
Az előző évtized közepesen aktív fórumozója.
Mihu
Director del Fútbol

2013.02.23. 14:23:46

Bob_Marley írta: Mihu 2 példája meg az ember csoportos gondolkodására ad rávilágítást, s ösztönére s helytálló, megjegyezném ezeket mindig megtorpedózza ha NŐ megy oda :lol:
Innen ne álljak fel ha a következő gondolatsor nem futott végig az agyamon mielőtt elküldtem a hsz-t:

"a 10%-ot le kéne bontani 5-5-re, mert azért ha egy jó nő van a társaságban akit nem ismersz, akkor azért mégiscsak odamész hozzá.............hmmmm.......jó, most nem ez a téma, kihagyom..."

:lol: :lol: :lol: :lol:

Szerk: Dani! Alkoholos befolyásoltság alatt senki se netezzen, hanem bulizzon :D Aki mégis ezt teszi, az nemhogy kimeríti, de azt hiszem, hogy már túl is szárnyalja a kocka és a netfüggő fogalmakat :lol: :lol:
Kép
Bob_Marley
Presidente del Barça

2013.02.23. 13:56:55

albicelesteX írta:Bob!

Én nem azért írtam ezt,mert lehülyézted az embert.Hanem,ha mondjuk beírt volna valami értelmeset,lehet le sem reagálod,mert nem "nagy név" írta a fórumról.Lehet rosszul fogalmaztam akkor.Igazából nevezhetjük klikkesedésnek ahogy Ti mondjátok...szerintem létezik,de ezzel nincs is semmi baj...Valóban a helyes megközelítése ennek a dolognak az,hogy ki mennyire aktív.Nem volt provokatív jellegű a hozzászólás.
Enm én hülyéztem le senkit, s nem is azért kérdeztem mert provokatív lett volna, hanem hogy erről mi is a vélemény.
Én annyit fűzök hozzá hogy azért lehülyézni legyökerezni nem kellene senkit.

Mihu 2 példája meg az ember csoportos gondolkodására ad rávilágítást, s ösztönére s helytálló, megjegyezném ezeket mindig megtorpedózza ha NŐ megy oda :lol:
Gareth Tello írta: A belső körös dolog érdekes, nekem ugyan nincs összehasonlítási alapom, mivel finoman szólva sem vagyok régi motoros, így nem tudom, régebben mennyire volt ez jellemző. De a mostani helyzettel szerintem semmi probléma nincs, USA-topik, filmes topik pár ember találkozóhelye, de ez abszolút nem gond, a lényeg, hogy az újak nem lesznek elzavarva.
Illetve a fórum lényege, amiért regisztrálnak a júzerek, az a Barça iránti szeretet (ugye, daffy? :mrgreen: ), az ehhez kapcsolódó topikokban pedig egyáltalán nincs klikkesedés szerintem. És ez a lényeg.
Ebben van itt a lényeg, meg alapvetően pont hogy mivel nem barca-s topikok vannak általában "elszeparálva" azért alakul ki, mert a nagy csoportot érdeklődés szerint lebonthatjuk kis csoportra.
Minden más topikok ezért vannak Egyéb Sportok stb, olyan emberek írnak oda, akiket az is érdekel a Barcan kívül, de alapvetően a csapatra koncentrál az egész dolog, ott meg nem hiszem hogy lenne "klikkesedés" ugyanúgy reagál az ember bárki hsz-re.
Kép
Kép
Kép
Sanama
Llegenda del Barça

2013.02.23. 13:43:44

A maradék 10% persze az, amikor mindenki összejön az asztalnál, és koccint, és akkor alakulnak ki párbeszédek
Ezzel arra akarod bíztatni a tagokat, hogy alkoholos befolyás alatt nézegessék a fórumot? :D
Mihu
Director del Fútbol

2013.02.23. 13:22:58

albicelesteX írta:Bob!

Én nem azért írtam ezt,mert lehülyézted az embert.Hanem,ha mondjuk beírt volna valami értelmeset,lehet le sem reagálod,mert nem "nagy név" írta a fórumról.Lehet rosszul fogalmaztam akkor.Igazából nevezhetjük klikkesedésnek ahogy Ti mondjátok...szerintem létezik,de ezzel nincs is semmi baj...Valóban a helyes megközelítése ennek a dolognak az,hogy ki mennyire aktív.Nem volt provokatív jellegű a hozzászólás.
Egy példa, aztán lehet, hogy jó lesz, lehet hogy nem:

Elmész egy házibuliba, van ott 30 ember, ebből 20at ismersz. Nyílván az estéd 90%-át annak a 20nak a társaságában fogod eltölteni, mert velük jóban vagy, haverok vagytok, van csomó közös téma, ismered őket, stb stb. A maradék 10% persze az, amikor mindenki összejön az asztalnál, és koccint, és akkor alakulnak ki párbeszédek :lol: :lol: :lol:

Vagy egy másik: ugyan ez a szitu, Anonymus mondja, hogy nem jössz karaokezni? Á nem köszi, most kihagyom. Majd 10 perc múlva jön Tomi haverod ugyan ezzel a kérdéssel, és a válaszod az lesz hogy yeah tesó nyomjuk.

Ezzel csak azt akartam mondani, hogy akikkel már valamennyire közelebbi a kapcsolatod, azoknak jobban adsz és figyelsz a véleményére. Nyílván ezalól, mint minden alól kivételt képez Bob :mrgreen: :mrgreen: Szóval szerintem ebben semmi meglepő nincs. Újoncként szerintem ugyan ez működik fordítva...hamarabb elolvasod egy régi motoros kommentjét, mint egy olyat akinek a neve mellett 15 komment szerepel.
Kép
albicelesteX
A Vadász

2013.02.23. 12:22:38

Bob!

Kép
Gareth Tello
Az Év fórumozója 2013

2013.02.23. 12:11:12

miihii írta:adott user postjait inkább skippeli...
Ez annyira magyaros volt, hogy banánt adnék érte, ha modi lennék. :twisted: :lol:
(Kár, hogy ezért a beszólásért én kapok majd egyet...) :mrgreen:

A belső körös dolog érdekes, nekem ugyan nincs összehasonlítási alapom, mivel finoman szólva sem vagyok régi motoros, így nem tudom, régebben mennyire volt ez jellemző. De a mostani helyzettel szerintem semmi probléma nincs, USA-topik, filmes topik pár ember találkozóhelye, de ez abszolút nem gond, a lényeg, hogy az újak nem lesznek elzavarva.
Illetve a fórum lényege, amiért regisztrálnak a júzerek, az a Barça iránti szeretet (ugye, daffy? :mrgreen: ), az ehhez kapcsolódó topikokban pedig egyáltalán nincs klikkesedés szerintem. És ez a lényeg.
miihii
KHAL

2013.02.22. 20:29:28

visca el barca írta: az meg h kit és miért hulyézek le, legyen az én problémám, ha kell, akkor 5000+-os hozzászólás számú embernek is megmondom a véleményem...

MIIHII,

ha erre jársz megalapíthatnánk a BELSŐ KÖR ÚJEGYHÁZÁT... :D
Én is, így a te 5790 hsz-ednek is megmondom, h hülye vagy! Én a felső körben vagyok benn, nem alacsonyodom le a ti jöttment belső körötökhöz. Le vagytok körözve 8)

Am ez a belső kör dolog olyan, h vmilyen szinten még lehetne is valóságalapja, csakhogy ez inkább egy negatív hangvételű stigmának érződik a megfogalmazásokból, pedig Albiceleste ki is fejti, h nyilván vannak, akik jobban lespanolnak. Ebben a formában pedig nem kellene, h negatívum legyen. Itt van néhány száz online felhasználó, értelemszerűen ezekből többen is hasonlóképpen gondolkodnak, több közös keresztmetszete van az érdeklődési körüknek, illetve a stílusuk is rokonszenves egymásnak (vagy épp utálják egymást, mint mi Bob-bal :mrgreen: ), dobja magát, h ezek a srácok többet beszélnek egymás között. De ettől még nincs kisajátítva a fórum és én speciel egyet nem töröltem olyat (merthogy törölném csuklóból), h vki leugatta volna a másikat, h öcsi kussolj el, mert itt vagy erről csak mi dumálhatunk. Ebben a formában nem is értem, h miért ne lenne szükség a fórumra, ha csak a belső kör dumál :shock: Az egy dolog, h egymással többet beszél néhány emberke, de ezen felül másokkal is megvan a kommunikáció.

Aztán mondjuk ott van az is, h vannak azok, akiknek a véleményére jobban ad az ember, vagy jobban érdekli a mondókája vmi miatt, de ugyanígy gondolom sokaknál megvan, h adott user postjait inkább skippeli...

De ugyanígy egy fordított, hasonlóan éles elgondolásban azt is lehetne állítani, h azért van a belső kör, mert a külső kör nem beszél velük :D Legalább annyira megalapozott dolog ;)
There is only one god, and his name is death~Syrio Forel
sjd
Llegenda del Barça

2013.02.22. 20:05:49

Bob_Marley írta: Nálunk ha elmaradt anno az edzés megkaptam időben az infot valakitől, síelni meg nem voltam még 30 ember társaságában, bár ha jól emlékszem sulinkban volt sítábor és facebook nélkül is megoldották :D
Ezt sztem félreérted, az elsőnél pont az volt a lényeg, h az edzőnek nem kellett mindenkit egyenként leinformálni, és aztán azon agyalni, h kinek nem szóltak. Én már addigra pont tudtam, mert felhívtam őt.
A síelést meg egyszerűen félreértetted, nem 30-an mentünk, csak ott is volt jó pár dolog, ahol egyszerűbb volt nem telefonkonferenciát tartani.

De mind1 is, ezeket csak a tisztánlátás végett írtam le, h ne értsd félre, a lényeg még mindig az, hogy természetesen ha arra vagy beállva, h nincs ez a lehetőség, nem is fogod igényelni. Aki meg rosszul használja, az csak segíti a természetes kiválasztódást, ezért sem tudom sajnálni azokat, akik meg vannak lepődve, h egy listán kötnek ki vallással, származással, és "dugnám" megjegyzéssel.

amúgy amit a telefonszám kapcsán írsz, az érdekes, én kb. egy barátom számát tudom, mert régen még sokat tárcsáztam vezetékesen, de pl. egy másik azóta már megváltoztatta, és egyszer beírtam a mobilba, és azon nyomban el is felejtettem. Az Android néha segít annyival, h bejövő hívásnál lassan tölti a telefonkönyvet és nem ír ki nevet, úgyh így kénytelen vagyok én is memorizálni vmennyire
visca el barca írta:beszóltam egy gyereknek, aki idejött és a magas lóról osztotta az észt, hogy mi hülyék vagyunk.
üdv a klubban! :D
(ja bocs, már klikkesedve vagyunk, akkor semmi :D )
Sanama írta: Amúgy az eurobarcás FB csoportnak mi a neve?
http://www.facebook.com/groups/406080402749839/
Sanama
Llegenda del Barça

2013.02.22. 19:56:45

miihii írta:
Sanama írta:De ha már ennyire FB a téma, aki tud válaszolni, kap tippjátékban +10 pontot, gondoskodom róla! :D

Cover képet ha csinálsz, alapból Public-al osztja meg a facebook. Hogy lehet ezt is korlátozni, mint a többit? Mert én nem tudom, akármilyen Szerkesztésre megyek, itt nem engedélyezi, hogy Friends-re rakjam.
Köszi.
Egyszerű: sehogy :D

Mivel profilkép, azt külön nem lehet korlátozni, mivel ez jelenik meg arcképként, így mindenki azt lát(hat)ja. Legalábbis tudomásom szerint ez ilyen. Én is átfutottam az apróbetűs részeket is és nem volt erre vonatkozó változtatási lehetőség.
Azt értem, hogy láthatja, csak elvileg ha le van korlátozva Friends-re, akkor a Public nem tud rákattintani, csak szimplán látja. Profilképnél ilyet pl. be lehet állítani, és akkor látja mindenki, de csak az ismerősök tudnak rákattintani. Boritónál pedig nem megy :-P

Bob most röhög a markában :P
Amúgy az eurobarcás FB csoportnak mi a neve?
visca el barca
Presidente del Barça

2013.02.22. 19:54:14

Bob_Marley írta:"belső kör"
ezt a belső körös témát én kaptam meg, mert beszóltam egy gyereknek, aki idejött és a magas lóról osztotta az észt, hogy mi hülyék vagyunk.

amugy én 3 sportforumon vagyok aktív, mind3-on van "klikkesedés", sőt ha néha náha ellátogatok más forumra azért ott is tapasztalható, szoval nem egyedi jelenségről van szó.

az meg h kit és miért hulyézek le, legyen az én problémám, ha kell, akkor 5000+-os hozzászólás számú embernek is megmondom a véleményem...

MIIHII,

ha erre jársz megalapíthatnánk a BELSŐ KÖR ÚJEGYHÁZÁT... :D
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
miihii
KHAL

2013.02.22. 19:53:40

Sanama írta:De ha már ennyire FB a téma, aki tud válaszolni, kap tippjátékban +10 pontot, gondoskodom róla! :D

Cover képet ha csinálsz, alapból Public-al osztja meg a facebook. Hogy lehet ezt is korlátozni, mint a többit? Mert én nem tudom, akármilyen Szerkesztésre megyek, itt nem engedélyezi, hogy Friends-re rakjam.
Köszi.
Egyszerű: sehogy :D

Mivel profilkép, azt külön nem lehet korlátozni, mivel ez jelenik meg arcképként, így mindenki azt lát(hat)ja. Legalábbis tudomásom szerint ez ilyen. Én is átfutottam az apróbetűs részeket is és nem volt erre vonatkozó változtatási lehetőség.
There is only one god, and his name is death~Syrio Forel
Sanama
Llegenda del Barça

2013.02.22. 19:50:54

De ha már ennyire FB a téma, aki tud válaszolni, kap tippjátékban +10 pontot, gondoskodom róla! :D

Köszi.
Bob_Marley
Presidente del Barça

2013.02.22. 19:29:22

sjd írta:
Bob, viszont Neked van egy kiváló példám, tegnap írt az egyik ismerősöm facebookon, h ellopták a telefonját, és adjam meg a számom. Te mit csináltál volna a helyében? Felhívsz? :lol: :lol:
Többire nem azért nem reagálok mert tiszteletlen vagyok, jó példák nem tudom ezt megerősíteni megcáfolni nem vagyok ilyen helyzetben.
Nálunk ha elmaradt anno az edzés megkaptam időben az infot valakitől, síelni meg nem voltam még 30 ember társaságában, bár ha jól emlékszem sulinkban volt sítábor és facebook nélkül is megoldották :D A könnyebbséget írtad, mindig ez jön elő, nincs is ezzel probléma, meg azért sok dologban én egyet is értek meg ti is írjátok ha olyanra használja az ember ami valóban jó dolog az jó :D De hülyeségre ne használjuk, ezért írtam hogy adott esetben nem a program a rossz csak kihasználja a felhasználó "rosszaságát"

Viszont az idézettre meg komolyan írom, s nem gúnyból, hogy olyannak fejből tudom a számát, azonnal felsorolom a barátaim számát fejből, elhagynám a telefonom (vagy bedobnám a Dunába :mrgreen: ) most ha elvesződik x szám ami nem fontos nem dőlnék kardomba.Nem is "loholnék" hogy legyen meg, akié meg kell az meg fejből megvan.
Persze jöhet a kérdés mi fontos mi nem, nálam azért ha xy ismerős, kolléga száma nem lenne benne a telefonomba, nem nagyon "izgatna", sőt lehet be is játszom hogy számot cserélek, hogy ne "zaklassanak" :lol:

Amúgy meg ezen múltkor megakadt a szemem:
albicelesteX írta:
Az a helyzet,hogy a fórumon belül van egy kör akik gyakorlatilag arról is elbeszélgetnek egymással oldalakon keresztül,hogy az ég kék..ez nem baj egyébként,gondolom vannak "barátok" itt ez ezért lehet.Igazából lehet hogy nem is kéne ez a fórum csak ez a pár emberke elírkálna egymással valami zárt fórumon...nagyon soknak egyébként szerintem nincs is önálló véleménye csak azt írja amit a többi látni akar,hogy ne lógjon ki a sorból...ha nem itt éled az életed akkor körön kívüli maradsz mindig,írhatsz bármit csak akkor reagálják le ha mondjuk kompromittáló vagy valamelyik "Őslakosnak" szúrja a szemét...Ez OFF tudom,de nekem ez a véleményem!
A "külső körtől" (létezik ilyen??vannak aktívabbak, de én nem vettem észre ezt a tendenciát amit felvázolt albicelestex hogy elzárkózna egy mag ) hogy ez valóban fenn álló probléma.
Múltkor is beszéltük, hogy "klikkesedés" de pl emberek kivel beszéljenek, ha az átlag magnál nincs több ember, filmes topik is zárkózott, de ahogy szoktam ovlasni, rengetegszer valaki írja, hogy ajánljatok filmeket, készségesen írnak a többiek, ajánlanak stb, USA topikot jobban ismerem, ami még mondhatjuk "zárkózottabb" ott is pl ezerszer írtuk jöhetnek őj arcok leharapni nem fogjuk a fejüket, csak max ha Lakersnek szurkolnak :lol:

Mondjuk én nem tartom magam belső körnek, alapból az hogy pl kinek hány hsz-e van nem jelent semmit, ettől nem lesz valaki jobb vagy rosszabb.Csak max látható hogy aktívabb vagy nem, de ennél többet nem mutat.
Kép
Kép
Kép
sjd
Llegenda del Barça

2013.02.22. 19:08:46

daffy írta:a facebook szerverek tudnak mindent és azok,akik ahhoz hozzáférnek. nemrég mintha lett volna egy balhé ebből.
de ha már net,a netszolgáltató,google és társai,rengeteg regisztrált oldal tud mindent.
maradjunk a google-nál
Na most az eleve két különböző dolog, hogy a hülye tinik a facebookon élik az életüket, és megint más, hogy valaki pénzt próbál csinálni abból, hogy én használni akarom a netet. Keresni, emailezni stb.

Én alapvetően azért nem tudom (teljesen) hibáztatni Zuckerbergéket, mert most éppen hiába építik a világ egyik legjobb listázó adatbázisát, ami mellett az ELTE HÖK elbújhat (Graph Search), ha egyszer mindig megadják a lehetőséget, hogy megvédd az adataidat. Az már más kérdés, h a sok gyökérnek ez el sem jut az agyáig. Egy tök ismeretlen belőlem csak egy nevet és profilképet lát facebookon, ismerősök nem tagelhetnek, és az ismerőseim ismerősei sem látnak.

Bob, viszont Neked van egy kiváló példám, tegnap írt az egyik ismerősöm facebookon, h ellopták a telefonját, és adjam meg a számom. Te mit csináltál volna a helyében? Felhívsz? :lol: :lol:
Viszont össze sem tudom számolni, h mennyi mindenre használom. Ahogy Sanama is írja, rengeteg mindenről lehet tájékozódni egyetemmel kapcsolatban, vizsga után nem kellett nettó 2 órát utaznom megtekintés miatt, mert valaki posztolta a képeket az eredményekről, és vizsgázni is úgy mentem, hogy az előző vizsganapon íróktól már tudtam, h mire számítsak. Nyilván ez számodra azért elképzelhetetlen, mert amikor nem volt még ilyenre lehetőség, nem is volt rá igény, Markmyprofessor nélkül is elvoltatok, engem szétvetne az ideg egy tárgyfelvételnél, ha nem lenne az az oldal. Aztán az edzőm nemrég posztolta, h elmarad az edzés, gondolom neki is egyszerűbb volt, mint egyenként felhívni 30 embert. Síelést is kicsit egyszerűbb volt megszervezni úgy, hogy csak egy csoportba kellett kiírni, hogy mi a helyzet a szállással, ahelyett, hogy 5 embert felhívok.

De vannak olyan ismerőseim, akikről meg sem fordulna a fejemben, hogy akarok velük beszélni, aztán amikor egyszer úgy hozza a szükség, baromi jól jön, h ott vannak a cseten. De egyébként az igaz rám, h én ott nem nagyon beszélek olyanokkal, akikkel egyébként találkozni is szoktam, nyilván ezzel már én is kilógok a sorból. (jó, mondjuk a közelebbi ismerősöknek ott a skype)
De pl. olyan szempontból is, h lusta vagyok félig ismerős embereknek boldog születésnapokat kívánni, és a saját szülinapomat is levettem, úgyhogy mostantól az a rendszer, h aki nekem ír a születésnapomon, annak visszaírok (idén ez 0 volt, szóval működik)

Amúgy nekem baromira mind1, hogy minek hívjuk, amikor a Messengeren volt még fenn mindenki (na, már én is öregnek érzem magam :D ), akkor azt használtam, ha meg mindenki átmenne a google+ra, azt használnám.

szerk.: Sanama, ezt adom, én is nagyon sokszor csináltam ezt a barátaimmal, akikkel amúgy 15-20 km-es távolságban laktunk a szélrózsa minden irányában, hogy órákat beszéltünk skypeon meg msn-en
Bob_Marley
Presidente del Barça

2013.02.22. 19:07:42

Sanama írta: Én is kb 10 emberrel beszélek rendszeresen, napi szinten. És erre is írtam, hogy napi 10emberrel hogy találkozol, vagy ülsz be kávézni, stb. ?
Idő nincs rá. Gondolom nem 15perc alatt akarsz lerendezni egy személyes találkozót, hanem fél óra minimum. Nekem sajna nincs napi 5órám erre, de irigyellek ha neked van :-P Erre írtam szintén, hogy ez is sarkított felfogás, de te írtad, hogy ha valaki érdekel, vagy az, hogy mi történik vele, akkor inkább beülsz vele kávézni, vagy találkozol. De ez megoldhatatlan, legalábbis szerintem.

Azt aláírom, amit írsz, hogy teljesen felesleges, és hülye dolgo az, hogy mindent kiírnak páran, hogy WC, stb.
Az hogy tudnak rólad mindent, az is részben igaz csak. Más user nem fog rólad tudni mindent, mert azt be lehet állítani, hogy mit mutass meg, és kiknek. Aki tudhat rólad mindent azok a Facebooknál dolgozók, akiknek van hozzáférésük a szerverekhez.

Viszont én még mindig azt mondom, hogy aki normálisan használja a Facebookot, és nem oszt meg mindent, meg lájkol minden baromságot, annak sok problémája nem lehet.
Ezt aláírom amit írtál, én sem tartom napi szinten 10 ember a kapcsolatot a szám arra utal, hogy kb ennyi akiről érdekelne hogy mi van vele a saját életében.
Amit ki is fejtettem, hogy tegyük fel Facebook felhasználó vagyok, max lenne 10 ismerősöm, mondom lehet én vagyok antiszociális bár nem hiszem, de olyannal akivel csak futólag, vagy munkából simerem, vagy bárhonnan, számomra idegen lenne hogy ő hogyan éli az életét mert nem vagyunk olyan viszonyban, s ez vica versa.
De abban igazad van a példánál és sarkításnál maradva, hogy viszont azzal a 10 emberrel akivel valóban olyan kapcsolatod van, valamelyest könnyebb a Facebbok kapcsolat fent tartás, bár akkor is azt mondom élőben az igazi, mint adott esetben irkálni vagy látni Skypeon, persze mint írtam sok esetben ez kivitelezhetetlen.

Az Internetes "párválasztásban" én rohadtul nem hiszek, nem azt mondom nem lehetetlen, csak más az íze, nincs meg a varázs, az első szemkontaktus, amit írtál shutterisland, az is azért számomra elég érdekes, bejelölöd, úgy hogy nem is ismered, ez nálam azért eléggé "udvariatlan".
Odamész valakihez idegenként flörtölni hasonló szitu, de azért érted ott mégis látod kivel vagy szemben, meg ÉLŐ a dolog.Facebookon meg egy "adatlapként" beszélsz egy "adatlaphoz"-

Mindegy maradjunk annyiban más világ, más szocializálódás.
Kép
Kép
Kép
shutterisland
Director del Fútbol

2013.02.22. 18:56:50

én is közösségi oldalon ismerkedtem meg a barátnőmmel, a fb-n kommenteknél láttam meg, aztán bejelöltem, beszélgettünk, taliztunk, és voálá, 2 és fél éve együtt vagyunk.
Bob_Marley
Presidente del Barça

2013.02.22. 18:56:50

daffy írta:
Bob_Marley írta: Illetve még megjegyezném mert ezt is akartam írni ha már ezt írtad daffy, hogy ott ismerted meg a barátnőd/feleséged hogy ez is számomra olyan idegen.
együtt jártunk ált. suliba pár évet,aztán 10 év távollét után egy iwiw bejelölés indította el a kommunikációt. gondolom így tisztább. 2 héttel később már személyes volt a dolog
Így tisztább persze, kevés volt az előző információ,más milyen kapcsolatépítésre gondoltam :D

Amúgy látom neked is van "defekted" én idézőjelesen írok sokszor az árnyaltság meg fogalmazás szempontból is, te meg állandóan kisbetűvel. :D
Kép
Kép
Kép
Sanama
Llegenda del Barça

2013.02.22. 18:54:36

de pl ha Sanama azt írod hogy annyi ember lenne akivel tudnál beülni kávézni lesarkítva, az nekem elég furcsa.
Én saját magamból indulok ki, kb max 10 embert tudnék felsorolni, akiről napi rendszerességgel "érdekelne" hogy mi van vele.
Én is kb 10 emberrel beszélek rendszeresen, napi szinten. És erre is írtam, hogy napi 10emberrel hogy találkozol, vagy ülsz be kávézni, stb. ?
Idő nincs rá. Gondolom nem 15perc alatt akarsz lerendezni egy személyes találkozót, hanem fél óra minimum. Nekem sajna nincs napi 5órám erre, de irigyellek ha neked van :-P Erre írtam szintén, hogy ez is sarkított felfogás, de te írtad, hogy ha valaki érdekel, vagy az, hogy mi történik vele, akkor inkább beülsz vele kávézni, vagy találkozol. De ez megoldhatatlan, legalábbis szerintem.

Azt aláírom, amit írsz, hogy teljesen felesleges, és hülye dolgo az, hogy mindent kiírnak páran, hogy WC, stb.
Az hogy tudnak rólad mindent, az is részben igaz csak. Más user nem fog rólad tudni mindent, mert azt be lehet állítani, hogy mit mutass meg, és kiknek. Aki tudhat rólad mindent azok a Facebooknál dolgozók, akiknek van hozzáférésük a szerverekhez.

Viszont én még mindig azt mondom, hogy aki normálisan használja a Facebookot, és nem oszt meg mindent, meg lájkol minden baromságot, annak sok problémája nem lehet.
Tehát arra akarok kilyukadni, hogy én nem tudom elképzelni, hogy Sanama neked "létszükségleted" legyen mondjuk x emberrel még a napi találkozáson kívül fent tartani a kapcsolatot.Itt a kulcsszó a nap, mert ezt írtad, mondom megértem ha azt írod beadandó stb, bár mint írtam gondolj bele ez mennyire jobb lenne mondjuk leülni és ÉLŐBEN megdumálni
Ezt az elején kifejtettem szerintem :P

De ehhez még hozzátenném Bob, hogy gimiben, osztálytársak, haverok. Velük minden nap találkoztam ügye 8-13ig, személyesen beszéltünk, ökörködtünk, este mégis órákat beszéltünk még Facebookon vagy előtte még MSN-en, szóval... :D
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára Sanama 2013.02.22. 19:02:44-kor.
daffy
Madridista

2013.02.22. 18:46:21

Bob_Marley írta: Illetve még megjegyezném mert ezt is akartam írni ha már ezt írtad daffy, hogy ott ismerted meg a barátnőd/feleséged hogy ez is számomra olyan idegen.
együtt jártunk ált. suliba pár évet,aztán 10 év távollét után egy iwiw bejelölés indította el a kommunikációt. gondolom így tisztább. 2 héttel később már személyes volt a dolog
Bob_Marley
Presidente del Barça

2013.02.22. 18:39:42

En bloc reagálok mindenre idevéve Sanamát meg daffyt is :D
Először is én is mérnök vagyok, nem is vetem meg a technológiát, de vannak olyan dolgok amihez lehet már régimódi a dolog de úgy viszonyulok annak így a rendje.
Nálam a kommunikáció ilyen.
Az pl írtad hogy iwien ismerted meg a barátnődet feleséged, nem tudom mi a kapcsolat állapota, de pl most írhatnám is hogy nem rám tartozik, ez is pl Facebookos dologra reagálva kissé.
Az arra tartozik aki "megérdemli".
Szűk baráti kör család stb, s itt átkapcsolnék egy másik dologra hogy akkor lehet vagy nekem van kevés ismerősöm (nem hinném :D ) de pl ha Sanama azt írod hogy annyi ember lenne akivel tudnál beülni kávézni lesarkítva, az nekem elég furcsa.
Én saját magamból indulok ki, kb max 10 embert tudnék felsorolni, akiről napi rendszerességgel "érdekelne" hogy mi van vele.
(sokszor azért írok idézőjelet, mert gyors a gondolkodásom :P S nem tudom a megfelelő szót megtalálni a fogalmazásban, érdekelne is ilyen jelen esetben, nyilván nem ezt a csúnya szót kellene használni)

Azzal egyet értek a technika az életünk részét képviseli, ez tiszta sor is, én okostelefont használok, megnézem az e-maileket, tudok "intézkedni"
Valahol megértem azt amit írtok mert ugyanez csak kicsiben, ha pl vizsgaidőszak van stb, de én például ezt munkámhoz használom "idegenekkel" fent tartva a kapcsolatot, nem az életem része, az életem része a privát élet, ami meg olyan szent és sérthetetlen.
Tehát ha pl valaki azt írja x+100 emberrel tartja folyamat a kapcsolatot az nekem fura.

Illetve még megjegyezném mert ezt is akartam írni ha már ezt írtad daffy, hogy ott ismerted meg a barátnőd/feleséged hogy ez is számomra olyan idegen.
Ezek mind belső kapcsolatok kiépítése, aminek véleményem szerint a "régimódi" rendszerben kellene zajlania, barátokkal találkozol nem facebookon egyezkedsz, csajozni elmész egy bárba, könyvtárba, sakklubba valahova, s nem Interneten ismerkedsz.

Nem mondom hogy generációkülönbség van, mert én nem vagyok öreg a magam 26 évével, aki ezt mondja leütöm :lol: De val. akkor ebbe közrejátszik én így nőttem fel, a mai napig ha pl édesanyámhoz beugrok meglátogatni telefonon felhívom, hogy BESZÉLJÜNK, hogy halljam a hangját, nem adott esetben odalökök egy bejegyzést.
Élő beszéd számomra fontos, élőben mikor látod a gesztikulálást, az arcát, a szemrebbenést stb, nyilván ez nem mindig kivitelezhető ilyenekre tökéletes az internetes kapcsolattartás, s kell is, ez nagyon hasznos, de sajnos az árnyoldalnak meg több negatívja van szerintem.

Mondom még egyszer én nem effektíve az Internet ellen beszélek, mert a hasznossága megkérdőjelezhetetlen, de ha pl csak az itteni fórumra gondolok (lehetne akár képletesen "mini facbeook" ) itt is az ember idegenekkel beszél, megtartva a kellő távolságot, aminek így is van rendje, de hasznos mert információ szerzés s erre az Internet tökéletes, akik azt vallják információ szerzésre használják mondjuk a Facebookot is azt még valahol meg is értem még ha vallom olyan infok amik máshogy is megszerezhetőek s nem szükséges ehhez facebook felhasználónak lenni.Távoli rokonokkal, barátokkal kapcsolattartás, teljesen rendben van, de minden más számomra "fura" "idegen"
Vagy lehet én vagyok antiszociális :D De pl kollégámmal is beszélek nem egyel imádom szeretem őket, s ennyi, lejár a munkaidő, privát élet van, ott nem vagyok "kíváncsi" csak a közeli emberekre.
Nem mondom el XY-nak mi bánt, mik a nőügyeim, hova kell még hitelt törlesszek, mert az nem rá tartozik.Bent vagyunk megbeszéljük a munkát, röhögünk a poénokon, szidjuk a főnököt :D s ezzel ennyi is a "viszony".Tehát arra akarok kilyukadni, hogy én nem tudom elképzelni, hogy Sanama neked "létszükségleted" legyen mondjuk x emberrel még a napi találkozáson kívül fent tartani a kapcsolatot.Itt a kulcsszó a nap, mert ezt írtad, mondom megértem ha azt írod beadandó stb, bár mint írtam gondolj bele ez mennyire jobb lenne mondjuk leülni és ÉLŐBEN megdumálni.
Én pl imádtam mindig hogy mentünk át a Corvinus könyvtárába tanulni BME-sként fricskáztuk a közgázosokat, hesszeltük a csajokat, beszélgettünk velük, közben megoldottuk a dolgunkat amiért valójában mentünk, aztán "továbbálltunk".
Kép
Kép
Kép
daffy
Madridista

2013.02.22. 18:30:30

a facebook szerverek tudnak mindent és azok,akik ahhoz hozzáférnek. nemrég mintha lett volna egy balhé ebből.
de ha már net,a netszolgáltató,google és társai,rengeteg regisztrált oldal tud mindent.
maradjunk a google-nál:
tudja milyen géped van
mi történik a gépeden,szoftverek,böngészés
érdeklődési kör és ízlés
mit töltesz le
hol tartózkodsz
mit keresel
mit vásárolsz
mikor nyaralsz
naptárad
pénzügyi információid
dokumentumaid
tanulmányaid
energiafelhasználásod
egészségügyi dolgaid
hogy nézel ki
mivel játszol
bolg
stb
biztonságtechnikát tanulok,ez sulis anyag
Mihu
Director del Fútbol

2013.02.22. 18:23:57

A "nincs magánéleted" és "mindent tudnak rólad" dologra reagálnék.

Szerintem egyik se igaz. Nem vagyok köteles mindent megadni magamról az adatlapomon, illetve beállíthatom, hogy ki mit lásson rólam. Amit nem akarok megosztani másokkal, azt nem írom be az adatlapomra. Továbbá nem kell lájkolni meg megosztani mindent amit olvas vagy lát az ember, és akkor sok mindent nem fognak rólam tudni. Ez már kapcsolódik a magánéletes megjegyzéshez. Nem kell mindenkinek kipostolni hogy megyek a WC-re, vagy nem kell becsekkolni mindig, amikor elmegyek egyedül, vagy társasággal valahova.

Én tesóm munkahelye miatt megtanultam, hogy semmilyen politikai jellegű dolgot nem lájkolhatok és nem oszthatok meg. Pedig mostanában lenne egy-kettő az oktatási "reformmal" kapcsolatban, de nem tehetem. Elolvasom magamnak, kész, bezártam. Nem feltétlen muszáj mindenről diskurzust indítani a fb üzenőfalon másokkal.

Sok mindent megkönnyít a fb, de persze van aki ezt már túlzásba viszi. Az az ember sem feltétlenül fb függő, aki állandóan rajta lóg. Mondhatni én elég sokszor nézek fel fb-ra telefonról, illetve ha otthon vagyok, akkor mindig meg van nyitva a laptopon, de elmegyek 1-2 hétre nyaralni, simán megvagyok nélküle, nem érzem a hiányát mert a barátaimmal, szeretteimmel vagyok, és velük töltöm az időmet, nem pedig a fb-al.
Kép
shutterisland
Director del Fútbol

2013.02.22. 18:19:37

de így vagy úgy,akár a facebook,akár más által,de nincs magánéleted. mindent tudnak rólad,hogy nem használják fel (egyelőre),az más kérdés. amíg nincs belőle károd,addig jó
miért, mit tudnak rólam azokon kívül, amiket megadok ? mármint teszek fel magamról képeket, beállítom, ki a barátnőm, kiposztolom, hogy megvan a nyelvvizsga, vagy beteszem, hogy keresztény vagyok.
ezeket nyilván úgy osztom meg, és teszem fel, hogy felvállalom, mások látják.
vagy nem értem itt mire gondolsz.
mit tudnak meg rólam adatként, ami titkos ?
Sanama
Llegenda del Barça

2013.02.22. 18:09:52

shutterisland írta:lehet fb nélkül élni, de sokat könnyít az életen, és hasznos, ha nem vagy 24h függő. ennyi.
Így van.
Bob, akikkel pl. Fb-n napi(!) rendszerességgel beszélek, nincs az az idő, és pénz, hogy mindegyikkel elmenjek kávézgatni, vagy akár csak találkozni a városban :D Sarkíthatjuk így is, mert te is azt teszed kicsit.

Bár szerintem felesleges ebbe megint belemenni. Én örülök, hogy lehet ott is tartani a kapcsolatot, nagyon sok mindent megkönnyít, ezzel szemben engem is idegesít a Facebook egy-két hülyesége.

daffy-ra reagálva
Nekünk is netre van feltöltve minden, sőt onnan kell leszedni, és vinni órára az anyagot.
Válasz küldése