Mozi & Filmek

Ami egyik témához sem kapcsolódik, avagy itt nyugodtan írhatsz mindenről kötetlenül.
Tim
Mezei fórumozó

2011.05.09. 22:34:50

Most jutott eszembe,hogy a Profi sincs a listán,illetve amit én mindenképp beírtam volna az a Jöjj és lásd.
kurdt írta:Mivel én 91-es vagyok, ez a hangalámondásos VHS-téma nekem kimaradt (tévéből felvett filmek viszont annál inkább
Nézzük csak miről maradtál le..Elsősorban ZS kategóriás kung-fu filmekről,illetve számos olyanról amelynek a címében szerepelt a "ninja","sógun"vagy a "gyilkos",esetleg a "halálos" szó illetve ezek tetszés szerinti variációja. Vagy az olyan klasszikusokról mint a Támadás a Krull bolygó ellen(ezt mintha moziban is láttam volna..),aztán például a Gyilkos robotok Tom Selleck,és Gene Simmons főszereplésével. A korai Jackie Chan filmek is ekkor kezdtek feltűnni,a mozikban pedig Bud Spencer/Terrence Hill filmeket nyomattak. Ezenkívül lemaradtál a répanadrágokról,a gázálarctáskákról,a hazai punk élet beindulásáról,az "igazi" csalamádés hamburgerről(ha jól emlékszem 20-25 forintért vesztegették),az olyan sorozatokról mint a Rabszolgasors,a Sandokan,a Kórház a város szélén stb..
Valószínűleg Leó jégkrémet sem ettél,és Zizit sem,és tasakos Sió gyümölcslevet sem ittál. Ez nekem mind megvolt,csoda-e ha nem lettem rendes ember? :lol:
Kép
Fernando
Llegenda del Barça

2011.05.09. 22:02:02

I Am Number Four:
Klisés fos. 10/3.
„Teljesen tehetetlenül érzed magad, ahogy látod, milyen kényelmesen, és élvezettel játszanak.” Raúl a Real-Barca után (2-6)
kurdt
Megmentő :)

2011.05.09. 21:53:36

Tim írta:Klassz kis lista,ismét :lol: Külön örülök a Megáll az idő,a Fanny és Alexander,
illetve a Ragyogás listára kerüléséért. Egyébként a 80-as években kimondottan erős volt a felhozatal magyar filmekből pld. A Kutya éji dala nálam biztos felkerült volna.Gondolom ha az Indul a bakterház nem '79-es lenne,nálad is elfért volna. Az az évtized nálam egyértelműen a hangalámondásos vhs filmekről szólt,így hiányolok olyan filmeket pld. mint a Terminátor első része,az Alien(oké az első rész 79-es,de a második már 86-os),Top Secret,Rambo,Halálos fegyver..Jarmuschtól én inkább a Mystery Traint preferáltam volna. Tudom hogy nem vagy nagy rajongója az ázsiai filmeknek,de azért Kurosawa Árnyéklovas c. filmjének csak szorítottam volna helyet :wink:
Ezek is jó kis filmek, ja...
Indul a bakteház majd ott lezs a hetvenes éveknél (ha csinálok olyat), akárcsak az Alien. Mivel én 91-es vagyok, ez a hangalámondásos VHS-téma nekem kimaradt (tévéből felvett filmek viszont annál inkább!); Halálos fegyver versenyben is volt; Rambo nekem soha sem jött be annyira, Top Secretet pedig simán veri az Airplane! és a Csupasz pisztoly ugyanattól az alkotógárdától. Ugyanez a helyzet a Mystery Trainnel is, a Down by Law-t jobban szeretem, a Stranger than Paradise pedig kb. a világ egyik legjobb filmje (persze egy kis túlzást ismét megengedtem magamnak :lol: )...
Kurosawától pedig a Káosz (Ran) volt versenyben, mert az viszont eléggé bírom!
Kép
Your village called. Their idiot is missing.
Tim
Mezei fórumozó

2011.05.09. 21:27:36

Klassz kis lista,ismét :lol: Külön örülök a Megáll az idő,a Fanny és Alexander,
illetve a Ragyogás listára kerüléséért. Egyébként a 80-as években kimondottan erős volt a felhozatal magyar filmekből pld. A Kutya éji dala nálam biztos felkerült volna.Gondolom ha az Indul a bakterház nem '79-es lenne,nálad is elfért volna. Az az évtized nálam egyértelműen a hangalámondásos vhs filmekről szólt,így hiányolok olyan filmeket pld. mint a Terminátor első része,az Alien(oké az első rész 79-es,de a második már 86-os),Top Secret,Rambo,Halálos fegyver..Jarmuschtól én inkább a Mystery Traint preferáltam volna. Tudom hogy nem vagy nagy rajongója az ázsiai filmeknek,de azért Kurosawa Árnyéklovas c. filmjének csak szorítottam volna helyet :wink:
Kép
kurdt

2011.05.09. 12:26:35

lui1698 írta:Na akkor pár szót.
Ismét sikerült olyan listát összehoznod aminek a felét se láttam kb. (legalább lesz mit nézni :) ). Viszont amiket láttam azokkal nagyjából egyet értek.
Főleg a Kubrick filmekkel azok nagyon jó, hogy ott vannak. A Batman nálam lehet ott se lenne, de hogy nem lenne ennyire elől az biztos.
És akkor 1-2 film ami talán ott lehetett volna:

48 óra
Scarface
Raging Bull
The Untouchables
Platoon
Kubrick az Kubrick, itt nincs vita. :)
A Batmanhez annyi, hogy ifjúkorom egyik kedvenc filmje, ráadásul megvan benne a kedvenc színész-kedvenc rendező kombináció (Nicholson-Burton), úgyhogy nálam otta helye... 8)

és akkor a többihez:
A 48 óra nem rossz film, de műfajban a Halálos fegyver is veri (még ha a 48 óra inkább vígjátékos) és az sem fért be, igaz csak épphogy csúszott ki. A Scarface nagyon hosszú, nem tudtam soha egyben végignézni (pedig csomó kb ilyen hosszú film lemegy egy szuszra simán, (pl. Halálsoron), ráadásul ugyan jó, de messze nem annyira, mint amit a kultstátusza sejtetetne (asszem ez így érthető). Az Untouchablest csak egyszer (talán másfélszer, kétszer) láttam, bejöt, de a kedvenceim közé nem tenném, ráadásul nagyon utálom Kevin Costnert... :wink:
A Szakasszal is úgy vagyok, hogy elsőre tetszett, másodjár viszont kimondottan untam (lehet h ebbe külső körülmények is belejátszottak, de kétlem). A Dühöngő bika pedig ugyan nem a világ legrosszabb filmje, de közel jár hozzá (ez persze kicsit túlzás). És abban pedig egészen biztos vagyok, hogy az a valaha készült legtúlértékeltebb film.

De ez már jó, ha valaki hiányol még filmeket, szóljon! :)
Kép
visca el barca
Presidente del Barça

2011.05.09. 12:13:04

tegnap néztem egy jó kis moviet, ami lényegében egy k-pax light.

a címe fiú a marsról (martian child). kicsit szomorkás hangulatú, lassú, néhol mókás, máshol szívbemarkoló. és john cusack nagyot jatszik benne.

akinek bejött a k-pax, ebben sem fog csalódni
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
lui1698
Llegenda del Barça

2011.05.09. 11:29:53

kurdt írta:without further ado, kedvenc filmjeim a 80as évekből:...
Na akkor pár szót.
Ismét sikerült olyan listát összehoznod aminek a felét se láttam kb. (legalább lesz mit nézni :) ). Viszont amiket láttam azokkal nagyjából egyet értek.
Főleg a Kubrick filmekkel azok nagyon jó, hogy ott vannak. A Batman nálam lehet ott se lenne, de hogy nem lenne ennyire elől az biztos.
És akkor 1-2 film ami talán ott lehetett volna:

48 óra
Scarface
Raging Bull
The Untouchables
Platoon

más:

Meglestem múltkor egy filmet, és érdemesnek tartom arra, hogy írjak róla+ajánljam nektek.

In A Better World (Hævnen)

Dán film, legjobb idegen nyelvű film kategóriában nyert Oscar-t.
A témája elég komoly és a film hangulatán is meglátszik. Nyomott, kicsit vontatott (de nem unalmas!).
Képi világa nagyon bejött, és a színészek is nagyon jól csinálták a dolgukat. Főleg a Christian-t megformáló színész gyerek produkciója tetszett.
Nálam 8/10 a film.

Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=r2d528Nh-Kw
imdb: http://www.imdb.com/title/tt1340107/
Kép
Olyanokra képes vagy, amit talán még te se tudsz. Elfut az élet, jól teszed, hogyha vele futsz.
ozsimiki
Adminisztrátor

2011.05.09. 02:36:37

Újranéztem a minap két klasszikus vígjátékot:

Pierre Richard-al az Esernyőtrükk címűt és

Pierre Richard+ Gérard Depardieu-vel a Balfácán címűt, mindkettő kötelező darabja volt kiskoromnak, és most is fetrengős :D

ajánlom aki még nem látta őket.
Kép
"Ha megfelelő a motivációd, az akadály mint olyan, nem létezik" M.O.
"Arra van a legnagyobb szükségem, hogy szükség legyen rám" M.O.
kurdt

2011.05.09. 00:48:40

Megnéztem a Pault!

Abszolút az amire számítottam, tök ugyanolyan mint a Pegg-Frost páros korábbi filmjei. Vicces és annyi filmes utalás van benne, amennyi csak lehetséges másfél órában.

Aki szereti az ufós-filmeket, vagy a duó korábbi munkáit (Shaun of the Dead, Hot Fuzz, vagy a Spaced c. sorozat), annak kötelező; mindenki másnak ajánlott könnyed kikapcsolódás.
Kép
lui1698
Llegenda del Barça

2011.05.08. 22:48:17

Rewolution5 írta:miihii? megtudnád mondani annak a filmnek a címét amelyik a róma szurkolókról szól? . amikor balhéznak a juvésokkal? még jó régen te ajánlottad, ha jól emlékszem, most visszanézném .. esetleg + egy link? köszöntem előre is :)
Mivel miihii keze tele van névnapi sörökkel (gondolom :D ) így helyette én dobom be a filmet: http://www.imdb.com/title/tt0100835/

@ kurdt, csak most nézem a listát majd később (lehet csak holnap) írok róla, de most hulla vagyok. :)
Kép
Olyanokra képes vagy, amit talán még te se tudsz. Elfut az élet, jól teszed, hogyha vele futsz.
Rewolution5
Entrenador del Barça
Kapcsolat:

2011.05.08. 22:20:30

miihii? megtudnád mondani annak a filmnek a címét amelyik a róma szurkolókról szól? . amikor balhéznak a juvésokkal? még jó régen te ajánlottad, ha jól emlékszem, most visszanézném .. esetleg + egy link? köszöntem előre is :)
Kép
daffy
Madridista

2011.05.08. 16:11:33

kanty írta:Csak egy kis pánik

Jó kis vígjáték. Délutánra tökéletes.
Volt benne egy két fergeteges poén. Keresztapás jelenet, Sobleone, csintalan csődör :lol:
7,5/10
:wink:
a második része is kötelező darab :wink:
kanty
Llegenda del Barça

2011.05.08. 16:09:24

Csak egy kis pánik

Jó kis vígjáték. Délutánra tökéletes.
Volt benne egy két fergeteges poén. Keresztapás jelenet, Sobleone, csintalan csődör :lol:
7,5/10
Az előző évtized közepesen aktív fórumozója.
kurdt

2011.05.08. 13:54:44

kanty írta:Pff, kurdt. :D
Mennyi ideig szerkesztetted/írtad ezt a hsz-t? :)
egy fél óráig biztos, de nem para; zenét hallgatok közben :lol:
Kép
Bob_Marley
Presidente del Barça

2011.05.08. 13:54:14

kurdt én speciel nem ismerek annyi filmet mint te, s jó a listád, bár mondjuk, hogy az Esőember ennyire hátul van nem is értem, s a Holt költők társasága is jobbat érdemelne!
Jó mondjuk én nem nézek fantasy,sci-fi filmeket, így nálam a Star Wars a top1000-ben sem lenne benne! :lol:

szerk: Sebhelyesarcú nem fért bele?
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Bob_Marley 2011.05.08. 13:55:42-kor.
Kép
Kép
Kép
kanty
Llegenda del Barça

2011.05.08. 13:51:33

Pff, kurdt. :D
Mennyi ideig szerkesztetted/írtad ezt a hsz-t? :)
Érdekes lista, csak néhányat láttam belőle, ezért nagyon véleményezni nem tudom.
Viszont így első látásra van pár amelyiket mindenképp megfogom nézni.
Az előző évtized közepesen aktív fórumozója.
kurdt

2011.05.08. 13:47:01

without further ado, kedvenc filmjeim a 80as évekből:

50. John Glen: A View to a Kill (Halálvágta)
49. Gothár Péter: Megáll az idő
48. Ivan Reitman: Ghost Busters (Szellemírtók)
47. Mel Brooks: Spaceballs (Űrgolyhók)
46. Randa Haines: Children of a Lesser God (Egy kisebb Isten gyermekei)
45. Barry Levinson: Rain Man (Esőember)
44. Ingmar Bergman: Fanny och Alexander (Fanny és Alexander)
43. Robert Zemeckis: Who framed Roger Rabbit (Roger Nyúl a pácban)
42. Alex Cox: Sid and Nancy (Sid és Nancy)
41. Bernardo Bertolucci: The Last Emperor (Az utolsó császár)

40. Milos Forman: Ragtime
39. Barry Levinson: Good Morning, Vietnam (Jó reggelt, Vietnám)
38. François Truffaut: Le dernier métro (Az utolsó metró)
37. John Glen: Licence to Kill (A magányos ügynök)
36. Ternovszky Béla: Macskafogó
35. Tarr Béla: Kárhozat
34. Pedro Almodóvar: Mujeres al borde de un ataque de nervios (Asszonyok a teljes idegösszeomlás szélén)
33. Emir Kusturica: Dom za vesanje (Cigányok ideje)
32. Louis Malle: Au revoir les enfants (Viszontlátásra, gyerekek!)
31. Ethan & Joel Coen: Blood Simple. (Véresen egyszerű)

30. Dargay Attila: Vuk
29. Tobe Hooper (és Steven Spielberg, de ez nem hivatalos): Poltergeist (Kopogó szellem)
28. David Zucker: The Naked Gun: From the Files of Police Squad! (Csupasz pisztoly)
27. Wes Craven: A Nightmare on Elm street (Rémálom az Elm utcában)
26. Wim Wenders: Der Himmel über Berlin (Berlin fölött az ég)
25. Jim Jarmusch: Down by Law (Törvénytől sújtva)
24. Terry Gilliam: Brazil
23. John McTiernan: Die Hard (Drágán add az életed!)
22. Terry Jones: The Meaning of Life (Az élet értelme)
21. Tim Burton: Beetle Juice (Kísértethistória)

20. Wim Wenders: Paris, Texas (Párizs, Texas)
19. Jirí Menzel: Vesnicko má stredisková (Az én kis falum)
18. Milos Forman: Amadeus
17. Ridley Scott: Blade Runner (Szárnyas fejvadász)
16. Jim Abrahams, David Zucker, Jerry Zucker: Airplane!
15. Jim Sheridan: My Left Foot: The Story of Christy Brown (A bal lábam)
14. Sergio Leone: Once upon a time in America (Volt egyszer egy Amerika)
13. Steven Spielberg: Raiders of the Lost Ark (Az elveszett firgyláda fosztogatói) - és tkp. az egész trilógia (a negyedik rész nagyon rossz és nem is a nyolcvanas években készült)
12. Richard Marquand: Star Wars: Episode VI - Return of the Jedi (A Jedi visszatér)
11. David Lynch: Blue Velvet (Kék bársony)

10. Giuseppe Tornatore: Nuovo Cinema Paradiso (Cinema Paradiso)
9. Stanley Kubrick: The Shining (Ragyogás)
8. Jirí Menzel: Postriziny (Sörgyári capriccio)
7. Robert Zemeckis: Back to the Future (Vissza a jövőbe) - ide is hozzá lehet gondolni a második részt is (a hermadik ugye már nem 80-as évek)
6. Peter Weir: Dead Poets Society (Holt költők társasága)

5. David Lynch: The Elephant Man (Elefántember)
4. Irvin Kershner: Star Wars: Episode V - The Empire Strikes Back (A Birodalom visszavág)
3. Jim Jarmusch: Stranger than Paradise (Florida, a paradicsom)
2. Tim Burton: Batman

---------szokásos drumroll, bár ez most nem lesz akkora meglepetés----------

1. Stanley Kubrick: Full Metal Jacket (Acéllövedék) link

additional infók:

- egyre kevesebb időt fordítok egy ilyen list összedobására
- ahogy elnéztem, eddig messze ez a legszubjektívebb
- e két ok miatt is örülnék, ha sokan reflektálnátok a fentiekre 8)

és még egy érdekesség; rendezők, akik az eddigi mindhárom listán szerepltek: Tim Burton, Jirí Menzel, a Coen testvérek és Jim Jarmusch (ha vesztek még észre ilyen/ilyesmi összecsengéseket, akkor arra is vevő vagyok)
Kép
Rinku
Director del Fútbol

2011.05.08. 13:41:01

Tudna ajánlani valaki Moszkva tér és Good bye, Lenin!-hez hasonló filmeket? Nagyon szeretem ezeket a '80-90-es években játszódó filmeket, amikben a hozzám hasonló életkorú (19) fiatalok hétköznapjait mutatja be! A Moszkva teret nagyon sokszor láttam már és még mindig nagyon tetszik! :wink: Aki még nem látta ezen alkotásokat, nézze meg, érdemes! :wink: Köszi előre is, ha lesznek ajánlások! :)
Football, bloody hell. /SAF/
Xanthor
Capitá del Barça

2011.05.08. 00:26:37

Ma el kezdtem nézni a Breaking In-t (le is nyomtam az eddig kijött 5 részt) és eléggé bejön, tele van jó kis nerd viccekkel (+ egy Odette Annable-vel :D) és eddig semmit nem esett a színvonala. Aki kedveli s Big Bang-et annak mindenképpen megér egy próbát, szerintem nem fog csalódni. Eddig 9/10 nálam.
Kalap1988
Director del Fútbol

2011.05.07. 19:40:50

Beszéltünk itt történelmi filmekről, az Arthur királyt volt szerencsém megnézni, ha nem is tökéletesen, de hiteles és történelem hű. Mindenkinek ajánlom! Nem véletlen, hogy nem kapott akkora sajtóvisszhangot, érdekeket sért egyértelműen és sok tekintetben mást mond, mint a hivatalos tudomány, de így hiteles! Aki kíváncsi a témára, annak ajánlani tudom majd a Kárpátia havilapot, ha minden igaz júniusban, vagy júliusban jelenik meg egy írásom róla ( remélem ezzel nem sértettem meg semmilyen szabályt )
LM10
Director del Fútbol

2011.05.07. 19:31:04

Na meglestem a Fast Fiveot(Halálos Iramban) Nekem tetszett, már a 4 is bejött, bejön ez a dolog, hogy nem csak arról szól a film, hogy NFS versenyeket nyomnak, hanem teli van akciókkal. A végét illetően számíthatunk a folytatásra, új szereplőkkel?
CartmanBarca
Jugador del Barça

2011.05.07. 18:17:33

torrentkiller írta:Valaki nem tud valami infót a SG Atlantis filmről? Már tavalyra ígérték, aztán elcsúsztatták... Nagyon megköszönném ha valaki felvilágosítana :)
Sajnos nem lesz Sg:Atlantis mozifilm, sőt semmilyen más mozifilm sem.
Brad Wright hivatalosan is bejelentette hogy 17 év után megszűnik minden Stargate sorozat. Az SG:U-ból még van egy rész, a második évadzárója és ennyi volt. Nagyon szomorú lettem mikor ezt megtudtam, mert a kedvenc sorozatomról van szó.
Wright egyébként nem zárja ki az esetleges folytatást, az MGM-től függ, de mivel elég ramaty anyagi helyzetben vannak ezért nem hinném hogy a közeljövőben folytatnák.

Itt a hivatalos bejelentés: http://www.csillagkapu.hu/hir.php?ID=1636
Kép

"No kérem szépen, ha most ez cirkusz lenne, akkor lenne egy csomó bohócunk."

-Hajdu B. a Barcelona-Arsenal (4-1) meccsen Messi 4. gólja után.
szajko
Director del Fútbol

2011.05.07. 17:11:51

kurdt írta:Egy újabb lista (ezúttal a 80-as évekről) érdekel még valakit, vagy már nem?
:P
engem is érdekel,mert halálra unom magam. :)
kurdt

2011.05.07. 16:28:00

lui1698 írta:Engem mindenképp érdekelne, de szerintem a többiek is szívesen meglesnék, szóval lőjjed'. :)
Oké, meggyőzött az avatarod... :lol:
Ma vagy holnap kész lesz
Kép
lui1698
Llegenda del Barça

2011.05.07. 16:04:57

kurdt írta:Egy újabb lista (ezúttal a 80-as évekről) érdekel még valakit, vagy már nem?
:P
Engem mindenképp érdekelne, de szerintem a többiek is szívesen meglesnék, szóval lőjjed'. :)
Kép
Válasz küldése