A világ nagy és a megváltás a sarkon ólálkodik
Lui általában érdekes dolgokat szokott hozni, ez szerencsére most sem volt másképp.
Ez egy aranyos, szerethető film, amit jó nézni, jól esik haladni az eseményekkel. A hangulata nagyon jól el lett találva. Valamiért én a Balkánt gúnyosan szeretem. Talán, azért mert itt élek (ha az ittenieket kérdezed, akkor ez Közép Európa, de egy németnek például ez már Balkán), látom a dolgokat. Sok olyan dolog volt, amit úgy éreztem, hogy kicsit az enyém is. Kezdve a nagyapától, folytatva az egész család hangulatával.
Jól fel van építve a történet. Szépen keretbe van foglalva. Kicsit a vége nem annyira jött be, de ha a felépítést nézzük, akkor logikus, hogy ez lett a befejezés. Tudom, hogy csak szimbolikus, de mégis fura volt, hogy
a nagyapa az egész életében táblázat, de a végén mégis kikap. Értem én, hogy szerencse és így volt kerek az egész, de mégis valahogy egy másik befejezés jobban illett volna oda, szerintem.
Amellett, hogy szerethető, könnyen fogyasztható, azért van egy komolyabb mondanivalója is a filmnek. Lehet, hogy ez nem a mi korosztályuknál a leghatásosabb, de szerintem másképp néz meg egy ilyen filmet egy 20 éves és másképp egy 40-45, más dolgokra figyelnek fel, és ez nem annak tudható be, hogy ahogy öregszünk úgy változik a gondolkodásunk. Egyszerűen egy olyan kor, egy olyan rendszer, amiről például én csak elbeszélések, könyvek alapján értesültem, szüleim, nagyszüleim pedig megélték.
A nagyapát játszó színész tényleg nagyon jól játszott. Az elején sokkal inkább előtérben volt, de ahogy a fiú egyre inkább középpontba került, ő úgy szorult vissza. Persze ennek így kellett lennie.
A másik érdekes karakter számomra, jóval érdekesebb, mint például a fiú, az Chicago volt. Ő tényleg a tipikus balkáni ember. Az összes reménnyel, babonával, fájdalommal.
Összességében egy jó kis film, korrekt történetvezetés, erőteljes hangulat és színvonalas színészi teljesítményekkel. A pontozáson elég sokat gondolkodtam, végül egy erős
7-es lett.
Köszönöm az ajánlást.

Az előző évtized közepesen aktív fórumozója.