Victor_Valdes írta:Az alacsony is gáz sztem. A normális olyan 120/60 lenne asszem.
Hát, nehéz ügy... Nálunk a családban szinte mindenkinek magas a vérnyomása, szóval a hajlam örökölhető és plusz vannak hajlamosító tényezők.
A normál vérnyomásérték megállapításánál számít az életkor is, de csak 18 éven aluli / 18-60 év közötti / 60 éven felüli leosztásban.
Egy 18 éven felüli egyén normális vérnyomásának felső határa : 135 / 85
Efölött magasnak számít.
Az orvosi vizsgálathoz annyit, hogy azt konkrétan tudom, hogy szerződéses / hivatásos katonának illetve annak idején határőrnek nem vettek föl senkit magas vérnyomással.
140-es vérnyomással még nem fognak elmeszelni, 150-essel már igen.
Sőt! Valószínűleg ABPM-vizsgálatot írnak ki, ami egy 24 órás vérnyomásmérő gép, ami reggel 8 órától este 10 óráig 15!!! percenként, este 10 órától reggel 8 óráig 30 percenként méri és tárolja el a vérnyomásértékeidet.
Rajtam már háromszor volt és kész kínszenvedés, de számíthatsz rá, hogy ha komolyan gondolod a rendőrködést és magas vérnyomást mérnek, akkor el fognak zavarni a háziorvoshoz vagy az illetékes kórház belgyógyászati osztályára, hogy vizsgálják ki a vérnyomásodat vagy egyszerűen eltanácsolnak.