shutterisland írta:valójában egy szép, és meghitt ünnep ez a karácsony, de az utóbbi időben már annyira markenting-központú lett, és annyira tele van hatásvadász dolgokkal, hogy engem annyira nem hoz lázba.
kiskoromban én is lelkesen díszítettem a fát, loptam a szaloncukrot, és amikor jött a szenteste, kíváncsian bontottuk az ajándékokat.
viszont mióta felnőttem, szüleim elválltak, szét van hullva a rokonság, a család (szerintem nem én vagyok az egyetlen, akinél ez így van..) és ez kölcsönhatásban az első bekezdésemmel azt eredményezi, hogy nem igazán érdekel a karácsony.
alibizek végig, őrlángon túlesek rajta, aztán igazából ennyi volt.
aki maximálisan át tudja élni, és meghitten eltölteni, azt valahol kicsit irigylem, de ez lenne a normális.
Mindenki maga dönti el, h milyen lesz a karácsonya. Ha nem akarod, h a Te karácsonyod marketingközpontú legyen akkor nem is lesz. ezen tudsz változtatni, azon sajnos nem, h ha a szüleid elvannak válva. Senki sem kényszeríti az embereket arra, h méregdrága ajándékokkal lepjél meg egymást. Akiknél pedig a szeretet az ajándék értékében mérik, azokat
szívből sajnálom.
Számomra eléggé különleges az idei karácsony. Egyetem miatt 250 kmre lakok az otthonomtól és 7 hétig nem voltam itthon, tehát valahogy sokkal fontosabb idén nekem az egész ünnep.
Amúgy nem kell szerintem túl bonyolítani az egészet. Egyszerű, érezd jól magad és légy azokkal, akik a legfontosabbak számodra.
Az előző évtized közepesen aktív fórumozója.