Hát figyelj. Attól függ hogy milyen viszonyban vagy a csajjal. Az én osztályomban is volt egy pár, akik kb fél évig voltak együtt, de előtte se igazán beszéltek sokat, csak egy buliban összejöttek, aztán folytatták, fél évig jártak, végül szakítottak, és még 5 évig osztálytársak voltak, de a szakítás után nem igazán beszéltek egymással, de egyszerűen azért, mert nem voltak haverok, nem volt közös a társaság. Ugye osztályon belül is vannak klikkek. Ha ti két különböző klikkbe tartoztok, és eddig se beszéltetek olyan sokat, akkor szerintem simán meg lehet próbálni, mert legfeljebb szakítás után se fogtok
A másik példa saját magam vagyok. A jelenlegi barátnőmmel utolsó 2 évben elég jó volt a viszonyom, közös volt a társaságunk, szünetekben is dumáltunk egy csomót, mikor mindkettőnknek beteg volt a padtársa akkor odaültünk egymás mellé, de 100%-ig haveri alapon, sose gondolt egyikőnk sem arra hogy össze kéne jönni, vagy többet érezne a másik iránt. Aztán érettségi bulin kellő piamennyiség elfogyasztása után valamiért összeakadtunk, bár igaz Ő mászott rám

Aztán felmentem hozzá következő este, jól éreztük magunkat, de másnap úgy gondoltam hogy ezt így technikusi év előtt nem kellene folytatni, mert az az osztálytársi viszony rovására fog menni ha mi szakítunk, és akkor egyáltalán nem láttam annak esélyét hogy mi hosszabb ideig együtt maradunk. Aztán csak kerülgetnénk egymást a teremben, nem hiányzik ez egyikőnknek sem, még most megmenthető a haveri viszony. Aztán csak addig erősködött amíg belementem abba hogy járjunk. Nagyon jó volt úgy osztálytársként lenni, hogy közben járunk is, bár az is igaz hogy mire elkezdődött a suli, mind a ketten fülig szerelmesek voltunk. Azóta is együtt vagyunk, de hát mi 19 és 20 évesek voltunk, tehát idősebbek mint ti, úgyhogy gondolom az ember 16 évesen még nem arra gondol hogy megtalálta élete párját

Ilyen korban nem valami gyakoriak a tartós kapcsolatok, mi a barátnőmmel pedig már komoly kapcsolatban gondolkoztunk mind a ketten.
Igazából lehet mondani pozitív és negatív példákat is. De szerintem ha úgy komolyabban nem voltatok összeragadva eddig, akkor igazság szerint nincs veszíteni valótok. Viszont ha már ezelőtt is huzamosabb ideig jóban voltatok, mint pl én a barátnőmmel, hogy 2 évig elég jóban voltunk, akkor már necces a dolog, mert ott mérlegelni kell hogy ha szakítasz vele akkor elveszítesz egy jó osztálytársat, havert.