lui1698 írta:Most nekem kellene egy film, pontosabban egy rajzfilm címe...
Ilyenre nem emlékszem, viszont ezzel kapcsolatos kérdés: még a kilencvenes évek elején, talán az RTL, vagy a Pro7 sugárzott minden délután egy rajzfilmet. Cápaemberek voltak a szereplők, talán négyen voltak, s komolyan akcióztak. Nem hiszem, hogy sok mindenkiben nyomot hagyott, és hogy valaha is szerepelt volna magyar adó palettáján, de szívesen fogadnék egy címet pl.
Más:
Elég sok második világháborús film a kedvenceim közé tartozik. Sokat láttam is, olyan klasszikusok hevernek a polcon, mint a Leghosszabb nap, Patton, Vaskereszt, Kelly hősei, Kémek a sasfészekben, Egy kis kiruccanás, A halál ötven órája, Piszkos tizenkettő, Navarrone ágyúi, stb. Szóval az ilyen klasszikus remekek mindig is lenyűgöztek, s saját magamon is csodálkoztam, sőt még restelltem is, hogy a Híd túl messze van eddig kimaradt, s csak néha a címe villant be. Most viszont megszereztem, megnéztem, s azt mondom: ez is zseniális film, ami magán hordozza az összes ismérvet, ami kiemel egy ilyen filmet. Mondhatni, ugyanúgy árasztja magából azt a fajta - nyilvánvalóan a valóságtól sok helyen elrugaszkodottan - hangulatot, ami teljesen magába szippant. Elég csak a szereposztást nézni: A. Hopkins, J. Caan, R. Redford, S. Connery, M. Caine, G. Hackman...
Engem tökéletesen kikapcsolt az a három óra, s még így is éreztem valami kielégítetlenséget a történet kissé felületes boncolgatása miatt.

Nem is térnék ki hibákra, 10/8.5.