Mozi & Filmek

Ami egyik témához sem kapcsolódik, avagy itt nyugodtan írhatsz mindenről kötetlenül.
kennyke04
Entrenador del Barça

2010.05.06. 14:13:23

Szandi írta:
Ilúvatar írta:Mechanikus narancs... Kubrick másik mesterműve... Egyszerűen nyomot fog hagyni benned :) Anno, mikor láttam a filmet, kb 3-4 napig csak ezen a filmen járt az agyam...
leeeeeegjobb! 3-4 nap? Gyorsan végeztél :P
Nézze már meg valaki a bibliothéque pascalt és írjon már véleményt mert még senki se mondott semmit se nem.
talán ha egy magyar filmet, Magyarország 2. legnagyobb városában, nem csak 1hétig adná egy régebbi mozi már ezerrel megnéztem volna(2010 taxidermiája kritika címe utána el se olvastam, mert ezt előbb látnom kell alapon gondolkodtam), de így nehéz megtisztelni egy magyar filmet, hogy még fizetni se tudok érte hogy megnézzem(nem letölteni, bár magyar filmeket megszokás tisztelni "kalóz" körökben is, hogy amíg moziba megy, nem tesszük ki), Pestre meg ezért meg csak nem mennék fel :roll: nagyon bosszant ez az idiotizmus... és nem ez az első ilyen magyar film amivel ezt csinálják.
"A fociban az a lényeg,
hogy a labdát, ahhoz passzold, akin ugyanolyan színű mez van, mint rajtad.
Ja! És futni kell! A vízilabdában ezt már rég kitalálták: aki nem úszik - megfullad."
- Hofi Géza
lui1698
Llegenda del Barça

2010.05.06. 13:57:23

nagyjudit89 írta:Valamelyikőtök nem tudja véletlenül, hogy az Odaát - nak hány évadját vetítették le Magyarországon?
2 évadot adtak le eddig. A harmadikat idén valamikor kezdik nyomni.
Kép
Olyanokra képes vagy, amit talán még te se tudsz. Elfut az élet, jól teszed, hogyha vele futsz.
nagyjudit89
Jugador del Barça

2010.05.06. 13:52:32

Valamelyikőtök nem tudja véletlenül, hogy az Odaát - nak hány évadját vetítették le Magyarországon?
Puyol est le meilleur footballeur du monde. Une excellent défenseur et un grand capitaine. Il est le mur de Barcelone et il est la cœur de Barcelone. On est les champions!
Visca el Barca!!!!
Guardiola
Capitá del Barça

2010.05.06. 13:46:25

Slither írta:
Guardiola írta:Wire...
Már lejárt lemez... anno oldalakon keresztül áradózott a sorozatról mindenki aki megnézte. :D
Akkor nagyon le vagyok maradva. :) Direkt rákerestem, hogyha volt szó róla ne írjak feleslegesen, valamiért nem találtam de az, hogy egyetlen bejegyzést sem dobott ki a kereső már gyanús volt :) Na de most már bízom benne, hogy van még olyan rajtam kívül, aki korábban nem halott a sorozatról és most megjön a kedve hozzá... :)
Slither
Almighty Admin
Kapcsolat:

2010.05.06. 13:38:52

Guardiola írta:Wire...
Már lejárt lemez... anno oldalakon keresztül áradózott a sorozatról mindenki aki megnézte. :D
Guardiola
Capitá del Barça

2010.05.06. 13:34:42

Megnéztem a Drót (The Wire) első évadát, hát ez nem semmi film. Nem láttam még itt fórumon, hogy beszéltetek volna ról, lehet hogy csak figyelmetlen voltam de ha nem idéznék pár szót róla hátha megjön a kedvetek hozzá :)
Wikiről: "...A Drót minden egyes évada Baltimore városának egy-egy különböző oldalával foglalkozik. Ezek (sorrendben): a drogkereskedelem, a kikötő, a város önkormányzata és vezetése, az iskolarendszer, illetve a nyomtatott sajtó. Ahogy Simon mondja: annak ellenére, hogy a sorozat alapvetően bűnügyi keretet kapott „igazából az amerikai városról, és arról szól, hogyan is tudunk együtt élni. Arról, hogy az egyes intézmények milyen hatással vannak az egyénekre, és nem számít, hogy zsaru, kikötőmunkás, drogdíler, politikus, bíró vagy épp ügyvéd vagy, végső soron harcolnod kell és olykor meg is kell alkudnod.”

Annak ellenére, hogy nem volt elsöprő kereskedelmi sikere, és sosem nyert egy nagyobb televíziós díjat sem, a Drótot mégis számos kritikus tartja a valaha volt legjobb televíziós sorozatok egyikének..."
Az én véleményem szerint a sorozat nagyon élethű, nem idealizált a főszereplők sem romantikus hősök és a "rossz fiúknak" is láthatjuk az emberi oldalát. Párhuzamosan láthatjuk a maffia működését és a nyomozást utánuk, talán ezért lehet mindvégig úgy nézni a filmet, hogy nem kell "drukkolni" egyik vagy másik oldalnak. A kellő feszültséget, szimpátiát és ellenszenvet egy egy karakter iránt, a belső szálak nyújtják, a korrupciós ügyek, az előrejutásért, karrierét folytatott gátlástalan küzdelem. Sok karakter feltűnik a sorozatban de mind jól megformált, színes karakter és a szereplőválogatás is igen jól sikerült.

Érdemes megnézni pár részt fellelhető online is és kíváncsian várom mások véleményét is erről a - szerintem kiváló - sorozatról.
lui1698
Llegenda del Barça

2010.05.06. 13:34:22

dreamteam írta:Nem tudja esetleg valaki hogy a Képlet c. filmet hol tudnám megszerezni :?: A +edia +arktban azt mondták ho már nem kapható,de eredetiben kéne.Köszi a segítséget.
Beszerezheted innen: http://www.divido.hu/index.phtml?op=pro ... t_id=17373
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára lui1698 2010.05.06. 13:52:00-kor.
Kép
Olyanokra képes vagy, amit talán még te se tudsz. Elfut az élet, jól teszed, hogyha vele futsz.
Szandi
Főnökasszony

2010.05.06. 13:18:22

Ilúvatar írta:Mechanikus narancs... Kubrick másik mesterműve... Egyszerűen nyomot fog hagyni benned :) Anno, mikor láttam a filmet, kb 3-4 napig csak ezen a filmen járt az agyam...
leeeeeegjobb! 3-4 nap? Gyorsan végeztél :P
Nézze már meg valaki a bibliothéque pascalt és írjon már véleményt mert még senki se mondott semmit se nem.
"Jeff Buckley a világ legkirályabb jelensége a rántotta feltalálása óta"
Nobody fucks with the Jesus.
Art too bad to be ignored.
dreamteam
Barça C

2010.05.06. 10:20:02

Ne használj piros színt!

Nem tudja esetleg valaki hogy a Képlet c. filmet hol tudnám megszerezni :?: A +edia +arktban azt mondták ho már nem kapható,de eredetiben kéne.Köszi a segítséget.
FC BARCELONA...més que un club
FCBandi
Barça B

2010.05.05. 16:36:55

miihii írta: FCBandi!
Egyelőre nem úgy néz ki,h lenne már magyarítása ennek a filmnek...
Akkor majd később utánanézek.Köszi!
lui1698
Llegenda del Barça

2010.05.05. 16:31:59

Már csak 3 part van szóval mostmár maradok ennél a verziónál.
Kép
miihii
KHAL

2010.05.05. 16:30:26

lui1698 írta:
Hát sajna nem sikerült, mert ez a felirat se passzol. Nem ahhoz van időzítve amit nekem van.
Már elkezdtem leszedni a pirateclub-ról egy egy cd-s verziót amihez elvileg mellékelve van működő felirat. Szóval így vagy úgy, de megoldódik. És még egyszer kösz a fáradozásért.

És ahogy látom FCBandi újabb megmentésre szoruló életként jelentkezik. :D
Ha van BSplayered,azzal lehet állítani az időzítésen.Ha gondolod,megírom hol tudod.Ha nincs,akkor töltsd le.Tuti gyorsabb,mint ha a komplett filmet szeded le mégegyszer :wink:

FCBandi!
Egyelőre nem úgy néz ki,h lenne már magyarítása ennek a filmnek...
There is only one god, and his name is death~Syrio Forel
lui1698
Llegenda del Barça

2010.05.05. 16:06:21

miihii írta:Egészségedre! :wink:
Remélem jó is lesz.Ez esetben csak sikerült kihozni abból a 6%-ból a maximumot :D
És ha már kurdt:
Jó lesz,ha résen leszel,mert a végén elorozom a titulusodat,Megmentő Koma! :lol: Ma is életeket mentettem,uh jövök társulni 8)
Hát sajna nem sikerült, mert ez a felirat se passzol. Nem ahhoz van időzítve amit nekem van.
Már elkezdtem leszedni a pirateclub-ról egy egy cd-s verziót amihez elvileg mellékelve van működő felirat. Szóval így vagy úgy, de megoldódik. És még egyszer kösz a fáradozásért.

És ahogy látom FCBandi újabb megmentésre szoruló életként jelentkezik. :D
Kép
FCBandi
Barça B

2010.05.05. 15:43:39

Feliratot keresek az Emlékezz rám (Remember Me) című filmhez de egyszerűen nem találok. Illetve egyet találtam de azt meg nem tudom letölteni. Tudna valaki segíteni?
Köszönöm
miihii
KHAL

2010.05.05. 15:40:55

lui1698 írta:
Kössz miihii! Életeket mentettél. Még most akartam elkezdeni leszedni a másik verzót, de már nem kell. :wink:
Egészségedre! :wink:
Remélem jó is lesz.Ez esetben csak sikerült kihozni abból a 6%-ból a maximumot :D
És ha már kurdt:
Jó lesz,ha résen leszel,mert a végén elorozom a titulusodat,Megmentő Koma! :lol: Ma is életeket mentettem,uh jövök társulni 8)
lui1698
Llegenda del Barça

2010.05.05. 15:28:14

miihii írta:
lui1698 írta:Egy kis segítség kellene.
Leszedtem a Mechanikus narancsot, de nem találok hozzá feliratot.

A.Clockwork.Orange.1971.DVDRip.iNTERNAL-CULTXviD :arrow: ehhez a verzióhoz kellene 2CD-s felirat!!!

Van hozzá 1 lemezes, de az nem jó, mert nekem 2cd-s van.

Kössz előre is. :wink:
KATT
Kössz miihii! Életeket mentettél. Még most akartam elkezdeni leszedni a másik verzót, de már nem kell. :wink:
Kép
miihii
KHAL

2010.05.05. 15:19:56

lui1698 írta:Egy kis segítség kellene.

A.Clockwork.Orange.1971.DVDRip.iNTERNAL-CULTXviD :arrow: ehhez a verzióhoz kellene 2CD-s felirat!!!

KATT
kurdt
Megmentő :)

2010.05.04. 22:41:59

lui1698 írta: Járna az én agyam is ha találnék hozzá 1 működő feliratot. Délután kerestem találtam is egyet, örütem, mint majom a tökének. Aztán nézem, hogy szerb vagy mi az isten. :? :D

Az lesz szerintem, hogy leszedek egy másik verziót amihez tuti van felirat, mert már megöl a kíváncsiság. :)
Adok rá 6% esélyt h találsz feliratot. Az elmúlt 40 évben 1 embernek sikerült lefordítania ezt a filmet (egész pontosan a könyvet, de zseniálisan), és az a változat nem biztos h fellelhető a neten
Kép
Your village called. Their idiot is missing.
lui1698
Llegenda del Barça

2010.05.04. 22:38:03

Járna az én agyam is ha találnék hozzá 1 működő feliratot. Délután kerestem találtam is egyet, örütem, mint majom a tökének. Aztán nézem, hogy szerb vagy mi az isten. :? :D

Az lesz szerintem, hogy leszedek egy másik verziót amihez tuti van felirat, mert már megöl a kíváncsiság. :)

szerk.:Találtam is egy szimpatikus direktlines verziót. Majd holnap írok ha megnéztem.
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára lui1698 2010.05.04. 22:44:24-kor.
Kép
Deus
Boixos Nois

2010.05.04. 22:33:39

Mechanikus narancs... Kubrick másik mesterműve... Egyszerűen nyomot fog hagyni benned :) Anno, mikor láttam a filmet, kb 3-4 napig csak ezen a filmen járt az agyam...
KépKép
lui1698
Llegenda del Barça

2010.05.04. 13:03:23

The Shining :shock:

Horrortól rég állt már fel... a ször a hátamon :D . Hát ettől minden szál.
Kubrick zseniális filmet hozott össze King könyvéből. Igaz, hogy sok mindent kihagyott, megváltoztatott az eredeti regényhez képest, de ez így tökéletes ahogy van. Aki a könyv pontos megfilmesítését akarja látni nézze meg a másik változatot 97'-ből Rebecca De Mornay főszereplésével.

Nicholson eszméletlen mekkora arc. Olyan szinten tökéletesen játsza el az őrült Jack szerepét, hogy az ember tényleg dob egy hátast.
A többi szereplő is jó volt. Bár Shelley Duvall-t valószínűleg az anyjáék is szeneslapáttal etették olyan ronda tökéletesen adja a rémült feleség szerepét. A kisfiút játszó Danny Lloyd is bevonult szépen a legjobb gyerekszínészek közé a "redrum" jelenettel nálam.

A kamerakezelés is zseniális. A nyitójelenet ahogy a víz fölött "suhan" a kép meg amikor a gyerek a kis bicikliver rodeózik a hotelben kiválóan vannak beállítva.
Meg ahogy a hotelt beállítják. Eléri, hogy klausztrofóbikus érzet legyen az emberen urrá, miközben egy hatalmas épületben szabadon mozognak a szereplők.

Tökéletes munka. 10/10

És leszedtem a mestertől további két filmet:

Acéllövedék
Mechanikus narancs (ehhez még továbbra is kellene felirat )
Kép
Fecooo
Llegenda del Barça

2010.05.04. 11:19:22

a Chuck 15. része: :shock: :shock: :shock:

Morgan, mint kémtanonc, Sarah és Chuck, mint kémpáros, Casey, mint "Morgansitter" áááá zseniális!
az egyedüli, amit hiányoltam, h igazán flashelhetett volna Chuck egyet és megszelídíthette volna a tigrist :D
a Ring újra feltűnt..(mondjuk csodálkoztam volna, ha ilyen egyszerűen le tudtak volna számolni egy ekkora szervezettel...)

ismét alig várom a következő részt!
daffy
Madridista

2010.05.04. 00:37:34

én megnéztem tegnap este a vasember 2-t.
aki látta az 1-et és tetszett neki,annak kötelező ezt is látni.a humoros részek rendben voltak,az akció kellő mennyiségű volt,egy pillanatot sem éreztem feleslegesnek a filmből. számomra ritka az ilyen jó folytatás egy filmnél. kategóriáján belül 10est adok rá. nagyon bejött
lui1698
Llegenda del Barça

2010.05.04. 00:25:57

Egy kis segítség kellene.

Kép
Deus
Boixos Nois

2010.05.04. 00:01:11

Titinho írta:A következő filmekről kérnék egy pár véleményt:...
Equilibrium :arrow: KÖTELEZŐ!!! :) A filmben lévő struki atombrutáljó 8)

"I would spread the cloths under your feet:
But I, being poor, have only my dreams;
I have spread my dreams under your feet,
Tread softly because you tread on my dreams..."

Ez az egyik kedvenc idézetem a filmből :)

A másik 3 film meg ultragagyi. Kerülhetőek.
KépKép
Válasz küldése