Offtopic

Ami egyik témához sem kapcsolódik, avagy itt nyugodtan írhatsz mindenről kötetlenül.

Fogyasztasz valamilyen dohányterméket? :D

- Nem, soha nem próbáltam.
13
26%
- Próbáltam, de nem szoktam rá.
18
36%
- Füstölök, mint a gyárkémény
12
24%
- Alkalmanként rágyújtok
7
14%

Szavazatok száma: 50
looka
Capitá del Barça

2011.06.08. 19:40:32

daffy írta:na ne viccelj...
ezért bunkók az emberek,ezért fúrják egymás ahol lehet,ezért van ilyen állapot a parlamentben,stb? ez csak belebeszélés.
A mentalitás egyik része, amiről én írtam, egy másik, amiről te. A bunkóság egy olyan tulajdonság, amit jelentősen meghatároz a környezet. A mostani környezetet meg a történelem. Persze nem lehet mindent a múltunkra fogni, nem is ezt tettem, azt hiszem. Csak azt írtam, hogy ez IS hozzájárulhat a dologhoz, ez is egy összetevője. Vannak persze alapvető mentalitásbeli problémák is.
A legnagyobb probléma szerintem is a széthúzás egyébként, a világ nemzeteinek többségét a kudarcok egységbe kovácsolták( volna), nálunk ez nincs így. A magyar emberek többsége természetéből adandóan a saját, egyéni boldogságával törődik elsősorban.

A parlamentbeli állapotokba nem folynék bele, mert erősen politikai színezetű lenne a dolog, és nem feltétlen sportoldalra való.
daffy írta:ez sem magyarázza az egészet,ahogy a továbbiak sem. a győztesek attól győztesek,hogy talpra állnak a kudarcok után. a sikeres embereket is érik kudarcok. attól,hogy 1000évig ránkjárt a rúd,még a jelenben lehetne viselkedni,mert nekünk SEMMI KÖZÜNK nem volt az utóbbi 1000 évhez. 89ben születtem,nem nyomtak el,mégis úgy viselkedem,ahogy,akár csak a többiek.
Nem volt semmi közünk hozzá, igen. De a szüleidtől nem ezt hallottad vagy ők a nagyszüleidtől? Generációról generációra "rakódik" át az elkeseredettség.
Alapvető mentalitásbeli problémák persze vannak, nem mondom, hogy a magyar ember mentalitása a legmegfelelőbb az egységre való tekintettel. Na de az egyénekre lebontva nagyon is sikeres és szívós nép vagyunk ám! Számtalan Nobel-díjas, sikeres üzletemberek stb. A gond itt is az összetartás hiánya, illetve ezeknek az embereknek külföldre kellett menniük, hogy sikeresek legyenek.

Sajna túl fáradt vagyok, hogy értelmesen kifejtsem, amit akarok mondani ezzel...
Kalap1988
Director del Fútbol

2011.06.08. 19:40:17

bali 15 írta:
Igenis a magyar nép a hibás mert nem kellett volna annyi harcban részt venni nem tudom mit kerestünk a 30éves háborúban.Ok h francia-osztrák ellentétek és emiatt Erdély-Habsburg konfliktus de akk is simán ki kellett volna maradnunk belőle 2.vh ugyan már mi keresni valója volt ennek az országnak benne,amikor még értelmes hadserege se volt nem hogy háborúzzon.sokkal jobb lett volna ha hagyjuk h a nácik lerohanjanak mert akk legalább győztesként jöhettünk volna ki a háború végén,nekünk is emigráns kormányt kellett volna küldeni Londonba és minden más lett volna,ha csak a végkimenetelét nézzük(a nép megítélését).A szovjet gőzmozdony akk is elsodort volna mert benne voltunk a szovjet érdek zónában.De a mai helyzetről nem a múlt tehet hanem a mai hozzáállásunk a nagy betűs NYUGAT-hoz,csak azt nem vesszük észre h a béka feneke alatt vagyunk és nem a Ny-hoz kell igazodnunk hanem lassan már a cseh lengyel és szlovák normához,mert már a szlovént is elfelejthetjük Confused
A nácik olyan ajánlatot tettek nekünk aminek akkori épeszű hazafias magyar egyszerűen képtelen volt ellenállni:Trianon revízióját.
Az akkori Szovjetunió a valaha volt legembertelenebb politikai hatalom volt amely valaha is létezett, sajna úgy jött ki a lépés, hogy ők szabadítanak majd fel...
Higgyétek el, vágom most érettségiztem belőle emelt szinten.
Bár minden jóérzésű magyar sajnálja Trianont, ahogy én is, de ha 1920-ban nem, akkor bekövetkezik később. Az országunk területén élő embereknek csak 50%-a volt magyar. Ezt nem lehetett sokáig tartani, iszonyatosan sok népnek adtunk otthont, és elnyomtuk őket. Igen, mi magyarok voltunk az elnyomók. Nem bántottuk őket, csak elégé szigorú törvényekkel próbáltuk kordában tartani őket. Nagy volt már a feszültség.
Ezt már 48-ban is tapasztalni lehetett amikor, a Jellasics támadott meg minket először, és nem a Habsburgok, plusz ,ég ugyebár ott volt az a 200.000 megszavazott újonc. Az sem az osztrákok, hanem a szerbek ellen kellettek.
Azért ez igen sarkos szemlélet. Trianon bekövetkeztében elkövettünk igen sok hibát, de még 1918-19-ben sem volt elkerülhetetlen. Népesedési kérdés volt alapvetően. Az elnyomás meg a másik butaság, elhiszem, hogy most érettségiztél emelt szinten, de ez liberális, sőt marxista tankönyvszagú felfogás....Ez teljesen komolyan mondom és nem a te hibád! Szó nem volt itt a kor tekintetében vett elnyomásról. A mai liberális demokráciákban elnyomásnak tűnhet, de a kor viszonyai közt kell szemlélni. A magyar kiegyezés utáni nemzetiségi törvény a korszak egyik legliberálisabb ilyen törvénye. A nemzetiségi uszítást már régen megkezdték ekkora, a történeti Magyarország ezt megelőző időszakaiban szó sem volt nemzetiségi ellentétekről. Emellett a rossz szaporulatban a magyar nemesség bűnei is keresendők, ez viszont már hosszú, nemrég írtam erről egy cikket, szívesen elküldöm emailben bárkinek.
Az meg, hogy mit kaptunk a németektől és mit nem, egy dolog, azut el kellett fogadni, mert az első igazi etnikai határok akkor alakultak ki. Ha már igazságosságról beszélünk, kb ez lett volna az igazságos trianoni határ, de 1920-ban szó sem békeszerződéstől és igazságról, csak egy igazságtalan diktátumról, ahol a tárgyalóasztalhoz sem engedtek igazán. ( persze ott voltunk, de nem tárgyaltak)
A hozzászólást 3 alkalommal szerkesztették, utoljára Kalap1988 2011.06.08. 19:45:03-kor.
bali 15
Director del Fútbol

2011.06.08. 19:31:49

Igenis a magyar nép a hibás mert nem kellett volna annyi harcban részt venni nem tudom mit kerestünk a 30éves háborúban.Ok h francia-osztrák ellentétek és emiatt Erdély-Habsburg konfliktus de akk is simán ki kellett volna maradnunk belőle 2.vh ugyan már mi keresni valója volt ennek az országnak benne,amikor még értelmes hadserege se volt nem hogy háborúzzon.sokkal jobb lett volna ha hagyjuk h a nácik lerohanjanak mert akk legalább győztesként jöhettünk volna ki a háború végén,nekünk is emigráns kormányt kellett volna küldeni Londonba és minden más lett volna,ha csak a végkimenetelét nézzük(a nép megítélését).A szovjet gőzmozdony akk is elsodort volna mert benne voltunk a szovjet érdek zónában.De a mai helyzetről nem a múlt tehet hanem a mai hozzáállásunk a nagy betűs NYUGAT-hoz,csak azt nem vesszük észre h a béka feneke alatt vagyunk és nem a Ny-hoz kell igazodnunk hanem lassan már a cseh lengyel és szlovák normához,mert már a szlovént is elfelejthetjük Confused
A nácik olyan ajánlatot tettek nekünk aminek akkori épeszű hazafias magyar egyszerűen képtelen volt ellenállni:Trianon revízióját.
Az akkori Szovjetunió a valaha volt legembertelenebb politikai hatalom volt amely valaha is létezett, sajna úgy jött ki a lépés, hogy ők szabadítanak majd fel...
Higgyétek el, vágom most érettségiztem belőle emelt szinten.
Bár minden jóérzésű magyar sajnálja Trianont, ahogy én is, de ha 1920-ban nem, akkor bekövetkezik később. Az országunk területén élő embereknek csak 50%-a volt magyar. Ezt nem lehetett sokáig tartani, iszonyatosan sok népnek adtunk otthont, és elnyomtuk őket. Igen, mi magyarok voltunk az elnyomók. Nem bántottuk őket, csak elégé szigorú törvényekkel próbáltuk kordában tartani őket. Nagy volt már a feszültség.
Ezt már 48-ban is tapasztalni lehetett amikor, a Jellasics támadott meg minket először, és nem a Habsburgok, plusz ,ég ugyebár ott volt az a 200.000 megszavazott újonc. Az sem az osztrákok, hanem a szerbek ellen kellettek.
daffy
Madridista

2011.06.08. 19:30:58

Kalap1988 írta: Ez azért pusztán anyagias felfogás, de persze, aki nem akar maradni, azt felesleges meggyőzni a maradásról, mert épp a menni akaró, az országot nem szerető, de valamiért mégis itt maradó tömegek maitt állunk sok tekintetben úgy ahogy. Vagyis ez is egy tényező. Én azt hiszem, hogy az ismerettséged ellenére csak az anyagi dolgok miatt vágysz ki és előbb-utóbb azért más is érdekelni fog. Mindenesetre várni fogunk, mert jó emberekre mindig szükség van. Ezt a vitát ne vigyük tovább, mert parttalan, mint ahogy a történeti fejtegetés is.
egy pü-t azért még kapsz :)
Kalap1988
Director del Fútbol

2011.06.08. 19:28:41

daffy írta:
hogy Dzsudzsák hülyesége miatt egy egész népet bélyegzett meg Daffy.
ezt MAJDNEM így is gondolom. van szerencsém egy hármas határ menti városban élni,így sok időt tölteni külföldön/külföldiekkel. millió ismerősöm él,dolgozik kint,sőt a rokonság fele kint is él. elmesélni nem lenne elég 3-4 oldal,hogy mik a jó dolgok ott. 1,azaz egyetlen egy indok lenne az itthonmaradás mellett,az pedig a család iránti kötődés,ami nálam nincs meg. félelmetes,hogy milyen szintre nőtt a különbség a kinti életez képest. eddig az volt,hogy ok,hogy 10x(!) annyit keresnek,de drágább is kint. ez változott,mi kijárunk vásárolni a leghétköznapibb élelmiszerektől kezdve mindent. minőségileg jobb,olcsóbb. akár mennyire is próbál az ország nyugat felé húzni,az emberek gondolkodása és az egész rendszer egyre inkább keletre tart. aki nincs benne abban a közegben,amiben én,annak ez felfoghatatlan. még jóanyám sem akarja elhinni,mert ugye nem ebbe nőtt fel. szörnyű,de igaz.
Ez azért pusztán anyagias felfogás, de persze, aki nem akar maradni, azt felesleges meggyőzni a maradásról, mert épp a menni akaró, az országot nem szerető, de valamiért mégis itt maradó tömegek maitt állunk sok tekintetben úgy ahogy. Vagyis ez is egy tényező. Én azt hiszem, hogy az ismeretséged ellenére csak az anyagi dolgok miatt vágysz ki és előbb-utóbb azért más is érdekelni fog. Mindenesetre várni fogunk, mert jó emberekre mindig szükség van. Ezt a vitát ne vigyük tovább, mert parttalan, mint ahogy a történeti fejtegetés is. Persze belemehetünk, szívesen írok 5-6 oldalnyi kommentet a történeti helyzetről, de az sem igaz, hogy mindenért mi vagyunk a hibásak és az sem, hogy semmiért sem. A 20. században, talán a rendszerváltásig és 1918-19-től nagyon sok volt a kényszerút, a két háború közti fellendüléstől ( na erről szívesen beszélek) eltekintve nem mi voltunk az országunk urai, de előtte és aztán is volt választásunk, még akkor is, ha gusztustalan összeesküvéseket szőttek ellenünk ( is). Ha valaki akar belemehetünk ebbe, de valamilyen szinten feleslegesnek tartom. A kultúra topikban, pusztán szakmai és érdeklődési alapon szívesebben.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Kalap1988 2011.06.08. 19:34:29-kor.
daffy
Madridista

2011.06.08. 19:17:36

looka írta: Annyi köze mindenképpen van, hogy ezek a kudarcok szépen beleivódnak minden magyar tudatába.
na ne viccelj...
ezért bunkók az emberek,ezért fúrják egymás ahol lehet,ezért van ilyen állapot a parlamentben,stb? ez csak belebeszélés.

Hatalmas hátrány egyébként az ország földrajzi fekvése is, mind a múltat, mind a jelent tekintve.
ez sem magyarázza az egészet,ahogy a továbbiak sem. a győztesek attól győztesek,hogy talpra állnak a kudarcok után. a sikeres embereket is érik kudarcok. attól,hogy 1000évig ránkjárt a rúd,még a jelenben lehetne viselkedni,mert nekünk SEMMI KÖZÜNK nem volt az utóbbi 1000 évhez. 89ben születtem,nem nyomtak el,mégis úgy viselkedem,ahogy,akár csak a többiek.[/quote]
looka
Capitá del Barça

2011.06.08. 19:00:03

daffy írta:ezért nem hibás,de azért igen,hogy a rossz irányba halad. az egésznek mi köze a mai ember viselkedéséhez,mentalitásához?
Annyi köze mindenképpen van, hogy ezek a kudarcok szépen beleivódnak minden magyar tudatába. Azért is vagyunk az egyik legpesszimistább nemzet, mert ha egy népet folyamatos kudarcok és elnyomás kísér fennállása alatt, akkor az embereknek nincs sok okuk hirtelen jó kedvűnek, meg derűlátónak lenni. Elég megemlíti a Trianon utáni általános megdöbbenést, majd a revíziós politikát, amit utána folytattunk. Ezek a történelmi sebek nem gyógyulnak hamar, máig nem gyógyultak be.

Hatalmas hátrány egyébként az ország földrajzi fekvése is, mind a múltat, mind a jelent tekintve. A múltban szinte ütközőállamként funkcionált az országunk (tatárok, törökök). A nyugati államok sem tartanának ott, ahol tartanak, ha feldúlták volna területüket a tatárok. Valamint a középkori, meg az újkori viszonyok miatt minden jelentősebb újítás késve érkezett hozzánk, gondolhatunk itt a technikai fejlődésre, a stílusirányzatokra vagy éppen a felvilágosodásra. Elmaradottságunk miatt egyre inkább a kelet felé tolódtunk.
A jelenben nem akadály már az infrastruktúra fejletlensége vagy a kapcsolattartás, információcsere a nyugattal. Viszont a szoci korszakában még jobban kelet felé orientálódott az ország, fokozván az elmaradottságot. Aztán a rendszerváltás után amit Hornék leműveltek a privatizáció során... a nemzeti vagyon nagy részét eladták, Antallékkal ellentétben ők arra sem ügyeltek, hogy legalább magyaroknak, fűnek-fának...
Teljes gazdasági káosz, külföldi tőke nélkül nem élne tovább a magyar gazdaság, teljes morális káosz, a különböző csapások után. Teljes pesszimizmus, mondván minket mindenki csak elnyomni akar. Teljes bizalmatlanság, nem is csoda, a körülöttünk élő népek közül senki sem szívlel minket. Akkor ide sorolandó a kapzsiság, szűklátókörűség, hatalomvágy, amik mind jellemzik a mindenkori kormányunkat.

Ezek után valamennyire érthető is a magyarok hozzáállásbeli problémája, majd egy idő múlva mindenki rájön, hogy siránkozás helyett tenni kéne valamit. Mert szép dolog ez, hogy ismerjük a múltunkat, de egy San Marino elleni idegenbeli meccsen én nem akarom hallani, hogy azt skandálják, hogy "Vesszen Trianon!"... Nem kell elfelejteni, csak túl kell lépni ezeken a dolgokon, mert egy idő után inkább hátráltatnak, mint előrevisznek.

(egy kicsit szétszórt lett ez a szöveg, de napi több óra irodalomtanulás után remélem, hogy ezt megbocsájtjátok nekem, már ha elolvassa egyáltalán valaki :P)
LG
Az Év fórumozója 2016

2011.06.08. 18:50:08

Asys írta:Daffy!

Szerintem nem a magyar nép a hibás, hogy:
1. feldúlták a mongolok
2. feldúlták a törökök
3. megszállták az osztrákok
4. megszállták a németek
5. megszálltak a szovjetek

- az 1500-as évek óta minden háborúban veszítettünk (még akkor is ha a győztes oldalon álltunk)
- Európa minden konfliktusába belesodródtunk
- volt 2 vesztes szabadságharcunk (48-as, Rákóczi)
- és 2 forradalmunk, az egyikből Tanácsköztársaság lett a másikat leverték az oroszok
- 1526 óta nem volt olyan, hogy egységes államban egyesültek volna a magyar ajkú területek, magyar vezetés alatt

A lengyeleken kívül Európa egyetlen nép nem szenvedett annyit mint mi, ez ugyan nem mentség nekünk, de ne hasonlítsuk már a nyugati államokhoz hazánkat.
S egyáltalán nem követendő példa az ottani gondolkodásmód, a nyugat százszor több szörnyűséget hozott az emberiségre, mint a kelet.
Egyrészt azért van ferdítés abban, amit irsz, másrészt azért sztem a többi kelet-európai nép is szenvedett eleget. Gondolj csak a balkán összes nemzetére. A cseheknek is vannak sötét foltjai a történelmünkben(pl. fehérhegyi csata). De nyugodtan lehet említeni az oroszokat is. Kezdeten a német lovagrenddel kezdett megküzdeniük, majd tatár uralom, után háború svédekkel, lengyelekkel. Egy dolog, h később világhatalommá váltak, de az orosz nép szinte mindig szenvedett. Nagyon sokáig, a 19 század végéig középkori feudális viszonyok éltek az országban, az lakosság nagy rész jobbágy volt. A két VH-t is alapsan megszenvedték. Ukránok szintén....
Szóval ne tekintsük már magunkat annyira szerencsétlen népnek, és nemcsak ezek miatt tartunk ott ahol.
Amúgy van amibe elsők vagyunk sztem a világon: kifogáskeresés.
Fecooo
Llegenda del Barça

2011.06.08. 18:45:43

El fanático írta: Viszont tény, hogy túlélők is vagyunk: megtaláljuk a módját a boldogulásnak még nayakig érő sz.rban is. Egyénileg pesze.
ezt tudományosan is bizonyították, h a magyarok olyan génekkel rendelkeznek, amelyek már nagyon régóta fenn vannak ;)

a magyarokra jellemző EU19 gén 35-40.000 éve jelen van a Kárpát-medencében. Ez a gén a magyarokban 60%, míg a nyugat-európai népekben legfeljebb alacsony gyakorisággal fordul elő. Ez az időtartam megfelel a Homo sapiens első európai betelepedése óta eltelt időnek, melynek kezdetén a neandervölgyi ember által benépesült Európa. A magyar a legrégebbi európai génjelző.

(nem kell természetesen véresen komolyan venni, de több helyen olvastam olyan kutatásokról(elsősorban külföldi kutatások...), amelyek eredményei azt hozták ki, h a magyar a túlélő nép...)

ez nem is lenne baj, ha tényleg így lenne, de most ne menjünk bele, h milyen gondok állnak előttünk a következő mondjuk 20 évre...
El fanático
Entrenador del Barça

2011.06.08. 18:37:55

daffy írta:ezért nem hibás,de azért igen,hogy a rossz irányba halad. az egésznek mi köze a mai ember viselkedéséhez,mentalitásához?
Talán annyi mégis van, hogy a magyar nép soha-semmikor sem volt képes összfogni egy közös cél elérésének az érdekében, mindig azt vártuk, hogy jöjjön valaki,aki megmondja, mit kellene tenni, hozzon eszközt és élő erőt hozzá, aztán Mi majd megmondjuk, hogy hül.e... Akiknek módja volt, az akkor is csak a saját javát nézte - földesurak - és nem adtak a közösbe semmit. Mindig sokat akartunk, de azt, amink van - volt, soha sem tudtuk megbecsülni, sem megtartani - egyszerűen nem értjük a módját.
Önerőből mindig kevesek voltunk ahhoz, amit akartunk és mindig külföldi segítségért kuncsorogtunk - Rákóczi is például, oroszországból várt támogatást.
Ott vannak a sokat szidott romák, cigányok vagy ahogy szalonképesebb, mindegy - azok képesek összefogni és támogatni egymást, ki is sírnak mindent maguknak és mi még mindig nem értjük, hogy sajnos a magyar módszer, miszerint egy dolgozik a többi pedig nézi, az nem vezet sehová.
Amíg alap kérdések esetében sem tudunk összefogni- összetartani, addig nincs miről beszélni.
Pedig a magyar mentalitás az: a dögöljön meg a szomszéd tehene is.
Viszont tény, hogy túlélők is vagyunk: megtaláljuk a módját a boldogulásnak még nayakig érő sz.rban is. Egyénileg pesze.
De a sok egyén nem áll össze egységgé, ezért nem vagyunk előrébb a 4 évenkénti választásokon sem.
Most nem megyek bele a nyugdíjasok vs. fiatal dolgozók meccsbe, mert nem politizálunk, viszont itt is kibukik, hogy mindkét oldal szerint dögöljön meg éhen a másik, csak nekem legyen jó.
Huh, ez így borzasztóan lebutított, de a mélyébe csak p.ü.-ben lehet leásni, mert nem kell BANán...
Kép
bowlinggolyo
Entrenador del Barça

2011.06.08. 18:21:10

1. feldúlták a mongolok
2. feldúlták a törökök
4. megszállták a németek

- az 1500-as évek óta minden háborúban veszítettünk (még akkor is ha a győztes oldalon álltunk)
- és 2 forradalmunk, az egyikből Tanácsköztársaság lett a másikat leverték az oroszok
- 1526 óta nem volt olyan, hogy egységes államban egyesültek volna a magyar ajkú területek, magyar vezetés alatt

A lengyeleken kívül Európa egyetlen nép nem szenvedett annyit mint mi, ez ugyan nem mentség nekünk, de ne hasonlítsuk már a nyugati államokhoz hazánkat.
S egyáltalán nem követendő példa az ottani gondolkodásmód, a nyugat százszor több szörnyűséget hozott az emberiségre, mint a kelet.
Azért ez nem teljesen igaz,mert nem csak ez a 2 szabadságharcunk volt ott volt a Bocskai féle szabadságharc is ami győztes csata volt a magyarok számára mert megszerezték a Partium területét.De nagy részben igazad van.ez a nemzet rengeteget kapott,de ahogy daffy is mondja egyre inkább a kelet sőt hallottam olyat is nyugat európai ismerősömtől h nem is kelet hanem inkább a Balkán felé mozgunk habitusban és minden egyébben ami nem egy jó dolog.

Igenis a magyar nép a hibás mert nem kellett volna annyi harcban részt venni nem tudom mit kerestünk a 30éves háborúban.Ok h francia-osztrák ellentétek és emiatt Erdély-Habsburg konfliktus de akk is simán ki kellett volna maradnunk belőle 2.vh ugyan már mi keresni valója volt ennek az országnak benne,amikor még értelmes hadserege se volt nem hogy háborúzzon.sokkal jobb lett volna ha hagyjuk h a nácik lerohanjanak mert akk legalább győztesként jöhettünk volna ki a háború végén,nekünk is emigráns kormányt kellett volna küldeni Londonba és minden más lett volna,ha csak a végkimenetelét nézzük(a nép megítélését).A szovjet gőzmozdony akk is elsodort volna mert benne voltunk a szovjet érdek zónában.De a mai helyzetről nem a múlt tehet hanem a mai hozzáállásunk a nagy betűs NYUGAT-hoz,csak azt nem vesszük észre h a béka feneke alatt vagyunk és nem a Ny-hoz kell igazodnunk hanem lassan már a cseh lengyel és szlovák normához,mert már a szlovént is elfelejthetjük :?

Bocs ha hosszú volt.
Visca el Barca!!!
GO Colts GO!!!
daffy
Madridista

2011.06.08. 18:14:14

1. feldúlták a mongolok
2. feldúlták a törökök
4. megszállták a németek

ezért nem hibás,de azért igen,hogy a rossz irányba halad. az egésznek mi köze a mai ember viselkedéséhez,mentalitásához?
Fecooo
Llegenda del Barça

2011.06.08. 18:06:54

bali 15 írta:A sampdoria elleni BL döntõnket adja a sport Tv!
ezt pontosabban: sportklub azzal a bauer-hangú kommentátorral...
bali 15
Director del Fútbol

2011.06.08. 18:05:17

A sampdoria elleni BL döntõnket adja a sport Tv!
Asys
Entrenador del Barça

2011.06.08. 17:42:12

Daffy!

1. feldúlták a mongolok
2. feldúlták a törökök
4. megszállták a németek

XaviMessifan
Capitá del Barça

2011.06.08. 17:41:09

Sziasztok

Nagyon ugynéz ki eluszott az h felvegyenek oda ahova szeretném egyetemre... eztért szeretnék egy évet kihagyni és külföldön(Ausztri Nélmeto.) német nyelvterületen szerencsétprobálni, vmi melot keresni ilyesmi aztán jövöre ujra felvételizni.

nemtudom van e it vki olyan akinek ebben van-e tapasztalata..ha valaki talán van akk ha 1-2 tanáccsal, ötlettel megdobna azt nagyon megköszöném

kiváncsi vagyok nektek mi a véleményetek az ilyen külföldi szerecsprobálos cuccokrol:) segitséget elöre is köszi:)
Kép

Més qué un Club!!!
daffy
Madridista

2011.06.08. 17:23:36

hogy Dzsudzsák hülyesége miatt egy egész népet bélyegzett meg Daffy.
ezt MAJDNEM így is gondolom. van szerencsém egy hármas határ menti városban élni,így sok időt tölteni külföldön/külföldiekkel. millió ismerősöm él,dolgozik kint,sőt a rokonság fele kint is él. elmesélni nem lenne elég 3-4 oldal,hogy mik a jó dolgok ott. 1,azaz egyetlen egy indok lenne az itthonmaradás mellett,az pedig a család iránti kötődés,ami nálam nincs meg. félelmetes,hogy milyen szintre nőtt a különbség a kinti életez képest. eddig az volt,hogy ok,hogy 10x(!) annyit keresnek,de drágább is kint. ez változott,mi kijárunk vásárolni a leghétköznapibb élelmiszerektől kezdve mindent. minőségileg jobb,olcsóbb. akár mennyire is próbál az ország nyugat felé húzni,az emberek gondolkodása és az egész rendszer egyre inkább keletre tart. aki nincs benne abban a közegben,amiben én,annak ez felfoghatatlan. még jóanyám sem akarja elhinni,mert ugye nem ebbe nőtt fel. szörnyű,de igaz.
kanty
Llegenda del Barça

2011.06.08. 17:21:26

Fecooo írta:most láttam egy klipben rövid, fekete hajjal Shakirát, sztetek jobb szőkén? :D

elsőre fura volt, de a klip vége felé egészen hozzászoktam a látványhoz, sőőőt :D

(jól áll neki a fekete paróka :P )

http://www.youtube.com/watch?v=a5irTX82 ... deos_music

maga a dal sztem nem egy nagy szám, ismerőseim linkelték, gondoltam rákérdezek, h mit gondoltok róla feketén :D
Nem rossz, de szőkén az igazi.
Fekete hajjal talán kicsit olyan titkárnős. 8)
:wink:
Az előző évtized közepesen aktív fórumozója.
Messithebest
Director del Fútbol

2011.06.08. 17:20:23

Csak nálam nem jó a youtube? :? Mikor rá megyek a linkre, videónál csak fekete kép oszt szeva. De ha pl, be van ágyazva egy videó, akkor meg működik...
Kép
"I don't know, why the man above gives me the hardest road, but... the man above don't put you in situations that you can't handle." - LeBron James
Fecooo
Llegenda del Barça

2011.06.08. 17:15:28

most láttam egy klipben rövid, fekete hajjal Shakirát, sztetek jobb szőkén? :D

elsőre fura volt, de a klip vége felé egészen hozzászoktam a látványhoz, sőőőt :D

(jól áll neki a fekete paróka :P )

http://www.youtube.com/watch?v=a5irTX82 ... deos_music

maga a dal sztem nem egy nagy szám, ismerőseim linkelték, gondoltam rákérdezek, h mit gondoltok róla feketén :D
sjd
Llegenda del Barça

2011.06.08. 15:37:07

Vito írta: visszakérdezek: szerinted nem?
költői kérdés volt :) :wink:
Vito
Llegenda del Barça

2011.06.08. 15:09:36

sjd írta:
Vito írta:Kalap! túlságosan filozófiai irányból közelíted meg.
minden népnek van sajátja, rá legjobban jellemző tulajdonsága.
a németek precízek
a japánok szorgalmasak, fegyelmezettek
a japánok szabadelvűek
a görögök b.zik :lol:
a nem-napon-barnultak meg tolvajok és gyilkosok, akik nem dolgoznak és csak felveszik a segélyt?

vagy esetleg lehet, hogy mégsem szabad általánosítani, mert az rasszizmus/antiszemitizmus/kirekesztés?
visszakérdezek: szerinted nem?
sjd
Llegenda del Barça

2011.06.08. 14:56:06

Vito írta:Kalap! túlságosan filozófiai irányból közelíted meg.
minden népnek van sajátja, rá legjobban jellemző tulajdonsága.
a németek precízek
a japánok szorgalmasak, fegyelmezettek
a japánok szabadelvűek
a görögök b.zik :lol:
a nem-napon-barnultak meg tolvajok és gyilkosok, akik nem dolgoznak és csak felveszik a segélyt?

vagy esetleg lehet, hogy mégsem szabad általánosítani, mert az rasszizmus/antiszemitizmus/kirekesztés?
Kalap1988
Director del Fútbol

2011.06.08. 14:16:24

Fecooo írta:
Bob_Marley írta:Azt hiszem ide kapcsolódik
Ettől függetlenül, amíg nincs 100% addig van remény :lol:
ez telitalálat, ennél jobban egyszerűen nem lehet időzíteni egy ilyen választ :lol:
A pesszimizmussal egyetértettem, az történeti fejlemény, ez tény :)
Fecooo
Llegenda del Barça

2011.06.08. 14:14:26

Bob_Marley írta:Azt hiszem ide kapcsolódik
Ettől függetlenül, amíg nincs 100% addig van remény :lol:
ez telitalálat, ennél jobban egyszerűen nem lehet időzíteni egy ilyen választ :lol:
Válasz küldése