daffy írta:na ne viccelj...
ezért bunkók az emberek,ezért fúrják egymás ahol lehet,ezért van ilyen állapot a parlamentben,stb? ez csak belebeszélés.
A mentalitás egyik része, amiről én írtam, egy másik, amiről te. A bunkóság egy olyan tulajdonság, amit jelentősen meghatároz a környezet. A mostani környezetet meg a történelem. Persze nem lehet mindent a múltunkra fogni, nem is ezt tettem, azt hiszem. Csak azt írtam, hogy ez IS hozzájárulhat a dologhoz, ez is egy összetevője. Vannak persze alapvető mentalitásbeli problémák is.
A legnagyobb probléma szerintem is a széthúzás egyébként, a világ nemzeteinek többségét a kudarcok egységbe kovácsolták( volna), nálunk ez nincs így. A magyar emberek többsége természetéből adandóan a saját, egyéni boldogságával törődik elsősorban.
A parlamentbeli állapotokba nem folynék bele, mert erősen politikai színezetű lenne a dolog, és nem feltétlen sportoldalra való.
daffy írta:ez sem magyarázza az egészet,ahogy a továbbiak sem. a győztesek attól győztesek,hogy talpra állnak a kudarcok után. a sikeres embereket is érik kudarcok. attól,hogy 1000évig ránkjárt a rúd,még a jelenben lehetne viselkedni,mert nekünk SEMMI KÖZÜNK nem volt az utóbbi 1000 évhez. 89ben születtem,nem nyomtak el,mégis úgy viselkedem,ahogy,akár csak a többiek.
Nem volt semmi közünk hozzá, igen. De a szüleidtől nem ezt hallottad vagy ők a nagyszüleidtől? Generációról generációra "rakódik" át az elkeseredettség.
Alapvető mentalitásbeli problémák persze vannak, nem mondom, hogy a magyar ember mentalitása a legmegfelelőbb az egységre való tekintettel. Na de az egyénekre lebontva nagyon is sikeres és szívós nép vagyunk ám! Számtalan Nobel-díjas, sikeres üzletemberek stb. A gond itt is az összetartás hiánya, illetve ezeknek az embereknek külföldre kellett menniük, hogy sikeresek legyenek.
Sajna túl fáradt vagyok, hogy értelmesen kifejtsem, amit akarok mondani ezzel...